הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שומן טראנס בגבינה צהובה – בעייתי?

Soviet Onion

משתמש מתחיל
76
1
נק' מוניטין:
-6
76
1
שמתי לב שבגבינה צהובה יש כמות לא זניחה של שומן טראנס, גרם אחד ל-100 גרם של גבינה (כשברוב המוחלט של המוצרים יש פחות מ-0.5 גרם). מדובר בשומן הטראנס המזיק שממליצים להימנע ממנו או שזה סוג אחר? כדאי להמעיט/להפסיק לאכול גבינה צהובה מהסיבה הזאת?

זה שומן טראנס לכל דבר ועניין, הבנתי פעם שזה קצת פחות מזיק משומן טראנס מתועש שמייצרים במפעל אבל זה עדיין מזיק
יש בזה גם 17 גרם שומן רווי

למה שלא תיקח גבנצ עם אחוז שומן נמוך יותר? 9 או 15? אני אישית לא מרגיש ממש הבדל

• פותח/ת השרשור
זה שומן טראנס לכל דבר ועניין, הבנתי פעם שזה קצת פחות מזיק משומן טראנס מתועש שמייצרים במפעל אבל זה עדיין מזיק
יש בזה גם 17 גרם שומן רווי

אני בכל מקרה לא מת על גבינה צהובה (לא שאני ממש לא אוהב, אבל אין לי שום בעיה לוותר על זה) אז כנראה פשוט אפסיק לאכול. תודה על התשובה.

אני בכל מקרה לא מת על גבינה צהובה (לא שאני ממש לא אוהב, אבל אין לי שום בעיה לוותר על זה) אז כנראה פשוט אפסיק לאכול. תודה על התשובה.
אין שום בעיה שתאכל את זה באחוזי שומן יותר נמוכים, זה מקור מעולה לסידן וחלבון

באמת? לי ה 9% מרגישה כמו קרטון. אם הייתי צריך לבחור הייתי מעדיף פעם ב לאכול גבינה 28% מאשר לאכול 9% קבוע

באמת? לי ה 9% מרגישה כמו קרטון. אם הייתי צריך לבחור הייתי מעדיף פעם ב לאכול גבינה 28% מאשר לאכול 9% קבוע

האמת שאני אוכל 9% קבוע וזה באמת סבבה לי, במיוחד אם עושים בטוסטים אז לא מרגישים הבדל

[

האמת שאני אוכל 9% קבוע וזה באמת סבבה לי, במיוחד אם עושים בטוסטים אז לא מרגישים הבדל

[
אולי זה משהו שאם אני אתרגל יהיה סבבה לי גם, לגבי טוסטים רעיון טוב צריך לנסות.

9% של עמק מרגיש מינימום 15%.
מסכימה. 5% באמת פלסטיק, מגעיל ומזעזע, אבל 9% ממש טעימה ובמיוחד בטוסטים. גם 15%.
אני אישית לרוב אוכלת מוצרלה של 18%, אבל עושה את זה פעם-פעמיים בשבוע. טעים יותר מצהובה לדעתי 😃

28 עמק זה פח אשפה
קלוריות מיותרות, שומן טראנס מיותר, אין שום סיבה בעולם שלא ללכת על גבינות עם אחוז שומן נמוך יותר. 15% זה האמצע, טיפה פחות נמתח אבל זה עדיין בסדר. 12% בדיוק אותו דבר , 9 ומטה יש הבדל ניכר מאוד לרמה שלא נוח לאכול. 9 של עמק זה על הגבול אבל זה בסדר גמור

מדובר בשומן הטראנס המזיק שממליצים להימנע ממנו או שזה סוג אחר?
יש שומן טרנס שמופיע באופן טבעי במוצרי חלב, (לפחות על פי המחקר שקיים כרגע) הוא לא מזיק.

כדאי להמעיט/להפסיק לאכול גבינה צהובה מהסיבה הזאת?
כל עוד זה נכנס לך בערכים זה בסדר.
אם אתה אוכל גבינה 28% שומן - כדאי לשקול לעבור לגבינה של 15% \ 22% במידה ודחיסות קלורית נמוכה יותר מהווה אמצעי עבורך (למשל כמישהו שנמצא בחיטוב או שרוצה לאכול ספונטנית ולשמור על משקל קבוע). ירידה מעבר לזה (לדעתי האישית) כבר נותנת לגבינה מרקם של פלסטיק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית