הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ירקות בתפריט

ziiivvvvv

משתמש מתחיל
84
6
נק' מוניטין:
6
84
6
היי,
יש לי שאלה קצרה..
אני בתהליך של ירידה במשקל וסופר קלוריות על כל דבר שאני מכניס *על כל דבר!*
אבל השאלה שלי היא נגיד יש דבר שהוא קצת יותר מורכב לחישוב כמו סלט ירקות שאני אחתוך עכשיו משלושה מלפפונים, שתי עגבניות ובצל אחד (סתם דוגמא)
איך אני בדיוק אחשב אותם? יש צורך בכלל לחשב ירקות בתפריט?
אם כן אז איך לחשב אותם? פשוט לשקול כל ירק שאני חותך בנפרד? זה לא קצת מורכב?.

בכל דבר יש קלוריות חוץ ממים.
אני לצורך העיניין שוקלת במיוחד כי אני אוכלת הרבה ירקות ביום וזה עלול לגרום לסטייה גדולה בקלוריות.

ההמלצה היא לא לספור 5 ירקות בתפריט.
אתה יכול גם לא לספור ולראות את ההתקדמות שלך.אם הקצב טוב,תמשיך. אם את נתקע/לא רואה התקדמות. תבין שזה כנראה הירקות אם אין לך סטיות נוספות בתפריט.

לא ספרתי ירקות בכלל, וזה לא השפיע.
עצם העיכול שלהם שורף המון קלוריות.
אכלתי קילוגרמים של ירקות כל יום, ובלי לספור לא היה שינוי בירידה שלי איתם ובלעדיהם.

זה בסך הכל הנסיון האישי שלי.

יש לך MyFitnessPal? יש לך אופציה באפליקציה להכניס מתכונים אז אתה מכניס מתכון למשל "סלט ירקות" ומזין שהרכיבים של הסלט זה 3 מלפפונים, 2 עגבניות ובצל. לאחר מכן אתה מזין שהמתכון הוא לX מנות וזה מחשב לך את הערכים פר מנה.
או שאתה מזין את המשקל של כל הסלט וזה מחשב לך את הערכים פר גרם ואז כל פעם שאתה אוכל חלק מהסלט אתה שוקל כמה אוכל ומזין בתפריט.

יש לי תחושה שלא הייתי ברור אז קח סרטון הסבר:

עם זאת, לפי דעתי אל תשבור על זה את הראש יותר מדי. נכון, קלוריות נסתרות וכל זה אבל לפעמים כל ההתעסקות המיותרת הזאת יוצרת יותר נזק מאשר לפספס ב100-200 קלוריות. כל עוד אתה עקבי עם התזונה שלך אתה כבר תדע איפה להוריד או להוסיף בהתאם להתקדמות שלך.

לא ספרתי ירקות בכלל, וזה לא השפיע.
עצם העיכול שלהם שורף המון קלוריות.
אכלתי קילוגרמים של ירקות כל יום, ובלי לספור לא היה שינוי בירידה שלי איתם ובלעדיהם.

זה בסך הכל הנסיון האישי שלי.

לא מסכים בכלל.
לירקות יש ערכים קלוריים. אני מכין סלטים של 200-300 קלוריות פעמיים ביום, נראה לי אבסורד לא לספור זאת. אולי אתה אוכל ירק פה וירק שם אז ניחא, אבל אם אתה מגיע ל 200+ קלוריות חד משמעית הייתי סופר.

לגביי העיכול שלהם אתה טועה בענק. לפי הטענה שלך אני יכול לאכול 10 קילו גזר ביום (שווה ערך ל 4000 קלוריות) ובעצם לעכל הכל באורח פלא והמאזן שלי ישאר על 0 קלוריות. הוכחה פשוטה למה זה לא נכון. ברור לכולם שזה לא המצב בפועל.

לספור ירקות לא צריך להיות מסובך. תשקול פעם או פעמיים את הירקות שמשתתפים קבוע בסלט שלך ומשם תחזור על הפעולה פעם אחר פעם. כל עוד הסלט נשאר זהה וגודל הירקות לא משתנה דרסטית אתה תהיה די מדוייק בספירה

לא מסכים בכלל.
לירקות יש ערכים קלוריים. אני מכין סלטים של 200-300 קלוריות פעמיים ביום, נראה לי אבסורד לא לספור זאת. אולי אתה אוכל ירק פה וירק שם אז ניחא, אבל אם אתה מגיע ל 200+ קלוריות חד משמעית הייתי סופר.

לגביי העיכול שלהם אתה טועה בענק. לפי הטענה שלך אני יכול לאכול 10 קילו גזר ביום (שווה ערך ל 4000 קלוריות) ובעצם לעכל הכל באורח פלא והמאזן שלי ישאר על 0 קלוריות. הוכחה פשוטה למה זה לא נכון. ברור לכולם שזה לא המצב בפועל.

לספור ירקות לא צריך להיות מסובך. תשקול פעם או פעמיים את הירקות שמשתתפים קבוע בסלט שלך ומשם תחזור על הפעולה פעם אחר פעם. כל עוד הסלט נשאר זהה וגודל הירקות לא משתנה דרסטית אתה תהיה די מדוייק בספירה
כמו שכתבתי, אכלתי קילוגרמים של ירקות ביום.
בחרתי ירקות דלים בקלוריות במיוחד.
לסבר לך את האוזן, הכנתי סלט מ: חבילת פטרוזיליה, חבילת שמיר, חבילת סלרי, חבילת כוסברה, חבילת חסה, שני בצל סגול, 7 מלפפונים, 5 עגבניות, ומיץ לימון טרי. לפעמים גם כמה גזר ופלפלים.

קלוריות לא מבחין בסוג המזון, אלא רק בנוסחה. 4 קלוריות לגרם פחמימה או חלבון, 9 לשומן, 7 לאלכוהול.

אם תאכל כפית סוכר לבן, או גזר אחד, לשניהם יהיה בערך 20 קלוריות. אבל אחד מהם נספג ישר לדם, כשהשני מגיע עם המון סיבים שיהיו אימון לא פשוט למערכת העיכול לפרק, שישרוף גם קלוריות על הדרך.

על פי רוב, אתה לא תשרוף את כל הקלוריות של הירקות, אבל גם לא תקבל את כולם.

לכן לא ראוי לספור אותם, ולא ראוי להתעלם, רצוי לאכול בצורה די קבועה ירקות, ולעקוב אחרי המשקל.

אבל כמו שכתבתי, לא היה הבדל בירידה במשקל כשאכלתי פחות ירקות, וכשאכלתי כמויות גדולות.

ולא יודע מאיפה המספרים שלך, 10 גזר, לא עולה על 400 קלוריות.

וסתם דרך אגב, גם לא ספרתי שמן בקלוריות שלי.
בגלל שאכלתי בערך אותו כמות שמן כל יום, התעלמתי לגמרי מהקלוריות שלהם, והתאמת את הקלוריות לקצב הירידה שלי.
ירדתי כמעט 5 ק"ג בחודש, ושמרתי על אותם משקלים בכל התהליך.

פעם, כשספרתי קלוריות בחיטוב, חישבתי פעם אחת ערך קלורי של סלט - לא זוכר כמה מכל דבר אבל זו הייתה קערה די ענקית של סלט ויצא לי 100 קלוריות אז החלטתי שבשביל כמות כזאת של קלוריות לכמות כזאת של סלט לא שווה לי להתעסק עם זה.
אם אתה אוכל בערך אותה כמות ירקות כל יום אתה יכול לא לחשב ואם צריך אז לעשות התאמות בשאר התפריט.
החלק המודגש - מה הכוונה? אכלת את אותו תפריט חוץ מהירקות ובתקופה אחת אכלת קילוגרמים של ירקות ובתקופה אחרת לא והירידה הייתה אותה ירידה? כי ככה זה משתמע לי ממה שכתבת

פעם, כשספרתי קלוריות בחיטוב, חישבתי פעם אחת ערך קלורי של סלט - לא זוכר כמה מכל דבר אבל זו הייתה קערה די ענקית של סלט ויצא לי 100 קלוריות אז החלטתי שבשביל כמות כזאת של קלוריות לכמות כזאת של סלט לא שווה לי להתעסק עם זה.
אם אתה אוכל בערך אותה כמות ירקות כל יום אתה יכול לא לחשב ואם צריך אז לעשות התאמות בשאר התפריט.

החלק המודגש - מה הכוונה? אכלת את אותו תפריט חוץ מהירקות ובתקופה אחת אכלת קילוגרמים של ירקות ובתקופה אחרת לא והירידה הייתה אותה ירידה? כי ככה זה משתמע לי ממה שכתבת
כן, כמה ימים אכלתי ממש מעט ירקות, אולי מלפפון אחד ביום.
וכמה ימים אכלתי כמות מפגרת של ירקות.

חשבתי שיהיה הבדל גדול במשקל גוף שלי בגלל הנוזלים, אבל המשקל היה זהה. המשכתי לרדת באותו קצב.

כן, כמה ימים אכלתי ממש מעט ירקות, אולי מלפפון אחד ביום.
וכמה ימים אכלתי כמות מפגרת של ירקות.

חשבתי שיהיה הבדל גדול במשקל גוף שלי בגלל הנוזלים, אבל המשקל היה זהה. המשכתי לרדת באותו קצב.
לא חושב שבכמה ימים אפשר לקבוע קביעה כזאת.

לא חושב שבכמה ימים אפשר לקבוע קביעה כזאת.
עשיתי את כל החיטוב שלי ככה.
כמו שציינתי, חריגות לא משנה אם אתה עיקבי, גם אם מדובר בחריגות גדולות.

סלט ספציפי, אם אתה עיקבי, אתה תשים לב לשינויים שצריך לעשות, ואם אתה אוכל כמה ירקות פעם בכמה ימים, לא נראה לי שתאכל 10 גזר פעם בשבוע, אבל גם אם כן, 400 קלוריות גזר פעם בשבוע לא יעשו כלום לחיטוב שלך, במיוחד בגלל שאני לא בטוח שזה בעצם 400 קלוריות.

לוקח -7000 קלוריות כדי לרדת ק"ג, מה זה 400?

אמרתי לעצמי, גם אם פרוש הדבר שארד 4.5 ק"ג במקום 5 בחודש, זה שווה את הבריאות שלי לאכול יותר ירקות.

אני בעד לא לספור ירקות ולראות ולהתאים את הקלוריות אם צריך. רק צריך להיזהר ממשחקי נוזלים בגלל ירקות כמו מלח. אבל כמו שאתה לא שומע אזהרות להימנע ממלח בחיטוב בגלל נוזלים, לא רואה סיבה לחשוש מירקות.

עשיתי את כל החיטוב שלי ככה.
כמו שציינתי, חריגות לא משנה אם אתה עיקבי, גם אם מדובר בחריגות גדולות.

סלט ספציפי, אם אתה עיקבי, אתה תשים לב לשינויים שצריך לעשות, ואם אתה אוכל כמה ירקות פעם בכמה ימים, לא נראה לי שתאכל 10 גזר פעם בשבוע, אבל גם אם כן, 400 קלוריות גזר פעם בשבוע לא יעשו כלום לחיטוב שלך, במיוחד בגלל שאני לא בטוח שזה בעצם 400 קלוריות.

לוקח -7000 קלוריות כדי לרדת ק"ג, מה זה 400?

אמרתי לעצמי, גם אם פרוש הדבר שארד 4.5 ק"ג במקום 5 בחודש, זה שווה את הבריאות שלי לאכול יותר ירקות.

אני בעד לא לספור ירקות ולראות ולהתאים את הקלוריות אם צריך. רק צריך להיזהר ממשחקי נוזלים בגלל ירקות כמו מלח. אבל כמו שאתה לא שומע אזהרות להימנע ממלח בחיטוב בגלל נוזלים, לא רואה סיבה לחשוש מירקות.
ממש לא אמרתי להימנע מירקות, ואני מסכים איתך שלא משנה דברים שאתה לא סופר כל עוד אתה עיקבי בהם:

הכוונה שלי שאם אתה אוכל נגיד 100 קלוריות מירקות ביום כל יום אז כל עוד אתה ממשיך עם זה אז לא משנה אם אתה סופר אותם או לא, אבל ברגע שאתה מוסיף ירקות כך שיוצא לך נגיד 700 קלוריות מירקות ביום אז גם אם תספור וגם אם לא אתה אוכל 600 קלוריות יותר ביום אז אין מצב שזה לא יעשה הבדל מבחינת שינוי במשקל גוף

קלוריות לא מבחין בסוג המזון, אלא רק בנוסחה. 4 קלוריות לגרם פחמימה או חלבון, 9 לשומן, 7 לאלכוהול.
אמת, ולכן אתה מחזק את הטענה שלי למה כן צריך לספור קלוריות, של כל אוכל.

על פי רוב, אתה לא תשרוף את כל הקלוריות של הירקות, אבל גם לא תקבל את כולם.
כנל לגביי חלבון, לצורך העניין 200 קלוריות שהגיעו מחלבון יכנסו לגוף כ 170 נניח (סתם זרקתי מספרים, אבל זה הרעיון כי לגוף לוקח יותר אנרגיה לפרק חלבון), אתה עדין סופר את החלבון כ 200.

לכן לא ראוי לספור אותם, ולא ראוי להתעלם, רצוי לאכול בצורה די קבועה ירקות, ולעקוב אחרי המשקל.
אתה סותר את עצמך. יש 2 אופציות או לספור או לא.

ולא יודע מאיפה המספרים שלך, 10 גזר, לא עולה על 400 קלוריות.
פשוט מאוד. גזר ממוצע שוקל 100 גרם שזה 40 קלוריות. מה שאומר 10 גזרים זה פי 10, אז 400 קלוריות.
אלחנן @elchonon אני מסכים שאם מדובר בכ 100 קלוריות ביום אולי אפילו מעט יותר זה יהיה די זניח לספור אותם (במידה אותה פיקס לגביי כל השאר), אבל אם הבחור יגיע ל200+ קלוריות מירקות הוא יהיה חייב לתת לזה יחס, אחרת הוא יכול לסיים במאזן חיובי.

ירקות זה מאוד כללי, והרבה תלוי איזה ירקות אתה צורך.
מבחינת קלוריות כדאי להבחין בין ירקות עמילניים וירקות שאינם עמילניים.
ירקות עמילניים מכילים הרבה יותר קלוריות וכדאי לצרוך מהם באופן מתון יותר.
בירקות שאינם עמילניים הערך הקלורי מאוד נמוך, ולפי העדפה אישית אפשר לדלג על ספירת קלוריות אלו לחלוטין או החל מכמות מסוימת.

ממש לא אמרתי להימנע מירקות, ואני מסכים איתך שלא משנה דברים שאתה לא סופר כל עוד אתה עיקבי בהם:

הכוונה שלי שאם אתה אוכל נגיד 100 קלוריות מירקות ביום כל יום אז כל עוד אתה ממשיך עם זה אז לא משנה אם אתה סופר אותם או לא, אבל ברגע שאתה מוסיף ירקות כך שיוצא לך נגיד 700 קלוריות מירקות ביום אז גם אם תספור וגם אם לא אתה אוכל 600 קלוריות יותר ביום אז אין מצב שזה לא יעשה הבדל מבחינת שינוי במשקל גוף
אם תצליח להכניס 700 קלוריות מירקות ביום, אני מאמין שלא תצליח להכניס שום דבר נוסף לגוף, ותהיה בגרעון גדול משאתה חושב.

אבל בו נזרום, נגיד שמישהו מצליח להכניס 700 קלוריות מעל המספר שהוא קבע לעצמו, ומירקות, הייתי ממליץ לצרוך ירקות בעלי ערך קלורי נמוך, כמו עלים ירוקים, מלפפון ועגבניות.

ואני מאמין שאותם 700 קלוריות שקיבלת מהם, בעצם מתורגמים לפחות, כמה בדיוק? אני לא יודע, אבל לא אתפלא אם זה רק 200 קלוריות.
אלחנן @elchonon אני מסכים שאם מדובר בכ 100 קלוריות ביום אולי אפילו מעט יותר זה יהיה די זניח לספור אותם (במידה אותה פיקס לגביי כל השאר), אבל אם הבחור יגיע ל200+ קלוריות מירקות הוא יהיה חייב לתת לזה יחס, אחרת הוא יכול לסיים במאזן חיובי.
כנ"ל

הכנתי סלט מ: חבילת פטרוזיליה, חבילת שמיר, חבילת סלרי, חבילת כוסברה, חבילת חסה, שני בצל סגול, 7 מלפפונים, 5 עגבניות, ומיץ לימון טרי. לפעמים גם כמה גזר ופלפלים.

😳
זה לארוחה אחת או למהלך היום??
כי כזאת כמות סלט אני לועס בשעה עם כאבי לסת..😁

😳
זה לארוחה אחת או למהלך היום??
כי כזאת כמות סלט אני לועס בשעה עם כאבי לסת..😁
לארוחת אחת מאוד ארוכה.
לשבת לקרוא ספר לשעה וחצי לפחות.
וכן, למי שלא רגיל זה בהחלט מכאיב ללסת 😆

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם על העזרה
אני בהחלט החכמתי מהדעות,
שאלה נוספת שיש לי אבל לא קשורה לפורום,
בד״כ בעבר שלי הייתי מסדר את האימון שלי מהשריר הגדול ביותר לקטן ביותר, האם יש חשיבות משמעותית?
אני מתאמן פול באדי.

תודה רבה לכולם על העזרה
אני בהחלט החכמתי מהדעות,
שאלה נוספת שיש לי אבל לא קשורה לפורום,
בד״כ בעבר שלי הייתי מסדר את האימון שלי מהשריר הגדול ביותר לקטן ביותר, האם יש חשיבות משמעותית?
אני מתאמן פול באדי.
כן, זה דרך טובה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית