הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ניטרלי? מסה - חיטוב?

Yonatann

משתמש משקיע
2,213
729
נק' מוניטין:
953
2,213
729
נושא עם המון דעות, מעניין אותי מה דעתכם. אני עם כמות שומן יפה, אמנם בלי הרבה שריר.
האם בטווח הארוך, נדנדה כזאת של מסה (נקייה) וחיטוב מסה (נקייה) וחיטוב עדיפה או נחותה בכל הקשור להתקדמות בהרכב גוף בהשוואה להתקדמות על מאזן ניטרלי?

השאלה רק *בטווח הרחוק*

במאזן קלורי ניטרלי אפשר לבנות מסת שריר? כמובן שזה תלוי בכמות שומן, אך נגיד איפה שהוא באמצע 18-20% לצורך העניין.

@kotzer
@elchonon

נערך לאחרונה:
לפי מה שאתה מתאר אתה יכול בכיף לבנות מסת שריר גם במאזן שלילי הפלא ופלא.
ואז לעלות לנייטרלי ובהמשך למאזן חיובי.

הנה מה שאני הייתי עושה.
חיטוב עם גרעון מתון בתוספת אימוני משקולות ואירובי. כאשר תגיע לא״ש רצוי (הייתי מכוון לאזור 10-12, אבל כמובן זה תלוי בך) תעבור לתפריט נטרלי או מאזן חיובי עדין מאוד עם עלייה עדינה מאוד במשקל לארוך זמן.

• פותח/ת השרשור
הנה מה שאני הייתי עושה.
חיטוב עם גרעון מתון בתוספת אימוני משקולות ואירובי. כאשר תגיע לא״ש רצוי (הייתי מכוון לאזור 10-12, אבל כמובן זה תלוי בך) תעבור לתפריט נטרלי או מאזן חיובי עדין מאוד עם עלייה עדינה מאוד במשקל לארוך זמן.

להגיע ל10 אחוז שומן עם גרעון קלורי מתון על מסת השריר שיש לי יקח בערך חצי שנה נראה לי, ואני אסיים במשקל לא בריא. כרגע אני 72.5 קילו על 182-183

להגיע ל10 אחוז שומן עם גרעון קלורי מתון על מסת השריר שיש לי יקח בערך חצי שנה נראה לי, ואני אסיים במשקל לא בריא. כרגע אני 72.5 קילו על 182-183

אבל אתה תבנה גם מסת שריר תוך כדי (במידה ואתה מתאמן מתחיל), דבר שני חצי שנה זה כלום זמן, כלום!. אתה יכול כמובן להתחיל גם מנטרלי, אני רק אמרתי לך מה אני הייתי עושה לו אני בנעליך.
לבנות מסת שריר זה תהליך ארוך מאוד, לוקח שנים להגיע למסת שריר מכובדת (תלוי בגנטיקה, חומרים ועוד). ככה שאם חצי שנה זה ״המון זמן״ מבחימתך תשקול מחדש את התחום

אני לא חושב שזה כזה משמעותי.
הייתי עושה מה שהכי נוח לך.
בסופו של דבר אם תשאר בניטרלי שנה שלימה תגיע לאותו מקום שתגיע עם מסה חצי שנה וחיטוב חצי שנה.

מסה לבד וחיטוב לבד, מעניקים סיפוק, רואים את המשקל עולה במסה, ושומן יורד בחיטוב.
בניטרלי השינויים קטנים, לכן זה יכול להיות מאתגר מנטלית.

אבל פיזית, אני לא רואה הבדל.

שוב אני אגיד שאתה לא רק יכול, אתה בנקודת פתיחה מצויינת בשביל לבנות שריר ולרדת באחוזי שומן בו זמנית בלי להסתבך במסה חיטוב מזה חיטוב ודיאטת יו-יו

מניסיון אישי אני אומר לך , שב6 חודשים ירדתי מ18-20 אחוז ל13-14 ובניתי מסת שריר לא רעה באותו זמן. הייתי במינוס קטן מאוד והתהליך היה ארוך אבל - עקבי מספק והכי חשוב לא סבלתי מבחינת תזונה בכל התהליך. עכשיו אני חודשיים וחצי הפלוס קטן ועולה אט אט, אותו תהליך כמו עם המינוס עד לנייטרלי לכל החיים.

בקיצור תעשה את החושבים שלך , לדעתי לא צריך להסתבך פה רק להפסיק להאמין למיתוסים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית