הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רלוונטי לליפטינג?

ofir135

משתמש פעיל
728
371
נק' מוניטין:
661
728
371

זה רלוונטי גם לליפטרים שמתאמנים נטו להתחזק (יעני לא בשביל להתחרות) או רק לבילדרים?

לא, זה גם לא ממש רלוונטי לבילדרים, דני קגנוביץ אומר מלא ברו סיינס והוא לא מקור מידע שאפשר להקשיב לו
תעבוד בטווח תנועה מלא בכל תרגיל, גם אם אתה בילדר וגם אם אתה ליפטר

לשם איזו מטרה? הרי זה לא עובר תחרות,
ואם אתה לא מתכוון להתחרות,
למה לא בלי קשר להתחזק בכמה שיותר טווח תנועה?
מניח שגם לא יעיל לעבוד סקוואט בטווח תנועה חלקי,
מבלי לנעול ברכיים.

• פותח/ת השרשור
מבלי לנעול ברכיים.
לשאלה הראשונה זה בדיוק מה ששאלתי, אם יש עניין לעשות טווח תנועה מלא או שעדיף חלקי.
בנוגע לסקוואט כבר כמה זמן שאני עושה חלקי וזה הרבה יותר קשה ומפעיל את הארבע ראשי, גם שמעתי שלנעול ברכיים זה מתכון לפציעות, לא יודע אם זה נכון.
לא, זה גם לא ממש רלוונטי לבילדרים, דני קגנוביץ אומר מלא ברו סיינס והוא לא מקור מידע שאפשר להקשיב לו
טוב, תודה!

לשאלה הראשונה זה בדיוק מה ששאלתי, אם יש עניין לעשות טווח תנועה מלא או שעדיף חלקי.

יש רק סיבה אחת שאני יכול לחשוב עלייה במצב כזה והיא היעדר היכולת לעשות טווח תנועה מלא בעקבות פציעה או אי נוחות. לדוגמה אדם שעשה ניתוח מותן ולא יכול לשבור מקביל בסקוואט, אבל כן יכול לעשות את רוב התנועה.
אני מניח שלא לזה דני התכוון, אבל ספציפית לאנשים כאלו זו יכולה להיות אופציה טובה, אם אתה אדם בריא שיכול לעשות טווח תנועה מלא אז תעשה טווח תנועה מלא וזהו.

כוח לא קשור לחזה או לשריר ספציפי, זה שימוש נכון בכמה שרירים בו זמנית על ידי טכניקה נכונה.
כוח גם לא קשור בלבד לשרירים, זה גם קשור למערכת העצבים.
עם כל הכבוד לדני, כוח לא קשור אליו.
אהבתי כשהוא אמר שכשעובדים דדליפט אתם רוצים לעבוד על גב, ולמחרת בצורה שהוא מתאר תרגישו את הגב. כוח בדדליפט זה לא רק גב, או שריר ספציפי, המטרה זה לשלב כמה שיותר.

בקיצור, מה שהוא אומר רלוונטי להיפרטרופיה ומסה, ממש לא לכוח.

אם אני לא טועה בילדרים עושים חצאי תנועה כדי לאמן את השריר שהם מתמקדים בו, אז אם הם עושים בנץ', הם יעשו טווח תנועה חלקי בחלק התחתון כדי לא להעמיס על היד האחורית, ואז בתרגיל של בנץ' קרוב לדוגמא, הם לא יורדים עד הסוף כי היד הקדמית לא עובדת שם הרבה כמו בחלק העליון. נגיד הם עושים מקבילים ולא יורדים ממש נמוך כדי לתת דגש לכיווץ של היד האחורית, אבל בפשיטת מרפקים הם לא נועלים כדי להעמיס את הטווח תנועה של המתיחה.
בתכלס אם זה מה שעובד להם שימשיכו לעשות את זה

גם אני פעם מאוד מאוד האמנתי בזה, וזה לא בהכרח לא נכון. כל עוד להשתמש באקסטרה טווח תנועה לא מעביר עומס לשרירים אחרים בשבילך (לדוגמה שהוא הביא פה שהיא הבנץ, זה באמת לא, לפחות למתאמן עם קשר מוח שריר טוב מספיק שעושה את התרגיל נכון גם אין סיבה לעשות טווח מגוחך, המקסימום שאני יכול להבין זה לא לנעול מרפקים, שזה בסדר)

ואין באמת הרבה סיבות לא לבצע את הטווח תנועה הכי גדול שהמבנה שלך מאפשר לך מבלי להוריד מהעומס על השריר.

בהנחה ואתה לא מתאמן בספורט ספציפי שמצריך ממך לעבוד בטווח תנועה חלקי או שיש לך מגבלה (פציעה או כול דבר) אין שום סיבה לעבוד בטווח תנועה חלקי לא לליפטרים ולא לבודיבילדרים.

1.גיוס יחידות מוטוריות - טווח תנועה מלא = גיוס מקסימלי של יחידות מוטוריות מה שאומר יותר היפרטרופיה

2.בטיחות - אפשר לבצע בנץ פרס של 120 קילו לטווח תנועה אפסי ולרעוד כמו חולה פרקינסון אבל סביר להניח שהמוט ירסק לך את הראש מהר מאוד. או שאפשר לבצע לבצע בנץ של 100 קילו ולהתקדם בצורה נכונה ל-120 קילו מבלי להסתכן במוות.

3.אי אפשר למדוד התקדמות - אתה יכול לבצע להתקדם מ-100 קילו סקוואט מלא ל-5 חזרות ל-120 קילו רבעי סקוואט ל-5 חזרות אבל אי אפשר לדעת אם התקדמת או לא כי קיצרת את טווח התנועה.

נערך לאחרונה:
אצל בילדרים אימון שריר זו המטרה, והתרגיל הוא רק כלי. לכן דני אומר שאם הוא ירצה לאמן את החזה דרך בנץ' - אז הוא יבחר וריאציה של בנץ' שבה הפוקוס הוא על החזה.

אצל ליפטרים התרגיל שהם מתחרים בו הוא המטרה (כלומר - אתה לא משתמש בבנץ' כדי לאמן את החזה, אלא עושה בנץ' כדי לאמן בנץ').
לכן העבודה המרכזית שלך תהיה התרגיל עצמו.
בנוסף, אתה לא תחפש איך להשתמש בתרגיל כדי לגרום לשריר לעבוד קשה. כליפטר - אתה תחפש את הדרך הכי יעילה והכי קלה לבצע את ההרמה כך שתוכל להרים כמה שיותר משקל. (זה הפוך מהרעיון של דני "לפקס את העבודה על השריר").
-----

*שים לב שליפטר כן עשוי להתאמן בטווח תנועה חלקי (או שלל וריאציות), למשל, אם הוא רוצה לאמן רק חלק מסויים מהתנועה, ולדלג על העומסים ועל ההתשה שהוא היה צובר, אם הוא היה מתרגל תנועה מלאה.

אצל בילדרים אימון שריר זו המטרה, והתרגיל הוא רק כלי.
אצל ליפטרים התרגיל שהם מתחרים בו הוא המטרה (כלומר - אתה לא משתמש בבנץ' כדי לאמן את החזה, אלא עושה בנץ' כדי לאמן בנץ').
לכן העבודה המרכזית שלך תהיה התרגיל עצמו.
מדוייק

מבלי לנעול ברכיים.
אבל עחי טווח תנועה חלקי בסקוואט יוצר לחץ גדול יותר על הקוועדס!!

תודה LironR
אבל עחי טווח תנועה חלקי בסקוואט יוצר לחץ גדול יותר על הקוועדס!!

יפה מצידך לחלוק על איך רוב הבילדרים הגדולים עובדים.

תודה LironR

יפה מצידך לחלוק על איך רוב הבילדרים הגדולים עובדים.
לא הקטע ללחלוק לפי מה שידוע לי בסקוואט שאתה לא שובר מקביל זה יכול לגרום לבעיות בברכיים ואולי לעוד בעיות אז אני נגד מאוד בכל הקטע של לרדת רבע סקוואט או אותו דבר בכל תרגיל אחר.
בכל מקרה מן הסתם צחקתי על הקטע הזה ו @Dissonant Harmony הסביר את העניין..

לא הקטע ללחלוק לפי מה שידוע לי בסקוואט שאתה לא שובר מקביל זה יכול לגרום לבעיות בברכיים ואולי לעוד בעיות אז אני נגד מאוד בכל הקטע של לרדת רבע סקוואט או אותו דבר בכל תרגיל אחר.
אני משקיע עם תגובות שאין שניות להן(שתוק)
ולא קראתי "תודה" אחת מהבחור.

סכנה מסויימת בהגבלה מכוונת של טווח התנועה היא שאם בטעות "תיפול" לטווח שבו אתה לא מאומן, אז...כאמור - זה טווח שאתה לא מאומן בו. (שזה כמו להכנס לתרגיל עם משקל שאף פעם לא ניסית).

עניין נוסף שמגיע עם הקטנת טווחי תנועה, הוא שמכיוון שהתרגיל "קל יותר" - אתה תיאלץ לעשות אותו עם יותר משקל, וזה משהו שבילדרים פחות "אוהבים".

משקלים גבוהים זה עומס מערכתי להתאושש ממנו, משקלים גבוהים זה חימומים ארוכים יותר, משקלים גבוהים יותר זה להעמיס ולפרק יותר פלטות, משקלים גבוהים יותר זה פוטנציאל פציעה גבוה יותר אם חס וחלילה משהו השתבש...

ליפטר צריך לעבוד עם משקלם גבוהים, כי זה מה שהוא בא להשיג באימונים שלו, וזה חלק בלתי נפרד מהתרגול,אז אין מנוס...אבל בילדר? אם בילדר יכול לעבוד קשה (הם עובדים מאוד קשה) עם פחות משקל - הוא בדרך כלל יעדיף את זה. יש כל מני דרכים לגרום לשריר לעבוד קשה בסט גם אם המשקל לא גבוה: כמות חזרות גבוהה, עבודה איטית וממוקדת, בחירת וריאציה שבה השריר עובד קשה לכל אורכה, ו...*תופים* - טווחי תנועה גבוהים.

אני לא יכול להגיד שאני עוקב אחרי בילדרים, אבל ממה שכן יצא לי לראות: פרונט עמוק בסמיט', סקוואט בסמיט' שבו הרגליים קצת מעבר למרכז הכובד, מכונות Lever Hack Squat...אלו כלים שנמצאים בשימוש, מתוך הגיון שטווחי התנועה בהם הם מאוד גדולים.

אני לא חושב שהקונצנזוס בבילדינג הוא טווחי תנועה חלקיים. שים לב שאפילו בהסבר של דני עם הבנץ' הוא לא אמר שהוא עושה טווח תנועה חלקי כי עצם זה שהטווח חלקי הוא יתרון. הוא פשוט נתן דוגמה לווריאציה ספציפית, שמשאירה את שריר המטרה יותר "בפוקוס", והיא *במקרה* חלקית.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית