הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תכניות אימונים כיום

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
בקיצור ג'ורדן פאייגנבאום טורף קצת את כל מה שחשבתי שאני יודע

עם אמירות כמו - לעשות את המינימום שאתה יכול בשביל להתקדם זה בזבוז זמן,
כי כדאי לבנות את היכולת שלך לעשות נפח גבוהה, ליום שתצטרך כזה בשביל להתקדם.

הוא גם טוען שאימונים בנאליים הרבה יותר מתישים.

בפועל אני מנסה להחכים קצת, כדי אולי להיפטר באמת מהתשישות שמוגזמת לדעתי.
אני מרים משקלים שקלים לי באימון, אבל עדיין חצי שעה אחרי האימון ולשארית היום, בא לי ללכת לישון.

באמת עושה נפח מאוד נמוך.

בכל אופן, עד כמה האימונים שלכם מגווניפ, ביחס לתבניות הישנות שהפורום מכיר?
מי שעושה אימונים מגוונים יותר - לפי מה בוחרים כמות נפח או טווחי חזרות.
יש כיום תוכניות יותר אינטלגנטיות שאפשר להתרשם מהן?

אני אתן לך את דעתי על פייגנבאום ותסיק מה שתסיק.

אני מאוד אוהב את גורדן ואת אוסטין עוד לפני שפתחו את ברבל מדיסיין. אבל, אני מרגיש שהם שינו את עורם באופן כל כך קיצוני ממה ש"האמינו" בו לפני כמה שנים, וזה נראה לי דיי חשוד. אם תחפש הודעות של אוסטין ושל גורדן בפורום של SS לפני 4 שנים ודרומה, תראה בדיוק את הדעות ההפוכות למה שהם אומרים היום. אני חושב שהרבה מזה נובע מהצורך להציע משהו שונה בשוק. בסופו של דבר אם מתאמן צריך פשטות ומעט נפח, הוא ילך לSS, ולא אליהם כי הם פתחו ברנד חדש ופחות מוכר. אז הם שינו והלכו למקום אחר שיותר דוגל בגיוון ועבודת נפח גבוהה שלדעתם יתרום למתאמן מתחיל לדעת יותר תרגילים מאשר רק 5 תרגילים בסיסיים ולהיות מורגל לעבודת נפח גבוהה. שוב, אם תחפש את דעתם לפני כמה שנים תמצא משהו שונה לגמרי.

בנוסף כשאני מסתכל על סרטונים שלהם מתאמנים, זה דומה מאוד ואפילו זהה לאופן שמתאמני כוח ברמה שלהם מתאמנים- תרגיל ראשי וכמה ואריציות לעבודה פחות "סטרסית".

בקיצור, לא הכל שחור או לבן, ואם תשאל אותי הם לפעמים גם מוכרים דברים שהם לא לגמרי חושבים שהם האידיאל.

בקיצור ג'ורדן פאייגנבאום טורף קצת את כל מה שחשבתי שאני יודע

הוא גם טוען שאימונים בנאליים הרבה יותר מתישים.

בפועל אני מנסה להחכים קצת, כדי אולי להיפטר באמת מהתשישות שמוגזמת לדעתי.
אני מרים משקלים שקלים לי באימון, אבל עדיין חצי שעה אחרי האימון ולשארית היום, בא לי ללכת לישון.

באמת עושה נפח מאוד נמוך.

בכל אופן, עד כמה האימונים שלכם מגווניפ, ביחס לתבניות הישנות שהפורום מכיר?
מי שעושה אימונים מגוונים יותר - לפי מה בוחרים כמות נפח או טווחי חזרות.
יש כיום תוכניות יותר אינטלגנטיות שאפשר להתרשם מהן?

כל העסק של בחירת תרגילים, קביעת נפחים וכל זה הוא כל כך תלוי במתאמן שלתת קביעות זה לא רלוונטי. בקצה מה שעובד לך, ומה שמספק אותך זו התכנית הכי טובה שיש.

בשנה האחרונה הייתי עובד על בסיס conjugate שמבוססת על עיקרון של עבודה מקסימלית כל שבוע כל השבוע, וזאת על ידי רוטציית תרגילים קבועה למניעת פגיעה בביצועים

התוכנית עבדה, אבל היו חורים בתכנון שלי שגרמו לי אחרי שנה לעזוב אותה לבינתיים.

עכשיו מתכנית סופר מורכבת עברתי לתכנית מאוד בסיסית שעובדת על היסודות, כי זה מה שאני צריך לעשות כרגע.

אתה צריך להבין שכל תכנית מוכנת מראש אולי תעבוד ואולי לא. גיוון לשם הגיוון לא יסייע לך בתכנון אלא אם יש לך סיבה מסויימת לגיוון (אתה משתעמם מהר למשל, ורוטציה של תרגילים שומרת עליך ממוקד באימונים), כמו שפשטות עלולה לגרום להמון מתאמנים לוותר על אימונים משעמום.

זה נוגע בעיקר כל מה שכתבתי פה - תכנית טובה היא תכנית שלוקחת את הצרכים שלך ועונה עליהם. יש אלף ואחת דרכים להגיע למטרה הזו ולכל מאמן יש את הטריקים שלו.

צריך למצוא תכנית שמאפשרת לך התמדה, תוך כדי שתשפר את המדדים שאתה רוצה לפתח כתוצאה מאימונים

מהיכרות של הלוג שלך 😃 אני לא מתקרב למשקלים שלך.
אבל אתה מתאר את מה שהרגשתי עד לפני כמעט חודש,שהתברברתי מלא והחלפתי ים תוכניות.
היום אני עובד עם תוכנית בסיסית עם התקדמות
איטית ומדוייקת,שעושה לי ״נעים״ להתאמן וגם להנות,ולא לרדוף אחרי הזנב שלי.

• פותח/ת השרשור
אני מאוד אוהב את גורדן ואת אוסטין עוד לפני שפתחו את ברבל מדיסיין. אבל, אני מרגיש שהם שינו את עורם באופן כל כך קיצוני ממה ש"האמינו" בו לפני כמה שנים, וזה נראה לי דיי חשוד.
השאלה אם יש חורים בטיעונים שלהם.
פשוט אין לי כוח וזמן עכשיו להשחית שעות מול הפודקאסטים של הטרחנים רודפי הבצע האלה.

הגעתי בעבר להישגים נהדרים בתכניות גנריות,
וכיום כל מה שנשמע לי כיותר אינטליגנטי אני לא פוסל לנסות לשמוע ולהבין

השאלה אם יש חורים בטיעונים שלהם.
פשוט אין לי כוח וזמן עכשיו להשחית שעות מול הפודקאסטים של הטרחנים רודפי הבצע האלה.

וכיום כל מה שנשמע לי כיותר אינטליגנטי אני לא פוסל לנסות לשמוע ולהבין

זה מסתכם כך

שלוש מונחים

MEV - Minimum Effective Volume : נפח מינימלי לייצור אדפטציה

MAV - Maximal Adaptive Volume - נפח מקסימלי לייצור אדפטציה

MRV - Maximal Recoverable Volume - נפח מקסימלי שניתן להתאושש ממנו

אתה יכול ללכת על בטוח ולעשות את המינימום כדי להתקדם, אבל כך גם יהיה התוצאות - מינימליות *יחסית לפוטציאל שלך*

או אתה יכול "להמר" ולעשות כמה שאתה יכול, תוך כדי סיכון של לחצות את הMAV שבו גדילה תהיה מירבית, אל MRV ולהגיע למצב שאתה נשאר במקום או תלך אחורה (overeaching, OTS)

בתאכלס, מאמן טוב אמור לדעת איך לשחק עם המשתנים האלו להתאים את התכנית שלך כך שתפיק ממנה את המירב לא? אם לא אז למה אתה משלם לו כסף.

בפועל מאמנים לא יודעים לעשות את זה, והם פשוט ילכו על בטוח כי א' - אתה חולב את הפרה ליותר זמן וב' פחות סיכוי לשבור את המתאמן ולייאש אותו.

למאמן טוב אין סיבה ללכת על בטוח אם הוא יודע מתי להוריד את הרגל מהגז, או לעבוד עם מנגנוני בקרה עצמית, VBT או פשוט להיות קשוב למתאמן שלו.

מאמן פחות טוב יעדיף לא לקחת את הסיכון מסיבה א ב ג ויעשה את המינימום ולא יותר. שזה לא בהכרח דבר רע, חשוב לדעת למה אתה מסוגל כמאמן כמו שחשוב שמתאמן.

נערך לאחרונה:

אם משהו עובד למה לשנות אותו? אני יודע שיש רצון לחדש ולשנות, אבל גם את זה אפשר לעשות תוך כדי שמירה על הבלוקים / תבנית הקיימת.

בלי קשר אליך באופן אישי, אני חושב שאנשים מתעסקים יותר מידי בקקי. אי אפשר למצוא תוכנית בנוייה מראש שתהיה אידאלית עבורך. כל אחד מאיתנו מתקדם בקצב אחר, מתאושש בקצב אחר, ישנם תרגילים מסויימים שיעבדו טוב יותר אצלי ואצל אחרים פחות. בחזרה אליך, הדרך היחידה שלך לדעת היא לנסות ולראות איך הגוף מגיב לתוכנית החדשה ולכן אני שוב אשאל, אם הייתה לך תוכנית שעבדה לך ממש ממש טוב למה החלפת אותה?

• פותח/ת השרשור
אם משהו עובד למה לשנות אותו? אני יודע שיש רצון לחדש ולשנות, אבל גם את זה אפשר לעשות תוך כדי שמירה על הבלוקים / תבנית הקיימת.

בלי קשר אליך באופן אישי, אני חושב שאנשים מתעסקים יותר מידי בקקי. אי אפשר למצוא תוכנית בנוייה מראש שתהיה אידאלית עבורך. כל אחד מאיתנו מתקדם בקצב אחר, מתאושש בקצב אחר, ישנם תרגילים מסויימים שיעבדו טוב יותר אצלי ואצל אחרים פחות. בחזרה אליך, הדרך היחידה שלך לדעת היא לנסות ולראות איך הגוף מגיב לתוכנית החדשה ולכן אני שוב אשאל, אם הייתה לך תוכנית שעבדה לך ממש ממש טוב למה החלפת אותה?
אם יש לך קוד שעובד למה לשנות?
אין סיבה לא לעשות דברים בצורה אינטליגנטית יותר

משפט כזה נשמע לי קצת לא הגיוני, הצורך שלך בנפח עולה באופן רציף, זה לא שאתה עושה לדוגמה 6 סטים בשבוע לשריר מסויים ומתקדם ואז מתעורר יום אחד ואתה פתאום צריך 25 סטים בשבוע לפחות בשביל להתקדם ואתה בבעיה כי אתה לא מורגל לנפח כזה.

הכל עובד לפי אותן עקרונות, כל התוכניות בדיוק אותו הדבר. אתה מתאמן ויוצר סטרס, מתאושש ממנו, ומבצע אדפטציה.
אתה יכול להשתמש בRPE ואתה יכול שלא.
אתה יכול לבצע הרבה תרגילים על מנת להגיע לנפח שדרוש ואתה יכול לבצע רק שלושה.
אתה יכול לבצע עבודת מהירות של 8 סטים של 3 ב60% כדי להשיג נפח ואתה יכול לבצע 5×5 עם 80%.

אתה תמצא מתאמנים חזקים מאוד בכל אחת מהגישות.

אין תוכניות מתוחכמות ומי שיגיד לך שהוא עלה על משהו מהפכני משקר. אתה צריך לבחור את מה שמתאים לך לאופי ולרמת ידע בתור מתאמן, וככל שאתה מתקדם בכוח אתה תתקדם בידע ותדע יותר, או לחלופין תעבוד עם מאמן.

הגישה שלי- תתחיל מהבסיס עם מעט תרגילים, תתמקצע בהם בשנים הראשונות עד שאתה מחליט להוסיף עוד. בנוסף תתחיל מנפח נמוך ולאט לאט תעלה אותו כשההתקדמות נעצרת, אין טעם לדעתי לבצע 5×5 אם 5×3 עובד.

אם יש לך קוד שעובד למה לשנות?
אין סיבה לא לעשות דברים בצורה אינטליגנטית יותר

לא אמרתי לא לעשות שינויים, יש הבדל בין אדפטציה כזו או אחרת או החלפת תרגיל או טווח חזרות ויש לקחת תוכנית מהאינטרנט ולקוות שהיא תעבוד.

ג'ורדן היה אצלי באימון לפני שנה וחצי,
תפסתי אותו לשיחה על כל הדרך שלו מלהיות שליח ריפטו ללהיות בעל חברה רווחית, ותישמע מה אני אומר לך- אל תקח אותו כמקור להתקדמות כי הוא בעצמו מודה שמאז שהקים את החברה הוא שינה כיוון כדי לתפוס קהל שונה. וזה לא בהכרח עונה לצרכים שלך ולמטרות שלך.

אשתף רק את נסיוני בתוכניות שלי.
תוכנית הכוח הראשונה שלי הייתה הנפח של קורטה פחות או יותר עם כמה התאמות לפי הצורך. הייתי אצל הצדיק, וזה עבד לי.

זה היה הפוך מכל מה שחשבתי שאני מכיר, אבל זה עבד, מאז נצמדתי לעיקרון של התוכנית שעובדת לי, שזה סקוואט, בנץ' והדדליפט באותו אימון, כל אימון, בתדירות של 3 פעמים בשבוע.

הנפח, העצימות והווריאציה של כל תרגיל משתנה לפי הצורך. סתם לדוגמה, כרגע אני עושה 5×5 פין סקוואט, בשביל כוח מתפרץ, לא בוקס, כי זה יותר המסטרינג, וגם כדי להכיר את העומק הראוי שלי.
אחרי זה 5×5 היי באר סקוואט לקוואדס, 5×5 בנץ' ו5×5 דדליפט, ואם מתחשק אז תרגילי עזר ל2-3 סטים 10-20 חזרות, נגיד ראברס הייפר, בייספס, יד אחורי או מה שאני חושב שנצרך.

אני אוהב להתקדם לא בrpe או באחוזים, יש לי מספר שיא שהגעתי בתוכניות קודמות, אני מוריד מזה 20-60 ק"ג ומתחיל מזה ומתקדם כל שבוע 2.5-7.5 ק"ג תלוי בתרגיל ובצורך כדי לעבור את המספר הקודם תוך 4-6 שבועות.

ואחרי זה אתחיל תוכנית עצימות לפי הצורך, אבל זה מאוד מותאם עבורי על סמך נסיון העבר.

אני מידי פעם אוהב לנסות תוכניות רשומות, כי אני באמת חושב העקרונות של אימונים לא כל כך שונה אצל כולם. וללמוד מהם מה אהבתי ומה פחות.
לדוגמה מהתוכנית של ג'וני קנדיטו למדתי שתדירות אימונים גבוה מאוד עוזר לשפר טכניקה וכדאי לקחת את זה בחשבון. וכנ"ל עם סמולוב.
משניהם למדתי שלקחת מנוחה משני תרגילים לתקופה מסוימת ולהעדיף תרגיל אחד ספציפי לכמה שבועות יכול להרים משמעותית את התרגיל ההוא, ואם תשמור נכון, לא תרד בכלל באחרים.

בכללי, אני חושב שכמה שיותר פשוט יותר טוב.
אם אני לא סגור על עצמי, אז אזרום על 5×5 סקוואט, בנץ' ודדליפט 3 פעמים בשבוע עם התקדמות כל שבוע.
בלי rpe או אחוזים, רק משקל שמרגיש יחסית קל, ושיהיה גיהנום בעוד 4-6 שבועות.

וגם, דבר שלמדתי משחיה, טכניקה זה העיקר, תופעת לואי של טכניקה נכונה, זה סיבולת לב וריאה. גם בפאוורליפטינג הטכניקה היא העיקר, התופעת לואי היא כוח. לכן אעשה תוכניות מוזרות לפעמים אם מסיבה מסוימת אני חושב שזה יכול לתקן את הטכניקה / נקודת תקיעה/ מהירות / כוח מנטלי או מה שלא יהיה.

גם אם שרפתי כמה שעות באימונים מיותרים עם נפח או עצימות גדול מידי, זה לא בזבוז, כי פיתחתי כוח מנטלי או משהו כתוצאה מכך, או שפשוט למדתי

אשתף רק את נסיוני בתוכניות שלי.
תוכנית הכוח הראשונה שלי הייתה הנפח של קורטה פחות או יותר עם כמה התאמות לפי הצורך. הייתי אצל הצדיק, וזה עבד לי.

זה היה הפוך מכל מה שחשבתי שאני מכיר, אבל זה עבד, מאז נצמדתי לעיקרון של התוכנית שעובדת לי, שזה סקוואט, בנץ' והדדליפט באותו אימון, כל אימון, בתדירות של 3 פעמים בשבוע.

הנפח, העצימות והווריאציה של כל תרגיל משתנה לפי הצורך. סתם לדוגמה, כרגע אני עושה 5×5 פין סקוואט, בשביל כוח מתפרץ, לא בוקס, כי זה יותר המסטרינג, וגם כדי להכיר את העומק הראוי שלי.
אחרי זה 5×5 היי באר סקוואט לקוואדס, 5×5 בנץ' ו5×5 דדליפט, ואם מתחשק אז תרגילי עזר ל2-3 סטים 10-20 חזרות, נגיד ראברס הייפר, בייספס, יד אחורי או מה שאני חושב שנצרך.

אני אוהב להתקדם לא בrpe או באחוזים, יש לי מספר שיא שהגעתי בתוכניות קודמות, אני מוריד מזה 20-60 ק"ג ומתחיל מזה ומתקדם כל שבוע 2.5-7.5 ק"ג תלוי בתרגיל ובצורך כדי לעבור את המספר הקודם תוך 4-6 שבועות.

ואחרי זה אתחיל תוכנית עצימות לפי הצורך, אבל זה מאוד מותאם עבורי על סמך נסיון העבר.

אני מידי פעם אוהב לנסות תוכניות רשומות, כי אני באמת חושב העקרונות של אימונים לא כל כך שונה אצל כולם. וללמוד מהם מה אהבתי ומה פחות.
לדוגמה מהתוכנית של ג'וני קנדיטו למדתי שתדירות אימונים גבוה מאוד עוזר לשפר טכניקה וכדאי לקחת את זה בחשבון. וכנ"ל עם סמולוב.
משניהם למדתי שלקחת מנוחה משני תרגילים לתקופה מסוימת ולהעדיף תרגיל אחד ספציפי לכמה שבועות יכול להרים משמעותית את התרגיל ההוא, ואם תשמור נכון, לא תרד בכלל באחרים.

בכללי, אני חושב שכמה שיותר פשוט יותר טוב.
אם אני לא סגור על עצמי, אז אזרום על 5×5 סקוואט, בנץ' ודדליפט 3 פעמים בשבוע עם התקדמות כל שבוע.
בלי rpe או אחוזים, רק משקל שמרגיש יחסית קל, ושיהיה גיהנום בעוד 4-6 שבועות.

וגם, דבר שלמדתי משחיה, טכניקה זה העיקר, תופעת לואי של טכניקה נכונה, זה סיבולת לב וריאה. גם בפאוורליפטינג הטכניקה היא העיקר, התופעת לואי היא כוח. לכן אעשה תוכניות מוזרות לפעמים אם מסיבה מסוימת אני חושב שזה יכול לתקן את הטכניקה / נקודת תקיעה/ מהירות / כוח מנטלי או מה שלא יהיה.

גם אם שרפתי כמה שעות באימונים מיותרים עם נפח או עצימות גדול מידי, זה לא בזבוז, כי פיתחתי כוח מנטלי או משהו כתוצאה מכך, או שפשוט למדתי
ללא ספק דרך מעניינת, כיף לקרוא את התגובות שלך

• פותח/ת השרשור
מה שאני עד היום לא מבין זה למה לצלול למבנה של נפחים כאלה מטורפים מההתחלה

אתה לא נהיה רעב, או מרגיש צורך חולני לאכול? פשוט אני יודע שאתה מתחרה בקט' יחסית נמוכות אז איכשהו אתה לא עולה במשקל בהגזמה.

מעבר לזה תגובה מעניינת תודה

איך אתה שורד את האימון הזה לעזאזל
כמו שאמרתי, כוח מנטלי זה תופעת לואי מדהימה מהתוכנית.
מה שאני עד היום לא מבין זה למה לצלול למבנה של נפחים כאלה מטורפים מההתחלה

אתה לא נהיה רעב, או מרגיש צורך חולני לאכול? פשוט אני יודע שאתה מתחרה בקט' יחסית נמוכות אז איכשהו אתה לא עולה במשקל בהגזמה.

מעבר לזה תגובה מעניינת תודה
אני לא חושב שזה מתאים לכל אחד.
יש הרבה שזה ישבור אותם מנטלית, אבל לי זה בדיוק להיפך, אני מתאמן כי אני נהנה להתאמן, מצידי להתאמן גם בלי להתקדם, מספיק לי שאני נאבק במשקל למשך כמה שעות, ועל הדרך אני נהנה להשתפר בטכניקה ולהרגיש איך המשקל של פעם נהיה קל יותר היום.

לגבי אוכל, זה לא סוף העולם, אני דווקא נהנה שיש לי יום מנוחה בין האימונים בו אני ישן ואוכל כמו בן אדם, אולי אני לא יודע מה זה לאכול נורמלי, בעיני כשאני לא מתאמן אין לי תאבון, וזה די מבאס.

השבוע האחרון של בלוק הנפח זה גיהנום, בלי ספק, מדובר באימון ארוך מידי גם לטעמי, משקל כבד מידי, ואני צריך לחזור על זה בדיוק 3 פעמים בשבוע. אין עולם שבו זה כיף, אבל למי שנהנה להרגיש שהוא עבר גיהנום ונשאר חי, זה בהחלט תענוג מזוכיסטי נדיר. אני מרגיש אחרי האימון שעברה עלי משאית, ובדרך כלל אני מתקשה לבצע את הדדליפט האחרון מרוב צחוק, המוח שלי מאבד את הריכוז ואת הצפון, וקורה לי המון, תופעה שאני פשוט נזכר במשהו מצחיק ואני לא מצליח לשלוט בזה, אולי זה האנדורפינים או משהו. שמעתי מישהו קורא לזה squat brain, נראה לי שזה הגדרה נכונה.

אני לא סופר קלוריות, כשהתחלתי כאן בפורום כתבתי על ההסתכלות שלי על תזונה ושאני אוכל "בריא" והמון ירקות ( ספירת קלוריות זה לא מספיק לגדילה ) שומר על המשקל שלי, לפני כמה חודשים קלטתי שאני בערך 88 ק"ג, אז עשיתי חודש חיטוב ל83 עם תוכנית עצימות ששמרה על המשקלים שלי, לא היה סיכוי לשרוד נפח בחיטוב הזה.
ולדעתי, למי ששרד קורטה מספר פעמים, חיטוב זה קלי קלות.

כמו שאמרתי, כוח מנטלי זה תופעת לואי מדהימה מהתוכנית.

אני לא חושב שזה מתאים לכל אחד.
יש הרבה שזה ישבור אותם מנטלית, אבל לי זה בדיוק להיפך, אני מתאמן כי אני נהנה להתאמן, מצידי להתאמן גם בלי להתקדם, מספיק לי שאני נאבק במשקל למשך כמה שעות, ועל הדרך אני נהנה להשתפר בטכניקה ולהרגיש איך המשקל של פעם נהיה קל יותר היום.

לגבי אוכל, זה לא סוף העולם, אני דווקא נהנה שיש לי יום מנוחה בין האימונים בו אני ישן ואוכל כמו בן אדם, אולי אני לא יודע מה זה לאכול נורמלי, בעיני כשאני לא מתאמן אין לי תאבון, וזה די מבאס.

השבוע האחרון של בלוק הנפח זה גיהנום, בלי ספק, מדובר באימון ארוך מידי גם לטעמי, משקל כבד מידי, ואני צריך לחזור על זה בדיוק 3 פעמים בשבוע. אין עולם שבו זה כיף, אבל למי שנהנה להרגיש שהוא עבר גיהנום ונשאר חי, זה בהחלט תענוג מזוכיסטי נדיר. אני מרגיש אחרי האימון שעברה עלי משאית, ובדרך כלל אני מתקשה לבצע את הדדליפט האחרון מרוב צחוק, המוח שלי מאבד את הריכוז ואת הצפון, וקורה לי המון, תופעה שאני פשוט נזכר במשהו מצחיק ואני לא מצליח לשלוט בזה, אולי זה האנדורפינים או משהו. שמעתי מישהו קורא לזה squat brain, נראה לי שזה הגדרה נכונה.

אני לא סופר קלוריות, כשהתחלתי כאן בפורום כתבתי על ההסתכלות שלי על תזונה ושאני אוכל "בריא" והמון ירקות ( ספירת קלוריות זה לא מספיק לגדילה ) שומר על המשקל שלי, לפני כמה חודשים קלטתי שאני בערך 88 ק"ג, אז עשיתי חודש חיטוב ל83 עם תוכנית עצימות ששמרה על המשקלים שלי, לא היה סיכוי לשרוד נפח בחיטוב הזה.
ולדעתי, למי ששרד קורטה מספר פעמים, חיטוב זה קלי קלות.
אני במסה ואחרי ה5x5 שלי בסקוואט קשה לי.. אם היה לי דדליפט באותו יום ועוד 5x5!! לא חושב הייתי מצליח לתפקד בכלל 🤣
אז שאפו

אני אתן לך את דעתי על פייגנבאום ותסיק מה שתסיק.

אני מאוד אוהב את גורדן ואת אוסטין עוד לפני שפתחו את ברבל מדיסיין. אבל, אני מרגיש שהם שינו את עורם באופן כל כך קיצוני ממה ש"האמינו" בו לפני כמה שנים, וזה נראה לי דיי חשוד. אם תחפש הודעות של אוסטין ושל גורדן בפורום של SS לפני 4 שנים ודרומה, תראה בדיוק את הדעות ההפוכות למה שהם אומרים היום. אני חושב שהרבה מזה נובע מהצורך להציע משהו שונה בשוק. בסופו של דבר אם מתאמן צריך פשטות ומעט נפח, הוא ילך לSS, ולא אליהם כי הם פתחו ברנד חדש ופחות מוכר. אז הם שינו והלכו למקום אחר שיותר דוגל בגיוון ועבודת נפח גבוהה שלדעתם יתרום למתאמן מתחיל לדעת יותר תרגילים מאשר רק 5 תרגילים בסיסיים ולהיות מורגל לעבודת נפח גבוהה. שוב, אם תחפש את דעתם לפני כמה שנים תמצא משהו שונה לגמרי.

בנוסף כשאני מסתכל על סרטונים שלהם מתאמנים, זה דומה מאוד ואפילו זהה לאופן שמתאמני כוח ברמה שלהם מתאמנים- תרגיל ראשי וכמה ואריציות לעבודה פחות "סטרסית".

בקיצור, לא הכל שחור או לבן, ואם תשאל אותי הם לפעמים גם מוכרים דברים שהם לא לגמרי חושבים שהם האידיאל.
פעם בעבר הרחוק כל הקבוצה שלהם (BM, BARBELL LOGIC) עבדו יחד עם RIPPTOE ואני אישית חושב שכל אחד רצה לעשות ביזנס משלו אז הם החליטו להתפצל ובעקרון כולם כולל כולם עובדים על אותו עקרון. מאמן צריך לקבל STRESS מסויים באימון שלא יהרוג אותו כמובן אבל שיהיה מספיק כבד כדי לגרום לגוף להסתגל אליו. וזה עקרון בסיסי רק שהחבר'ה של BM מנסים לשווק עם הRPE.

פעם בעבר הרחוק כל הקבוצה שלהם (BM, BARBELL LOGIC) עבדו יחד עם RIPPTOE ואני אישית חושב שכל אחד רצה לעשות ביזנס משלו אז הם החליטו להתפצל ובעקרון כולם כולל כולם עובדים על אותו עקרון. מאמן צריך לקבל STRESS מסויים באימון שלא יהרוג אותו כמובן אבל שיהיה מספיק כבד כדי לגרום לגוף להסתגל אליו. וזה עקרון בסיסי רק שהחבר'ה של BM מנסים לשווק עם הRPE.

מסכים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית