הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לגבי התוכנית שלי

• פותח/ת השרשור OriFX
  • פורסם בתאריך

OriFX

משתמש מתחיל
133
11
נק' מוניטין:
11
133
11
אהלן
אני עובד במתכונת ab של יום כן יום לא .
אני כרגע בחיטוב
אשמח אם תתנו דעה לשיפור אם צריך לגבי כמות הנפח / שינוי תרגילים וכו '

A:
בנץ פרס - 3×5
חזה עליון בדאמבלס - 3×10
פרפר - 3×12

לחיצת כתפיים בדאמבלס - 8×3
הרחקה לצדדים - 12×3

מקבילים + משקל - 8×4

B:
מתח + משקל - 5×4
חתירה בדאמבלס - 10×4

כפיפית מרפקים - 12×4

סקואט - 4×8

בטן

אני יודע שחסר כרגע נפח לרגליים , אנע כרגע בפציעה יש לי דלקת בגיד הפיקה בשני הברכיים וכל תרגיל אחר כואב לי חוץ מסקואט , בכל מקרה הרגליים שלי חד משמעית השריר הדומיננטי שלי בגוף .

חשיוב לציין שאני מתאמן בינוני מבחינת הוותק , יש לי נסיון ומסת שריר יפה - היקף יד 39 לצורך העיניין

לבן אדם יש 13 סטים של לחיצה בשלל כיוונים וצורות...

לא נראה לי שהוא מסיים את האימון שלו בתחושה ש-"וואי, היד האחורית שלי לא נתנה עבודה היום, כי לא היה לה תרגיל מבודד!", או שהאימונים שלו מעידים על כך שהיד האחורית שלו מתאוששת הרבה יותר מדי מהר, ולכן היה אפשר להעמיס עליה עוד.

כמובן, אם הוא כן - אז אפשר להוסיף אייסולציות. בשביל זה הן קיימות - fine tuning איפה שצריך, או אפשר. אבל לצאת מנק' הנחה שאם זה לא שם באופן סופר מבודד ומפורש אז חובה להוסיף?

איפה כתבתי שצריך להוסיף? אמרתי שהתרגיל המבודד שלו פחות אידיאלי ואיזה תרגיל אני הייתי עושה במקום.

לא ראיתי מתנצל, ליד אחורית יש לך מקבילים שזה לא תרגיל אידיאלי ליד אחורית הייתי עושה במקום לחיצה צרפתית.

חוץ מזה אם אתה מרגיש התקדמות בהכל רואה תוצאות אז לא רואה סיבה לשנות משהו.
אישית אני הייתי מוריד תרגיל מהחזה ומשנה את הלחיצות לפרס עם המוט. ומכניס דדליפט
לא מסכים בכלל. מקבילים עם משקל זה אחד התרגילים ליד אחורית.
תודה , אעשה שינויים בהתאם
הפסקתי לעשות דדליפט אגב , לא רואה בזה שום צורך , תרגיל שמזיין לך את היום אי אפשר לזוז אחרי זה
מדוע ולמה? דדליפט זה אחד התרגילים הכי טובים. אין סיבה להפסיק לעשות אותו.

הפסקתי לעשות דדליפט אגב , לא רואה בזה שום צורך , תרגיל שמזיין לך את היום אי אפשר לזוז אחרי זה
האם הפסקת בגלל בעיה רפואית? אם כן זה מוצדק
אם לא.
דע לך שזה אחד התרגילים אם לא ה!
נכון הוא דורש טכניקה טובה
ותכנון התקדמות
אבל ה״פירות״ שהוא יתן לך,לא תקבל מאף תרגיל אחר
**לדעתי

לא מסכים בכלל. מקבילים עם משקל זה אחד התרגילים ליד אחורית

אחלה תרגיל
השריר מגיע למתיחה מקסימלית כשהיד נמצאת מאחורי הראש (כמו בסקאל קראשר) במקבילים זה מתפספס ובנוסף יש מעורבות של עוד שרירים. מי שאוהב מקבילים שיעשה מקבילים

אחלה תרגיל
השריר מגיע למתיחה מקסימלית כשהיד נמצאת מאחורי הראש (כמו בסקאל קראשר) במקבילים זה מתפספס ובנוסף יש מעורבות של עוד שרירים. מי שאוהב מקבילים שיעשה מקבילים
לדעתי מקבילים עושה מספיק את העבודה. אין טעם "לבודד" את היד אחורית. שוב מדגיש זאת דעתי.

• פותח/ת השרשור
האם הפסקת בגלל בעיה רפואית? אם כן זה מוצדק
אם לא.
דע לך שזה אחד התרגילים אם לא ה!
נכון הוא דורש טכניקה טובה
ותכנון התקדמות
אבל ה״פירות״ שהוא יתן לך,לא תקבל מאף תרגיל אחר
**לדעתי
זה ישמע מצחיק
אבל כל ההתארגנות סביב התרגיל , החימום , להוריד פלטות , להוסיף להחזיר זה פשוט קאדר אחי חחח
מעבר לזה שזה באמת משפיע על הכוחות וההרגשה בהמשך היום .

זה ישמע מצחיק
אבל כל ההתארגנות סביב התרגיל , החימום , להוריד פלטות , להוסיף להחזיר זה פשוט קאדר אחי חחח
מעבר לזה שזה באמת משפיע על הכוחות וההרגשה בהמשך היום .
צודק.
לכן יש לחלק נכון את העומסים בתוכנית.
אתה לא היית מעדיף להתחזק בתרגיל כמו דדליפט
מאשר לדוגמא פולי עליון?
קטונתי כן,ואני עוד פישר במשקלים אבל
עם תרגיל כמו דדליפט יש תמורה בעד האגרה

צודק.
מאשר לדוגמא פולי עליון?

סרטון מעניין בנושא
אני אישית גם בעד דדליפט כל עוד מתבצע כמו שבן תיאר

• פותח/ת השרשור
צודק.
מאשר לדוגמא פולי עליון?
על מה היית מוותר מהאימון שלי או איך היית מכניס את הדדליפט מבלי לפגוע יותר מידי בהתאוששות שלי באימון וכן למקסם את מיצוי האימון ?

אתה מתקדם? אתה מרוצה? תמשיך במה שאתה עושה.

לא הייתי מנסה לשכנע אותך לבצע דדליפט כי זה נראה שאתה לא בעניין, ודדליפט דורש טיפה יותר רצון מכפיפת ברכיים במכונה.

אם אתה מתקדם ואתה מרוצה, אז תמשיך. לא כל אחד חייב לבצע תרגילי בסיס כבדים, זה לחלוטין לא מתאים מנטלית לכולם.

• פותח/ת השרשור
אתה מתקדם? אתה מרוצה? תמשיך במה שאתה עושה.

לא הייתי מנסה לשכנע אותך לבצע דדליפט כי זה נראה שאתה לא בעניין, ודדליפט דורש טיפה יותר רצון מכפיפת ברכיים במכונה.

אם אתה מתקדם ואתה מרוצה, אז תמשיך. לא כל אחד חייב לבצע תרגילי בסיס כבדים, זה לחלוטין לא מתאים מנטלית לכולם.
אני מתקדם , ואני גם מרוצה
אבל פתחתי את האשכול הזה כדי לקבל עזרה ועצות לשיפור , ולכן אני פתוח לגמרי לשמוע דעות שיעזרו לי .
בעברי לפני הצבא הייתי מדדלפט , הגעתי לאזור 120 לחמישייה , אני יודע לעבוד נכון ואני מאוד טוטאלי ומשקיע בתזונה ובאימונים.
הפסקתי עם הדדליפט בצבא כי זה פשוט לא הולך ביחד עם מקצוע הלוחם ומאז די שכחתי מהתרגיל .
כרגע אני משוחרר ורוב ההתעסקות היומית שלי מעבר לעבודה זה אימונים ותזונה.
בתכלס אף לא הבנתי כל כך מה התועלת שלו , ולמה הוא שווה את המאמץ

הוא לא שווה. אתה מתקדם, תמשיך במה שאתה עושה. אם כל פעם תנסה לחשוב מה אפשר לשפר בתוכנית שלך, אתה תעשה יותר מידי, תשנה בתדירות גבוהה מידי ותרוץ במקום.

כשלא תתקדם, תחשוב מה צריך לשנות.

• פותח/ת השרשור
הוא לא שווה. אתה מתקדם, תמשיך במה שאתה עושה. אם כל פעם תנסה לחשוב מה אפשר לשפר בתוכנית שלך, אתה תעשה יותר מידי, תשנה בתדירות גבוהה מידי ותרוץ במקום.

נראה לי שאסיים את החיטוב עם התוכנית הזאת , שהיא באמת מרגישה לי מעולה .
כשאתחיל מסה אחשב מסלול מחדש מה שנקרא , נוסיף נפח או נשנה תכנית ואולי גם נרוץ על דדליפט .
תודה על העזרה

לא מסכים לגבי הדדליפט. לא חייב דדליפט כבד.. כמו שציינת למעלה זה לא בישביל כולם אבל דדליפט זה תרגיל מצויין אני לא רואה סיבה לוותר עליו. אם ממש מעיק על הבן אדם אפשר להוריד קצת מהעומס והמשמקל שיהיה יותר נוח

לא מסכים לגבי הדדליפט. לא חייב דדליפט כבד.. כמו שציינת למעלה זה לא בישביל כולם אבל דדליפט זה תרגיל מצויין אני לא רואה סיבה לוותר עליו. אם ממש מעיק על הבן אדם אפשר להוריד קצת מהעומס והמשמקל שיהיה יותר נוח
אני חושב ש @StrongEnough היה ציני
** מתנצל אם אני מטעה/טועה

לא הייתי ציני. כמות המתאמנים שלי שלא עושים דדליפט בסיטואציה כזו או אחרת שואפת לאפס, אבל לשכנע מישהו שלא רוצה דדליפט כי זה גומר לו את החיים אחר כך, אין לי כוחות ואנרגיה לזה (והגבתי כי תוייגתי בדיון, לא הייתי נכנס לזה מבחירה). אז שלא יעשה דדליפט. הוא יקום מחר בבוקר ככה או ככה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית