הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ 5X5 למתחילים או SS?

mrko102

משתמש פעיל
574
0
נק' מוניטין:
393
574
0
ממצב?
קודם כל קצת פרטים
אני בן 14.5(כשאני אתחיל ת'מסה אני אהיה בן 15)
משקל משהו כמו 57
גובה 170.
אני עומד להתחיל מסה(עוד משהו כמו 3 חודשים) ומתלבט עם איזו תוכנית להתחיל...
מצד אחד יש את ה SS שהיא הכי מתאימה למתחילים אבל החסרון מבחינתי היא ההעלאת משקלים בתוכנית..
מצד שני יש את ה 5X5 למתחילים ששם מעלים רק 2.5-1.25 בכל תרגיל והיא יותר מתאימה לי...
במה לפי דעתכם כדאי לי לבחור?
תודה 😃

קלוריות: כמה שיותר , יותר טוב.
לגבי משקל תתחיל נראה לי מ-5 קילו תוספת לדדליפט וכל השאר 2.5 ואם יהיה קשה אז לאכול עוד..

התוכנית 5*5 היא עם נפח מאוד גדול כך שאני ממליץ שתעשה את התוכנית SS,תקפיד על תזונה מתאימה.
אתה יכול להעלות משקלים בצורה יותר מתונה (למעשה חצי ממשקלי ההתקדמות של התוכנית המקורית - 5 ק"ג דדליפט,2.5 ק"ג בכל השאר).
תקפיד על טכניקה ותזונה.
SS היא נגזרת תוכנית של 5*5 ומתאימה יותר למתאמנים מתחילים

---------- התגובה התווספה ב 23:42 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:55 ----------

מנוחות בין הסטים: קחו דקה מנוחה בין סטס לסט ככל שתעלו במשקל ותרגישו שאתם נלחמים עם 5 חזרות תעלו את המונחת ל 2-3 דקות בין סט לסט.

זה רלוונטי לתכנית ההיא? לא נחים הרבה?

אני לא יודע אם התייחסת למנוחות ב-SS.אבל אפשר לנוח בין סט כמה זמן שצריך.בד"כ בהתחלה זה ינוע באחד עד שלוש דקות ובהמשך גם עד חמש ואפילו שבע דקות בסטים כבדים של סקוואט

נערך לאחרונה:
קלוריות: כמה שיותר , יותר טוב.
לגבי משקל תתחיל נראה לי מ-5 קילו תוספת לדדליפט וכל השאר 2.5 ואם יהיה קשה אז לאכול עוד..

אני לא חושב שההמלצה כמה שיותר יותר טוב היא מתאימה למתחילים.
מתאמנים,ובעיקר אלו שממש בתחילת דרכם,צריכים איזשהי אינדיקציה כללית.

תתחיל מ-3000 K ותעלה בהתאם לצורך.

---------- התגובה התווספה ב 23:46 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:45 ----------

SS יותר עצימה מ5X5

אכן,תיקנתי.
טעות.התכוונתי לנפח

כמו שכבר אמרו אין שום היגיון בלעשות תוכנית עם יותר נפח במטרה להתקדם יותר לאט, ה5*5 שאתה מדבר עליה באמת לא שווה מחשבה אפילו כמו שדאוס אמר, פשוט תעשה SS ותוסיף חצי מהמשקל המומלץ למרות שאני בטוח שלמשך תקופה אתה תוכל גם להוסיף 5 קילו בסקוואט.

ההוספה של המשקל תלויה בהתאוששות
אם אתה לא אוכל/ישן... או שאתה באוכלוסיה שמתאוששת לאט (ילדים/זקנים/נשים)
אז מקצצים בעליה או עובדים שבועית (פחות עדיף בשלב ראשון)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית