הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חלבון אפונה

קוטף הדובדבנים

משתמש מתחיל
7
1
נק' מוניטין:
1
7
1
שלום לכם,
אני בדילמה והמליצו לי על האתר הזה בשביל להגיע אל התשובה הכי אובייקטיבית ומבוססת לבעיה שלי

אז קודם כל שמי אלי, התחלתי להתאמן לא מזמן ולאחרונה החלטתי להיות טבעוני (לפני שבוע) בגלל סיבות מצפוניות.

כבר חודש שאני מתאמן ואני מתקשה מאוד להגיע למידת החלבון הנדרשת דרך מאכלים שלמים, זה נובע בעיקר בגלל הגבלות בעבודה שלא מאפשרות לי לשבת ולאכול ארוחה נורמלית.

עכשיו חשבתי שאוכל לקנות אבקת חלבון שתאפשר לי להגיע למידה הנדרשת ואוכל לצרוך אותה במהלך העבודה מבלי שהיא תבזבז לי זמן או תדרוש ממני תשומת לב של ארוחה רגילה.

החלבון היחיד שמתאפשר לי כלכלית לקנות לטווח הארוך הוא חלבון אפונה
הוא לא בדיוק הכי טעים או מריח טוב אבל אני אסתדר עם זה ואמצא דרך להפוך אותו לאכיל

הבעיה שלי היא כזו, אנשים בעלי ניסיון שמתאמנים כבר הרבה זמן אומרים לי שחלבון אפונה נחשב לחלבון באיכות ירודה ולא עומד להשתוות לחלבון סויה שנחשב חלבון מלא או אפילו קרוב לחלבון whey.

הפחידו אותי שהסתמכות על חלבון מסוג כזה בתור חלק מצריכת החלבון הכוללת שלי לא תהווה תוצאות זהות כמו הסתמכות על מקור חלבון איכותי יותר :/

התזונאית שלי היא טבעונית ואמרה לי שאין לי מה לדאוג וחלבון אפונה יספק לי תוצאות באותה רמה כמו סוגי חלבון אחרים.

המתאמנים שהזכרתי קודם מתנגדים בחריפות להמלצה שלה ומזהירים אותי שאין להשוות בין חלבון אפונה לחלבון whey כשזה מגיע לתוצאות מאימוני התנגדות.

מה היא דעתכם?
על מי כדאי לי לסמוך ולמה?
אני מאוד מבולבל ואני מחפש אנשים שיוכלו לספק לי תשובה מבוססת שאוכל בעזרתה להגיע להחלטה

תודה מראש לכל העוזרים! 😃
מעריך כל תשובה

השאלה אם זה מקור החלבון היחיד שלך.
אם אתה משלב בתפריט שלך חלבונים מן החי כמו בשר, דגים, מוצרי חלב, ביצים, טונה, אז אתה מעולה.
הרעיון בסופו של דבר הוא לקבל מספיק מחומצות האמינו החיוניות

• פותח/ת השרשור
השאלה אם זה מקור החלבון היחיד שלך.
אם אתה משלב בתפריט שלך חלבונים מן החי כמו בשר, דגים, מוצרי חלב, ביצים, טונה, אז אתה מעולה.
הרעיון בסופו של דבר הוא לקבל מספיק מחומצות האמינו החיוניות

לא, כפי שרשמתי אני כבר שבוע טבעוני אז אני לא צורך יותר מוצרים מן החי.
וזאת הדאגה שלי
ללא המוצרים האלו לא אקבל מספיק חומצות אמינו?

זה חלבון מעולה, ואתה יכול להתקדם ולהיות מאוד חזק ועדיין טבעוני.

כמו שאמרו לך, בחלבון מהצומח (מלבד סויה) אין הרבה חלבון מלא.
כדי להשלים את החלבון החסר באפונה, כל מה שאתה צריך לעשות, זה לאכול באותו יום דגנים, או גרעינים. להם יש את החומצות אמינו החסרות. לא דווקא באותה ארוחה, אלא באותו יום.

אין שום יתרון בחלבון מן החי לעומת הצומח, או להיפך. חלבון זה חלבון.
בצומח יש וויטמינים ומינרלים שונים ולכן יש הטוענים יתרונות במזון מהצומח, אך גם בחלבון מן החי יש את היתרונות שלו.

בקיצור, אין לך מה להפסיד כטבעוני, רק שאם תאכל רק קטניות, ושומן, ופירות לא תצליח להגיע לערכי חלבון מתאימים.
חשוב לשלב דגנים.

אבל מה הבעיה בחלבון סויה?
אני די בטוח שזה זול יותר ברוב המקומות, וזה חלבון מלא.

לא, כפי שרשמתי אני כבר שבוע טבעוני אז אני לא צורך יותר מוצרים מן החי.
וזאת הדאגה שלי
ללא המוצרים האלו לא אקבל מספיק חומצות אמינו?

סליחה, לא שמתי לב.
כמובן שאפשר לקבל מספיק גם מחלבון מן הצומח.

לפני כן כדאי שתקבל קצת הבנה בעניין, ממליץ שתקרא קצת לגבי חומצות אמינו, ומה זה אומר חלבון מלא ולא מלא.
האשכול הבא יעזור לך: חומצות אמינו וחלבון

למעט יוצאי דופן, לרוב המזונות מן הצומח חסרה חומצת אמינו חיונית אחת לפחות כדי להוות חלבון מלא (ליתר דיוק: היא קיימת במינון נמוך מאוד)
ולכן יש צורך בגיוון ממס' מזונות, מפני שכל מזון מכיל כמויות שונות של חומצות אמינו.

לדוגמה דגנים כמו אורז דלים מאוד בחומצה בשם 'ליזין' ולכן אינם נחשבים לחלבון מלא, אבל אם תאכל גם עדשים או שעועית - שיש להם יותר ליזין, תשיג בסופו של דבר מתשעת חומצות האמינו החיוניות.

בחלבון מהצומח (מלבד סויה) אין חלבון מלא
גם טופו

זה חלבון מעולה, ואתה יכול להתקדם ולהיות מאוד חזק ועדיין טבעוני.

כמו שאמרו לך, בחלבון מהצומח (מלבד סויה) אין הרבה חלבון מלא.
כדי להשלים את החלבון החסר באפונה, כל מה שאתה צריך לעשות, זה לאכול באותו יום דגנים, או גרעינים. להם יש את החומצות אמינו החסרות. לא דווקא באותה ארוחה, אלא באותו יום.

אין שום יתרון בחלבון מן החי לעומת הצומח, או להיפך. חלבון זה חלבון.
בצומח יש וויטמינים ומינרלים שונים ולכן יש הטוענים יתרונות במזון מהצומח, אך גם בחלבון מן החי יש את היתרונות שלו.

בקיצור, אין לך מה להפסיד כטבעוני, רק שאם תאכל רק קטניות, ושומן, ופירות לא תצליח להגיע לערכי חלבון מתאימים.
חשוב לשלב דגנים.

אם אני אוכל הרבה סויה ביום (אלרגי לחלב) יהיה לי את כל חומצות האמינו?

• פותח/ת השרשור

אפונה הרבה יותר זול מכל השאר לפי כל מה שמצאתי

אז מה שאתה אומר בעצם שסויה זה מקור החלבון המלא היחיד מן הצומח וזה בגלל פרופיל חומצות האמינו שלו?

אפונה הרבה יותר זול מכל השאר לפי כל מה שמצאתי

אז מה שאתה אומר בעצם שסויה זה מקור החלבון המלא היחיד מן הצומח וזה בגלל פרופיל חומצות האמינו שלו?
כן, סויה יוצא מן הכלל.

עוד לא מצאתי חברה שמוכרת חלבון אפונה יותר זול מחלבון סויה.
במיי פרוטאין, חלבון סויה 5 דולר יותר זול מחלבון אפונה (20$ לעומת 25$).

אני חושב שאת העיקר כיסו פה.
חלבון אפונה הוא מהטובים יותר מהצומח, אבל עדיין לא נחשב חלבון באיכות גבוהה כמו סויה או חלבון מן החי.
אם אתה צורך תזונה מאוזנת זה כנראה לא נורא אם עיקר החלבון מגיע מאפונה, ואם אתה בליווי תזונאית אז בכלל לא בעיה. שים לב שיש גם חברות שמוסיפות לאבקת חלבון מאפונה את חומצות האמינו החסרות ככה שהחלבון הופך לאיכותי יותר, ואז זה מכסה לך את הבעיה

• פותח/ת השרשור
אני חושב שאת העיקר כיסו פה.
חלבון אפונה הוא מהטובים יותר מהצומח, אבל עדיין לא נחשב חלבון באיכות גבוהה כמו סויה או חלבון מן החי.
אם אתה צורך תזונה מאוזנת זה כנראה לא נורא אם עיקר החלבון מגיע מאפונה, ואם אתה בליווי תזונאית אז בכלל לא בעיה. שים לב שיש גם חברות שמוסיפות לאבקת חלבון מאפונה את חומצות האמינו החסרות ככה שהחלבון הופך לאיכותי יותר, ואז זה מכסה לך את הבעיה

סליחה על החפירה, אבל נגיד בתרחיש שבו אני נאלץ לבחור במקור שעליו אסתמך באופן כמעט מוחלט כדי להשיג את מירב החלבון שלי

עדיף לי להסתמך על סויה בגלל שפרופיל חומצות האמינו שלו הופך אותו למקור מלא?
למעט יוצאי דופן, לרוב המזונות מן הצומח חסרה חומצת אמינו חיונית אחת לפחות כדי להוות חלבון מלא (ליתר דיוק: היא קיימת במינון נמוך מאוד).

גם טופו

וחלבון אפונה לא נכלל בתוך יוצאי הדופן הללו שייחשבו חלבון מלא? :/

סליחה על החפירה, אבל נגיד בתרחיש שבו אני נאלץ לבחור במקור שעליו אסתמך באופן כמעט מוחלט כדי להשיג את מירב החלבון שלי

עדיף לי להסתמך על סויה בגלל שפרופיל חומצות האמינו שלו הופך אותו למקור מלא?
ללא ספק סויה איכותי יותר ועדיף

כן, סויה יוצא מן הכלל.

לא, אבל זה לא אומר לא לאכול אפונה
מצא את ההבדלים
סויה VS אפונה
סויה - עליון, אפונה - תחתון
SmartSelect_20201126-110933_Chrome.jpg

כן, סויה יוצא מן הכלל.

עוד לא מצאתי חברה שמוכרת חלבון אפונה יותר זול מחלבון סויה.
במיי פרוטאין, חלבון סויה 5 דולר יותר זול מחלבון אפונה (20$ לעומת 25$).

@קוטף הדובדבנים
יש לך גם קינואה שיוצא מן הכלל

@LironR ?
זה הפרופיל חומצות אמינו של אפונה ביחס לסויה, אתה ציינת שאפונה נחות יותר ואין פה בכלל הבדלים אז למה אפונה "נחות" יותר ולא נחשב "מלא"?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית