הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מראה מחוטב בגרעון קלורי

• פותח/ת השרשור Tokyo
  • פורסם בתאריך

Tokyo

משתמש פעיל
360
302
נק' מוניטין:
561
360
302
היוששששש!! אני בחיטוב, כמובן כמובן מקפידה על אכילת חלבון. כשחדרי הכושר היו פתוחים הייתי עושה בערך 3-4 אימוני כוח בשבוע שעה כל פעם ואחד אירובי 50 דקות.
יש לי 8 קג לרדת, אולי 10 אפילו. השאלה שלי היא - האם הישבן והבטן שלי יכולים להראות מחוטבים אף על פי שאני בגרעון קלורי ולא במאזן קלורי חיובי כמו במסה, למשל?
(כי כרגע הם לא מחוטבים. בכלל.)
(1300 קלוריות ליום, 110 גרם חלבון, אני 58 קג). תודה 😃
(אם כמובן אעשה אימונים מתאימים לאותם האיזורים ואתקדם במשקלים עם הזמן).

מראה מחוטב (אם הבנתי נכון את הכוונה שלך) זה שילוב של כמות שריר מספקת ואחוז שומן נמוך.
אם יש לך מספיק שריר אז ירידה במשקל ותוצאה ירידה באחוז שומן יעזרו לך להשיג את המראה הרצוי כי הם פשוט יחשפו את השריר מתחת. אם אין לך מסת שריר אז זה ייתן לך מראה שונה ממה שאת רוצה

• פותח/ת השרשור
מראה מחוטב (אם הבנתי נכון את הכוונה שלך) זה שילוב של כמות שריר מספקת ואחוז שומן נמוך.
אם יש לך מספיק שריר אז ירידה במשקל ותוצאה ירידה באחוז שומן יעזרו לך להשיג את המראה הרצוי כי הם פשוט יחשפו את השריר מתחת. אם אין לך מסת שריר אז זה ייתן לך מראה שונה ממה שאת רוצה

אוקיי.
אם נניח אין לי מסת שריר מספקת, אני יכולה לרדת ל50 קילו ואז לעלות 5 במסה ולרדת 5 בחיטוב? זה יראה טוב?
ומראה מחוטב בשבילי = ישבן נורמלי שלא נראה מידלדל + פס בבטן. לא מחפשת קוביות כל כך

אוקיי.
אם נניח אין לי מסת שריר מספקת, אני יכולה לרדת ל50 קילו ואז לעלות 5 במסה ולרדת 5 בחיטוב? זה יראה טוב?
ומראה מחוטב בשבילי = ישבן נורמלי שלא נראה מידלדל + פס בבטן. לא מחפשת קוביות כל כך

בתיאוריה זה נשמע טוב אבל מעשית זה לא יהיה כזה מושלם מבחינת מספרים.

אם את רוצה לחטב קודם אז תגיעי למראה מספיק חטוב ואז תעשי מסה עדינה עם אימוני כוח.

אם את רוצה קודם מסת שריר אז תעשי מסה קלה ואז תחטבי בתהליך יותר ארוך.

אבל מה שאני הייתי עושה זה מנמיך את הגירעון הקלורי, שומר על מספיק חלבון בשילוב עם התקדמות באימוני כוח.
ככה בשיא החיטוב הייתי מקבל יותר מסת שריר מאשר תהליך חיטוב קיצוני ללא אימונים מתאימים.

אולי התהליך יהיה יותר ארוך אבל ככל הנראה גם יותר מתגמל.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
בתיאוריה זה נשמע טוב אבל מעשית זה לא יהיה כזה מושלם מבחינת מספרים.

אם את רוצה לחטב קודם אז תגיעי למראה מספיק חטוב ואז תעשי מסה עדינה עם אימוני כוח.

אם את רוצה קודם מסת שריר אז תעשי מסה קלה ואז תחטבי בתהליך יותר ארוך.

אבל מה שאני הייתי עושה זה מנמיך את הגירעון הקלורי, שומר על מספיק חלבון בשילוב עם התקדמות באימוני כוח.
ככה בשיא החיטוב הייתי מקבל יותר מסת שריר מאשר תהליך חיטוב קיצוני ללא אימונים מתאימים.

אולי התהליך יהיה יותר ארוך אבל ככל הנראה גם יותר מתגמל.

בהצלחה

תודה רבה. 😃
אני אכן רוצה מסת שריר יפה, אבל אני עדיין 58 ק"ג. אתה יכול לפרט מבחינת מספרים? כמה היית יורד בחיטוב, וכמה עולה במסה?
תודוש:s47:

תודה רבה. 😃
אני אכן רוצה מסת שריר יפה, אבל אני עדיין 58 ק"ג. אתה יכול לפרט מבחינת מספרים? כמה היית יורד בחיטוב, וכמה עולה במסה?
תודוש:s47:

אין שום דרך להביא לך את זה במספרים.
נטו תלוי בך ובמטרות שלך.

אני במסה עליתי 11 ק״ג לצורך העניין,
בחיטוב ירדתי 14 ק״ג (חיטוב לתחרות)

כל זה בתקופה של חצי שנה.

זה לא משהו שאני יכול להגיד לך לעשות כי זה לא היה בריא בשום צורה וזה תאם את המטרות האישיות שלי.

אוקיי.
עדיף שפחות תתרכזי במספרים המדויקים של כמה לרדת וכמה לעלות.
בתקופת המסה תתרכזי בלעלות בכמה שיותר מסה איכותית על ידי עליה איטית ומבוקרת במשקל, ובחיטוב בהתרכזות רק בהורדה של השומן המיותר, כמובן בשניהם לשמור על כמות חלבון טובה ואימוני התנגדות.
יכול להיות שזה ייקח כמה סבבים כאלה, אבל בסוף את תגיעי לתוצאה שתרצי

• פותח/ת השרשור
אין שום דרך להביא לך את זה במספרים.
נטו תלוי בך ובמטרות שלך.

אני במסה עליתי 11 ק״ג לצורך העניין,
בחיטוב ירדתי 14 ק״ג (חיטוב לתחרות)

כל זה בתקופה של חצי שנה.

זה לא משהו שאני יכול להגיד לך לעשות כי זה לא היה בריא בשום צורה וזה תאם את המטרות האישיות שלי.

אוקיי, תודה רבה 😃
איך היה בתחרות, אגב? זה נושא שתמיד עניין אותי, אני לא אתחרה כנראה לעולם כי זה קיצוני מדי בשבילי אבל זה נראה מאתגר. בכל זאת, הגוף שלך

אעבור על זה עכשיו.
כרגע אתה מתכונן לתחרות הבאה?

אסור להתחרות בתחרות אחת אחרי השנייה (מבחינה בריאותית) אז רק באוק׳ 2021.

כן כרגע במסה לפחות עד חודש יוני, משקל יעד 90 ק״ג בערך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית