הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עצירת חיטוב וכניסה לניטרלי

• פותח/ת השרשור Tokyo
  • פורסם בתאריך

Tokyo

משתמש פעיל
360
302
נק' מוניטין:
561
360
302
היוש, אני בת 14. בערך 1.59-1.60 ושוקלת 57 ק"ג. ממוצעת אבל עדיין לא מרגישה שלמה עם עצמי. התכנון היה לרדת עוד 7 ק"ג.
הרופאה שלי אמרה שהBMI שלי תקין, ושיש לי התנהגות של הפרעות אכילה (אמרתי לה שאין שום מצב שאני לא אוריד את ה7 האלו, לא משנה באיזו דרך ומה אצטרך לעשות), וקיבלתי זימון למרפאה של הפרעות אכילה לפגישה עם דיאטנית אפסית וגרועה של קופת חולים. ברור לי שלא אקשיב לתפריט שלה כי לא אשרוד אותו (תפריט לשמירה על המשקל). עשיתי בדיקות אקג והן תקינות אבל די גבולי. בדיקות דם עדיין אין תשובות.
בקיצור,ההמלצה שקיבלתי מהרופאה שהייתה די מודאגת היא לשמור על המשקל שלי לפני שהמצב ידרדר. גם את המשפחה שלי זה הדאיג בטירוף, והם לא מוכנים לשמוע על ירידה במשקל יותר (ממש כאילו אני בתת משקל. מוגזם בטירוף.) ירדתי 30 ק"ג ב7.5 חודשים, וקצב הירידה שלי די הדאיג את הרופאה. זו הבעיה העיקרית.
הם אפילו יושבים איתי כדי לראות שאני באמת אוכלת.
אז מה עושים? אשכרה אצטרך להכנס למאזן ניטרלי ולשמור על המשקל למרות שאני לא שלמה עם הגוף שלי עדיין וכשאף אחד מהמשפחה שלי לא מוכן לשמוע את מה שיש לי לומר?
ברצינות, מישהו כאן היה במצב דומה? מה לעזאזל אני אמורה לעשות? וכשאני אומרת שהמשפחה שלי לא מוכנה להקשיב לי, הם לא מוכנים להקשיב לי. הרופאה שלי הדאיגה אותם עד כדי כך שמבחינתם אעלה את כל ה30 ק"ג בחזרה כל עוד אני לא ארד במשקל. כאילו הכל עדיף על זה.

הפרעות אכילה קשורות לתפיסה והתנהגויות אכילה לא בריאות, ובגלל זה הענייין של המספר עצמו פחות משנה.
בעיניי אם הסביבה הקרובה שלך רואה התנהגות שונה ופחות טובה אולי כדאי לשנות את המטרה, לפחות לעכשיו, ולהתמקד בלשמור על המשקל הנוכחי והבריאות הנפשית.
אולי זה נשמע לך לא רלוונטי לגבייך,
אבל מניסיון אני יכולה להודות שבכל שלב של הפרעות האכילה שלי לא האמנתי שזה נוגע לי, ומבחינתי כולם היו מוגזמיםולא מחוברים למציאות.
אנחנו לא תמיד אובייקטיביים לגבי עצמנו,
ואולי מנטליות של ירידה במשקל פחות עדיפה לך עכשיו רק למען הסיכוי הקטן שזה אכן המסלול שאת מתחילה לפנות אליו.

היוש, אני בת 14. בערך 1.59-1.60 ושוקלת 57 ק"ג. ממוצעת אבל עדיין לא מרגישה שלמה עם עצמי. התכנון היה לרדת עוד 7 ק"ג.
הרופאה שלי אמרה שהBMI שלי תקין, ושיש לי התנהגות של הפרעות אכילה (אמרתי לה שאין שום מצב שאני לא אוריד את ה7 האלו, לא משנה באיזו דרך ומה אצטרך לעשות), וקיבלתי זימון למרפאה של הפרעות אכילה לפגישה עם דיאטנית אפסית וגרועה של קופת חולים. ברור לי שלא אקשיב לתפריט שלה כי לא אשרוד אותו (תפריט לשמירה על המשקל). עשיתי בדיקות אקג והן תקינות אבל די גבולי. בדיקות דם עדיין אין תשובות.
בקיצור,ההמלצה שקיבלתי מהרופאה שהייתה די מודאגת היא לשמור על המשקל שלי לפני שהמצב ידרדר. גם את המשפחה שלי זה הדאיג בטירוף, והם לא מוכנים לשמוע על ירידה במשקל יותר (ממש כאילו אני בתת משקל. מוגזם בטירוף.) ירדתי 30 ק"ג ב7.5 חודשים, וקצב הירידה שלי די הדאיג את הרופאה. זו הבעיה העיקרית.
הם אפילו יושבים איתי כדי לראות שאני באמת אוכלת.
אז מה עושים? אשכרה אצטרך להכנס למאזן ניטרלי ולשמור על המשקל למרות שאני לא שלמה עם הגוף שלי עדיין וכשאף אחד מהמשפחה שלי לא מוכן לשמוע את מה שיש לי לומר?
ברצינות, מישהו כאן היה במצב דומה? מה לעזאזל אני אמורה לעשות? וכשאני אומרת שהמשפחה שלי לא מוכנה להקשיב לי, הם לא מוכנים להקשיב לי. הרופאה שלי הדאיגה אותם עד כדי כך שמבחינתם אעלה את כל ה30 ק"ג בחזרה כל עוד אני לא ארד במשקל. כאילו הכל עדיף על זה.
כמו שרותם אמרה,
זה עניין של תפיסה ודפוס התנהגות, ופחות המשקל.
ירדת מהר במשקל ואת רוצה להמשיך למרות שאת במשקל תקין ואת לא שלמה עם עצמך.
נשמע כמו בעיה? נשמע כמו בעיה.
זה אומר שיש בעיה ברצון לרדת 7 קילו במשקלך?
אולי לא,
אבל מבחינתם כן,
כי הם מפחדים, ובצדק, שזו התחלה של הפרעת אכילה, כי על פניו נראה שכן.
והפרעת אכילה יכולה ממש ככה להתחיל.
את לא יודעת כמה זה כואב שכל קילו שאת יורדת המטרה שלך מתרחקת ב2.
כמה זה כואב שהאנשים הקרובים שלך לא יודעים איך להתמודד עם ההפרעות שלך,
והסביבה שלך נהיית עוינת.
כמה לא משנה מה הצג יציג,
לא תקבלי את עצמך למרות שהבטחת לעצמך שכן.
והאם זה מצבך? אולי לא.
אבל אולי כן.
נועל'ה, אני מציע לך להוריד הילוך, ומהר.
סבבה, תרדי 7 קילו,
אבל לא עכשיו.
תעשי נייטרלי לתקופה ארוכה ולאחר מכן חיטוב מאוד איטי.
הלוואי ותקבלי את עצמך בלי קשר למה שהצג יראה.
בהצלחה,
בזהירות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כמו שרותם אמרה,
זה עניין של תפיסה ודפוס התנהגות, ופחות המשקל.
ירדת מהר במשקל ואת רוצה להמשיך למרות שאת במשקל תקין ואת לא שלמה עם עצמך.
נשמע כמו בעיה? נשמע כמו בעיה.
זה אומר שיש בעיה ברצון לרדת 7 קילו במשקלך?
אולי לא,
אבל מבחינתם כן,
כי הם מפחדים, ובצדק, שזו התחלה של הפרעת אכילה, כי על פניו נראה שכן.
והפרעת אכילה יכולה ממש ככה להתחיל.
את לא יודעת כמה זה כואב שכל קילו שאת יורדת המטרה שלך מתרחקת ב2.
כמה זה כואב שהאנשים הקרובים שלך לא יודעים איך להתמודד עם ההפרעות שלך,
והסביבה שלך נהיית עוינת.
כמה לא משנה מה הצג יציג,
לא תקבלי את עצמך למרות שהבטחת לעצמך שכן.
והאם זה מצבך? אולי לא.
אבל אולי כן.
נועל'ה, אני מציע לך להוריד הילוך, ומהר.
סבבה, תרדי 7 קילו,
אבל לא עכשיו.
תעשי נייטרלי לתקופה ארוכה ולאחר מכן חיטוב מאוד איטי.
הלוואי ותקבלי את עצמך בלי קשר למה שהצג יראה.
בהצלחה,
בזהירות.

תודה רבה. אמן. 😃 מניחה שאעשה חיטוב של 3-4 חודשים כדי לרדת 7 קילו. אני צריכה משהו איטי כי רק ככה יסמכו עליי שוב

מניחה שאעשה חיטוב של 3-4 חודשים כדי לרדת 7 קילו
שוב, ממליץ לעצור את הירידה לתקופה, להתרגל גם לעצמך כרגע(את, אחרים) ואז חיטוב איטי(יותר לכיוון הקילו בחודש).
זה קשה לתת כעצה "עשי ככה בשביל שאחרים..."
אבל אני פשוט יודע לאילו מקומות חשוכים האלטרנטיבה יכולה לקחת אותך.
יסמכו וישמחו.

הסיפור שלי בהקשר הזה

הייתי 110 קילו והחלטי לרדת כמות מטומטמת של משקל בכלום זמן, כמוך קצת

תוך כמה חודשים הגעתי למשקל היעד שלי, שהיה הרף התחתון של הBMI התקין, על ידי אכילה של חביתה בבוקר בפיתה, וזהו (עם ויטמינים) לכל החודשים הללו ללא שינוי. (עבדתי עבודה פיזית בנוסף, עשיתי ריצות ואימוני כוח)

הגעתי למשקל יעד שלי, אם אני זוכר נכון היה 67 קילו על 1.82 ואמרתי ואללה זהו אפשר לאכול.

אבל לא משנה מה לא הצלחתי לשמור על המשקל גוף שלי והמשכתי לרדת במשקל.

למזלי צהל נכנס לתמונה וכמובן שעליתי את הכל בחזרה, והורדתי שוב, ועליתי, והורדתי.

רק שהתחלתי להתייחס למזון כמקור לאנרגיה ולא כאויב, ולתוצאות בצורה אובייקטיבית, כמו משקל על המוט, זמן לריצה או מרחק, התחלתי לראות תוצאות ממשיות מבחינת הרכב גוף ושמירה על משקל.

הדרך שאת בוחרת בא היא ממש וממש לא נכונה. ביום שתגיעי למשקל שאת מחפשת את תראי ששום דבר לא השתנה חוץ מהמספר על המשקל.

ברגע שתתייחסי למזון כדלק ולא כאויב, את תתחילי לראות תוצאות, ולהיות יותר שלמה עם הגוף שלך. תחפשי דרכים אחרות לראות התקדמות. אני אישית מאוד נגד הסתכלות על משקל גוף ואיך שנראים במראה כדי לחפש תוצאות. זה מאוד סובייקטיבי, משקל יכול להיות יום א' נוזלים ויום ב' שריר. עולה ויורד. יום אחד את חושבת את רזה למחרת שמנה רצח.

זה לפחות מהנסיון האישי שלי. ממליץ לך להקשיב לסביבה שלך לפני שתעשי משהו בלתי הפיך

תזונה ותוספים - סיימתם תקופה של הורדה במשקל/ירידה באחוז שומן/חיטוב – כמה הגוף שלכם מנסה להשתגע?

הייתי ממליץ לך לעבור על הנושא למרות שהוא ישן.

לדעתי כדאי להיכנס לריוורס דיאט לפחות לחודש-חודשיים כי חיטוב אגריסיבי יכול לפגוע בהורמונים למיטב ידיעתי ובמיוחד בגיל שלך.

יש לך את כל החיים להיות חטובה.

בתור אחת שחוותה הפרעת אכילה ואושפזה, אני יכולה לומר לך שהיעד שלי היה להגיע ל50 קילו.
בסוף סיימתי על 40.
וזה היה רע. ממש רע.
ועדיין לא הייתי מרוצה.
קשה לצאת מזה. מאוד.
אני עד היום לא מבינה איך הצלחתי.
(אני רואה את הבנות היו איתי באישפוז, 80% מהן עדיין חולות)

יכול להיות שזה לא המצב אצלך, אבל אני נוטה לחשוב שזה נוטה לשם.
עצם ההתנגדות שלך לעצור היא זו שמדליקה נורות אדומות.
תעצרי. לפני שיהיה מאוחר מדיי.
וזה לא מעניין אותי שבא לך לרדת עוד 7 קילו. תתמודדי עם איך שאת עכשיו.
מבחינתי אם את לא עוצרת את מאשרת את החשדות.
אני לא יכולה לתאר לך את הסבל והכאב שהפרעת אכילה פעילה (או רק חשד להפרעה,) מביאה איתה.
אנשים יתחילו להיכנס לך לצלחת, ואת תתחילי לשקר עוד פעם ועוד פעם. עד שזה יהפוך לטבע שני שלך.
באיזשהו שלב את תשנאי את החיים, את הסביבה ואת הקיום ְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְשלך. תרגישי שאף אחד לא מבין אותך. כולם אוייבים שרוצים להזיק לך. את תהיי כלכך בודדה ועצובה עד שלא תרצי לקום בבוקר.
הדבר היחיד שקצת ישמח אותך זו ירידה במשקל.
אבל זה לעולם לא יספק אותך.
אני חותמת לך בדם.
בייחוד אגב שאת מעידה שיש לך ימים שבהם את רעבה באופן מיוחד.
הגוף מאותת לך, ואת מתעלמת ומנסה אשכרה לסתום ולהשתיק אותו. כפשוטו.
קלאסי.

מודה שאין לי הרבה סבלנות להפרעת אכילה, כי אני עצמי עדיין מתמודדת עם השדים שלי.
מה גם שיודעת שאין שום דבר שאני יכולה לעשות כדי לגרום לך לשנות כיוון. את היחידה שיכולה לגרום לעצמך לאכול, המשחק הזה מכור.
אז אני זורקת את הכדור אלייך. בעצם הוא היה אצלך תמיד ויישאר אצלך כל הזמן.
תתאפסי על עצמך. דחוף.
כל הסיפור הזה נשמע רע. ממש רע.
זה שאת לא רואה את זה, זה הכי מסוכן.
תקשיבי לאנשים שואהבים אותך לפני שהם יהפכו לאוייבים שלך.

• פותח/ת השרשור
התגובות שלכם מקסימות, תודה רבה. ״אני״, אני מצטערת כל כך): מקווה שאת בסדר היום.
אני אנסה להפסיק את הירידה במשקל לזמן מה ואז אעשה חיטוב איטי באמת. פשוט כל כך התרגלתי ללראות על המשקל עצמו מספר קטן יותר מהפעמים הקודמות וזה מה שהניע אותי. אם אוכל 1700-1800 קלוריות לזמן מה אני די בטוחה שלא יקרה כלום 😃 תודה רבה לכולם!

התגובות שלכם מקסימות, תודה רבה. ״אני״, אני מצטערת כל כך): מקווה שאת בסדר היום.
אני אנסה להפסיק את הירידה במשקל לזמן מה ואז אעשה חיטוב איטי באמת. פשוט כל כך התרגלתי ללראות על המשקל עצמו מספר קטן יותר מהפעמים הקודמות וזה מה שהניע אותי. אם אוכל 1700-1800 קלוריות לזמן מה אני די בטוחה שלא יקרה כלום 😃 תודה רבה לכולם!

אני כלכך מבינה אותך. באיזשהו אופן זה ממכר.
בטוחה שלא יקרה שון דבר. שימי לב לעשות את העלייה בקלוריות בהדרגה, שלא יהיה לך ב'בום' ויכניס אותל לסטרס.

• פותח/ת השרשור
אני כלכך מבינה אותך. באיזשהו אופן זה ממכר.
בטוחה שלא יקרה שון דבר. שימי לב לעשות את העלייה בקלוריות בהדרגה, שלא יהיה לך ב'בום' ויכניס אותל לסטרס.

סגור. בחיטוב אכלתי 1300, אנסה השבוע 1500, אחר כך 1700 ואחר כך 1800. סהכ 3 שבועות בערך עד שאגיע לניטרלי ואשאר שם איזה חודש חודשיים.. תודה אהובים

סגור. בחיטוב אכלתי 1300, אנסה השבוע 1500, אחר כך 1700 ואחר כך 1800. סהכ 3 שבועות בערך עד שאגיע לניטרלי ואשאר שם איזה חודש חודשיים.. תודה אהובים
מהמם.
כל הכבוד.
אם תרגישי צורך לדבר עם מישהו,
מוזמנת לשלוח הודעה.

בהצלחה אלופה!
תעדכני 3>

אני מניח שהתגובות שכנעו אותך, אבל בכל זאת מציין שאני מסכים מאוד עם התגובות שעלו כאן. אם היה ביטוי מדאיג כלשהו באקג תתמקדי בלשמור על הבריאות שלך קודם ולא בחיטוב (כלומר, להיות בניטרלי זה בסדר גמור).

אני מאוד ממליץ להיות בליווי מקצועי כלשהו של דיאטן\ית. אם מי שקיבלת לא מצאה חן בעינייך - יש גם אחרות בקופת החולים (ואם זה לא אפשרי יש גם בשוק הפרטי בשפע (למשל שחר כוכבי)).

בהצלחה 😃

• פותח/ת השרשור
מהמם.
כל הכבוד.
אם תרגישי צורך לדבר עם מישהו,
מוזמנת לשלוח הודעה.
תודה, אם אצטרך אשלח 😃
בהצלחה אלופה!
תעדכני 3>
אעדכן מדי פעם אם תרצו! אכלתי היום 1500, היה ממש נחמד. הרגיש טוב.כן היה קשה לאכול את הכמות הזו אבל אני מקווה שיהיה טוב.
אני מניח שהתגובות שכנעו אותך, אבל בכל זאת מציין שאני מסכים מאוד עם התגובות שעלו כאן. אם היה ביטוי מדאיג כלשהו באקג תתמקדי בלשמור על הבריאות שלך קודם ולא בחיטוב (כלומר, להיות בניטרלי זה בסדר גמור).

אני מאוד ממליץ להיות בליווי מקצועי כלשהו של דיאטן\ית. אם מי שקיבלת לא מצאה חן בעינייך - יש גם אחרות בקופת החולים (ואם זה לא אפשרי יש גם בשוק הפרטי בשפע (למשל שחר כוכבי)).

בהצלחה 😃
תןדה רבה על התשובה המקצועית!!

אעדכן מדי פעם אם תרצו! אכלתי היום 1500, היה ממש נחמד. הרגיש טוב.כן היה קשה לאכול את הכמות הזו אבל אני מקווה שיהיה טוב.

אל דאגה, לדברים טובים מתרגלים מהר 😆

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית