הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עתידה של מדינת ישראל

• פותח/ת השרשור Banned
  • פורסם בתאריך
יש לי המון מה להגיד על אי הדיוקים שאתה מציין וזה בלשון המעטה אבל אני לא מתכוון לענות על זה כי אתה מושך יותר מדי לפוליטיקה כשזה לא הנושא שעליו דיבר פותח האשכול וזה לא הנושא שאליו רציתי להתייחס.
אני רק מציע לך לקרוא קצת יותר על איך עובדת דמוקרטיה ועל ההיסטוריה של מדינת ישראל, אולי אפילו לעשן איזה קטנה כי אתה נשמע לי יותר מדי פרנואידי ולחוץ כשהעובדות בשטח סותרות לחלוטין את מה שאתה אומר.

העבודה היחידה באשכול שנסתרה באופן בוטה היא שאמרת שהצעתי לברוח, ונכשלת לצטט היכן

מתישהו המדינה תפסיק לשלם ואז כל האנשים שנהנים מהחיים עכשיו יצטרכו לצאת ולחפש עבודה ויבינו שיש הרבה יותר מחפשי עבודה מאשר עבודות ואת מי נראה לך הם יאשימו את עצמם או את המדינה?
---
לגיטימי להאשים את המדינה, כי היא יזמה את הדבר הזה של דמי חל"ת לשנה וחצי. וזה מראש ממשלה שמתיימר להיות קפיטליסט שאמר "לא ניתן לאנשים דגים, ניתן להם חכות"

לגיטימי להאשים את המדינה, כי היא יזמה את הדבר הזה של דמי חל"ת לשנה וחצי. וזה מראש ממשלה שמתיימר להיות קפיטליסט שאמר "לא ניתן לאנשים דגים, ניתן להם חכות"

כשהים ריק גם דייג יעדיף שיתנו לו דגים ולא חכות.
הבעיה האמיתית היא המדיניות האובר סוציאליסטית של משרד האוצר שמחלק הלוואות בריבית במסווה של מענקים לאזרחים שחלק לא קטן מהם לא אמור להיות זכאי להם ומעדיף להישאר בבית מאשר לחזור לעבוד, חלקם אפילו לא מודעים לזה שהם הולכים לשלם על זה בעתיד התעסוקתי שלהם.

לגיטימי להאשים את המדינה, כי היא יזמה את הדבר הזה של דמי חל"ת לשנה וחצי.
יודעים בדיוק מתי תיגמר הבדיחה של הדמי חל"ת, אז לא, לא לגיטימי לסרב לעבוד ואז כשזה ייגמר להאשים את המדינה שהפסיקה לתת כסף

אני חושב שעיקר הבעיה בחברה הישראלית (שזה גם משהו שקורה בהרבה מקומות בעולם) הוא הלגיטימציה העולה לשיח אלים במסווה של חופש הביטוי. אנשים חושבים שמותר להם להיות גזענים, אלימים, מיזוגניים, ומה לא, רק כי מותר להם לדבר חופשי. אני שונא להשתמש בדימוי הזה, אבל צריך לזכור שהמפלגה הנאצית נבחרה בצורה דמוקרטית כשנתנו לגיטימיה לאנשים להתבטא בצורה אלימה וגזענית.
יש סוגי שיח שצריך לדכא ולא לאפשר להם לצאת, שאנשים יהיו גזענים בארון, שיהיו אנסים בארון, שלא ירגישו שמותר להם להתבטא ככה

גם בעבר היו יהודים ומוסלמים שלא הזדהו כפי הדת שאליהם הם נולדו, הם וילדיהם התבוללו והגרו למדינות שונות, אף אחד מהם לא נשאר כאן, ולא חזר לכאן. סביר להניח שאותם המתרחקים מהדת ככל שתהיה יאבדו עניין בארץ הזאת.
זה לא נכון שאף אחד לא נשאר או חזר לכאן. יש סיבה שיהודי תימן דומים לתימנים, יהודי מרוקו דומים למרוקאים, ויהודי אשכנז דומים לאירופאים. יהודי הגולה התערבבו עם המקומיים בצורה נרחבת מאוד

נכון, כשחבורת מטומטמים מפגינים וקוראים להתפטרותו של ראש ממשלה שנבחר בבחירות דמוקרטיות, 3 פעמים יש לציין, ועוד צועקים שע"י כך הם שומרים על הדמוקרטיה - כאן הדמוקרטיה די מתפוררת.
צר לי, אבל הוא לא נבחר בבחירות דמוקרטיות. רוב העם הצביע למפלגות שהתנגדו לנתניהו. בגלל גנץ שבגד במצביעיו והלך ועשה בידיוק את ההפך ממה שהוא הבטיח זה מה שהביא לנתניהו את הממשלה הנוכחית.
ולומר שהפגנות זה מטומטם זה שגוי. המנדט הציבורי יכול להילקח מהממשלה מתי שהעם מחליט שהוא מעס במעשי הממשלה. כשהממשלה בוגדת באזרחים פעם אחר פעם זכותם לבקש את אותו מנדט חזרה. גם מותר למחות כנגד שחיתות, לא צריך לחכות 4 שנים כדי שהפוליטיקאים יחליטו אם הם צריכים לעמוד למשפט או לא

להגיד ''הכול פה חרא וזה מה שיש'' או ''מרגיש לי שהמדינה מתפוררת לי בידיים''
לא יעזור בכלום, האזרחים שכחו שהם הריבון פה התחיל ונגמר הסיפור.
זה למה יש את ההפגנות, למרות שלא נראה שהן עוזרות יותר מדי

המצב של היום לעומת "פעם" הוא הרבה יותר טוב.
איכות החיים עלתה, תוחלת החיים, גם המצב הכלכלי למרבה הפלא, הכול השתדרג עם הזמן.
כן, אנחנו בשעת משבר עולמי שכנראה הולך להאט את שיעור הצמיחה של האנושות בכל תחום אפשרי בשנים הקרובות אבל אם תשאל את ההורים שלך ואפילו את הסבים שלך איך המצב הבטחוני והכלכלי היום לעומת המצב בתקופה שלהם אתה תשמע מהם את אותה תשובה.
נכון, קשה לחיות פה ויש המון בעיות ושסעים, אבל זה תמיד היה ככה ותמיד יהיה כך שהתסריטים האפוקלפיטיים שכמה גורמים במדינה הזאת מנסים לפמפם פה הם מביכים.
הכול מתחיל ונגמר בדור המפונק והגחמני שיש לנו היום, שרוצה הכול כאן ועכשיו ותמיד חושב שהדשא של השכן ירוק יותר. ההורים והסבים שלנו הקימו מדינה כשהכול היה כאן חול וכולירע, ישנו באוהלים במעברות, חיו במשטר צנע, עברו מלחמות קיום, את נתב"ג הם ראו רק בסרטים, תמיד הסתפקו במועט ובטח שלא חשבו לעזוב הכול בשביל מילקי או דירה קצת יותר זולה בברלין.
לא הכול שחור במדינה ולא על כל קושי הכי קטן בורחים מכאן כמו נפולת של נמושות, למה שכחנו כל כך מהר שאת מה ששבור קודם מתקנים לפני שזורקים?
אתה חושב שבחו"ל אין שסעים בחברה? אין אבטלה? אין פיגועים ומלחמות? שברגע שתנחת ביעד שלך יפרסו לרגלייך שטיח והכול שם כל כך ורוד וקל להשגה? מזמין אותך לנסוע לשם ולהיווכח.
בתור בחור צעיר שמתחיל את החיים שלו אני יכול לומר לך, אל תיתן לאף אחד להפחיד אותך עם התסריטים האפוקליפטיים בגרוש שמנסים למכור לך על סמך כלום ושום דבר, ותמיד תזכור שיש לך רק בית אחד, במקום לתת למישהו לכתוב לך מה יהיה בעתיד תכתוב אותו בעצמך.
כל מה שאתה מתאר היה נכון עד לדורות של ההורים שלנו, מאז כללי המשחק השתנו.
איכות המחיה עלתה אבל איתה גם המחיר, והדור של ההורים שלנו דפק את כולנו כשהם חושבים שמגיע לנו מה שהגיע להם, למרות שהם לא מבינים שלקבל מה שהם קיבלו לא משיג את אותו דבר כמו פעם.
תחשוב כמה משכורות היה צריך פעם כדי לקנות דירה וכמה היום. כמה משפחות יכלו לחיות על מפרנס אחד בתקופתם וכמה משפחות לא יכולות להתקיים אפילו עם 2 מפרנסים במשרה מלאה. תחשוב כמה משפחות לא יכולות לחסוך לעתיד גם עם עבודה במשרה מלאה.
אתה יודע כמה מרוויח רופא מתמחה? באיזור 30-50 שקל לשעה, בערך כמו בייביסיטר למרות שנות האקדמיה הארוכות. ולמה זה? כי פעם לתואר אקדמי הייתה משמעות, זה דאג להכנסה גדולה יותר בהמשך, אבל היום תואר לא אומר כלום.
העולם השתנה. הדור שלנו לא צועק "מגיע לנו", הוא דורש כוח קניה זהה לזה שהיה לקודמנו, לא להתחיל להרוויח באמת בגיל 40-50, ולהתחיל לחיות גם בגיל 30 כמו שהורינו יכלו

כשהים ריק גם דייג יעדיף שיתנו לו דגים ולא חכות.
הבעיה האמיתית היא המדיניות האובר סוציאליסטית של משרד האוצר שמחלק הלוואות בריבית במסווה של מענקים לאזרחים שחלק לא קטן מהם לא אמור להיות זכאי להם ומעדיף להישאר בבית מאשר לחזור לעבוד, חלקם אפילו לא מודעים לזה שהם הולכים לשלם על זה בעתיד התעסוקתי שלהם.
אני לא מאמין שרוב האנשים מעדיפים את החל"ת, אנשים רוצים לעבוד. אי אפשר באמת להרוויח ולחיות כמו שצריך על חל"ת. אבל מדיניות הממשלה היא "תצמצמו ותקרסו, דברו איתנו כשאתם עניים"

זה למה יש את ההפגנות, למרות שלא נראה שהן עוזרות יותר מדי
ושוב זה לא עוזר כי אנשים כבשים אומרים משהו אחד ועושים משהו אחר, בסופו של דבר השיקול הצבעה בישראל עומד יותר על ''מסורת'' ו''נו זה מה לעשות אין יותר טוב'' מאשר שיקולים רציניים אחרים

כל מה שאתה מתאר היה נכון עד לדורות של ההורים שלנו, מאז כללי המשחק השתנו.
איכות המחיה עלתה אבל איתה גם המחיר, והדור של ההורים שלנו דפק את כולנו כשהם חושבים שמגיע לנו מה שהגיע להם, למרות שהם לא מבינים שלקבל מה שהם קיבלו לא משיג את אותו דבר כמו פעם.
תחשוב כמה משכורות היה צריך פעם כדי לקנות דירה וכמה היום. כמה משפחות יכלו לחיות על מפרנס אחד בתקופתם וכמה משפחות לא יכולות להתקיים אפילו עם 2 מפרנסים במשרה מלאה. תחשוב כמה משפחות לא יכולות לחסוך לעתיד גם עם עבודה במשרה מלאה.
אתה יודע כמה מרוויח רופא מתמחה? באיזור 30-50 שקל לשעה, בערך כמו בייביסיטר למרות שנות האקדמיה הארוכות. ולמה זה? כי פעם לתואר אקדמי הייתה משמעות, זה דאג להכנסה גדולה יותר בהמשך, אבל היום תואר לא אומר כלום.
העולם השתנה. הדור שלנו לא צועק "מגיע לנו", הוא דורש כוח קניה זהה לזה שהיה לקודמנו, לא להתחיל להרוויח באמת בגיל 40-50, ולהתחיל לחיות גם בגיל 30 כמו שהורינו יכלו

אין ספק שהדור של ההורים שלנו עשה לדור שלנו וגם לדור שאחרינו המון נזק, פנסיות תקציביות, חוזי עבודה קיבוציים, משכנתאות ללא הון עצמי, בתים במחיר של 100 משכורות ממוצעות במשק שהפכו ל"דירות להשקעה" ושאר מותרות שבשוק העבדים של היום אי אפשר למצוא.
שוב אומר, לא חסרות כאן בעיות והמציאות הכלכלית לא פשוטה בכלל אבל זאת בעיה גלובלית שתלויה בכל כך הרבה משתנים שלפעמים אפילו לממשל אין יכולת להשפיע עליהם ובטח שלא לתקן אותם.
אני לא כלכלן ולא מתיימר להבין מספיק בנושא כדי להציע פתרונות, אני רק יודע שלאף אחד בפוליטיקה הישראלית ללא יוצא מן הכלל אין פיתרון בר יישום לבעיות האלה, ובנוסף לזה אני יודע שהמציאות הכלכלית כאן היא לא קלה אבל רחוקה שנות אור מלהצדיק הגירה המונית. על ציונות אני אפילו לא מדבר, ככל שהזמן עובר אני מרגיש שהאידיאליזם פה גוסס.

אני לא מאמין שרוב האנשים מעדיפים את החל"ת, אנשים רוצים לעבוד. אי אפשר באמת להרוויח ולחיות כמו שצריך על חל"ת. אבל מדיניות הממשלה היא "תצמצמו ותקרסו, דברו איתנו כשאתם עניים"

איזה חמוד אתה. רואים שאתה כבר המון זמן לא גר בארץ.

איזה חמוד אתה. רואים שאתה כבר המון זמן לא גר בארץ
הוא לא בדיוק טועה. והאמת שגם אתה לא.
מודל החלת הישראלי בעייתי מהשורש. לתת לאנשים X כסף בכל חודש ללא הגבלה הפך לבעיה עצומה.
הסטודנטים שמאוד נוח להם לקבל סביב 2500 שקלים אבטלה במקום לעבוד פעמיים בשבוע - חוגגים על זה.
צעירים אחרים שמתאים להם לעשן ג׳וינט בסוף יום ולקבל כסף - גם חוגגים על זה.

ולישראלי הממוצע מאוד מתאים מנטלית לקבל כסף ולא לעבוד בתמורה. מכיר גם כאלה שמכניסים 3 נקי מהחלת ועוד כמה אלפים בשחור. ערמומי וישראלי טיפוסי.

רק שאי אפשר להאשים את כולם. כמות האנשים שנקלעו למעגל החלת ואינם יכולים לחזור למקום העבודה שלהם עומד על מאות אלפים.

במקום לגרום לאנשים לעבוד ולהניע את המשק - החלת זורם עד יוני. ולאלו שיצאו ממרץ האחרון לחלת הגענו כבר לשנה ו3 חודשים של חלת ״חינם״.
והנזק למדינה הוא כפול. גם כספים שזורמים בלי הפסקה וגם צמצום מסיבי של מקומות העבודה.
מיותר לציין כמה כסף נכנס למדינה מקום עבודה אחד תקין.
לכן להאשים את האזרחים בלבד גם לא נכון.

ואגב, לגרוע מכל - כסף אין חינם. הגרעון מדינה ב2020 עומד על 160 מיליארד נכון לעכשיו.
ומי יחזיר את הסכומים הללו, בריבית דריבית אם לא אנחנו והילדים שלנו?

בשורה התחתונה מדיניות הממשלה בעייתית וגם אלו ש״שותים לרוויה״ את דמי האבטלה.
רק חשוב לציין - שכל זה לא היה קורה אם הייתה הגבלה על דמי אבטלה.

כי אחרי קרוב לשנה של משבר דבר אחד בטוח - הממשלה היא זו שבחלת.

קשקוש מקושקש,
תחקור קצת כמה בעלי עסקים מתחננים לעובדים שעונים להם ב"זין שלי, אני יכול לא לעבוד ולהרוויח 70%" (או בנוסף לעבוד בשחור)

אבל זה בדיוק מה שאמרתי גם בהמשך להודעה שלך שמשום מה חתכת וגם בתגובה למה שקוצר אמר.
זה עדיין לא סותר את העובדה שיש חלק לא קטן של אנשים שלא יכולים לעבוד במקצוע שממנו יצאו לחל"ת, אני לא מאשים אנשים שלא הולכים לעבוד בסופר אחרי שלמדו מקצוע ויצאו לחל"ת. הבעיה היא עם אנשים שלא חוזרים לעבודה שלהם כי המדינה משלמת להם בלי לעשות כלום וכאלה לא חסר.

זה לא נכון שאף אחד לא נשאר או חזר לכאן. יש סיבה שיהודי תימן דומים לתימנים, יהודי מרוקו דומים למרוקאים, ויהודי אשכנז דומים לאירופאים. יהודי הגולה התערבבו עם המקומיים בצורה נרחבת מאוד
מי שלא הגדיר את עצמו דתי או מסורתי במדינות שונות, ואפילו בתוך הארץ נעלם מהארץ ולא ראה סיבה לחזור. גם יהודים, וגם מוסלמים.

מי שלא הגדיר את עצמו דתי או מסורתי במדינות שונות, ואפילו בתוך הארץ נעלם מהארץ ולא ראה סיבה לחזור. גם יהודים, וגם מוסלמים.
אני לא מבין את הטיעון שלך , הרי יש לנו דתיים וחרדים שגרים בחוץ לארץ ואפילו שכונות מלאות בדיוק אותם סוג של אנשים, למה אתה משייך את זה לדת?(וכמובן אני לא מדבר על האנטי-ציונים)

אני לא מבין את הטיעון שלך , הרי יש לנו דתיים וחרדים שגרים בחוץ לארץ ואפילו שכונות מלאות בדיוק אותם סוג של אנשים, למה אתה משייך את זה לדת?(וכמובן אני לא מדבר על האנטי-ציונים)
מה היה לאנשים לחפש בארץ הזאת כשהיא הייתה מדבר? מה יש לאנשים לחפש כאן העום? יוקר מחיה? מה יהיה לאנשים לחפש כאן בעתיד?
קשה לי לחשוב על הרבה יתרונות מלבד דת בטווח הארוך של ההיסטוריה.
נכון שיש לנו כמה יתרונות על מדינות אחרות בכל מיני דברים, אם זה המנטליות שגדלת איתה, במזג אוויר שמתאים לטעם שלך. אבל בסופו של דבר, כשמסתכלים על התמונה הגדולה, על כמות הפעמים שגורשנו וחזרנו, ומה עבר על הקרקע כאן, קשה לי לחשוב על סיבה שאנשים ירצו לחזור לכאן או להישאר פעם אחר פעם.

מה היה לאנשים לחפש בארץ הזאת כשהיא הייתה מדבר? מה יש לאנשים לחפש כאן העום? יוקר מחיה? מה יהיה לאנשים לחפש כאן בעתיד?
נכון שיש לנו כמה יתרונות על מדינות אחרות בכל מיני דברים, אם זה המנטליות שגדלת איתה, במזג אוויר שמתאים לטעם שלך. אבל בסופו של דבר, כשמסתכלים על התמונה הגדולה, על כמות הפעמים שגורשנו וחזרנו, ומה עבר על הקרקע כאן, קשה לי לחשוב על סיבה שאנשים ירצו לחזור לכאן או להישאר פעם אחר פעם.
אני מנסה לרדת לסוף דעתך
אתה טוען בעצם שאין פה סיבה לעלייה חוץ מדת?

אם כן הרשה לחלוק על כך יש לי קרובי משפחה משתי הצדדים של המשוואה ולחלקם הרעיון של לאומיות הוא מה שמושך אותם חזרה.
דת לפי דעתי נמצא שווה לכך כי יש עדיין הרבה דתיים וחרדים שנשארים בחוץ לארץ . זה פשוט נראה לי עניין של העדפה אישית וחשבון שאתה צריך לעשות עם עצמך.

רציתי לרשום אתחלתא דגאולה וראיתי שכתבת ״מלבד דת״.
בכל אופן הזכות לחיים בביטחון, ובנוסף עקרון הלאומיות שעל פיו לכל לאום מגיעה מדינה שבא יוכל לממש את הייחודיות שלו, ובטח ליהודים שהמדינה מגינה עליהם.

דווקא המדינה נבנתה בעיקר ע"י חילונים ודתיים לייט, לא אנשים שחיפשו את ארץ התנ"ך, אלא פשוט אנשים שרצו מקום שבו העם שלהם יוכל להרגיש בטוח.
הדת לא שיחקה תפקיד מפתח בהתיישבות הארץ, למרות שכן היה לה תפקיד מסוים

אני חושב שעיקר הבעיה בחברה הישראלית (שזה גם משהו שקורה בהרבה מקומות בעולם) הוא הלגיטימציה העולה לשיח אלים במסווה של חופש הביטוי. אנשים חושבים שמותר להם להיות גזענים, אלימים, מיזוגניים, ומה לא, רק כי מותר להם לדבר חופשי. אני שונא להשתמש בדימוי הזה, אבל צריך לזכור שהמפלגה הנאצית נבחרה בצורה דמוקרטית כשנתנו לגיטימיה לאנשים להתבטא בצורה אלימה וגזענית.
יש סוגי שיח שצריך לדכא ולא לאפשר להם לצאת, שאנשים יהיו גזענים בארון, שיהיו אנסים בארון, שלא ירגישו שמותר להם להתבטא ככה
אין לי כוח להיכנס לדיון הכללי אבל חשוב לי להגיב על זה.
יש הבדל בין שיח אלים לבין שיח פוגעני, גזעני וכו' במיוחד בעולם שלנו שכל אחד נפגע מכל מילה ומחליט שכל העולם צריך להתיישר לפיו.

אנשים חושבים שמותר להם להיות גזענים, אלימים, מיזוגניים, ומה לא, רק כי מותר להם לדבר חופשי.
אז זהו שמותר לחשוב מה שרוצים, ומותר להביע את דעתך כל עוד אתה לא קורא לפעולה אלימה, לפחות בחופש ביטוי אמיתי.
יש הבדל בין - מוות לx לבין - x הם ככה וככה.

אני שונא להשתמש בדימוי הזה, אבל צריך לזכור שהמפלגה הנאצית נבחרה בצורה דמוקרטית כשנתנו לגיטימיה לאנשים להתבטא בצורה אלימה וגזענית.
שוב, יש הבדל בין קריאה לפעולה, הסתה לבין דעה טיפשית, שגויה, חשוכה או איך שלא תקרא לה.

הזכרת את גרמניה הנאצית, ההפך לפי מה שאתה אימר היא ברית המועצות הקומוניסטית, אתה צריך לחשוב א' ב' ג' וכל דבר אחר זה בגידה במולדת.
ברגע שאתה מתחיל להגביל חופש ביטוי של אנשים, או להפך, מה שקורה היום, כופה עליו להגיד דברים מסוימים אתה לא יודע לאיפה זה יתגלגל כי אולי היום אתה בעמדת כוח אבל מה יקרה אם זה יתהפך? היית מסכים למשטר דתי שמכריח אותך להגיד ברוך השם בסוף כל משפט? היית מסכים למשטר שאוסר עליך לצחוק על הקוראן? אחד שאוסר עליך למתוח ביקורת עליו?
אז נכון שיש המון טמטום היום, משובינזים, תיאוריות קונספירציה, גזענות ומה לא אבל להשתיק את זה לדעתי יותר גרוע מלתת לזה לרוץ, רואים מה קורה היום בכל המדיות שמגבילות וסותמות פיות על ימין ועל שמאל, לפעמים בצדק והרבה פעמים לא.
אחרי הכול רואים היום שיש יותר פתיחות והעולם מתקדם בכל הנושאים האלה לכיוון החיובי עם הזמן.

אין לי כוח להיכנס לדיון הכללי אבל חשוב לי להגיב על זה.
יש הבדל בין שיח אלים לבין שיח פוגעני, גזעני וכו' במיוחד בעולם שלנו שכל אחד נפגע מכל מילה ומחליט שכל העולם צריך להתיישר לפיו.
אני מסכים איתך פה, תרבות ה-PC לפעמים מוגזמת ברמות, אני מדבר באמת על דעות חשוכות, לא משנה כלפי מי. דעות חשוכות אומר אלימות כלפי קהילה מסויימת או עליונות של אחרת.
אפילו דברים כמו דעות של אנשים של "היא בטח רצתה את זה והתחרטה" הן דעות חשוכות

שוב, יש הבדל בין קריאה לפעולה, הסתה לבין דעה טיפשית, שגויה, חשוכה או איך שלא תקרא לה.
תסכים איתי שאירועי התקופה האחרונה מלמדים שלמילים יש הרבה כוח, וגם החוסר במילים או מעשים הולכים רחוק.
טראמפ לא אמר למפגינים שלו לתקוף את בית הנבחרים, אבל הוא ידע למי הוא מדבר כשהוא אמר להם להפגין שם, וכשהם התחילו להתפרע הוא שתק, מה שנתן לגיטימציה.
ביבי לא אומר למפגינים שלו לתקוף מפגיני שמאל, אבל הוא עושה דה-לגיטימציה למפגיני השמאל ושותק כשקיצוניים לוקחים את הנושא לידיים שלהם ומחליטים שעליהם לעשות משהו כנגד אותה אוכלוסיה.
היום אף אחד לא קורא לפעולה, הוא רק מכשיר את הקרקע ונותן לאנשים לעשות את המלאכה השחורה בשבילו.

הזכרת את גרמניה הנאצית, ההפך לפי מה שאתה אימר היא ברית המועצות הקומוניסטית, אתה צריך לחשוב א' ב' ג' וכל דבר אחר זה בגידה במולדת.
ברגע שאתה מתחיל להגביל חופש ביטוי של אנשים, או להפך, מה שקורה היום, כופה עליו להגיד דברים מסוימים אתה לא יודע לאיפה זה יתגלגל כי אולי היום אתה בעמדת כוח אבל מה יקרה אם זה יתהפך? היית מסכים למשטר דתי שמכריח אותך להגיד ברוך השם בסוף כל משפט? היית מסכים למשטר שאוסר עליך לצחוק על הקוראן? אחד שאוסר עליך למתוח ביקורת עליו?
אז נכון שיש המון טמטום היום, משובינזים, תיאוריות קונספירציה, גזענות ומה לא אבל להשתיק את זה לדעתי יותר גרוע מלתת לזה לרוץ, רואים מה קורה היום בכל המדיות שמגבילות וסותמות פיות על ימין ועל שמאל, לפעמים בצדק והרבה פעמים לא.
אחרי הכול רואים היום שיש יותר פתיחות והעולם מתקדם בכל הנושאים האלה לכיוון החיובי עם הזמן.
פה נכנסות לפעולה הרשתות החברתיות.
הן נתנו במה שלא הייתה קיימת קודם לאותן דעות חשוכות והיום הן נחשבות לגיטימיות כי כי אנשים מוצאים בקלות את הבועה הגזענית/מיזוגנית/שונאת שלהם ומרגישים שהם לא צריכים יותר להסתיר את מי שהם. פעם גזענים יכלו לחיות רק בינם לבין עצמם.
הפלטפורמה בבעלות פרטית של רשתות חברתיות מאפשרת לחסום דעות שהולכות כנגד שיח מכבד. זכות הביטוי של אף אחד לא נשללת, אבל הוא יכול להבין את הרמז שדעותיו לא רצויות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית