אני חייב להסכים איתך שאתה בהחלט צודק, תמיד יהיה רע ותמיד גם יהיה טוב.כל מדינה מקבלת קלפי פתיחה מסויימים ומציאות מסויימת. שוודיה למשל קיבלה קלפים מצויינים, ומציאות נוחה. ישראל לעומת זאת קיבלה קלפים לא משהו, ומציאות קשה. חלק מהמציאות נגזרת מהקלפים הגרועים, וחלק מהמציאות נכפתה עלינו.
ביחס לכל זה אנחנו במצב לא רע, היה יכול להיות הרבה יותר גרוע. במאקרו אנחנו ניצבים לצד מדינות שקיבלו קלפים הרבה יותר טובים מאיתנו, במיקרו יש פה המון בעיות שטיפוסיות למדינות עולם שני מתפתחות.
אם מסתכלים בעבר שלנו היו רגעי משבר פי כמה וכמה יותר גדולים למשל ממשבר הקורונה וצלחנו אותם, קשה לדמיין את זה בגלל שכבני אדם אנחנו מתרכזים בהווה ולכן הרבה אנשים בטוחים שאנחנו לקראת פיצוץ והכל יתמוטט.
בכל חברה יש אנסים.
האחריות כהורים זה לא לשמור על הילדים שלך ולחנך אותם ככה שלא יקלעו למצב הזה (אני מדבר כמובן על הצד הנפגע, על החינוך של הצד הפוגע אני בכלל לא מתייחס). הילדה הזאת באילת השתכרה והלכה עם חבורת ערסים לחדר בבית מלון. האחריות כהורים זה ללמד את הילדים לא להגיע למצב הזה. אם הילד לא מספיק בר שיקול דעת לפעול במצבים כאלה אז לא לתת לו לנסוע לבד לאילת.
בסופו של דבר כל מדינה נקלעת למצב ונקודת פתיחה שונה, אבל מצבים בחיים לא צריכים לגרום לאדם/מדינה להיות כישלון מוחלט.
אנחנו בכלל לא קרובים ל100 שנה של הכרזת מדינת ישראל והגענו לרמה שכנראה שכל מי שסביבנו מתקשה קצת להאמין אם מסתכלים על זה שניה וחושבים.
המדינה הזאת הייתה במצבים גרועים אבל המצבים האלו לא גרמו לה לפול בגלל ההחלטות שהיא עשתה.
זה לא משנה באיזה מצב אנחנו נמצאים זה תלוי בהחלטות שלנו, וההחלטות של המדינה אפשרו לנו להגיע עד היום.
ובואו לא נשכח שלפני 20 שנה לא לכל אחד היה טלוויזיה, לא היינו מודעים פתאום לכל למקרה אונס/רצח, היום אנחנו חשופים פי כמה למידע שהיינו יכולים לצרוך פעם. אז זה ששמעת שהיה X Y Z לא אומר שהיום יש יותר ופעם פחות.