הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התקדמות בתכנית של ג׳וני קנדיטו

דניאל1562

משתמש מתחיל
33
9
נק' מוניטין:
9
33
9
יודע שהנושא דובר כאן רבות אבל לא מצאתי תשובה.
מבצע כחודש את הליניארית בגרסת הכוח היפרטרופיה, את העלייה בימי כוח אני משתדל לבצע פעם בשבוע בבנץ׳, חתירה, סקוואט ודדליפט
ועלייה כל שבועיים שלושה בפרס ובמתח

ממה שהבנתי מהpdf אני צריך להתאים את העלייה באימוני היפרטרופיה לעלייה באימוני כוח והגעתי לנקודה שזה לא כל כך עובד, בטח לצד העובדה שקנדיטו אומר שבאימוני היפרטרופיה לא צריך למתוח גבולות ולהסתכן בכשל.
המטרה העיקרית שלי היא היפרטרופיה, האם את רוב הריכוז בהעלאת משקלים יש להפנות לאימוני כוח ואת ההעלאה בהיפרטרופיה פשוט לבצע כשמרגיש מוכן? כנראה שיווצר מצב שבו על כל עלייה בהיפרטרופיה באותו קצב אוכל לבצע שתי עליות בכוח. עלייה כזו אידיאלית למטרות שלי?

בנוסף, לא ברור מה לגבי העלייה בכל שאר התרגילים, אלו המבודדים ואלו המורכבים האופציונלים
האם יש קצב עלייה מסויים? עלייה פשוט כשמרגיש מוכן? האם יש לכוון לעלייה בתרגילים האלה בכלל?
שוב, המטרה היא למקסם את התועלת מבחינת היפרטרופיה, אבל כן בחרתי בתכנית הזו כדי לא להזניח את הכוח

תודה מראש

יודע שהנושא דובר כאן רבות אבל לא מצאתי תשובה.
מבצע כחודש את הליניארית בגרסת הכוח היפרטרופיה, את העלייה בימי כוח אני משתדל לבצע פעם בשבוע בבנץ׳, חתירה, סקוואט ודדליפט
ועלייה כל שבועיים שלושה בפרס ובמתח

ממה שהבנתי מהpdf אני צריך להתאים את העלייה באימוני היפרטרופיה לעלייה באימוני כוח והגעתי לנקודה שזה לא כל כך עובד, בטח לצד העובדה שקנדיטו אומר שבאימוני היפרטרופיה לא צריך למתוח גבולות ולהסתכן בכשל.
המטרה העיקרית שלי היא היפרטרופיה, האם את רוב הריכוז בהעלאת משקלים יש להפנות לאימוני כוח ואת ההעלאה בהיפרטרופיה פשוט לבצע כשמרגיש מוכן? כנראה שיווצר מצב שבו על כל עלייה בהיפרטרופיה באותו קצב אוכל לבצע שתי עליות בכוח. עלייה כזו אידיאלית למטרות שלי?

בנוסף, לא ברור מה לגבי העלייה בכל שאר התרגילים, אלו המבודדים ואלו המורכבים האופציונלים
האם יש קצב עלייה מסויים? עלייה פשוט כשמרגיש מוכן? האם יש לכוון לעלייה בתרגילים האלה בכלל?
שוב, המטרה היא למקסם את התועלת מבחינת היפרטרופיה, אבל כן בחרתי בתכנית הזו כדי לא להזניח את הכוח

תודה מראש
Strong Enough- מחשבות על אימוני כח

כמו כל תוכנית, זה לא מספיק פשוט לעשות מה שרשום.
כן תכוון להתקדמות במשקלי העבודה בתרגילים המבודדים להיפרטרופיה.
תעקוב אחרי המספרים שלך, ותנסה לעבור אותם.
אתה לא ג'וני, ואותך כן מעניין מסה.
זה לא סותר שאתה לא צריך להתקרב יתר על המידה לכשל.
בתרגילים מרובי חזרות, אין צורך להתקדם בכל אימון, ואין צורך בדילואד, כי העומס על הcns גם ככה מאוד נמוך.

לכן תתקדם כשאתה יכול, ותישאר סטטי על אותו משקל אם קשה.

• פותח/ת השרשור
כמו כל תוכנית, זה לא מספיק פשוט לעשות מה שרשום.
כן תכוון להתקדמות במשקלי העבודה בתרגילים המבודדים להיפרטרופיה.
תעקוב אחרי המספרים שלך, ותנסה לעבור אותם.
אתה לא ג'וני, ואותך כן מעניין מסה.
זה לא סותר שאתה לא צריך להתקרב יתר על המידה לכשל.
בתרגילים מרובי חזרות, אין צורך להתקדם בכל אימון, ואין צורך בדילואד, כי העומס על הcns גם ככה מאוד נמוך.

לכן תתקדם כשאתה יכול, ותישאר סטטי על אותו משקל אם קשה.

הבנתי מעולה
תודה רבה לך!

Central nervous system

מערכת העצבים
מערכת העצבים המרכזית (TA: Pars centralis systemae nervosi; Systema nervosum centrale) היא חלק ממערכת העצבים. המערכת כוללת את המוח ואת חוט השדרה[1].
הייתכן שאתה טועה ו/מטעה? הלם.

מערכת העצבים המרכזית (TA: Pars centralis systemae nervosi; Systema nervosum centrale) היא חלק ממערכת העצבים. המערכת כוללת את המוח ואת חוט השדרה[1].

לא עשיתי תחקיר על מערכת העצבים אבל בכל עולם הכושר (בילדינג, ליפטינג ומחוץ להם) משתמשים במונח cns.

מערכת העצבים הם חוטים שיוצאים מהמוח, עוברים דרך עמוד השידרה, ומשם מתפצלים ומגיעים לכל איבר בעל תזוזה.
יש סדרת חוטים שמכונה מערכת העצבים הבלתי רצונית, וסט אחר שמכונה רצונית.
למערכת הבלתי רצונית יש שני סטים, האחד הסימפטטי, והאחד הפרא סימפטטית.
האחד עושה את ההפוך מהשני, כשאחד מקבץ, השני פותח. הסימפטטי מקבץ את שרירי הלב, קיבה ומעיים. והפרא סימפטטית פותחת אותם, ויחד נוצר דופק, ופרוסטלטיקה במעיים.
הריאות הפוכות, הסיפטטי פותח, והפרא סימפטטית סוגרת.

הניורוטרנסמיטר (סוג של הורמון שעובר דרך חוט השידרה ונותן פקודה לשריר לפעול) של המערכת הסימפטטית הוא אפינפרין, הידוע גם בשמו "אדרנלין".
ושל הפרא סימפטטית זה "אצטיל כולין".

כל הפעולות של המערכת העצבים הבלתי רצונית שהסיפטטית חיוניים במצב סכנה, כמו דופק מהיר, לחץ דם גבוה, וכל השאר.
וכל הדברים שמערכת העצבים הפרט סימפטטית אחראית עליהם חיוני להתאוששות, הומיוסטסיס, וחיים רגילים. כמו שינה, תאבון, שלווה.

אחרי כל זה יש את המערכת העצבים הרצונית, זה שאני שולט עליו שליטה מלאה.
פעולות שונות כמו סקוואט ודדליפט.
הניורטרנסמיטר שלה היא גם אצטיל כולין, בדיוק כמו של הפרא סימפטטית הבלתי רצונית.

אחרי אימונים אינטנסיביים וכבדים, השתמשת במערכת העצבים שלך כמו שצריך, גם הוא צריך להתאושש, וזה לוקח יותר זמן מהתאוששות שרירים ואפילו גידים.

נראה שככל שהמשקל כבד יותר בלי קשר לכמות החזרות, התשישות גדולה יותר. ולמרות שאתה מתחזק בכל הגוף, מערכת העצבים יכולה להישאר מאחור.

יכול להיות אחד שמרים 200 ק"ג סקוואט למרות שהוא מסוגל 250 ק"ג ולחוש באותו תשישות עיצבית כמו אחד שמסוגל רק 220 ועשה 200.

איך זה מרגיש? כמו חוסר שיווי משקל, עייפות, וגם נפשי כמו חוסר חשק.

נושא מורכב שרב הנסתר על הנגלה, אבל אלו הראשי פרקים לדעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית