הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי התקדמות משקל אחרי דילואד.

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
נניח השיא שלי היה 97.5kg דד ליפט. עשיתי דילואד וחזרתי ל82.5kg ומשם העלתי כל שבוע בהדרגה. שבוע הבא אני אמור לעשות 100kg(מאמין שאצליח), אבל לפי האימונים הקודמים כבר ממש מתחיל להיות לי קשה. לכמה התקדמות במשקל לצפות לפני שאני מגיע להיתקעות/מתחיל דילואד חדש?
אני לא שואל ספציפית לדד ליפט, גם לתרגילים אחרים כגון בנץ',חתירה,סקוואט וגם מבודדים למינהם.
עוד שאלה: למשל הגעתי למצב שאני נתקע בתרגיל מסויים והגעתי לכשל בו, כדי "לשבור" את החומה, מהן הדרכים המומלצות לעשות זאת?

האם דילואד לתרגיל עצמו(רק הורדה במשקל) תעזור?
או שיש דרכים אחרים? (אולי דילואד כולל לכל התוכנית עם הורדת משקל+ווליום)

זה בסדר, מתאמנים מתחילים לא יודעים להעריך קושי וזאת הסיבה שהם לא צריכים לעבוד עם RPE, לדעתי.
תמשיך להתקדם, וכשבאמת יהיה קשה אתה פשוט לא תצליח להרים את זה. למתאמן מתחיל שמתאמן לבדו זאת הדרך הטובה ביותר לדעת מתי קשה. ואל תפחד להמשיך למשוך גם כשכבד לך בידיים, זה חלק מהעניין.

נניח השיא שלי היה 97.5kg דד ליפט. עשיתי דילואד וחזרתי ל82.5kg ומשם העלתי כל שבוע בהדרגה. שבוע הבא אני אמור לעשות 100kg(מאמין שאצליח), אבל לפי האימונים הקודמים כבר ממש מתחיל להיות לי קשה. לכמה התקדמות במשקל לצפות לפני שאני מגיע להיתקעות/מתחיל דילואד חדש?
אני לא שואל ספציפית לדד ליפט, גם לתרגילים אחרים כגון בנץ',חתירה,סקוואט וגם מבודדים למינהם.
עוד שאלה: למשל הגעתי למצב שאני נתקע בתרגיל מסויים והגעתי לכשל בו, כדי "לשבור" את החומה, מהן הדרכים המומלצות לעשות זאת?

האם דילואד לתרגיל עצמו(רק הורדה במשקל) תעזור?
או שיש דרכים אחרים? (אולי דילואד כולל לכל התוכנית עם הורדת משקל+ווליום)
יש עקרונות לאימונים שאיתם שוברים חומות.
יש את הסיבות הנפוצות שחומות הופיעו, ויש סיבות פחות נפוצות.
ברגע שתמצא את הסיבות, יהיה קל יותר לפתור אותם, ולפעמים צריך פשוט לנסות דברים שונים.

אתן כמה סיבות שלדעתי גורם תקיעות, שאם תפתור אותם, אתה תמשיך להתקדם:
  1. תזונה לקויה. אם זה לא מספיק חלבון, פחמימה, שומן, ירקות, סיבים תזונתיים, או בקיצור אכילה שמובילה לבריאות נחותה ויכולת אימון לקויה בחדר כושר, או התאוששות ממנה.
  2. שינה לקויה. לא מספיק שינה, שעות לא קבועות.
  3. חוסר מים (נפוץ יותר ממה שאתה חושב), מוביל לעייפות ותפקוד לקוי.
  4. טכניקה לקויה. זה תמיד הבעיה, אבל בדרך כלל זה מתלווה לבעיות אחרות, ולא הגורם העיקרי. תמיד צריך לחשוב איך להשתפר וליעל את הטכניקה.
  5. תוכנית גרועה. גם אם ג'וני קנדיטו רשם אותו, אם המשקלי RM1 שהכנסת לא נכונים, או שאתה לא מבצע את התרגילים נכון, זה לא יעבוד. ראיתי אנשים מבצעים את התרגילים שלו בצורה מפגרת, כמו בוקס סקוואט גבוה מידי.
  6. בעיות רפואיות, כמו ווירוס ארוך, חוסר ברזל, בעיות הורמונליות, אם זה 100% לא מובן התקיעה הארוכה, אולי כדאי לבדוק אצל רופא.
  7. כוח מנטלי חלש. נובע לפעמים מטראומות, כמו כשל עם משקל כבד, או חוסר ביטחון עצמי, סביבה לא תומכת. לפעמים מאמן טוב יכול לעזור לך לעבור מחסומים, פסיכולוג אם צריך, מדיטציה ודמיון, מכון כושר אחר.
ואני מאוד מסכים עם @StrongEnough
חוסר חשק להתאמן, להרגיש מוכן פיזית לאימון אבל האימון פשוט זוועה והגוף לא מתפקד יכול להעיד על אימון יתר וצורך בדילואד. רק שידידינו כאן עם דדליפט מתחת ל100, אני לא חושב שיגיע למצב כזה גם אם יעשה דדליפט כל יום עם 100 ק"ג ל3×5.

ותקיעה ארוכה בהחלט יכול לנבוע מחוסר נפח, במיוחד אם אתה עושה תוכניות רשומות, כמו טקסס, 531, SS. בקלות אתה מוצא את עצמך מתקדם עם תוכנית של מתחיל, אין מספיק נפח.

• פותח/ת השרשור
יש עקרונות לאימונים שאיתם שוברים חומות.
יש את הסיבות הנפוצות שחומות הופיעו, ויש סיבות פחות נפוצות.
ברגע שתמצא את הסיבות, יהיה קל יותר לפתור אותם, ולפעמים צריך פשוט לנסות דברים שונים.

אתן כמה סיבות שלדעתי גורם תקיעות, שאם תפתור אותם, אתה תמשיך להתקדם:
  1. תזונה לקויה. אם זה לא מספיק חלבון, פחמימה, שומן, ירקות, סיבים תזונתיים, או בקיצור אכילה שמובילה לבריאות נחותה ויכולת אימון לקויה בחדר כושר, או התאוששות ממנה.
  2. שינה לקויה. לא מספיק שינה, שעות לא קבועות.
  3. חוסר מים (נפוץ יותר ממה שאתה חושב), מוביל לעייפות ותפקוד לקוי.
  4. טכניקה לקויה. זה תמיד הבעיה, אבל בדרך כלל זה מתלווה לבעיות אחרות, ולא הגורם העיקרי. תמיד צריך לחשוב איך להשתפר וליעל את הטכניקה.
  5. תוכנית גרועה. גם אם ג'וני קנדיטו רשם אותו, אם המשקלי RM1 שהכנסת לא נכונים, או שאתה לא מבצע את התרגילים נכון, זה לא יעבוד. ראיתי אנשים מבצעים את התרגילים שלו בצורה מפגרת, כמו בוקס סקוואט גבוה מידי.
  6. בעיות רפואיות, כמו ווירוס ארוך, חוסר ברזל, בעיות הורמונליות, אם זה 100% לא מובן התקיעה הארוכה, אולי כדאי לבדוק אצל רופא.
  7. כוח מנטלי חלש. נובע לפעמים מטראומות, כמו כשל עם משקל כבד, או חוסר ביטחון עצמי, סביבה לא תומכת. לפעמים מאמן טוב יכול לעזור לך לעבור מחסומים, פסיכולוג אם צריך, מדיטציה ודמיון, מכון כושר אחר.
ואני מאוד מסכים עם @StrongEnough
חוסר חשק להתאמן, להרגיש מוכן פיזית לאימון אבל האימון פשוט זוועה והגוף לא מתפקד יכול להעיד על אימון יתר וצורך בדילואד. רק שידידינו כאן עם דדליפט מתחת ל100, אני לא חושב שיגיע למצב כזה גם אם יעשה דדליפט כל יום עם 100 ק"ג ל3×5.

ותקיעה ארוכה בהחלט יכול לנבוע מחוסר נפח, במיוחד אם אתה עושה תוכניות רשומות, כמו טקסס, 531, SS. בקלות אתה מוצא את עצמך מתקדם עם תוכנית של מתחיל, אין מספיק נפח.
הבנתי, תודה!🙌

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית