הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אסימטריה - סקוואט

הברווזון המכוער

משתמש משקיע
3,222
2,324
נק' מוניטין:
3,331
3,222
2,324
כשאני מרים את ברך שמאל,
כף הרגל נמצאת בקו ישר עם הברך.
כשאני מרים את ברך ימין,
כף הרגל נוטה קיצונית כלפי חוץ.
הבנתי שלבעיה זאת קוראים "פלטיפוס"(?).

איני יודע בוודאות, אך יתכן כי זה הדבר אשר הווה בעיה בעת ביצוע התרגיל מכרעים(רגל אחת לאחור(עומד עם שתי רגליים מקבילות, עושה צעד אחד לאחור וחוזר חזרה, וחוזר חלילה)).
כשהייתי מבצע מכרעים, את אחת הרגליים לא הייתי מצליח לשים ממש בקו ישר מאחורי(בניגוד לרגל השנייה, שכן).

היום אני מבצע את התרגיל סקוואט,
והוא מרגיש לי מצוין!
אך נראה רע מאוד.
אשלח סרטון/ים להמחשה.
שימו לב איך בסרטון/ים רגל אחת נמצאת רחוק מאחורי הרגל השנייה וכנראה גם אחת מגפות הרגליים פונות כלפי חוץ. כלומר, יותר מהשנייה.
גם אם אנסה לעשות סקוואט משקל גוף,
רגל אחת תסתובב בעת הירידה.

השאלה היא כזאת.
אם אין שום כאב או הרגשה מוזרה,
וכל פלג גוף עליון בנוסף להרגשה גם נראה טוב,
האם עליי לנסות לשנות את מה שנראה כבעיה?
האם יתכן כי אין מה לשנות, וזה פשוט איך שהגוף שלי נראה?(יתכן כי הבעיה היא לא רק כף הרגל, אך איני יודע בוודאות).

סרטונים להמחשה:
סקוואט מאחור(מכאן הבעיה כנראה תהיה הכי בולטת)
https://photos.app.goo.gl/HaAUPYQ8LbgTpXgi9
סקוואט מהצד
https://photos.app.goo.gl/xs8n8G7x7VDHKUQe6
סקוואט מלפנים
https://photos.app.goo.gl/iNzATLD3zTQ8gyz36

@kotzer

תאכלס כל עוד זה לא מפריע לך ולא מפריע להתקדמות שלך זה לא מעניין.

אם זה מציק לך בעין הייתי בודק את גמישות פושטי הירך שלך (hamstring ו glutes) לראות אם יש חוסר איזון משמעותי בטווחי התנועה.

מעבר לכן פשוט לעמוד ישר שאתה עושה סקואט.

אם קלוקוב עושה ככה סקואט כנראה שזה לא סוף העולם

לא חושב שרגליים כלפי חוץ זה בעיה
אני אחריי הרבה נסיונות הגעתי למסקנה שהכי מתאים לי זה עמידה קצת פחות רחבה מהקלאסי ואני בכוונה מוציא את הרגליים כלפי חוץ אחרת מרגיש לי לא נכון.
והסקוואט רחוק לדעתי מלהראות רע מאוד

• פותח/ת השרשור
לא חושב שרגליים כלפי חוץ זה בעיה
לא דיברתי על רגליים,
דיברתי על רגל.
מעבר לאי סימטריה בכפות הרגליים,
שימו לב לרגליים,
הן לא בקו ישר(רגל אחת "הרבה" מאחורי השנייה).
תאכלס כל עוד זה לא מפריע לך ולא מפריע להתקדמות שלך זה לא מעניין.
ואולי זה אמור? נגיד יכול לפצוע במשקלים גבוהים(קשר ישיר/עקיף) או לגרום לבעיה חמורה אחרת.

לא דיברתי על רגליים,
דיברתי על רגל.
מעבר לאי סימטריה בכפות הרגליים,
שימו לב לרגליים,
הן לא בקו ישר(רגל אחת "הרבה" מאחורי השנייה).

ואולי זה אמור? נגיד יכול לפצוע במשקלים גבוהים(קשר ישיר/עקיף) או לגרום לבעיה חמורה אחרת.

למה לחפש סיבות להפצע. הגוף יתאים את עצמו לכל עומס.

חשוב להבהיר, אין תנועות מסוכנות יש רק בקצה פציעות משימוש יתר או עומס יתר, כלומר ביצוע פעילות באופן שיטתי ללא התאוששות והפעלת עומס פתאומי וחד.

כל השאר זה תאורתי.

אם הייתי אתה אישית הייתי מתקן את זה. תבדוק קודם כל אם מבנה האגן שלך סימטרי או לא, ואם סימטרי, תנסה לעבוד עם הקפדה על שמירה על עמידה סימטרית ולא לתת לאגן ללכת לצד אחד בבור. אם זה סוגר פינה אז הכל טוב.

הייתי גם כמו שאמרתי בודק אם יש בעיות של גמישות בפושטי הירך בין שני הרגליים, ואם יש עובד לאזן את זה וכחלק מהחימום מבצע מתיחות לצמצום התופעה

גם אני הייתי עושה סקוואט ככה לא בכוונה. לא הרגשתי כאבים והיה לי נוח. אבל הרגשתי רגל אחת עובדת הרבה יותר מהשנייה(שזה מובן מעליו), אז עבדתי על סימטריה והיה גם שיפור במשקלים.

• פותח/ת השרשור
גם אני הייתי עושה סקוואט ככה לא בכוונה. לא הרגשתי כאבים והיה לי נוח. אבל הרגשתי רגל אחת עובדת הרבה יותר מהשנייה(שזה מובן מעליו), אז עבדתי על סימטריה והיה גם שיפור במשקלים.
לא מרגיש רגל אחת יותר מהשנייה.
שיפור במשקלים נשמע טוב(:

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית