הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתחסנים לקורונה?

• פותח/ת השרשור 12344
  • פורסם בתאריך
אני לא מפקפק ברמת היעילות של החיסון. אומרים לנו שכמות הנדבקים אחרי החיסון נמוך בהרבה משאר האוכלוסיה. אני פשוט לא מבין מדוע זה לא משתקף במספרים.
יש ירידה, אבל היא בעיקר נקודתית, בעיקר בקרב האוכלוסיות המחוסנות יותר וסביבתם הקרובה, אבל זה עדיין לא מספיק. אני חושב שאולי זה יעזור להמחיש למה עדיין לא רואים ירידה משמעותית:

content-1488280999-animation-7.gif

האם אפשר להידבק ולשאת את הנגיף אחרי חיסון, או לא?
מנתונים ראשוניים מראים שיש ירידה בערך של 70%-80% בסיכוי להדביק אחרים בתור מחוסן, ומעל ל-90% בלחלות במחלה גם אם הוירוס הצליח להתיישב אליך

לכמה זמן החיסון מספיק?
רשמית אנחנו יודעים מינימום 3 חודשים, בפועל אנחנו רואים גם ראיות להרבה מעבר, וההשערה לפי הנתונים הקיימים היא באיזור השנתיים-שלוש. כמובן שצריך לציין שזה יחסית לוירוס הקיים היום ולא לווריאנטים, שעלולים להשפיע על יעילות החיסון ואולי יהיה צורך לעדכן אותו, אבל אז זה יהיה בערך כמו לעדכן חיסון שפעת

היית חושב שימשיכו לחקור את החיסון ויגלו את התשובות לשאלות האלו לפני שמשחררים את החיסון.
במצב אידאלי זה מה שהיה קורה, וזו אחת הסיבות למה ה-FDA נתן להם רק אישור חירום, אבל ברגע שמוכח שהחיסון יעיל, במצב חירום לא משנה לנו מתי הוא יפסיק להיות יעיל, כל עוד הוא יעזור לנו

סגר אחרי שיש כביכול פיתרון בשם "החיסון", גורם לעוד יותר חוסר אמון. האזרח אומר "הנה הוכחה שהחיסון לא עובד".
כמו שתיארתי קודם, אנחנו עדיין לא בשלב שאפשר לשחרר את כל ההגבלות, וסגר נקודתי יכול להיות יעיל במקרים מיוחדים

אבל אני מוכן להתחסן ברגע שארגיש שרמת היעילות מספיק גבוה, ורמת הנזק מספיק נמוך, וכרגע, אני עדיין לא רואה את זה בבירור מספיק, בין היתר בגלל השאלות שציינתי למעלה.
אתמול התפרסם המחקר הישראלי של כללית אחרי שעבר ביקורת עמיתים שהראה יעילות גבוהה מאוד של החיסון, מדובר כרגע על ירידה של 94% בהדבקה, ירידה מעל ל-90% במחלה קשה, וירידה ב-100% בתמותה (כלומר אף אחד לא מת מקורונה לאחר החיסון השני)

תגידו, אולי לעוד מישהו זה קורה מאז החיסון - אני שומע קולות חלשים בראש, בעיקר בלילה כשיש שקט, אני חושד שזה ביל גייטס חופר לי דרך הצ'יפ. זה מתחזק אחרי המנה השניה? ויש אפשרות לשים אותו על השתק?
גם לי יש קולות שלוחשים לי, מלווים אותי.
אה, צחקת.
קיבלתי אתמול את המנה השנייה, אין תופעות לוואי חוץ מ, איך לא, כתף תפוסה.

בלי מילים מה שרשום פה אומר הכל פשוט עושים פה ניסוי מעבדה
וכמו שאמרתי מקודם מוזר שבכל העולם לא ממהרים להתחסן ורק פה "כולם רצים"
ולמרות שהחיסון "עובד' מקדם ההדבבקה עולה, משהו לא מסתדר פה מרגיש לי שאף אחד לא יודע כלום.
ועושים פה פשוט ניסוי מעבדתי כאילו אנחנו עכברי מעבדה גם מנכל פייזר חושב ככה על ישראל.
מנכ"ל פייזר: "ישראל הפכה למעבדה של העולם"

upload_2021-2-27_2-31-5.png

בלי מילים מה שרשום פה אומר הכל פשוט עושים פה ניסוי מעבדה
וכמו שאמרתי מקודם מוזר שבכל העולם לא ממהרים להתחסן ורק פה "כולם רצים"
ולמרות שהחיסון "עובד' מקדם ההדבבקה עולה, משהו לא מסתדר פה מרגיש לי שאף אחד לא יודע כלום.
ועושים פה פשוט ניסוי מעבדתי כאילו אנחנו עכברי מעבדה גם מנכל פייזר חושב ככה על ישראל.
מנכ"ל פייזר: "ישראל הפכה למעבדה של העולם"

צפה בקובץ המצורף 63671
מה שנקרא לעשות הר מעכבר.
בהחלט בחירת מילים רעה של מנכ"ל פייזר, אבל תכלס זה לא אומר שום דבר רע.
כשאנשים שומעים ניסוי בבני אדם עולה להם קונוטציה של מישהו קשור לכסא ומקבל זריקה כנגד רצונו, אבל ניסוי זה כל בדיקה מבוקרת של משהו. אז גם אם אתה רוצה לקרוא למה שקורה בישראל ניסוי, אז זה פשוט אומר שיש ניתוח ובדיקה של מה שקורה פה אחרי מתן החיסונים, זה הכל. אם כבר זה לטובה ולא רעה כי זה אומר שלא מתעלמים מתופעות שליליות

מה שנקרא לעשות הר מעכבר.
כשאנשים שומעים ניסוי בבני אדם עולה להם קונוטציה של מישהו קשור לכסא ומקבל זריקה כנגד רצונו, אבל ניסוי זה כל בדיקה מבוקרת של משהו. אז גם אם אתה רוצה לקרוא למה שקורה בישראל ניסוי, אז זה פשוט אומר שיש ניתוח ובדיקה של מה שקורה פה אחרי מתן החיסונים, זה הכל. אם כבר זה לטובה ולא רעה כי זה אומר שלא מתעלמים מתופעות שליליות
לדעתי החי
מה שנקרא לעשות הר מעכבר.
מה שמוזר לי שבכל העולם לא ממהרים להתחסן ורק פה עושים את זה , לדעתי החיסונים האלו זה חרטא אחת גדולה עושים עלייני ניסוי מנכל פייזד אמר את זה אז לא אתה ולא אני יכול להתווכח איתו שאומרים ניסוי אתה יודכ מזה אומר? שאין הוכחה שהחיסון עובד והכל בעצם ניסוי וזה למה בכל העולם לא ממהרים להתחסן ומחכים לתוצאות הניסוי של פייזר בישראל אין הוכחה שהחיסונים עובדים וזה למה מנכל פייזק אומר במםורש ניסוי בישראל זה הכל וגם מבחינת הנתונים חצי אוכלסיה עשו חיסון ועדיין ההדבקה עולה זה לא עובש הכל חרטא ואי אפשר לדעת מה ההשלכות של החיסון הזה לטווח הארוך.

מה שמוזר לי שבכל העולם לא ממהרים להתחסן ורק פה עושים את זה
בכל העולם ממהרים ומתלוננים על זה שהקצב איטי מדי, לישראל יש את המזל שיש להם מספיק מנות חיסון, בעיה שיש בכל העולם

לדעתי החיסונים האלו זה חרטא אחת גדולה עושים כחינו ניסוי מנכל פייזד רמר את זה אז לא אתה ולא אני יכול להתווכח איתי
זה פשוט חרטא

אין הוכחה שהחיסונים עובדים
שקר מוחלט, לא רק שהחיסון הוכח את עצמו כיעיל בניסויים הקליניים, הוא גם הוכיח את עצמו יעיל בעולם האמיתי:
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2101765?query=featured_home

זה למה מנכל פייזק אומר במםורש ניסוי בישראל
כי מה זה משנה נתונים ומחקרים אם אפשר לקחת משפט אחד ולהוציא אותו מהקשר

חצי אוכלסיה עשו חיסון ועדיין ההדבקה עולה זה לא עובש הכל חרטא ואי אפשר לדעת מה ההשלכות של החיסון הזה לטווח הארוך.
הסברתי את כל זה בתגובה הקודמת שלי. עם רק שליש מהאוכלוסיה 10 ימים אחרי החיסון השני זה עדיין לא מספיק כדי לראות ירידה משמעותית בכל האוכלוסיה

בכל העולם ממהרים ומתלוננים על זה שהקצב איטי מדי, לישראל יש את המזל שיש להם מספיק מנות חיסון, בעיה שיש בכל העולם

זה פשוט חרטא

שקר מוחלט, לא רק שהחיסון הוכח את עצמו כיעיל בניסויים הקליניים, הוא גם הוכיח את עצמו יעיל בעולם האמיתי:
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2101765?query=featured_home

כי מה זה משנה נתונים ומחקרים אם אפשר לקחת משפט אחד ולהוציא אותו מהקשר

הסברתי את כל זה בתגובה הקודמת שלי. עם רק שליש מהאוכלוסיה 10 ימים אחרי החיסון השני זה עדיין לא מספיק כדי לראות ירידה משמעותית בכל האוכלוסיה
אף אחד לא יודע כלום אתה רופא, ומנכל פייזר הבנאדם שהוא הבעלים של פייזר אומר במפורש ניסוי בישראל ניסוי מעבדה מה זה אומר? שלא יודעים כלום ועובדתית רשום גם שלא יודעים אם אחרי החיסון אפשר לחלות בקורונה מה שאומר שלא יודעים כלום מספיק בכל העולם לא ממהרים להתחסן חוץ מישראל עשו עלינו ניסוי והכי גרוע שחושבים כבר על חיסון שלישי ועוד חיסון ועוד חיסון זה לא ייגמר אף פעם, הקורונה זה מחלה שלא יותר מסוכנת משפעת רגילה והדעה שלי שאם לא היו מתיחסים לזה בעולם לא היו יודעים שזה בכלל קיים הכל בלוף עם חוקים לא הגיוניים מסכות של כלבים על הפרצוף בלי היגיון בלי כלום וגם אחאי 2חיסונים אומרים לך תמשיך ללכת עם מסכה איך זה הגיוני החיסון עובד לא אחי? חאלססססס הכל שקר לא יודעים כלום ויש עובדה אחת בשטח מ נ כ ל פייזר אמר במפורש ניסוי בישראל זה אומר הכל.

אף אחד לא יודע כלום
קבל תיקון, אתה לא יודע כלום, זה לא אומר שאף אחד לא יודע כלום

ומנכל פייזר הבנאדם שהוא הבעלים של פייזר אומר במפורש ניסוי בישראל ניסוי מעבדה מה זה אומר?
מה זה אומר? זה אומר שיש לך בדיקה מבוקרת של יעילות ותופעות לוואי בעולם האמיתי, משהו שקורה דרך אגב בכל תרופה וחיסון ברגע שהם יוצאים לשוק. כמו שאמרתי קודם, ניסוי אומר בדיקה מבוקרת, זה הכל.
הבקרה שיש לך פה זה מחוסנים מול לא מחוסנים, בכמות הרבה יותר גדולה של אנשים ממה שאפשרי במעבדה, ואפשר לבדוק אם מה שראינו במעבדה משתקף גם בעולם האמיתי, מה שבאמת ראינו

לא יודעים אם אחרי החיסון אפשר לחלות בקורונה מה שאומר שלא יודעים כלום
יש הבדל עצום בין לא יודעים לבין אין מספיק ראיות כדי לומר בביטחון.
מבחינת ההיגיון הגיוני שמי מחוסן יהיה מדבק פחות, אבל לא ידוע כמה, וכרגע עדיין מוקדם לתת מספר, ובטוח שאי אפשר להבטיח שמישהו מחוסן לא יהיה מדבק בכלל, כי אנחנו לא יודעים לכמה זמן בידיוק הוא יהיה מדבק (בטוח פחות מלא מחוסן, ואנחנו לא יכולים להבטיח שמחוסן לא ידבק בעצמו, אבל כמו שרואים, יהיה חולה פחות

לא ממהרים להתחסן חוץ מישראל עשו עלינו ניסוי
כמו שאמרתי, ממהרים, פשוט יש להם פחות מנות.
אני גר באיטליה, וכל יום יוצאת כתבה שמתלוננת על המחסור במנות וכמה מתלוננים על זה שאי אפשר לזרז את קצב החיסונים

כבר על חיסון שלישי ועוד חיסון ועוד חיסון זה לא ייגמר אף פעם
ומה הבעיה עם זה? אני לא רואה אנשים מתלוננים על חיסוני שפעת כל שנה וטוענים שבגלל זה שפעת לא קיימת

הקורונה זה מחלה שלא יותר מסוכנת משפעת רגילה והדעה שלי שאם לא היו מתיחסים לזה בעולם לא היו יודעים שזה בכלל קיים הכל בלוף
בולשיט בולשיט בולשיט!
לך למחלקת קורונה ותראה על מה מדובר לפני שאתה בכלל מעז לומר משהו כזה

הקורונה זה מחלה שלא יותר מסוכנת משפעת רגילה
ראית פעם מישהו שהחלים משפעת ונשארו לו תופעות לוואי שאחרי חצי שנה-שנה לא עברו ואין לו מושג אם יעברו אי פעם? כי עם קורונה יש מלא כאלה.
אבל בואו נקשיב למומחי מקלדת שאומרים דברים בביטחון מלא, אם הם מצרפים גרפים אז בכלל

למה להקשיב לי לא צריך להקשיב לי תקשיבו למנכל פייזר שאמר שעושים פה ניסוי בישראל לא אני...

למה להקשיב לי לא צריך להקשיב לי תקשיבו למנכל פייזר שאמר שעושים פה ניסוי בישראל לא אני...
יופי, בוא נתעלם מהכל ונתמקד על משפט אחד חסר משמעות, הרי מה זה משנה עובדות מול פופוליזם
אין לך שום דבר חכם להגיד חוץ מ:"תראו מה הוא אמר". טיעוני פח

יופי, בוא נתעלם מהכל ונתמקד על משפט אחד חסר משמעות, הרי מה זה משנה עובדות מול פופוליזם
אין לך שום דבר חכם להגיד חוץ מ:"תראו מה הוא אמר". טיעוני פח
תסביר לי למה צריך ללכת עם מסכות אחרי החיסון השני אם החיסון עובד?, תסביר לי מה ההבדל בין לשבת במסעדה לבין ללכת לקניון סגור מה ההיגיון בלא לפתוח מסעדות אם נשב אז נדבד בקורונה אבל לטייל בקניון זה אפשרי אוקיי,בסופו של דבר מדינת ישראל היא המדינה היחידה שמהירה להתחסן לעומת כל העולם ועוד משהו ההדבקה פה עדיין גבוה למרות שמעל ל 50אחוז התחסנו לא מוזר?, ובשאר העולם המגמה של ההדבקה יורדת ולא עושים חיסונים החיסון הזה לא יודעים אם אפילו מי שעושה חיסון יכול להדבק שוב או להדביק הכל פה לא ודאי אין ידיעה ואין הוכחות אם היה היו פותחים הכל ברים אירועים הכל אם החיסון עובד למה צריך להמשיך לפחד מלפתוח?

תסביר לי למה צריך ללכת עם מסכות אחרי החיסון השני אם החיסון עובד?
מחזיר אותך להודעה הזאת, אנחנו עדיין לא בחסינות עדר:

יש ירידה, אבל היא בעיקר נקודתית, בעיקר בקרב האוכלוסיות המחוסנות יותר וסביבתם הקרובה, אבל זה עדיין לא מספיק. אני חושב שאולי זה יעזור להמחיש למה עדיין לא רואים ירידה משמעותית:

content-1488280999-animation-7.gif

מנתונים ראשוניים מראים שיש ירידה בערך של 70%-80% בסיכוי להדביק אחרים בתור מחוסן, ומעל ל-90% בלחלות במחלה גם אם הוירוס הצליח להתיישב אליך

רשמית אנחנו יודעים מינימום 3 חודשים, בפועל אנחנו רואים גם ראיות להרבה מעבר, וההשערה לפי הנתונים הקיימים היא באיזור השנתיים-שלוש. כמובן שצריך לציין שזה יחסית לוירוס הקיים היום ולא לווריאנטים, שעלולים להשפיע על יעילות החיסון ואולי יהיה צורך לעדכן אותו, אבל אז זה יהיה בערך כמו לעדכן חיסון שפעת

במצב אידאלי זה מה שהיה קורה, וזו אחת הסיבות למה ה-FDA נתן להם רק אישור חירום, אבל ברגע שמוכח שהחיסון יעיל, במצב חירום לא משנה לנו מתי הוא יפסיק להיות יעיל, כל עוד הוא יעזור לנו

כמו שתיארתי קודם, אנחנו עדיין לא בשלב שאפשר לשחרר את כל ההגבלות, וסגר נקודתי יכול להיות יעיל במקרים מיוחדים

אתמול התפרסם המחקר הישראלי של כללית אחרי שעבר ביקורת עמיתים שהראה יעילות גבוהה מאוד של החיסון, מדובר כרגע על ירידה של 94% בהדבקה, ירידה מעל ל-90% במחלה קשה, וירידה ב-100% בתמותה (כלומר אף אחד לא מת מקורונה לאחר החיסון השני)

תסביר לי מה ההבדל בין לשבת במסעדה לבין ללכת לקניון סגור מה ההיגיון בלר לפתוח מסעדות אם נשב אז נדבד ברורונה אבל לטייל בקניון זה אפשרי אוקיי
לא לכל ההנחיות יש היגיון מלא, אבל זה כבר עניין ממשלתי ולא רפואי.
במסעדה יושבים בקירוב וללא מסכות, זה מעט יותר מסוכן מקניון שאפשר לשמור על מרחק ויש מסכות

בסופו של דבר מדינת ישראל היא המדינה היחידה שמהירה להתחסן לעומת כל העולם ועוד משהו ההדבקה פה עדיין גבוה למרות שמעל ל 50אחוז התחסנו לא מוזר?
בישראל פחות משליש מהאוכלוסיה הם 10 ימים אחרי החיסון השני, שזה מתי שהחיסון נחשב יעיל

ובזאר העולם המגמה של ההדבקה יורדת
אחרי שהתחילו עם החיסונים, שניתנו כבר לעשרות מיליונים בכל העולם, וזו המגמה הכללית בעולם, צריך להסתכל על זה בכל מדינה בנפרד, איפה שמחסנים פחות יש פחות ירידה אם בכלל, וזה גם תלוי בווריאנטים, כי ברגע שהם הופיעו הרבה מדינות נקטו באמצעי קיצון כמו סגרים, שגם מורידים את התחלואה

לא יודעים אם אפילו מי שעושה חיסון יכול להדבק שוב או להדביק
שוב, שטויות מחוסר ידע שהתייחסתי לזה קודם, תתחיל לקרוא את מה שאומרים לך במקום רק לדבר. אם תקשיב יותר ותדבר פחות אתה גם תלמד משהו

אם היה היו פותחים הכל ברים אירועים הכל אם החיסון עובד למה צריך להמשיך לפחד מלפתוח?
שוב, תקרא את מה שנאמר לך

הכל עדיין לא ברור, אם היה ברור היו יודעים את כל התשובות אם אחרי החיסון אפשר להדבק או לא
ואם היו יודעים שהחיסון עובד ב 1000000% היו פותחים הכל 5מליון אנשים התחסנו כמעט בישראל כולל כל האכולסיה המבוגרת שבסיכון.
לא משנה מה תרשום אף אחד לא יודע כלום,הפרופסורים בעצמם לא יודעים עם החיסון משפיע על המוטציה הדרום אפריקאית
הכל זה ניסוי וטעיה ואין הוכחות ליעילות החיסון אם יש הוכחה שהחיסון יעיל ב 100% צריך לפתוח את כל המשק כולל הכל ולחזור לחיים רגילים
בגלל שהאוכלסיה המבוגרת התחסנו לא?
בקיצור תגיד מה שתגיד אם החיסון היה כל כך בטוח לא היו ספקות על שום דבר והיו חוזרים לחיים רגילים.
הבעיה היא שלא יודעים כמה באמת זה יעיל וזה האמת, עובדתית שבכל העולם כולם למסתכלים על ישראל בתור המדינה שעושים עליה את הניסוי וזה ניסוי לכל דבר ועניין למה ניסוי?-כי אין הוכחה שהחיסון יעיל ועובד ב 100% אין הוכחה שאי אפשר להידבק שוב אחרי החיסון, אם היו יודעים ב 100% שהכל עובד היו חוזרים לחיים רגילים לגמרה במיוחד אחרי שכל האוכלסיה המבוגרת התחסנה.

הכל עדיין לא ברור, אם היה ברור היו יודעים את כל התשובות אם אחרי החיסון אפשר להדבק או לא
ואם היו יודעים שהחיסון עובד ב 1000000% היו פותחים הכל 5מליון אנשים התחסנו כמעט בישראל כולל כל האכולסיה המבוגרת שבסיכון.
לא משנה מה תרשום אף אחד לא יודע כלום,הפרופסורים בעצמם לא יודעים עם החיסון משפיע על המוטציה הדרום אפריקאית
הכל זה ניסוי וטעיה ואין הוכחות ליעילות החיסון אם יש הוכחה שהחיסון יעיל ב 100% צריך לפתוח את כל המשק כולל הכל ולחזור לחיים רגילים
בקיצור תגיד מה שתגיד אם החיסון היה כל כך בטוח לא היו ספקות על שום דבר והיו חוזרים לחיים רגילים.
הבעיה היא שלא יודעים כמה באמת זה יעיל וזה האמת.
אוקי, תמשיך לדבר לעצמך כאילו שום דבר לא נאמר ושום דבר לא נלמד, תמשיך לחיות בבועת הבורות שלך.
אתה סתם מקשקש ורוצה להראות שאתה יודע יותר טוב מכולם כמה לא יודעים, ובינתיים אנחנו נתקדם הלאה

מאחל לכל מתנגדני החיסונים לחלות, להגיע לבית חולים, להצליח להדאיג את כל הקרובים אליהם, ובעזרת השם שיצאו משם בריאים, בלי נזקים ארוכי טווח, אבל עם תובנה לחיים - להפסיק להיות חוכמולוג ולהקשיב למדע.

הבעיה היא שלא יודעים כמה באמת זה יעיל וזה האמת, עובדתית שבכל העולם כולם למסתכלים על ישראל בתור המדינה שעושים עליה את הניסוי וזה ניסוי לכל דבר ועניין למה ניסוי?-כי אין הוכחה שהחיסון יעיל ועובד ב 100% אין הוכחה שאי אפשר להידבק שוב אחרי החיסון, אם היו יודעים ב 100% שהכל עובד היו חוזרים לחיים רגילים לגמרה במיוחד אחרי שכל האוכלסיה המבוגרת התחסנה.
אנשים כמוך צריכים חיסון נגד טימטום

זכותי להגיד את דעתי בנתיים אומרים שהחיסון לא יעיל למוטציה האפריקאית מה שאומר שסתם עשינו חיסון?אומרים שלא יודעים אם אפשר להדבק בקורונה שוב אחרי החיסון השני. בקיצור שכל אחד יעשה מה שטוב לו ויאמין במה שהוא רוצה בנתיים נראה שישראל המדינה היחידה בכל העולם שמתחסנים בה כל העולם מטומטמים חוץ מישראל? מנכל פייזר מטומטם שאומר שעושים פה ניסוי בישראל? קיצור אתם תחשבו מה שאתם רוצים אבל כרגע אין הוכחה שמי שעושה תחיסון לא יכול להדבק שוב או להדביק מה שאומר שעדיין לא יודעים כלום ובכל העולם מסתכלים על ישראל כי הכי קל לעשות בנו ניסוי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית