הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה לדעתכם ג'וני קנדיטו נפצע?

elchonon

משתמש על
13,513
13,610
נק' מוניטין:
8,167
13,513
13,610
חדרי כושר מזדמנים
הגיבור של כולנו, ג'וני קנדיטו קרע את האמסטרינג שלו עם סומו דדליפט 325 ק"ג בתחרות.
הוא אחד המתחרים החזקים ביותר שאני מאמין שאולי הוא טבעי.
למה לדעתכם זה קרה?
תצפו בסרטון, אני סקרן לשמוע את דעתכם.

הדברים האלה קורים כל הזמן, במיוחד ברמה הזאת, עומס יתר כלשהו, אולי אפילו בגלל החיתוך מים שלו

נשמע מאד סביר שהוא היה מיובש מהייבוש שהוא עשה יותר מהרגיל ולא התאושש ממנו מספיק. עוד סיבה לזה שאני תמיד טוען שחיתוך משקל זה מסוכן ומיותר

• פותח/ת השרשור
לעניות דעתי יש כאן כמה גורמים לפציעה:

1. הבן אדם קלט שהוא 2.5 ק"ג יותר משחשב, במקום לעלות קטגוריה, או להוריד משקל בתחרות, הוא עושה ייבוש אגרסיבי מידי.

2. אחרי יבוש הוא לא מילא את מאגרי המלח והמינרלים שלו.

3. הוא משך בהכנה לתחרות עם רצועות, ובתחרות עם אחיזה משולבת. אם הוא היה מושך הוק גריף, זה עוד היה בסדר, אבל לשנות עומס במשיכה בדדליפט רק בתחרות ולא באימונים זה טעות לדעתי.

4. לא הלך לו בבנץ', אז כדי לרדוף אחרי טוטאל מסוים, הוא הוסיף משקל בדדליפט.

5. וכמובן, כי סומו זה לא דדליפט, זה מסוכן, אין לו כיפה, והוא לא אמר "לה' הישועה".😆
לכמה זמן זה יכול להשבית אותו?
מנתחים דבר כזה? או שזה מנוחה נטו?
הוא לא עושה ניתוח, הוא מתכנן תחרות שוב בעוד חצי שנה.

ממה בכלל ההמסטרינג נקרע?
אני הבנתי שהיד הקדמית(הגיד כאילו) יכולים להקרע אם ממש מנסים לכוףף את המרפק כשהמרפק ישרה והמשקל כבד מידי
אגב יש מצב שטעיתי איפשהו כאן אני לא מבין גדול

ממה בכלל ההמסטרינג נקרע?
אני הבנתי שהיד הקדמית(הגיד כאילו) יכולים להקרע אם ממש מנסים לכוףף את המרפק כשהמרפק ישרה והמשקל כבד מידי
אגב יש מצב שטעיתי איפשהו כאן אני לא מבין גדול

קרע זה פציעה בקצה פתאומית, או אקוטית - שנובעת ככלל מעומס פתאומי על השריר (כל שריר) (Overload)

עומס גבוה למשך תקופות ממושכות יכול להעלות את הסיכוי להגיע לנקודת האל חזור הזו שהיא קרע.

הסיבה שנגיד ביד קדמית רואים קרעים בדדליפט זה כי הbicep במצב הכי ארוך שלו(לא בדיוק, אבל סוג של), שבו חלק ניכר מהכוח שהשריר מפיק מגיע ממתח פסיבי על רקמת השריר (בניגוד לכיווץ אקטיבי של אקטין ומיוזין), שגורם ליותר נזק שריר. שבתיאוריה יתורגם לסיכוי גבוה יותר לקרע.

l_tgraph.gif

הקרע יכול להיות בכל מני מקומות, לא רק בגיד אגב.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית