הימורים פתיחת ענף הכושר

• פותח/ת השרשור Biggg
  • פורסם בתאריך
אם הבנתי נכון, החיסון לא מונע הדבקות, אלא גורם לכך שהנגיף לא תשפיע על המחוסן, או לפחות פחות חריף מאשר אם לא היה היה מתחסן.
לפחות ככה שמעתי, תתקנו אותי אם אני טועה.

אם כך, אדם שאינו מתחסן לא מסכן אף אחד מלבד את עצמו. אנשים מחוסנים מוגנים, והוא לבדו יהיה חשוף להידבק מכמעט כל אדם.

אם כך, בשביל מה להטיל סנקציות על מי שלא מתחסן? זה בעיה שלו בלבד. תוך לא הרבה זמן הוא יקבל את הנגיף וישלם על טיפשותו.

אם פספסתי משהו, תתקנו אותי בבקשה. אני לא רואה סיבה לסנקציות אלא אם כן באמת יש צ'יפים בחיסונים (תרגיעו, קצת ציניות הורג פחות מקורונה).
זה מה שחשדו שאולי יקרה בהתחלה בגלל אופי החיסון אבל המחקרים עכשיו מראים שאכן יש הורדה בהדבקה של מחוסנים (אם כי למיטב הבנתי היא לא נמנעה לחלוטין אבל פשוט הורידה בצורה ניכרת את אחוז המחוסנים המדבקים)

אם הבנתי נכון, החיסון לא מונע הדבקות, אלא גורם לכך שהנגיף לא תשפיע על המחוסן, או לפחות פחות חריף מאשר אם לא היה היה מתחסן.

אם כך, אדם שאינו מתחסן לא מסכן אף אחד מלבד את עצמו. אנשים מחוסנים מוגנים, והוא לבדו יהיה חשוף להידבק מכמעט כל אדם.

אם כך, בשביל מה להטיל סנקציות על מי שלא מתחסן? זה בעיה שלו בלבד. תוך לא הרבה זמן הוא יקבל את הנגיף וישלם על טיפשותו.

אם פספסתי משהו, תתקנו אותי בבקשה. אני לא רואה סיבה לסנקציות אלא אם כן באמת יש צ'יפים בחיסונים (תרגיעו, קצת ציניות הורג פחות מקורונה).
כנראה גם מוריד את הסיכוי לחלות אבל מסכים עם כל מילה סך הכל

זה נכון חלקית, החיסון לא מונע מאדם לשאת את הנגיף ולהדביק אחרים בנגיף אך מונע בסבירות של כמעט 100 אחוז תחלואה וסיבוכים שלה כתוצאה מהידבקות בנגיף. ועדיין יש למחוסן פחות סיכוי להידבק בנגיף ולהדביק אחרים מאשר אדם שלא התחסן.
האמת שלא קראתי את הדיון הארוך שהיה לך עם שאר המגיבים אבל אני באמת לא מבין איזה סיבה יכולה להיות לא להתחסן אלא אם כן מצבך הרפואי מונע ממך להתחסן.
אל דאגה אלחנן, בשנה שנתיים הקרובות כולנו נהיה מחוסנים. אתה יכול לבחור בדרך הקלה של שתי זריקות או בדרך הקשה של הידבקות בנגיף והתמודדות עם ההשלכות שלו שמי יודע איך יגמרו. בקצב ההדבקה הנוכחי בעולם אף אחד לא באמת יוכל להתחמק מזה.

המחשבה מאחורי זה שכרגע לא ידוע אם החיסונים מורידים סיכויים להדביק אחרים, ויש אנשים שלא יכולים להתחסן כמו חולי סרטן וכו' ובזה שאנשים בריאים שיכולים להתחסן אבל בוחרים שלא כביכול מסכנים את מי שלא יכול להתחסן והוא בקבוצת סיכון. אני אישית בדעה שלך שהקורונה לא תזיק לגוף שלי אבל מצד שני גם חושב שהחיסון לא יזיק לגוף שלי לכן לא הפריע לי להתחסן ולהיות עוד אחד בסטיסטיקה.

היום בערב אני מתחסן במנה הראשונה, ייתנו לי להיכנס לחדר כושר כבר אחרי החיסון הראשון? או שחייב להיות אחרי שני החיסונים בשביל להיכנס?

היום בערב אני מתחסן במנה הראשונה, ייתנו לי להיכנס לחדר כושר כבר אחרי החיסון הראשון? או שחייב להיות אחרי שני החיסונים בשביל להיכנס?
אף אחד לא יודע עדיין.
באופן כללי אם זה יהיה מותנה בחיסון אז אחרי המנה השנייה

זה נכון חלקית, החיסון לא מונע מאדם לשאת את הנגיף ולהדביק אחרים בנגיף אך מונע בסבירות של כמעט 100 אחוז תחלואה וסיבוכים שלה כתוצאה מהידבקות בנגיף. ועדיין יש למחוסן פחות סיכוי להידבק בנגיף ולהדביק אחרים מאשר אדם שלא התחסן.
האמת שלא קראתי את הדיון הארוך שהיה לך עם שאר המגיבים אבל אני באמת לא מבין איזה סיבה יכולה להיות לא להתחסן אלא אם כן מצבך הרפואי מונע ממך להתחסן.
אל דאגה אלחנן, בשנה שנתיים הקרובות כולנו נהיה מחוסנים. אתה יכול לבחור בדרך הקלה של שתי זריקות או בדרך הקשה של הידבקות בנגיף והתמודדות עם ההשלכות שלו שמי יודע איך יגמרו. בקצב ההדבקה הנוכחי בעולם אף אחד לא באמת יוכל להתחמק מזה.
קשה להגיד שזה מונע בכמעט 100% סיבוכים, יש כמה אנשים שמתו מקורונה אחרי שחוסנו כבר. תתקן אותי אם אני טועה.

אני יכול לראות את עצמי מתחסן, אני פשוט לא מוכן להתחסן כרגע. אני לא מרגיש בנוח להיות חלק מניסוי. כשכמות הנדבקים ביום ירד, נגיד, לפחות מ100, והמשק יהיה פתוח, אני כנראה אהיה מוכן להתחסן.

אני לוקח סיכון שאני עלול לקבל קורונה, אבל קורונה לא מפחידה אותי, יש לי את הפריווילגיה הבריאותית לחכות, ואני מתכנן לעשות את זה. זה לא סותר שאני מאוד נזהר ושומר מרחק ומסכות. אני מחכה לראות עד כמה החיסון יעיל ובטוח.

מעולם לא התנגדתי לחיסון, מהיום הראשון אמרתי שאני רוצה לחכות.
על מה אתה מדבר? חדרי הכושר סגורים.
אומרים שיפתחו כמו שאמרו שיפתחו כבר כמה פעמים. אני רוצה להאמין שזה יקרה, אבל אני אדיוט אם אני אסמוך על המילה של הממשלה.

אם אתה מדבר על מה שהממשלה מתכננת, זה רק אחרי חיסון שני שתקבל זכות כניסה למקומות המוגבלים.

זה לא מדויק, זה כשל לוגי שמופץ כמו אש בשדה קוצים.
מה שנאמר היה שאי אפשר להבטיח שהחיסון מגן מפני הפצה של הוירוס כי זה לא משהו שנבדק ואי אפשר היה לבדוק את זה בניסויים הקליניים, אז מכאן אנשים הסיקו שהוא לא מגן מפני הפצה. אלא אותם אנשים שהסיקו שהחיסון מגן רק ל-3 חודשים כי זה מה שנבדק ושהחיסון לא מגן מהדבקה כי יש אנשים שנידבקו אחרי החיסון. כשל לוגי מוחלט.
הנתונים האחרונים מראים שהחיסון בהחלט במינימום מצמצם משמעותית את ההדבקה, שזה גם מה שתצפה, אולי לא מניעה מוחלטת, אבל בהחלט צמצום משמעותי

קשה להגיד שזה מונע בכמעט 100% סיבוכים, יש כמה אנשים שמתו מקורונה אחרי שחוסנו כבר. תתקן אותי אם אני טועה.
למיטב ידיעתי לא מתו מקורונה אחרי החיסון השני, או לפחות לא אנשים שנדבקו לאחר שבוע מהחיסון השני, שזה בערך מתי החסינות מובטחת

אני יכול לראות את עצמי מתחסן, אני פשוט לא מוכן להתחסן כרגע. אני לא מרגיש בנוח להיות חלק מניסוי. כשכמות הנדבקים ביום ירד, נגיד, לפחות מ100, והמשק יהיה פתוח, אני כנראה אהיה מוכן להתחסן.

אני לוקח סיכון שאני עלול לקבל קורונה, אבל קורונה לא מפחידה אותי, יש לי את הפריווילגיה הבריאותית לחכות, ואני מתכנן לעשות את זה. זה לא סותר שאני מאוד נזהר ושומר מרחק ומסכות. אני מחכה לראות עד כמה החיסון יעיל ובטוח.

מעולם לא התנגדתי לחיסון, מהיום הראשון אמרתי שאני רוצה לחכות.
לדעתי כרגע אין לנו את הפריבילגיה הזאת כי יש גם אספקט נוסף מעבר לבריאות אינדיבידואלית, כל אדם שלא מתחסן היום זה עוד יום שנהיה בסגר או במצב חירום. זה עוד עסק שיקרוס, ועוד אדם שיתאבד כתוצאה מדיכאון. כל אדם שלא מתחסן זה עוד מכה למרקם החברתי הכבר מוכה שלנו

לדעתי כרגע אין לנו את הפריבילגיה הזאת כי יש גם אספקט נוסף מעבר לבריאות אינדיבידואלית, כל אדם שלא מתחסן היום זה עוד יום שנהיה בסגר או במצב חירום. זה עוד עסק שיקרוס, ועוד אדם שיתאבד כתוצאה מדיכאון. כל אדם שלא מתחסן זה עוד מכה למרקם החברתי הכבר מוכה שלנו

הכל מתגמד אל מול המטרה הנעלה של לא להיות כבש

זה מצחיק שאנשים מפחדים מהחיסון הזה, אבל לקבל חיסון עם נגיף מוחלש או מומת זה בסדר.

מעולם לא התנגדתי לחיסון, מהיום הראשון אמרתי שאני רוצה לחכות

יש אנשים שנפטרו מקורונה אחרי שהתחסנו כי הם נדבקו וככל הנראה הגוף שלהם לא ייצר נוגדנים, החיסון מגן עלייך מתחלואה קשה בסבירות של כמעט 100 אחוז אך אין דבר כזה 100 אחוז אף פעם. מדובר במקרים בודדים של מתחסנים בשכבת גיל מבוגרת שסובלת ממחלות רקע, כך שכמו שיש לך את הפריבילגיה לא לפחד מהקורונה כך גם יש לך את הפריבילגיה לא לפחד מהחיסון.
החיסון לקורונה יעיל ובטוח יותר מהמון חיסונים שקיימים כולל זה של שפעת, היעילות שלו בניסויים התבררה כ-95% בערך שזה מעל ומעבר למצופה והרבה יותר גבוה מכמעט כל חיסון שקיים.
כך או כך בכל דרך שתבחר שתהיה לך ולמשפחתך רק בריאות ידידי.

שלא נדבר על בדיקות רנטגן שפוגעות, בדיקת דם פשוטה שיכולה להוביל לתסחיף פוליאתילן, אכילת ירקות מרוססים וjunk food, בשר מעובד שגורם באופן ישיר להעלאת הסיכוי לסרטן... אבל החיסון אוי

שלא נדבר על בדיקות רנטגן שפוגעות, בדיקת דם פשוטה שיכולה להוביל לתסחיף פוליאתילן, אכילת ירקות מרוססים וjunk food, בשר מעובד שגורם באופן ישיר להעלאת הסיכוי לסרטן... אבל החיסון אוי
או לגור באיזור מפרץ חיפה והסביבה

או לעשן גראס כל היום... וסיגריות.. ואלכוהול..
ולבלוע איזה כדור באיזה מסיבה..

אבל חיסון שעבר מחקר/פיתוח וניסוי וגם קיבל אישור של FDA וארגון הבריאות האירופאי?!?! זה לא..

או לעשן גראס כל היום... וסיגריות.. ואלכוהול..
ולבלוע איזה כדור באיזה מסיבה..

אבל חיסון שעבר מחקר/פיתוח וניסוי וגם קיבל אישור של FDA וארגון הבריאות האירופאי?!?! זה לא..
לאנשים יש את הפחד מלהכניס "חומר לא ידוע" בעזרת זריקה (כנראה הפעולה עצמה גם מעלה את החרדה), אבל FFS התחסנתם בחיסונים שעברו אותם מחקרים, אז פה זה כמה חודשים ושם זה כמה שנים, מי קבע ש5 או 10 שנים = טווח ארוך?
הברירה הטבעית במיטבה. לדעתי, אנחנו חיים בקהילה והגיע הזמן להתחיל לחייב אנשים להתחסן, מה ההבדל בין לחייב מישהו לעמוד ברמזור אדום לבין להתחסן, יש פה 2 זכויות שנפגעות לטובת הכלל

נמענתי מלקרוא את רוב התגובות כאן לגבי החיסון אבל רוצה להגיב משהו, בהתחלה היה לי חששות להתחסן לא בקשר שלא רוצה שיזריקו לי "שבב" לגוף אבל בכל מקרה התחסנתי(אמא שלי קבעה לי תור, לא רציתי לבאס אותה אז הלכתי). חליתי שבוע לאחר מכן בלי קשר. אם לא הייתי נדבק בנגיף הייתי עושה את החיסון השני בלי בעיה. החשש העיקרי שלי לגבי החיסון הוא מה יקרה בטווח הארוך כי מן הסתם החיסון פותח בזמן קצר יחסית ואין זמן לבדוק אותו כמות שנים מסויימת כמו שעושים לגבי חיסונים אחרים אבל זאת הבעיה במגיפות כאלה שפשוט מחפשים משהו שיעצור את התחלואה והמוות כמה שיותר מהר.
מעניין אם יתפתח משהו בשנים הבאות לגבי מי שהתחסן.

נמענתי מלקרוא את רוב התגובות כאן לגבי החיסון אבל רוצה להגיב משהו, בהתחלה היה לי חששות להתחסן לא בקשר שלא רוצה שיזריקו לי "שבב" לגוף אבל בכל מקרה התחסנתי(אמא שלי קבעה לי תור, לא רציתי לבאס אותה אז הלכתי). חליתי שבוע לאחר מכן בלי קשר. אם לא הייתי נדבק בנגיף הייתי עושה את החיסון השני בלי בעיה. החשש העיקרי שלי לגבי החיסון הוא מה יקרה בטווח הארוך כי מן הסתם החיסון פותח בזמן קצר יחסית ואין זמן לבדוק אותו כמות שנים מסויימת כמו שעושים לגבי חיסונים אחרים אבל זאת הבעיה במגיפות כאלה שפשוט מחפשים משהו שיעצור את התחלואה והמוות כמה שיותר מהר.
מעניין אם יתפתח משהו בשנים הבאות לגבי מי שהתחסן.
בוא תסביר לי מאיפה החשש הזה נובע, מה אתה מגדיר טווח ארוך? למה חיסון שפעת שמכיל נגיף פחות מסוכן מחיסון קורונה? האם טרחת לקרוא על החיסון? מצטער אם אני נשמע תקיף, זאת לא הכוונה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית