הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך אכל לחזק את שרירי הרגליים בלי לפצח מסת שריר נוספת ברגליים

• פותח/ת השרשור JustMe
  • פורסם בתאריך

JustMe

משתמש מתחיל
56
5
נק' מוניטין:
8
56
5
אני אוהב לעבוד על הרגליים אני מתאמן המון שנים אבל הגעתי למצב שאני לא מעוניין לפתוח שם עוד מסה אבל כן חשוב לי להמשיך להתקדם

הנה סתם תמונה
אני בצבא אז אין לי מראה תחתונה לצלם
כמו שצריך

כמו שאמרתי, תמשיך להרים כבד ותחתוך את מספר הסטים שלך (ככה אני עושה דילואוד, לא אוהב לרדת במספרים יותר מידי). אופציה נוספת היא לרדת לאימון בודד בשבוע במידה ועשית שתיים כאלו.

מה שהוא אמר
תוריד משקלים תעלה חזרות ותעבוד בעיקר סיבולת
לא אוהב שהרגליים נראות יותר גדול אנע מתאמן מלא זמן הגעתי לשלב שלא בא לי יותר להגדיל אותם

אז תתאמן בווליום נמוך - משמע קצת סטים פר שבוע , ובחזרות יחסית נמוכות(משקל גבוה) אנע חושב שכל עוד שתמשיך לאמן אותן הן כן יגדלו באיזשהי צורה.. אבל אם תאמן אותם ככה, הם יגדו הרבה פחות מאשר אם היית מאמן אותם בווליום נורמלי/גבוה ו6+ חזרות

אז תתאמן בווליום נמוך - משמע קצת סטים פר שבוע , ובחזרות יחסית נמוכות(משקל גבוה) אנע חושב שכל עוד שתמשיך לאמן אותן הן כן יגדלו באיזשהי צורה.. אבל אם תאמן אותם ככה, הם יגדו הרבה פחות מאשר אם היית מאמן אותם בווליום נורמלי/גבוה ו6+ חזרות
היפרטרופיה מתבצעת גם בחזרות נמוכות אם העצימות זהה.

היפרטרופיה מתבצעת גם בחזרות נמוכות אם העצימות זהה.
היא תתבצע רק אם גם העצימות וגם הווליום זהים. מה שלא יקרה אם הוא יהיה בווליום נמוך.

חוץ מזה שלמרות שאני לא בקיא במחקרים בנןשא, טווח חזרות להיפרטרופיה לרוב אומר 5-30 חזרות ולא מתחת לזה.

היא תתבצע רק אם גם העצימות וגם הווליום זהים. מה שלא יקרה אם הוא יהיה בווליום נמוך.

חוץ מזה שלמרות שאני לא בקיא במחקרים בנןשא, טווח חזרות להיפרטרופיה לרוב אומר 5-30 חזרות ולא מתחת לזה.
ראיתי כל מיני מחקרים על זה, היפרטרופיה תתבצע גם מתחת לחמש חזרות במידע והעצימות גבוה, אבל הסיכון בזה הוא שאתה עם משקל גדול וכל טעות יכולה לגרום לפציעה.

ראיתי כל מיני מחקרים על זה, היפרטרופיה תתבצע גם מתחת לחמש חזרות במידע והעצימות גבוה, אבל הסיכון בזה הוא שאתה עם משקל גדול וכל טעות יכולה לגרום לפציעה.
זה לא קשור רק לעצימות, צריך לקחת סטים קרוב לכשל בכל טווחי החזרות כדי שהיפרטרופיה תקרה.
אבל בנוסף צריך גם ווליום= מספר סטים יחסית גדול, ומספר חזרות גם יעזור להשיג ווליום גדול יותר. בנוסף יש כאלה שאומרים במתחת ל5 חזרות אין מספיק לחץ על השריר וכו' ובגלל זה זה פחות אופטימלי להיפרטרופיה- לטענה הזו אבל לא ראיתי מחקרים או משהו

זה לא קשור רק לעצימות, צריך לקחת סטים קרוב לכשל בכל טווחי החזרות כדי שהיפרטרופיה תקרה.
אבל בנוסף צריך גם ווליום= מספר סטים יחסית גדול, ומספר חזרות גם יעזור להשיג ווליום גדול יותר. בנוסף יש כאלה שאומרים במתחת ל5 חזרות אין מספיק לחץ על השריר וכו' ובגלל זה זה פחות אופטימלי להיפרטרופיה- לטענה הזו אבל לא ראיתי מחקרים או משהו
ברור שצריך גם ווליום ויש עוד הרבה משתנים. אני רק אומר שהיפרטרופיה תתבצע גם בחזרות נמוכות.
וזה שאתה מתאמן עם פחות סטים ובחזרות נמוכות שווה לזה שאתה מתאמן בגם פחות סטים אבל חזרות גבוהות אם שניהם באותה עצימות.

וזה שאתה מתאמן עם פחות סטים ובחזרות נמוכות שווה לזה שאתה מתאמן בגם פחות סטים אבל חזרות גבוהות אם שניהם באותה עצימות
לדעתי לא.
אולי, אם תעשה יותר סטים לחזרות הנמוכות.

אבל אם תעשה בשבוע 10 סטים לשריר כלשהו, קבוצה אחת תעשה 8-12 חזרות, והשניה תעשה 3-5 חזרות, או דאבלים/סינגלים, הקבוצה הראשונה תיהיה עם הרבה יותר מסת שריר אחרי נקודת זמן כלשהי..

לדעתי לא.
אולי, אם תעשה יותר סטים לחזרות הנמוכות.

אבל אם תעשה בשבוע 10 סטים לשריר כלשהו, קבוצה אחת תעשה 8-12 חזרות, והשניה תעשה 3-5 חזרות, או דאבלים/סינגלים, הקבוצה הראשונה תיהיה עם הרבה יותר מסת שריר אחרי נקודת זמן כלשהי..
לדעתך...
השריר לא מבדיל בין חזרה אחת ל15 חזרות (מבחינת נזק שרירי), הוא מבדיל בעצימות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית