הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חלבון אפונה

קוטף הדובדבנים

משתמש מתחיל
7
1
נק' מוניטין:
1
7
1
שלום לכם,
אני בדילמה והמליצו לי על האתר הזה בשביל להגיע אל התשובה הכי אובייקטיבית ומבוססת לבעיה שלי

אז קודם כל שמי אלי, התחלתי להתאמן לא מזמן ולאחרונה החלטתי להיות טבעוני (לפני שבוע) בגלל סיבות מצפוניות.

כבר חודש שאני מתאמן ואני מתקשה מאוד להגיע למידת החלבון הנדרשת דרך מאכלים שלמים, זה נובע בעיקר בגלל הגבלות בעבודה שלא מאפשרות לי לשבת ולאכול ארוחה נורמלית.

עכשיו חשבתי שאוכל לקנות אבקת חלבון שתאפשר לי להגיע למידה הנדרשת ואוכל לצרוך אותה במהלך העבודה מבלי שהיא תבזבז לי זמן או תדרוש ממני תשומת לב של ארוחה רגילה.

החלבון היחיד שמתאפשר לי כלכלית לקנות לטווח הארוך הוא חלבון אפונה
הוא לא בדיוק הכי טעים או מריח טוב אבל אני אסתדר עם זה ואמצא דרך להפוך אותו לאכיל

הבעיה שלי היא כזו, אנשים בעלי ניסיון שמתאמנים כבר הרבה זמן אומרים לי שחלבון אפונה נחשב לחלבון באיכות ירודה ולא עומד להשתוות לחלבון סויה שנחשב חלבון מלא או אפילו קרוב לחלבון whey.

הפחידו אותי שהסתמכות על חלבון מסוג כזה בתור חלק מצריכת החלבון הכוללת שלי לא תהווה תוצאות זהות כמו הסתמכות על מקור חלבון איכותי יותר :/

התזונאית שלי היא טבעונית ואמרה לי שאין לי מה לדאוג וחלבון אפונה יספק לי תוצאות באותה רמה כמו סוגי חלבון אחרים.

המתאמנים שהזכרתי קודם מתנגדים בחריפות להמלצה שלה ומזהירים אותי שאין להשוות בין חלבון אפונה לחלבון whey כשזה מגיע לתוצאות מאימוני התנגדות.

מה היא דעתכם?
על מי כדאי לי לסמוך ולמה?
אני מאוד מבולבל ואני מחפש אנשים שיוכלו לספק לי תשובה מבוססת שאוכל בעזרתה להגיע להחלטה

תודה מראש לכל העוזרים! 😃
מעריך כל תשובה

אני לוקח 300 ש"ח לשעה, תקבע איתי ותדע

כן
לול אפילו בקינואה ה"מלאה" שלך יש פחות לאוצין מבאפונה
SmartSelect_20201126-141330_Chrome.jpg

ה-DIAAS מתייחס גם לזה
הרגע הבאתי לך נתונים שמראים לך שפרופיל חומצות האמינו באפונה לא פחות טוב משל סויה, אתה ענית לו שהחלבון נחשב למלא ואיכותי יותר בגלל הפרופיל שלו לא בגלל אספקטים אחרים שמעלים אותו בהיררכיה של מדד הdiaas

הרגע הבאתי לך נתונים שמראים לך שפרופיל חומצות האמינו באפונה לא פחות טוב משל סויה, אתה ענית לו שהחלבון נחשב למלא ואיכותי יותר בגלל הפרופיל שלו לא בגלל אספקטים אחרים שמעלים אותו בהיררכיה של מדד הdiaas
סליחה שלא עברתי את המבחן שלך בניסיון הראשון הוד מעלתו

הנתונים שלך לא שווים כלום ולא נכונים, אתה לא משווה בין גרם מזון לגרם מזון.
כמו להשוות קילו במבה ל100 גרם חזה עוף ולבדוק איפה יש יותר חומצות אמינו. ככה לא עושים השוואה

תודה על העזרה אחי מעריך את זה מאוד

אגב איזו חומצת אמינו חסרה בקטניות כמו אפונה וכל אלה?

ספציפית באפונה - מתיונין

הנתונים שלך לא שווים כלום ולא נכונים, אתה לא משווה בין גרם מזון לגרם מזון.
כמו להשוות קילו במבה ל100 גרם חזה עוף ולבדוק איפה יש יותר חומצות אמינו. ככה לא עושים השוואה

ספציפית באפונה - מתיונין
דווקא באפונה יש יותר מתיונין מבסויה אז פתאום סויה זה לא "מלא" ואפונה זה כן "מלא"?
קודם כל כן מגדירים ככה איכות חלבון, אפילו במדד הdiaas האהוב שלכם הם משווים אותה כמות חלבון ממקור אחד לכמות זהה ממקור אחר.

אבל גם בעולם מעוות שהיו משווים את איכות החלבון לפי משקל המוצר (שזאת דרך שרירותית וחסרת היגיון) עדיין אבקת חלבון סויה משתווה לאבקת חלבון אפונה שזאת השאלה ששאל פותח האשכול

אז אתה טועה מכל הכיוונים
סליחה שלא עברתי את המבחן שלך בניסיון הראשון הוד מעלתו
אני לא רוצה לבחון אותך או להתנשא, סליחה אם זה נשמע ככה

אני פשוט מנסה להבין את דרך החשיבה שלכם, כי מצד אחד כולכם טוענים בפה אחד שחלבון סויה יותר איכותי מחלבון אפונה וכולכם טוענים שהסיבה לזה היא פרופיל חומצות האמינו, וכשהבאתי השוואה בין שני סוגי החלבון לפי פרופיל חומצות האמינו הבאת לי את המדד של הDIAAS שיש בו יותר קריטריונים מפרופיל חומצות אמינו.
אז הפואנטה שלי היא שהפרופיל של אפונה לכל הפחות ברמה של סויה (ויש שיטענו שהוא יותר טוב). אז השאלה המתבקשת היא מה הופך אחד למלא ואת השני ללא מלא בעיניכם? אני שואל ברצינות כי אני לא בהסכמה אתכם בנושא הזה ואני מעוניין לרדת לעומק הדברים

דווקא באפונה יש יותר מתיונין מבסויה אז פתאום סויה זה לא "מלא" ואפונה זה כן "מלא"?
קודם כל כן מגדירים ככה איכות חלבון, אפילו במדד הdiaas האהוב שלכם הם משווים אותה כמות חלבון ממקור אחד לכמות זהה ממקור אחר.

אבל גם בעולם מעוות שהיו משווים את איכות החלבון לפי משקל המוצר (שזאת דרך שרירותית וחסרת היגיון) עדיין אבקת חלבון סויה משתווה לאבקת חלבון אפונה שזאת השאלה ששאל פותח האשכול

אז אתה טועה מכל הכיוונים

1.
DIAAS לא בודק מינון/ריכוז של חומצות אמינו במזון.
זה מדד שמדרג את חומצות האמינו החיוניות לפי העיכול שלהם בלבד, בהתבסס על מדידת חומצות אמינו שלא מעוכלות במעי הדק.
אגב, הוא נקבע מחזירים (חזירים קרובים לבני אדם מבחינה ביולוגית)

2.
להשוות בין אבקת חלבון אחת לאחרת זה לגמרי שונה מלהשוות מזון מול מזון, מהסיבה הפשוטה שכמות החלבון היחסית היא שונה.
בתפריט ממוצע שבו נאכל אפונה (שכאמור, דלה במתיונין) נאכל מתישהו במשך היום גם אורז (או דגן אחר), שם נמצאת כמות מתיונין נאותה.
זה לא חובה לשלב אותם בארוחה אחת נתונה, כל עוד שהגיוון יהיה בתזונה היומית.

סויה לעומת זאת, כן מקור לחלבון מלא
Soy: A Complete Source of Protein

מוסיף גם ציטוט: "פולי סויה הם בין המקורות הצמחוניים הבודדים של חלבון מלא, שמכילים את כל חומצות האמינו החיוניות הנדרשות בתזונה".

3.
חייב לציין ולא כדי לפגוע, שהגישה שלך לא טובה ומעט ילדותית.
אולי כבר שמת לב שאני אוהב להסביר ולרדת לפרטים, אבל הגישה שלך קצת מורידה מהחשק, לכן כתבתי את מה שכתבתי קודם.
אתה צריך להיפתח יותר אם אתה רוצה ללמוד ולדעת, גם אם בסופו של דבר לא "תשתכנע" לגבי הנושא של חלבון מלא/חלקי -
יש לך המון מידע באינטרנט שיעשה לך את כל הסדר שאתה צריך.
כפי שכבר כתבתי לך בעבר - זה נושא של עובדות ולא דעות, כלומר מוכח, וכל הדיון הזה מאוד מיותר.

שבוע טוב

1.
DIAAS לא בודק מינון/ריכוז של חומצות אמינו במזון.
זה מדד שמדרג את חומצות האמינו החיוניות לפי העיכול שלהם בלבד, בהתבסס על מדידת חומצות אמינו שלא מעוכלות במעי הדק.
אגב, הוא נקבע מחזירים (חזירים קרובים לבני אדם מבחינה ביולוגית)

2.
להשוות בין אבקת חלבון אחת לאחרת זה לגמרי שונה מלהשוות מזון מול מזון, מהסיבה הפשוטה שכמות החלבון היחסית היא שונה.
בתפריט ממוצע שבו נאכל אפונה (שכאמור, דלה במתיונין) נאכל מתישהו במשך היום גם אורז (או דגן אחר), שם נמצאת כמות מתיונין נאותה.
זה לא חובה לשלב אותם בארוחה אחת נתונה, כל עוד שהגיוון יהיה בתזונה היומית.

סויה לעומת זאת, כן מקור לחלבון מלא
Soy: A Complete Source of Protein

מוסיף גם ציטוט: "פולי סויה הם בין המקורות הצמחוניים הבודדים של חלבון מלא, שמכילים את כל חומצות האמינו החיוניות הנדרשות בתזונה".

3.
חייב לציין ולא כדי לפגוע, שהגישה שלך לא טובה ומעט ילדותית.
אולי כבר שמת לב שאני אוהב להסביר ולרדת לפרטים, אבל הגישה שלך קצת מורידה מהחשק, לכן כתבתי את מה שכתבתי קודם.
אתה צריך להיפתח יותר אם אתה רוצה ללמוד ולדעת, גם אם בסופו של דבר לא "תשתכנע" לגבי הנושא של חלבון מלא/חלקי -
יש לך המון מידע באינטרנט שיעשה לך את כל הסדר שאתה צריך.
כפי שכבר כתבתי לך בעבר - זה נושא של עובדות ולא דעות, כלומר מוכח, וכל הדיון הזה מאוד מיותר.

שבוע טוב

כל ההודעה שלך מלאה בשגיאות הטעויות ויהירות
מייאש לנהל דיון איתך

טעות #1: אתה תוקף טיעון שבכלל לא העלתי
זה ברור שהדירוג הסופי נקבע על פי חומצות האמינו שלכאורה התעכלו במעי הדק

הנקודה שלי היא שכמות החלבון שמסופקת לחזירים (לול) במנות היא כמות חלבון זהה מכל מקור.
הם לא מספקים בבדיקה כמות מוצר זהה!
ההשוואה נעשית על פי כמות חלבון זהה
אולי אם היו חכמים כמוך הם היו משווים 100 גרם אבקת whey ל100 גרם אפונה מבושלת 😛

טעות #2: השוואה בין אבקות חלבון אכן שונה מהשוואה בין מזונות שלמים
אבל מכיוון שאין לך יכולת הבנת נקרא בסיסית כמסתמן מההודעה הראשונה שלך באשכול הזה ועד האחרונה, פשוט אשלח אותך לתחילת האשכול לבדוק מה הייתה שאלת מחבר האשכול

השאלה: הייתה האם אבקת חלבון אפונה תהיה יעילה באופן שווה למטרות היפרטרופיה

התשובה שלכם (שלך,אלחנן וקוצר): הייתה שהאבקה המועדפת היא חלבון סויה

הסיבה שלה נתתם את הקרדיט להיותה מועדפת היא בגלל שהיא נחשבת מלאה

הטיעון שלכם למה היא חלבון מלא היה שפרופיל חומצות האמינו שלה מתעלה על זו של אבקת חלבון סויה ולכן עדיף להשתמש בה.

כל מה שאני עשיתי מלכתחילה היה להתנגד לטענה שפרופיל חומצות האמינו שלה נמצא ביתרון מעל זו של אבקת חלבון אפונה והצגתי נתונים שיוצרים השוואה זה לצד זה בין שני אבקות החלבון האלו

אבל במקום להתמודד עם זה התחלת לבלבל את המוח ולייצר לי השוואות לא רלוונטיות של 100 גרם אפונה מבושלת 🤦‍♂️
שלא מחזיקים בשום משקל שמשפיע על איכות החלבון

כל שאר הקיטורים שלך בחלק השני חסרי תועלת ומתייחסים לדברים שלא נוגעים לעמדה שלי.

ולגבי הפסקה השלישית שלך...

אתה צריך לוותר על התחביב שלך 'להסביר ולרדת לפרטים' כי אתה לא טוב בזה
כל מה שאתה מספק זה מידע שגוי או לא רלוונטי

וממך עדיף לא ללמוד כלום אז לא תודה בכל מקרה על הטיפ

וכן אני מסכים איתך, יש הרבה מידע באינטרנט ואכן זה עניין של עובדות.

הבעיה היא שלך באופן ספציפי אין את האינטיליגנציה שתאפשר לך לפרש את הנתונים הרלוונטים בשביל להגיע למסקנות אובייקטיביות שיתנו לך להבדיל בין מה נכון לבין מה שגוי

כל מה שאתה יודע לעשות זה לשנן ולדקלם מאמרים שנכתבו בעברית על ידי עוד אנשים שחוזרים על המנטרה המטופשת של חלבון מלא וחלבון לא מלא מבלי לרדת לעומק הנתונים ולבדוק בעצמך את הנושא באופן יותר מעמיק

ולפותח האשכול: אני לא ממליץ לך להקשיב להם
אין שום סיבה מבוססת להאמין שאבקת חלבון סויה תהווה כל יתרון על פני אבקת חלבון אפונה

נערך לאחרונה:
כל ההודעה שלך מלאה בשגיאות הטעויות ויהירות
מייאש לנהל דיון איתך

טעות #1: אתה תוקף טיעון שבכלל לא העלתי
זה ברור שהדירוג הסופי נקבע על פי חומצות האמינו שלכאורה התעכלו במעי הדק

הנקודה שלי היא שכמות החלבון שמסופקת לחזירים (לול) במנות היא כמות חלבון זהה מכל מקור.
הם לא מספקים בבדיקה כמות מוצר זהה!
ההשוואה נעשית על פי כמות חלבון זהה
אולי אם היו חכמים כמוך הם היו משווים 100 גרם אבקת whey ל100 גרם אפונה מבושלת 😛

טעות #2: השוואה בין אבקות חלבון אכן שונה מהשוואה בין מזונות שלמים
אבל מכיוון שאין לך יכולת הבנת נקרא בסיסית כמסתמן מההודעה הראשונה שלך באשכול הזה ועד האחרונה, פשוט אשלח אותך לתחילת האשכול לבדוק מה הייתה שאלת מחבר האשכול

השאלה: הייתה האם אבקת חלבון אפונה תהיה יעילה באופן שווה למטרות היפרטרופיה

התשובה שלכם (שלך,אלחנן וקוצר): הייתה שהאבקה המועדפת היא חלבון סויה

הסיבה שלה נתתם את הקרדיט להיותה מועדפת היא בגלל שהיא נחשבת מלאה

הטיעון שלכם להיותה חלבון מלא היה שפרופיל חומצות האמינו שלה מתעלה על זו של אבקת חלבון סויה ועל שם כך עדיף להשתמש בה.

כל מה שאני עשיתי מלכתחילה היה להתנגד לטענה שפרופיל חומצות האמינו שלה נמצא ביתרון מעל זו של אבקת חלבון אפונה והצגתי נתונים שיוצרים השוואה זה לצד זה בין שני אבקות החלבון האלו

אבל במקום להתמודד עם זה התחלת לבלבל את המוח ולייצר לי השוואות לא רלוונטיות של 100 גרם אפונה מבושלת 🤦‍♂️
שלא מחזיקים בשום משקל שמשפיע על איכות החלבון

כל שאר הקיטורים שלך בפרגרף השני חסרי תועלת ומתייחסים לדברים שלא נוגעים לעמדה שלי.

ולגבי הפסקה השלישית שלך...

אתה צריך לוותר על התחביב שלך 'להסביר ולרדת לפרטים' כי אתה לא טוב בזה
כל מה שאתה מספק זה מידע שגוי או לא רלוונטי

וממך עדיף לא ללמוד כלום אז לא תודה בכל מקרה על הטיפ

וכן אני מסכים איתך, יש הרבה מידע באינטרנט ואכן זה עניין של עובדות.

הבעיה היא שלך באופן ספציפי אין את האינטיליגנציה שתאפשר לך לפרש את הנתונים הרלוונטים בשביל להגיע למסקנות אובייקטיביות שיתנו לך להבדיל בין מה נכון לבין מה שגוי

כל מה שאתה יודע לעשות זה לשנן ולדקלם מאמרים שנכתבו בעברית על ידי עוד אנשים שחוזרים על המנטרה המטופשת של חלבון מלא וחלבון לא מלא מבלי לרדת לעומק הנתונים ולבדוק בעצמך את הנושא באופן יותר מעמיק

ולפותח האשכול: אני לא ממליץ לך להקשיב להם
אין שום סיבה מבוססת להאמין שאבקת חלבון סויה תהווה כל יתרון על פני אבקת חלבון אפונה
אם אני מבין אותך נכון, אתה טוען שאמנם אופנה הוא חלבון נחות שאינו מכיל פרופיל מלא של כל חומצות האמינו ב100 גרם אופנה מבושלת.
אבל אבקת חלבון אפונה שמגיעה מאפונה יבשה, וכשהיא באבקה, בעצם שווה לאבקת חלבון סויה.

זה בהחלט הגיוני בסך הכל.
האם זה הטענה שלך?

אם אני מבין אותך נכון, אתה טוען שאמנם אופנה הוא חלבון נחות שאינו מכיל פרופיל מלא של כל חומצות האמינו ב100 גרם אופנה מבושלת.
אבל אבקת חלבון אפונה שמגיעה מאפונה יבשה, וכשהיא באבקה, בעצם שווה לאבקת חלבון סויה.

זה בהחלט הגיוני בסך הכל.
האם זה הטענה שלך?

לא התייחסתי לאפונה רגילה
הדבר היחיד ששמתי לב אליו זה פרופיל שווה ערך או אפילו כזה ש"מתעלה" אצל אבקת חלבון אפונה לעומת אבקת חלבון סויה

לא התייחסתי לאפונה רגילה
הדבר היחיד ששמתי לב אליו זה פרופיל שווה ערך או אפילו כזה ש"מתעלה" אצל אבקת חלבון אפונה לעומת אבקת חלבון סויה
בסך הכל הגיוני.
אני מאוד בעד חלבון מהצומח.
עם כל הדגנים שאני אוכל, אני אספור גם קטניות מבושלות כחלבון מלא.
מה גם שבאפונה יש המון ארגנין שחיוני לגדילה וטסטוסטרון.

סך הכל דיון מעניין ומחכים שהיה יכול להיות מעט יותר מכבד.
אני סקרן לשמוע מה @Ben2648 ו @kotzer חושבים על אבקת חלבון אפונה בשונה מרק אפונה מבושלת.

בסך הכל הגיוני.

אני סקרן לשמוע מה @Ben2648 ו @kotzer חושבים על אבקת חלבון אפונה בשונה מרק אפונה מבושלת.
בסך הכל הגיוני.

כן אני בעד לתת ריסט ולהתמקד רק בתוכן הדיון ונקודת המחלוקת (של האם אבקת חלבון אפונה נחשב חלבון מלא או לא לפי הסטנדרט הנפוץ)

אני חושב שקיימים הרבה מיתוסים בנושא שמקובלים בתור 'עובדות' וזה אחד מהם שצץ באשכול

אבקת חלבון אפונה בניגוד לאפונה כמזון, נחשבת חלבון מלא, מאחר שהחלבון מבודד מהמזון ואז גם ריכוז ה-EAA גבוה יותר.
יחס מינון ה-EAA פר משקל הוא טוב יותר והיא עונה על ה"קריטריונים" להוות חלבון מלא, אך יחד עם זאת, מתיונין עדיין נמוך באופן יחסי, קל וחומר בהשוואה לאבקות חלבון כמו קזאין, ביצה ומי גבינה.
בנוסף, ספיגת החלבון צריכה להיות טובה יותר כשמדובר באבקה ולא במזון.
באופן כללי, חלבונים מן הצומח נוטים להתעכל לאט יותר מאשר חלבונים מן החי, בין השאר בגלל כמות הסיבים הגבוהה שלהם.
ספציפית העיכול של אבקת חלבון אפונה הוא יחסית לא רע בכלל.

אבקת חלבון אפונה בניגוד לאפונה כמזון, נחשבת חלבון מלא, מאחר שהחלבון מבודד מהמזון ואז גם ריכוז ה-EAA גבוה יותר.
יחס מינון ה-EAA פר משקל הוא טוב יותר והיא עונה על ה"קריטריונים" להוות חלבון מלא, אך יחד עם זאת, מתיונין עדיין נמוך באופן יחסי, קל וחומר בהשוואה לאבקות חלבון כמו קזאין, ביצה ומי גבינה.
בנוסף, ספיגת החלבון צריכה להיות טובה יותר כשמדובר באבקה ולא במזון.
באופן כללי, חלבונים מן הצומח נוטים להתעכל לאט יותר מאשר חלבונים מן החי, בין השאר בגלל כמות הסיבים הגבוהה שלהם.
ספציפית העיכול של אבקת חלבון אפונה הוא יחסית לא רע בכלל.
אז הסכמנו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית