הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פשוט וקל [הוסר]

מצב
השרשור נעול

הברווזון המכוער

משתמש משקיע
3,222
2,324
נק' מוניטין:
3,331
3,222
2,324
הברווזון המכוער הוסיף לוג חדש:

התקדמות אימונית בצ'ין אפס - 1.25+ כל אימון!

מתכוון לעשות צ'ין אפס פעמיים בשבוע.
אימון קודם עשיתי 4 סטים של 6 חזרות עם 10 קילו(שזה שיפור של 2.5 קילו מהאימון שלפניו).
מעכשיו אני מתכוון להעלות 1.25 כל אימון ללא קשר לזמן המנוחה או החזרות שאבצע.
שאיפה של חודש התקדמות:
20 קילו לא כשיא אלא כחלק מהאימון שהוא בין היתר שיא.

למעבר ללוג המלא - לחץ כאן

מה ההגיון לעלות משקל אם אתה לא סוגר את הסטים?

דווקא במתח הייתי לוקח זמני מנוחות קבועים לדוגמא 3 דקות ולא מתקדם במשקלים עד שסוגר את החזרות בצורה נקייה.

זה לא כזה מסובך.
3 סטים של 5 חזרות. אם הצלחת תעלה 1.25 קג, לא הצלחת תנסה שוב באימון הבא. תנוח כמה שצריך בין סט לסט כדי שהסט הבא יעלה במלואו.

• פותח/ת השרשור
מה ההגיון לעלות משקל אם אתה לא סוגר את הסטים?
מה הכוונה לא סוגר?
התכוונתי שעד ה20 קילו לא כל כך יפריע לי אם אני אני ארד חזרה או סט ואולי כשאגיע ל20 אוסיף אותן במקום לרוץ על משקל ואולי אפילו אוריד קצת משקל בדיוק בשביל זה.
כשאגיע לגשר... אקפוץ.
דווקא במתח הייתי לוקח זמני מנוחות קבועים לדוגמא 3 דקות ולא מתקדם במשקלים עד שסוגר את החזרות בצורה נקייה.
נחתי אפילו פחות מ2 דקות, לכן אני אומר שגם אם אעלה זמני מנוחות זה לא יפריע כי המטרה כרגע היא 20 קילו.
לא מאמין בזה.
אני מצליח, קטן עליי.

אם אתה עושה היום 4 כפול 6 עם 10 קילו, לעשות בעוד חודש 6,4,3,2 עם 20 קילו זה לא ממש התקדמות.

לכן אין טעם לעלות כל עוד אתה לא עושה 4 כפול 6 עם משקל חדש. וכדי לוודא עקביות כדאי לשמור על זמן מנוחה קבוע

• פותח/ת השרשור
אם אתה עושה היום 4 כפול 6 עם 10 קילו, לעשות בעוד חודש 6,4,3,2 עם 20 קילו זה לא ממש התקדמות.

לכן אין טעם לעלות כל עוד אתה לא עושה 4 כפול 6 עם משקל חדש. וכדי לוודא עקביות כדאי לשמור על זמן מנוחה קבוע
חלק מהמטרה היא עניין.
מקסימום לא התקדמתי הרבה אבל נהנתי.

זה לא כזה מסובך.
3 סטים של 5 חזרות. אם הצלחת תעלה 1.25 קג, לא הצלחת תנסה שוב באימון הבא. תנוח כמה שצריך בין סט לסט כדי שהסט הבא יעלה במלואו.

זאת שיטה יותר יעילה למתח לדעתך? (הכוונה ל3 סטים של 5 חזרות עם 3 דק׳ מנוחה עם התקדמות של 1.25 קג) ביחס לעבודה עם משקל גוף ופשוט להעלות בחזרות (כמו שהרוב עושים)

זה לא כזה מסובך.
אישית פשוט מתקשה להתקדם בזה אז נדחף לפה

אתה חושב שזה עדיף מאשר לעשות 3 סטים של 6-8 חזרות ולשלב התקדמות של חזרות בנוסף להעלאת משקל?
כלומר כרגע אם עשיתי 3 סטים של 8 אז באימון הבא אוסיף משקל ואנסה לעשות 3 סטים של 6, אבל די קשה לי להוסיף חזרות

אישית פשוט מתקשה להתקדם בזה אז נדחף לפה

אתה חושב שזה עדיף מאשר לעשות 3 סטים של 6-8 חזרות ולשלב התקדמות של חזרות בנוסף להעלאת משקל?
כלומר כרגע אם עשיתי 3 סטים של 8 אז באימון הבא אוסיף משקל ואנסה לעשות 3 סטים של 6, אבל די קשה לי להוסיף חזרות

מה שעבד לי הכי טוב זה לעשות פעם בשבוע פירמידה הפוכה, להתחיל בהכי כבד ואז להוריד משקל ולהעלות חזרות. מתקדמים בקילו בשבוע. הגעתי ככה ל 4x47.5 על 75 ק"ג. זה גם לא מתיש ולא דורש הרבה מאמץ לשמר את זה.

מה שעבד לי הכי טוב זה לעשות פעם בשבוע פירמידה הפוכה, להתחיל בהכי כבד ואז להוריד משקל ולהעלות חזרות. מתקדמים בקילו בשבוע. הגעתי ככה ל 4x47.5 על 75 ק"ג. זה גם לא מתיש ולא דורש הרבה מאמץ לשמר את זה.

ולא קרה שהיית מותש מדי להשלים את הפירמידה?

אם המטרה היא להתחזק במתח, אין טעם לעבוד ליותר חזרות מ5 כי אחרי זה השרירים כבר עייפים וזה פחות תלוי בכוח.

אחרי זה אפשר לשלב עוד טווחי חזרות, אני אוהב להשתמש בשלשות, זוגות וסינגלים ביחד עם עבודת נפח של שמיניות, אבל זה בשלב מתקדם יותר. בהתחלה חמישיות עם העלאה של 1.25 כשכל החזרות נסגרות יעבוד טוב.

• פותח/ת השרשור
אם המטרה היא להתחזק במתח, אין טעם לעבוד ליותר חזרות מ5 כי אחרי זה השרירים כבר עייפים וזה פחות תלוי בכוח.

אחרי זה אפשר לשלב עוד טווחי חזרות, אני אוהב להשתמש בשלשות, זוגות וסינגלים ביחד עם עבודת נפח של שמיניות, אבל זה בשלב מתקדם יותר. בהתחלה חמישיות עם העלאה של 1.25 כשכל החזרות נסגרות יעבוד טוב.
עוד חודש יש לי 3×5, אם לא אני מתאבד.
כיף?

אז מה היתרון של טווח חזרות גבוה במתח?ֿ ברמה הפרקטית לענפי ספורט מסוימים, כמו שחיה או חתירה בים.. מה עדיף?
ֿ

לא יודע, היפרטרופיה וזה. אבל כשאתה חלש מה זה משנה. ראית פעם מישהו עם 50 קג צין אפס (לא כולל משקל הגוף) וגב קטן? אני לא.

אגב הענף היחיד שאני יכול לחשוב שיעזור לו הרבה חזרות זה טיפוס, אבל גם שם עדיף להיות חזק במתח ובשאר הזמן פשוט לתרגל את הספורט הספציפי, הטיפוס עצמו.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית