הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המטרה שלי היא היפרטרופיה אבל אני לא מסוגל לעמוד בטווח החזרות ה..

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
היי.
אני רוצה לגדול מאימוני משקל גוף אבל אני נתקל במספר חוסמים, אשמח לעזרה.
הראשון בהם, טווח החזרות הנמוך שלי. המטרה שלי היא לפתח גוף חזק, נגיד משהו כזה:
upload_2020-12-27_19-59-44.png

מאימוני משקל גוף בלבד. כרגע, להגיע ל80 קילו ומשם חיטוב איכותי. כרגע, 73KG, 182cm.
נקח לדוגמא את המתח. בהצצה קטנה אל הלוג שלי, אני לא מסוגל לבצע יותר מ4-5 חזרות פר סטים.
מה שנקרא "massive gains" כנראה ולא אמצה את רובו עם הטווח החזרות הנמוך אשר מתאים יותר ל"כוח" ולא להיפרטרופיה.
אני לא מצליח להתחזק כבר מספר חודשים, אני עושה כנראה כמעט הכל נכון, אם זה מבחינת אוכל, התאוששות, תיעוד עצמי, התקדמות במשקל גוף.
אני אובד עצות, פונה לכאן.
לילה - טוב ושבוע טוב:).

מה שנקרא "massive gains" כנראה ולא אמצה את רובו עם הטווח החזרות הנמוך אשר מתאים יותר ל"כוח" ולא להיפרטרופיה.
בלי יותר מדי להיכנס לנושא. היפרטרופיה תתרחש בכול טווחי החזרות . טווח החזרות המומלץ הוא בין 5 - 30 שאתה אמור לשלב
בין 5 - 10, 10 - 20 , 20 - 30. כמו שאמרת שאתה מבצע מתח ל-5 חזרות לא אומר שתתרחש היפרטרופיה שונה מזה שתבצע מתח בטווח של 10 - 20 חזרות לצורך העניין.
מה שאתה כן יכול לעשות זה לשלב תרגילים שונים בטווח חזרות לדוגמא:
מתח בטווח של 5 - 10 חזרות
וחתירה במשקל גוף בטווחים של 10 - 20.
וככה את משלב את 2 טווחי החזרות המרכזיים.

היי.
אני רוצה לגדול מאימוני משקל גוף אבל אני נתקל במספר חוסמים, אשמח לעזרה.
הראשון בהם, טווח החזרות הנמוך שלי. המטרה שלי היא לפתח גוף חזק, נגיד משהו כזה:
צפה בקובץ המצורף 61861

בהצלחה עם זה - תפריד בין חזק לבין קוביות בבטן - ואל תחשוב שכל אחד פשוט יכול להגיע לתוצאות כאלו - במיוחד ללא התנגדות חיצונית
מאימוני משקל גוף בלבד. כרגע, להגיע ל80 קילו ומשם חיטוב איכותי. כרגע, 73KG, 182cm.

מה זה משנה עד כמה החיטוב איכותי אם המסה זבל? אתה יכול לעלות לאורך עשרות שנים עשר קילו או לעלות תוך שנה 10 קילו של שומן.

נקח לדוגמא את המתח. בהצצה קטנה אל הלוג שלי, אני לא מסוגל לבצע יותר מ4-5 חזרות פר סטים.

בקצה זה חרטא - נפח עבודה הוא הגורם העיקרי לניבוא היפרטרופיה, אתה רוצה לעשות יותר נפח, לא להגיע לטווח קסם X או Y.

רוצה לעשות יותר נפח - תעשה 10% יותר חזרות בכל אימון, 3 חזרות לכל סט וכמה סטים שצריך להגיע לשם. - תוסיף עבודה חד מפרקית לשרירים שפועלים במתח - כפיפות מרפקים, במנח יד דומה לאחיזת המתח שלך, חתירות לחזרות גבוהות לשפר את סבולת השריר - כך שזמן לא יהיה הגורם המגביל שלך לכל סט.

אני לא מצליח להתחזק כבר מספר חודשים, אני עושה כנראה כמעט הכל נכון, אם זה מבחינת אוכל, התאוששות, תיעוד עצמי, התקדמות במשקל גוף.
אני אובד עצות, פונה לכאן.

זה שאתה עושה הכל נכון לא אומר שהגוף שלך יצ'פר אותך בקילו לlats - אתה צריך לעבוד יותר קשה - אין לך דרך להתחמק מזה
לילה - טוב ושבוע טוב:).

• פותח/ת השרשור
בלי יותר מדי להיכנס לנושא. היפרטרופיה תתרחש בכול טווחי החזרות . טווח החזרות המומלץ הוא בין 5 - 30 שאתה אמור לשלב
בין 5 - 10, 10 - 20 , 20 - 30. כמו שאמרת שאתה מבצע מתח ל-5 חזרות לא אומר שתתרחש היפרטרופיה שונה מזה שתבצע מתח בטווח של 10 - 20 חזרות לצורך העניין.

זה מה שאני עושה, אמנם לא טווח חזרות כ"כ גבוה כמו במתח אוסטרלי (החתירה) אבל האמת שאני כן משלב.

אתחיל מזה שהמסה שלי יחסית נקייה, הקצב עליה הוא טוב, אוכל לצרף אותו אם תבקש.
האמת שהגוף בתמונה הוא של אדם עם רקע יחסית ארוך באימוני משקל גוף וקצת וויטדקליסטניקס (לדוגמא מתח עם פלטות), יכול להיות שהתמונה שצירפתי היא באמת לא טובה. אז אנסה יותר לחדד את עצמי, המטרה היא פשוט להעלות מסה ללא יותר מדי שומן, לקבל יחס שריר - שומן טוב וכו', קצת קשה לי לתאר את המטרה. אני אכן משלב חזרות קצת יותר גבוהות עם מתח אוסטרלי אבל עושה אותו במנח יחסית קשה כך ש8-12 חזרות נשמע יותר ריאלי. הוא כמובן תרגיל מסיים, לא מגיע בו לכשל.
לא הבנתי את הקטע עם ה10% וה3 חזרות, מה הכוונה? לעבוד בטווח של 3 חזרות לסטים? וה10% מהמקס רפס?.
@Whale

זה מה שאני עושה, אמנם לא טווח חזרות כ"כ גבוה כמו במתח אוסטרלי (החתירה) אבל האמת שאני כן משלב.

אתחיל מזה שהמסה שלי יחסית נקייה, הקצב עליה הוא טוב, אוכל לצרף אותו אם תבקש.
האמת שהגוף בתמונה הוא של אדם עם רקע יחסית ארוך באימוני משקל גוף וקצת וויטדקליסטניקס (לדוגמא מתח עם פלטות), יכול להיות שהתמונה שצירפתי היא באמת לא טובה. אז אנסה יותר לחדד את עצמי, המטרה היא פשוט להעלות מסה ללא יותר מדי שומן, לקבל יחס שריר - שומן טוב וכו', קצת קשה לי לתאר את המטרה. אני אכן משלב חזרות קצת יותר גבוהות עם מתח אוסטרלי אבל עושה אותו במנח יחסית קשה כך ש8-12 חזרות נשמע יותר ריאלי. הוא כמובן תרגיל מסיים, אין בו כשל כמובן.
לא הבנתי את הקטע עם ה10% וה3 חזרות, מה הכוונה? לעבוד בטווח של 3 חזרות לסטים? וה10% מהמקס רפס?.
@Whale

נציץ ללוג

נגיד אתה עושה 20 חזרות מתח באימון - תעשה אימון הבא משהו כמו 21-24 בסטים של 3 , כלומר 3X8 - אימון לאחר מכן תוסיף סט, ועוד סט, ועוד סט. מתי שזה כבר הופך להיות מוגזם או שאתה לא מתאושש תחזור ל4 חזרות ושמור על נפח קרוב למקור - נגיד אם עשיתי בסוף 12 סטים של 3, תעשה נגיד 8 סטים של 4 - תוך כדי שמירה על זמני העבודה.

ואם המטרה שלך בקצה היא נראות - אתה צריך למדוד את מה שרלוונטי למטרה זו לא? בדיקות קליפרים לראות אם יש מגמת שיפור - לצלם לתעד וכך הלאה. מעבר לכך - למה להגביל את המגוון כלים שיש לך אם אתה מחפש בקצה גוף מסויים. אתה עושה לעצמך חיים יותר קשים בסך הכל

ואם הייתי אתה אני הייתי אישית דווקא עובד בטווחי חזרות מאוד גבוהים לתרגילי העזר, יותר לכיוון עבודה על זמן מאשר חזרות מסויימות - למשל לעשות חתירה אוסטרלית לדקה, ולהתקדם משם. סבולת שריר עלולה להיות חלק מהבעיה פה - אם אתה רק מסוגל לעשות 4 חזרות, אבל לחזור על זה מספר פעמים אחרי מתן התאוששות

וזה מעולה, אבל הנקודה שחשוב שתבין היא שהיפרטרופיה תתרחש בכול טווחי החזרות אני לא רוצה לסבך אותך אם תרצה אני אוכל לשלוח לך סרטון שמסביר את הנושא בכול מה שקשור לטווחי חזרות זה יעזור לך להבין את הנושא.

• פותח/ת השרשור
נציץ ללוג

נגיד אתה עושה 20 חזרות מתח באימון - תעשה אימון הבא משהו כמו 21-24 בסטים של 3 , כלומר 3X8 - אימון לאחר מכן תוסיף סט, ועוד סט, ועוד סט. מתי שזה כבר הופך להיות מוגזם או שאתה לא מתאושש תחזור ל4 חזרות ושמור על נפח קרוב למקור - נגיד אם עשיתי בסוף 12 סטים של 3, תעשה נגיד 8 סטים של 4 - תוך כדי שמירה על זמני העבודה.

ואם המטרה שלך בקצה היא נראות - אתה צריך למדוד את מה שרלוונטי למטרה זו לא? בדיקות קליפרים לראות אם יש מגמת שיפור - לצלם לתעד וכך הלאה. מעבר לכך - למה להגביל את המגוון כלים שיש לך אם אתה מחפש בקצה גוף מסויים. אתה עושה לעצמך חיים יותר קשים בסך הכל

ואם הייתי אתה אני הייתי אישית דווקא עובד בטווחי חזרות מאוד גבוהים לתרגילי העזר, יותר לכיוון עבודה על זמן מאשר חזרות מסויימות - למשל לעשות חתירה אוסטרלית לדקה, ולהתקדם משם. סבולת שריר עלולה להיות חלק מהבעיה פה - אם אתה רק מסוגל לעשות 4 חזרות, אבל לחזור על זה מספר פעמים אחרי מתן התאוששות

הבנתי את הרעיון. הMAX REPS שלי שנבדק לפני כשבוע בערך ולא השתנה מאז כמעט ודבר, היה 7-8 בלחץ.
3 חזרות לסטים גבוהים על מנת לתת נפח של סה"כ 24 חזרות במתח פר אימון. סליחה על הבלבול אך חידוד נוסף למטרה העיקרית הוא לשלוט בתרגילי הבסיס - מתח, מקבילים, שכיבות סמיכה ושות' על - מנת להתקדם לווריאציות שונות שדורשות המון המון כוח כדוגמת הFRONT LEVER, החזקה אנכית סטטית מאוד קשה שעובדת חזק מאוד על הגב.
לגבי המתח האוסטרלי, אני מבין את הכוונה. אני חושב שאם אפעל לפי זמן, אגיע לכשל. מה אתה חושב על כשל בתרגילים הללו?.
אני כאן רק על - מנת להקשיב כי זה מה שיקדם אותי, מעריך את העזרה, יש לי שאלה נוספת לאחר זה
וזה מעולה, אבל הנקודה שחשוב שתבין היא שהיפרטרופיה תתרחש בכול טווחי החזרות אני לא רוצה לסבך אותך אם תרצה אני אוכל לשלוח לך סרטון שמסביר את הנושא בכול מה שקשור לטווחי חזרות זה יעזור לך להבין את הנושא.

אני מבין, נזכרתי שקראתי על זה איפשהוא. היא מתקיימת אך בתדירות שונה בין טווחי חזרות שונים. תודה על החידוד:)

הבנתי את הרעיון. הMAX REPS שלי שנבדק לפני כשבוע בערך ולא השתנה מאז כמעט ודבר, היה 7-8 בלחץ.
3 חזרות לסטים גבוהים על מנת לתת נפח של סה"כ 24 חזרות במתח פר אימון. סליחה על הבלבול אך חידוד נוסף למטרה העיקרית הוא לשלוט בתרגילי הבסיס - מתח, מקבילים, שכיבות סמיכה ושות' על - מנת להתקדם לווריאציות שונות שדורשות המון המון כוח כדוגמת הFRONT LEVER, החזקה אנכית סטטית מאוד קשה שעובדת חזק מאוד על הגב.
לגבי המתח האוסטרלי, אני מבין את הכוונה. אני חושב שאם אפעל לפי זמן, אגיע לכשל. מה אתה חושב על כשל בתרגילים הללו?.
אני כאן רק על - מנת להקשיב כי זה מה שיקדם אותי, מעריך את העזרה, יש לי שאלה נוספת לאחר זה

אני מבין, נזכרתי שקראתי על זה איפשהוא. תודה על החידוד:)

אוי לא כשל מי ישמע אתה תמות. תגיע לכשל - זה אחלה

המטרה היא לעבוד יותר ויותר כל אימון. כלומר 24-27-30 עד מאה אפילו.

ואמרתי כבר ואני אומר את זה שוב. אתה מתעסק בחרטא - מתח זה מתח, מקבילים זה מקבילים.

ההתעסקות הזו היא מיותרת ומגבילה את היכולת שלך להתקדם. תעשה מספיק טוב ותתקדם משם.

• פותח/ת השרשור
אוי לא כשל מי ישמע אתה תמות. תגיע לכשל - זה אחלה

המטרה היא לעבוד יותר ויותר כל אימון. כלומר 24-27-30 עד מאה אפילו.

ואמרתי כבר ואני אומר את זה שוב. אתה מתעסק בחרטא - מתח זה מתח, מקבילים זה מקבילים.

ההתעסקות הזו היא מיותרת ומגבילה את היכולת שלך להתקדם. תעשה מספיק טוב ותתקדם משם.

אני לא חושב שאוכל להתקדם בצורה הזו מאימון לאימון, אולי נגיד סט ראשון ושני 4 חזרות והשאר 3
לא חשוב,
להתחיל ממתכונת של 3 חזרות 8 סטים
להתקדם משם מאימון לאימון

כנל למקבילים? אותו הנפח?

מספר חזרות נמוך זה מעולה להתקדמות.
בהתחלה תפתח גם כוח ביחד עם המסה, אבל ככל שתתחזק, תפתח פחות כוח, ויותר מסה.

הבעיה בתוכנית שלך, זה נראה כמו שרק תכננת את התרגילים אבל לא את החזרות והסטים.

בקיצור, אין לך תוכנית.

במצב שלך, אתה אמור להתקדם גם בלי תוכנית, אז אני חושב שאולי יש עוד דברים שכדאי לבדוק, כמו טכניקה והתאוששות.

אם יורשה לי להציע לך בהתאם למה שאתה כבר עושה:

מתח - 3 סטים 3 חזרות.
מקבילים - 3 סטים 3 חזרות.
חתירה - 3 סטים 4 חזרות
שכיבות סמיכה - 3 סטים 5 חזרות
פיסטול סקוואט - 3 סטים לחזרה אחת
כפיפות נורדיות - 3 סטים 5 חזרות

תעשה אימון כזה 3 פעמים בשבוע, אולי גם 4.
בכל שבוע (3-4 אימונים) תוסיף סט אחד לכל תרגיל, למשך שבועיים.

ברגע שהגעת ל5 סטים, תתחיל להוסיף חזרה אחת לכל הסטים כל שבוע, למשך שבועיים.

למה שעדיין קל, תמשיך להוסיף חזרה בשבוע כל שבוע. למה שקשה, תוסיף חזרה אחת לסט אחד בתרגיל כל שבוע.

לעבוד לטווח של 30 חזרות זה אחד הדברים הכי מיותרים שיש.

יש כל מיני שיטות של טיים-אאוט / סופרסטים שאפשר להגיד שיוצא שאתה מגיע ל30 חזרות.

אבל כן, לעבוד 30 חזרות בסט רציף זה לא מועיל בשום צורה.

יש לנו 2 סוגי סיבי שריר בגוף
סיבי שריר מהירים - שיוצרים הרבה כוח ומהירות אבל אין להם ממש סיבולות.
סיבי שריר איטיים - שיוצרים פחות כוח ומהירות אבל יש להם הרבה סיבולות.

ו-3 סוגי שריר בגוף:
סיבי שריר מהירים - שהם מגיבים טוב ל-75% מה-RM1 של 5 - 10 חזרות
סיבי שריר איטיים - מגיבים טוב לסטרס מטבולי טווח של 20 - 30 חזרות (סופר סטים,דרופ סטים)
סיבי שריר "מעורבבים" - שמורכבים גם מסיבי שריר איטיים וגם מסיבי שריר מהירים שהם מגיבים טוב לטווח של 10 - 20 חזרות מה-60% RM1

כמובן שכול טווח חזרות יגרום להיפרטרופיה, אבל יש סוגי שריר "שירוויחו" יותר עבודה מטווח חזרות מסוים.
ובגלל שהמטרה בהיפרטרופיה היא לגדול כמה שיותר נרצה לעבוד בטווח הארוך על כול סיבי השריר ולכן על כול טווחי החזרות שיש.
אבל כן, לעבוד 30 חזרות בסט רציף זה לא מועיל בשום צורה.
זה לא נכון.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
@elchonon
תודה על ההצעה. לגבי ההתקדמות, קראתי את המדריך לבניית אימון ממשקל גוף ושם כתוב: "העלייה הבסיסית ביותר בעצימות, שבה תשתמשו אניווי בכל דרך התקדמות אחרת, היא עלייה במס' החזרות פר סט.". אני חושב שצריך לקבוע מס' סטים מראש והפרוגרסיב אוברלואד אמור להיות אך ורק שינוי בחזרות, לא?
חשבתי על "לחקות" את הנפח של 3 סטים, 12 חזרות. הבעיה היא שזה יהיה 3 חזרות, 12 סטים עם היכולות שלי:Confused:.

@elchonon
תודה על ההצעה. לגבי ההתקדמות, קראתי את המדריך לבניית אימון ממשקל גוף ושם כתוב: "העלייה הבסיסית ביותר בעצימות, שבה תשתמשו אניווי בכל דרך התקדמות אחרת, היא עלייה במס' החזרות פר סט.". אני חושב שצריך לקבוע מס' סטים מראש והפרוגרסיב אוברלואד אמור להיות אך ורק שינוי בחזרות, לא?
חשבתי על "לחקות" את הנפח של 3 סטים, 12 חזרות. הבעיה היא שזה יהיה 3 חזרות, 12 סטים עם היכולות שלי:Confused:.
לדעתי זה תלוי בכושר שלך.
אני חושב שההתקדמות שלך איטית מידי, כי אתה עושה הכל קשה מידי.
אם תרצה להיצמד לאותו כמות סטים בכל התהליך, הייתי מציע משהו כזה

מתח - 5 סטים 1 חזרות.
מקבילים - 5 סטים 1 חזרות.
חתירה - 5 סטים 2 חזרות
שכיבות סמיכה - 5 סטים 3 חזרות
פיסטול סקוואט - 5 סטים לחזרה אחת
כפיפות נורדיות - 5 סטים 3 חזרות

אתה פשוט צריך להתחיל תוכנית מקושי הרבה יותר קל ממה שאתה עושה, ולהתקדם בהדרגה, זה גם יהיה הזמן בו תתרגל טכניקה שאני מאמין טעון שיפור אצלך.

אתה מחפש גירוי מקסימלי בלי פוגרסיב אוברלאוד.

• פותח/ת השרשור
לדעתי זה תלוי בכושר שלך.
אני חושב שההתקדמות שלך איטית מידי, כי אתה עושה הכל קשה מידי.
אם תרצה להיצמד לאותו כמות סטים בכל התהליך, הייתי מציע משהו כזה

מתח - 5 סטים 1 חזרות.
מקבילים - 5 סטים 1 חזרות.
חתירה - 5 סטים 2 חזרות
שכיבות סמיכה - 5 סטים 3 חזרות
פיסטול סקוואט - 5 סטים לחזרה אחת
כפיפות נורדיות - 5 סטים 3 חזרות

אתה פשוט צריך להתחיל תוכנית מקושי הרבה יותר קל ממה שאתה עושה, ולהתקדם בהדרגה, זה גם יהיה הזמן בו תתרגל טכניקה שאני מאמין טעון שיפור אצלך.

אתה מחפש גירוי מקסימלי בלי פוגרסיב אוברלאוד.

אז מה שאתה מציע כאן הוא בעצם דילואד? אבל אני רק מתחיל, יש קשר?

יש לנו 2 סוגי סיבי שריר בגוף
סיבי שריר מהירים - שיוצרים הרבה כוח ומהירות אבל אין להם ממש סיבולות.
סיבי שריר איטיים - שיוצרים פחות כוח ומהירות אבל יש להם הרבה סיבולות.

ו-3 סוגי שריר בגוף:
סיבי שריר מהירים - שהם מגיבים טוב ל-75% מה-RM1 של 5 - 10 חזרות
סיבי שריר איטיים - מגיבים טוב לסטרס מטבולי טווח של 20 - 30 חזרות (סופר סטים,דרופ סטים)
סיבי שריר "מעורבבים" - שמורכבים גם מסיבי שריר איטיים וגם מסיבי שריר מהירים שהם מגיבים טוב לטווח של 10 - 20 חזרות מה-60% RM1

כמובן שכול טווח חזרות יגרום להיפרטרופיה, אבל יש סוגי שריר "שירוויחו" יותר עבודה מטווח חזרות מסוים.
ובגלל שהמטרה בהיפרטרופיה היא לגדול כמה שיותר נרצה לעבוד בטווח הארוך על כול סיבי השריר ולכן על כול טווחי החזרות שיש.

זה לא נכון.

חחחחחח כתבת בדיוק מה שכתבתי בהקשר להשלכה של זה על דרופ סטים / סופרסטים / טיים אאוט,
לקחת את המשפט שאמרתי על ה30 חזרות בסט רציף.
ואתה אומר לי שזה לא נכון.

אתה מוזמן להראות לי משהו שיעמוד מאחורי השלילה הזו.

בוא תראה לי איפה יש מחקר שבביצוע של 30 חזרות בסט רציף התבצעה היפרטרופיה עודפת על פני 20 חזרות.

אז מה שאתה מציע כאן הוא בעצם דילואד? אבל אני רק מתחיל, יש קשר?
זה לא דילואד, זה פשוט הצורה שצריך להתאמן. להתחיל עם קושי נמוך, לתרגל טכניקה, ולאט לאט להגביר עומס.
ראית מה קורה כשאתה נותן כל אימון את המקסימום, אתה לא מתקדם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית