הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עליות כוח- מה לתרגל/לאמן כדיי להצליח?

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
אני עושה מתח לפחות 6-7 חזרות עם 20 קילו עליי (12 חזרות ללא משקל), עושה מקבילים 12 חזרות עם 25 קילו עליי אבל עדיין לא מצליח אפילו עליית כוח אחת, מה אני אמור לתרגל ומה אני אמור לחזק ?

@MikeRozner , לך יש הצעות פרקטיות במקרים כאלה, אשמח לשמוע.

הרבה זמן לא הייתי פה הא...
כנראה
אבל ברצינות לרגע,

יש אצלי בחור במכון שעושה עליות כוח בלי כל כך מאמץ
ששאלתי אותו על הטכני' (כי הוא ציין שזה תלוי הרבה בטכני'),הוא אמר שקודם צריך להגיע עם החזה למוט של המתח
ומשם להכניס מרפקים ולדחוף למעלה

ציטטתי כמעט מילה במילה
מקווה שעוזר לך איכשהו

כמוך או קצת חלש יותר הייתי כשהצלחתי עליית כוח לראשונה.
מהר מאוד הגעתי ל6 רצוף.
העליות כוח שלי ממש לא נקיות, אני משתמש המון ברגליים.
בכל מקרה, מה שאני עשיתי בשביל להצליח היה פשוט לנסות. מדי פעם כשהייתי עובר ליד מוט מתח הייתי מנסה כמה ניסיונות.
הטיפ שאני ראיתי ויישמתי הוא כשאתה מגיע לנקודה בנדנוד(אם המוט מתח גבוה קפוץ אליו ממרחק ואם הוא נמוך אז פשוט תחזיק אותו כשהוא לא ישירות מעל הראש שלך) בה אתה עומד לחזור אחורה אז תתחיל את התנועה.
שוב, אני משתמש ברגליים;
בועט את הברכיים לכיוון הבטן בתחילת העלייה(סיום בנדנוד...)
המליצו לי גם לא להחזיק את המוט עם האגדול אבל אני משתמש וזה לא מפריע לי.

אני לא בטוח להגיד מה בדיוק עזר לי. אתה יכול להסתכל בתחילת הלוג שלי, הייתה תקופה קצרה שהתאמנתי על זה.

בגדול אני חושב שמה שעזר זה להבין שצריך למשוך את עצמך כמה שיותר רחוק מהמתח (לא רק יותר גבוה), ואז למשוך כמה שיותר חזק אל תוך המתח. לתרגל חזרות שליליות גם מאוד עזר.

התאמנתי גם על קיפינג אבל אני לא יודע אם אתה מעוניין בזה.

הכוח היחסי שלך הוא גדול משלי ככה שלא אמורה להיות בעיה

עליית כוח להבדיל משמה זה מיומנות יותר מאשר כוח.

תיהיה הכי חזק שאתה יכול במתח על משקל גוף נמוך ובו זמנית תתרגל עליות כוח. יש ביוטיוב אלפי סרטוני הדרכה דיי פשוטים וברגע שזה נתפס זה רץ מהר.

• פותח/ת השרשור
כנראה
אבל ברצינות לרגע,

יש אצלי בחור במכון שעושה עליות כוח בלי כל כך מאמץ
ששאלתי אותו על הטכני' (כי הוא ציין שזה תלוי הרבה בטכני'),הוא אמר שקודם צריך להגיע עם החזה למוט של המתח
ומשם להכניס מרפקים ולדחוף למעלה

ציטטתי כמעט מילה במילה
מקווה שעוזר לך איכשהו
כל רעיון עוזר... הסתכלתי גם על סרטונים ביוטיוב, בתיאוריה הכל נחמד, בפרקטיקה אני לא מצליח... האמת שהתחלתי לנסות רק לפני כמה ימים אז יש לאן להתקדם .
תודה בכל אופן
תודה לכולם על כל התגובות והרעיונות, אנסה באימון הבא ואעדכן .

תתחיל מלעלות כמה שיותר גבוה במתח, ולעשות אותו בצורה יותר מתפרצת. תנסה לעלות עד שהמתח נוגע עמוק בחזה.

זה טכניקה.
אם וויטליםטר לומד את הטכניקה של הנפת משקל מעל הראש, עלית כוח דורשת טכניקה הפוכה של הנפת הגוף מעל המוט.
זה בדיוק אותו עיקרון, אבל הפוך.

הייתי עובד על מתח כמה שיותר גבוה, תנסה להביא חזה למוט.
אחר כך תעבוד על לקפוץ קצת באוויר מהמוט.

בניגוד לרוב פה שזורקים לך דברים שהם קראו

תתאמן על מתח שאתה מגיע עם המוט לפופיק (או כמה שיותר גבוה)
אין פה שום קסם לא צריך יותר מידי טכניקה פעם ראשונה שניסיתי לעשות הצלחתי נטו כי הייתי עושה מתח עם משקל לפני

לא ממזמן הצלחתי עליית כוח אחת(נקייה) ומאז זה כבר התפוצץ ל4 עליות כוח שעשיתי שלשום, קודם תוודא מן הסתם שיש לך כוח בסיסי במתח, תתחיל לעבוד על המתח שלך בלי קשת בגב שנראת ככה:
arched-back-pull-up.jpg

אלא יותר גוף ישר:
why-your-pull-ups-arent-good-enough-for-muscle-ups-3-1450x725.jpg

להשתמש יותר בfalse grip ולעלות כמה שיותר למעלה, משם אתה פשוט מזיז את משקל הגוף קדימה ועושה חצי מקבילים זה החלק הקל ככה

לא ממזמן הצלחתי עליית כוח אחת(נקייה) ומאז זה כבר התפוצץ ל4 עליות כוח שעשיתי שלשום, קודם תוודא מן הסתם שיש לך כוח בסיסי במתח, תתחיל לעבוד על המתח שלך בלי קשת בגב שנראת ככה:
arched-back-pull-up.jpg

אלא יותר גוף ישר:
why-your-pull-ups-arent-good-enough-for-muscle-ups-3-1450x725.jpg

להשתמש יותר בfalse grip ולעלות כמה שיותר למעלה, משם אתה פשוט מזיז את משקל הגוף קדימה ועושה חצי מקבילים זה החלק הקל ככה

עילי מה זה false grip? שכל הכף יד מעל המוט?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית