הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חלבון אפונה

קוטף הדובדבנים

משתמש מתחיל
7
1
נק' מוניטין:
1
7
1
שלום לכם,
אני בדילמה והמליצו לי על האתר הזה בשביל להגיע אל התשובה הכי אובייקטיבית ומבוססת לבעיה שלי

אז קודם כל שמי אלי, התחלתי להתאמן לא מזמן ולאחרונה החלטתי להיות טבעוני (לפני שבוע) בגלל סיבות מצפוניות.

כבר חודש שאני מתאמן ואני מתקשה מאוד להגיע למידת החלבון הנדרשת דרך מאכלים שלמים, זה נובע בעיקר בגלל הגבלות בעבודה שלא מאפשרות לי לשבת ולאכול ארוחה נורמלית.

עכשיו חשבתי שאוכל לקנות אבקת חלבון שתאפשר לי להגיע למידה הנדרשת ואוכל לצרוך אותה במהלך העבודה מבלי שהיא תבזבז לי זמן או תדרוש ממני תשומת לב של ארוחה רגילה.

החלבון היחיד שמתאפשר לי כלכלית לקנות לטווח הארוך הוא חלבון אפונה
הוא לא בדיוק הכי טעים או מריח טוב אבל אני אסתדר עם זה ואמצא דרך להפוך אותו לאכיל

הבעיה שלי היא כזו, אנשים בעלי ניסיון שמתאמנים כבר הרבה זמן אומרים לי שחלבון אפונה נחשב לחלבון באיכות ירודה ולא עומד להשתוות לחלבון סויה שנחשב חלבון מלא או אפילו קרוב לחלבון whey.

הפחידו אותי שהסתמכות על חלבון מסוג כזה בתור חלק מצריכת החלבון הכוללת שלי לא תהווה תוצאות זהות כמו הסתמכות על מקור חלבון איכותי יותר :/

התזונאית שלי היא טבעונית ואמרה לי שאין לי מה לדאוג וחלבון אפונה יספק לי תוצאות באותה רמה כמו סוגי חלבון אחרים.

המתאמנים שהזכרתי קודם מתנגדים בחריפות להמלצה שלה ומזהירים אותי שאין להשוות בין חלבון אפונה לחלבון whey כשזה מגיע לתוצאות מאימוני התנגדות.

מה היא דעתכם?
על מי כדאי לי לסמוך ולמה?
אני מאוד מבולבל ואני מחפש אנשים שיוכלו לספק לי תשובה מבוססת שאוכל בעזרתה להגיע להחלטה

תודה מראש לכל העוזרים! 😃
מעריך כל תשובה

אבקת חלבון אפונה בניגוד לאפונה כמזון, נחשבת חלבון מלא, מאחר שהחלבון מבודד מהמזון ואז גם ריכוז ה-EAA גבוה יותר.
יחס מינון ה-EAA פר משקל הוא טוב יותר והיא עונה על ה"קריטריונים" להוות חלבון מלא, אך יחד עם זאת, מתיונין עדיין נמוך באופן יחסי, קל וחומר בהשוואה לאבקות חלבון כמו קזאין, ביצה ומי גבינה.
בנוסף, ספיגת החלבון צריכה להיות טובה יותר כשמדובר באבקה ולא במזון.
באופן כללי, חלבונים מן הצומח נוטים להתעכל לאט יותר מאשר חלבונים מן החי, בין השאר בגלל כמות הסיבים הגבוהה שלהם.
ספציפית העיכול של אבקת חלבון אפונה הוא יחסית לא רע בכלל.

אז הסכמנו?

ממש לא
מבלי להעליב את בן אני לא חושב שהוא כנה אינטלקטואלית
הסברתי לו כבר כמה פעמים שההשוואה שמבצעים כדי להסיק 'איכות חלבון' עושים פר כמות חלבון לא פר משקל.

משום מה הוא מתעלם מהטיעון הזה
אבל אפילו אם נלך לפי השיטה הלא הגיונית הזו להכריע איזה חלבון הוא מלא, איך הוא מצדיק את ההודעה הזו?

Screenshot_20201201-032219_Chrome.jpg

למה הוא מחשיב קינואה כמקור לחלבון מלא?

אני לא חושב שהוא מטומטם או משהו
אני מרגיש שהוא פשוט לא מת עליי אז הוא מנסה לצאת צודק בכל הכוח

אני מתקשה להאמין שהוא יוכל להסביר את העובדה שהוא מחשיב קינואה כמקור לחלבון מלא ואפונה לא לאחר הבחירה שלו להשתמש ספציפית במשקל המוצר בתור מדד רלוונטי לקביעת איכות חלבון.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית