פינוק לחיטוב

מתכון שניסיתי היום לגלידת אם אנד אם/פררו רושה/נוטלה/אוראו/קינדר/כל מה שתרצו בגדול. תלוי במה שיש לכם בבית:)
*אם אמצא ואכין עוד דברים חיטוביים או כאלה שאפשר להתחשב בהם בערכים לפעמים אשמח לשתף.

אז!
דברים שצריך להתארגן עליהם: תבניות לארטיקים, מקלות ארטיק

מצרכים:
100 גרם ממרח כלשהו (אני השתמשתי בממרח קינדר) - 550 קלוריות, +-. ההבדל בטח יהיה של 10 קלוריות גג למטה או למעלה וזה ממש כלום כי הכמות מתחלקת (ו10 קלוריות זה מינורי בכל מקרה).
30 גרם שוקולד לבן - 170 קלוריות.
300 גרם שמנת מתוקה 32% (אפשר גם 38% אבל אנחנו מנסים להגיע למתכון גם טעים וגם כמה שפחות דחוס קלורית) - 1000 קלוריות.
ג'לטין (אסביר כמה ולמה בהמשך), הקלוריות הן די מינוריות, אנחנו משתמשים בפחות מ5 גרם ומאחר והכמות מתחלקת, לא חישבתי

הכנות למתכון:
לגבי הג'לטין - אתם צריכים 24 גרם. איך מגיעים לזה? אז לילה לפני שוקלים 1 גרם של ג'לטין, ועל כל גרם צריך לשים 5 גרם מים. זאת אומרת, 4 סבבים: 1 גרם ג'לטין, 5 גרם מים ככה 4 פעמים. אחר כך תשימו את זה במקרר. אפשר גם לא לילה לפני אלא כמה שעות לפני, אבל מפני שהכנתי בבוקר - זה מה שעשיתי.
*חשוב לשים לב שיוצא בדיוק 24 גרם. לא 23, לא 22. הכמות של הג'לטין מאוד משנה במתכון הזה, אז כן. תהיו קטנוניים.

אופן הכנה:
שמים 100 גרם ממרח בקערה. אחר כך שמים 30 גרם שוקולד לבן, ואחר כך 100 גרם שמנת מתוקה. מכניסים למיקרו עד שזה נמס (אבל לא נשרף, שימו לב) ומערבבים עד שזה אחיד. אחר כך לוקחים מיקסר ושמים 200 גרם שמנת מתוקה, מקציפים בערך על מהירות של 8 ל2 דקות - עד שזה במרקם יוגורטי, אבל לא קצף כמו בעוגת ביסקוויטים. שימו לב לזה.
אחר כך שמים את הג'לטין במיקרו ל10 שניות, ומצרפים לתערובת של השוקולד, הממרח והשמנת. מערבבים *בשניה* שהכנסתם את הג'לטין או ממש כמה שניות אחרי. אחר כך מוסיפים גם את ה200 גרם של השמנת שהקצפנו, מערבבים ממש טוב עד שזה לגמרי אחיד.

לוקחים את התבניות של הארטיקים וממלאים בתערובת (אפשר עם שקית זילוף או עם כף). שמים במקפיא למינימום 8 שעות, מוציאים ומשם הכל תלוי בערכים שלכם - אפשר לזלף חמאת בוטנים, לחתוך תותים בצד, לטבול את הארטיקים בשוקולד שהומס במיקרו, מה שבא לכם.

ערכים תזונתיים:
התערובת הספיקה לי ל16 ארטיקים (בערך בגודל של מיני מגנום, אולי קצת יותר גדולים). הקלוריות של המתכון יוצאות 1720 בסך הכל כשלא מחשבים את הג'לטין - ושוב, הוא די מינורי. כשמחלקים 1720 ל16 יוצא 107.5 (נעגל ל108..). זה כלום וזה טעים בטירוף.
אני חתכתי תותים בצד (לא חישבתי כמה ולמה. פחות משנה כשזה לא דחוס קלורית וזה רק פעם אחת ביום.) וטבלתי בשורה של שוקולד חלב מעורבבת עם כף חלב במיקרו (100 קלוריות) וזהו זה.
טעים בטירוף.
לגמרי ממליצה.

*לא צריך להוסיף סוכר לדעתי, לי זה היה מתוק מספיק. אם אתם חושבים שתצטרכו, תלכו על זה.

היושששש, כמישהי שהייתה בחיטוב 7 חודשים (סיוט) ואחרי ירידה של 30 ק"ג, יש לי המון פינוקים.
לרוב העדפתי לאכול המון חזה עוף וגבינות דלות שומן כדי לאכול בערך 100-110 גר' חלבון ב400-450 קלוריות, (הייתי על 1300-1400) עוד בערך 350 הקדשתי לשומן והשאר היו מתוקים. היום אני צמחונית, רוב החלבון שלי מגיע מגבינות (תמיד אהבתי אוכל חלבי ולבולגרית 5% יש ערכים מעולים.), אבל לפעמים אני צורכת גם חלבון מהצומח כמו המבורגריים צמחוניים ונקניקיות צמחוניות.

אגב, אני שונאת את המגזינים ה"בריאים" האלה שאומרים שכשיש לנו קרייבינג למשהו מתוק אנחנו צריכים לאכול אבטיח או תמרים. כמובן שזה מעולה גם כן, אבל פאק איט. אחר כך הקרייבינג יהפוך לבינג', אז עדיף לתת לגוף שלנו את מה שהוא רוצה כשהוא מבקש בפעם הראשונה.

אז!

1. טוב, כצפוי.. חטיפי חלבון או אבקות חלבון. גם לאכול משהו טעים וגם להרוויח חלבון זה לא רע ;)
2. טעמקור. יחידה אחת של טעמקור (בערך 65-72 גר') היא 200 קלוריות. זה כלום ושום דבר. כמו 2 שורות שוקולד ופי 2 במשקל, ולדעתי גם מפנק יותר.
2. סלים דליס ו"חטיפי אנרגיה". טעים! אין לחטיפי אנרגיה ערכים טובים כמו שעושים מהם בפרסומות, אבל אם אתה רוצה פינוק דל קלוריות זה בול.
3. גלידה דיאט 85 קלוריות (קוראים לזה גודיז), החלק העליון שלה מרגיש *בדיוק* כמו מגנום. אחד לאחד. התחתון פחות טעים אבל גם כן מעולה.
4. גלידוניות אוראו ומילקה. בערך 55-60 גרם לאריזה, וכל אריזה היא 190-192 קלוריות. מושלם וטעים. השאלה אם אפשר להסתפק באריזה אחת, כי זה יותר קטן משחושבים.. אני אישית הצלחתי:sarcastic:
5. פופקורן!!!!! הדחיסות הקלורית שלו לא נוראית בכלל ביחס לחטיפים מלוחים אחרים, והוא אפילו "בריא" (אני שונאת לקטלג מאכלים לבריא ולא בריא, וכמישהי שמחלימה כרגע מאנורקסיה זה עושה רק נזק). אם אתה רוצה את זה מתוק, תקנה סירופ של וולדן פרמס או שתראה את הסרטון של גרג דוסט ביוטיוב (סרטון חדש) על פופקורן חלבון. זה נראה טעים אבל נגמרו לי האבקות ובספק אם אזמין שוב בקרוב. ;)
6. פריכיות 127 קלוריות ליחידה, האלו עם האפונה, אורז, תפ"א ומלח ים. לא מתוק אבל זה כל כך טעים שהייתי חייבת.
7. תותים. אני לרוב אכלתי בערך 300 גר' תותים (100 קלוריות) עם כפית שטוחה של סוכר וכשנשארו לי קלוריות הסוכר התחלף בכפית *גדושה* של נוטלה (100 קלוריות). סהכ נשנוש של 120-200 קלוריות, תלוי אם משתמשים בסוכר או בנוטלה ואם לא מוסיפים שום דבר מעל התותים אז מדובר ב100 קלוריות בסך הכל. ושוב - הסוד בחיטוב זה לאכול הרבה הרבה הרבה הרבה אוכל עם דחיסות קלורית נמוכה, אז זה מתאים בול. אבל כשרוצים פינוק לגמרי אפשר את אחד הדברים האחרים מהרשימה (אני אוכלת אותם כל הזמן! עכשיו אני על ניטרלי שזה 1800 קלוריות, לפחות שליש מזה הולך לשוקולד. אבל אני כן אוכלת 100 גר' חלבון ובערך 30 גר' שומן ביום, אז הכל בסדר. מרגישה די טוב אגב.)
8. יש לאוראו גלידות קטנות של 107 קלוריות ביחידה. הן באמת קטנות, אבל שתיים מהן יכולות לסגור פינה לארוחת ביניים אם נשארו לך קלוריות אחרי שאכלת חלבון ושומן והכל. ;)
9. 2 עוגיות אוראו = 106 קלוריות. שווה וטעים!
10. ביסקוויטים (במיוחד השחורים). לכל ביסקוויט יש בערך 35 קלוריות (מדובר בביסקוויטים של עלית), אני אוהבת הכי את השוקולד.
11. קרמבו! קלאסי.
12. לאחרונה הכנתי עוגת בננות ושוקולד של 100 קל' לפרוסה בחלוקה ל10 פרוסות (פאדג'ית ורכה בטירוף. מרגישים את השוקולד. טעים ברמות). אם תרצה מתכון אשמח לשתף (מתכון לתבנית אינגליש קייק אחת.)

*רק עכשיו ראיתי שכתבתי 2 פעמיים. אז מדובר ב13 נשנושים סה"כ.

בהצלחה!!!! חיטוב זה קשה אבל אנחנו כאן כדי לעזור לך לשרוד את זה, והפינוקים כאן כדי לעזור לנו - אחרת זה ממש בלתי אפשרי:P:😛
אני מעריץ אותך,
עשית לי את החיטוב

אני מעריץ אותך,
עשית לי את החיטוב

יש לי עוד רעיונות, אז קדימה - פינוקים לחיטוב חלק 2:s47:
*אם אמצא עוד מתכונים דלי קלוריות, אכתוב.
1. פיצת ריבועים קפואה של מעדנות. כן, אפשר גם להזמין פיצה, אבל הפיצה הזו אלוהית אלוהית אלוהית ואפשר לדעת בדיוק כמה קלוריות יש בה. אני קניתי את אלו שמגיעים עם הזיתים מלמעלה. (בכל ריבוע יש 66 קל' אם אתם תוהים. אותי 9 ריבועים לארוחת ערב השביעו בהחלט. 10 גר' חלבון ל100 גרם שזה 230 קלוריות, ככה שזה לא וואו אבל אם כבר פינוק אז משהו כזה.)
2. תפוצ'יפס אפוי/דובונים - 200 קלוריות לשקית קטנה. בהחלט יכול לסגור פינה.
3. גלידות! אני הכי אוהבת את ה80 קלוריות ליחידה בטעם שוקו וניל עוגיות ואת הזאת של ה85 שנקראת גודיז שעליה כבר המלצתי, אבל גם ה50 בטעם שוקולד טובה. את הריבת חלב לא טעמתי כי אני לא מעריצה גדולה של ריבת חלב.
4. בפלות אחת אחת, שאלו בפלות חדשות של עלית אם אני לא טועה, מצופות שוקולד חלב. כל אחת היא 9 גרם ו51 קלוריות. כן, הן די קטנות אבל אני מניחה שכשאוכל הוא ארוז למנות אישיות הרבה יותר קל להפסיק באמצע, אז מומלץ.
5. מעדני שוקולד 0% עם 56 קלוריות ליחידה. טעים במיוחד ליד פנקייקים חלבון בשילוב של תותים חתוכים, אולי כפית חמאת בוטנים אם יש קלוריות. אחלה של דבר!
6. רבע לשבע. אם אני לא טועה, אצבע אחת היא 70 קלוריות. נראה לי ש2-3 כאלו יספיקו לביניים עם איזה פרי וכוס משקה חם.
7. יש מארזים של עד חצות של בערך 108-110 קלוריות ליחידה, הם טעימים בטירוף. כנל פסק זמן/כיפכף/מקופלת וכדומה באריזות קטנות. גם זה אמור להיות 100-110 קלוריות ליחידה. (יחידה = 20-22 גרם).

8. מתכון לעוגיות שוקולד טעימות (לא מרגישות חיטוביות בכלל, בעיקר כי הן לא), לקחתי את זה מגוגל פעם ושיניתי קצת כדי שזה יהפוך ליותר חיטובי 😃
*חצי שעה לפני שמתחילים, חשוב לחמם את התנור ל180 מעלות על מצב של אפייה.
מצרכים (יש פה דברים ספציפיים בצורה מגוחכת, אבל תהיו מדוייקים. 6 גרם אבקת אפייה זה 6 גרם אבקת אפייה, לא פחות ולא יותר. כנל למצרכים אחרים):
170 גרם קמח לבן - 590 קלוריות
33 גרם קקאו - 75 קלוריות
חצי כפית מלח - 0 קלוריות
6 גרם אבקת אפייה - מינורי. לא מחשבת
100 גרם חמאה מומסת (בערך דקה במיקרו, אפשר יותר. תלוי במכשיר שלכם) - 720 קלוריות
125 גרם סוכר לבן - 500 קלוריות
125 גרם סוכר חום *כהה*, לא דמררה אלא את הזה שמשמש לאפייה - 500 קלוריות
ביצה אחת - 80 קלוריות
כף תמצית וניל - 30 קלוריות
שוקולד כלשהו (הכמות לא משנה, תלוי יותר בכמה עוגיות תעשו. בכל מקרה, פירוט למה צריך את זה למטה.)
בגדול במתכון עצמו יש גם 200 גרם שוקולד שצריך להוסיף לתוך התערובת. אני ויתרתי, כי ההבדל בטעמים הוא לא כזה שונה.

אופן הכנה:
אנחנו עובדים עם שתי קערות. אחת ליבשים ואחת לנוזליים. סדר המצרכים בקערות לא משנה, אבל בקערה של הנוזליים עדיף להתחיל עם החמאה.
קערת היבשים: קמח, קקאו, מלח, אבקת אפייה.
קערת הנוזליים: חמאה מומסת, סוכר חום, ביצה, סוכר לבן, תמצית וניל.
אחרי שמערבבים את שתי הקערות בצורה אחידה, מאחדים ביניהן ומערבבים שוב עד שזה ממש אחיד. פה כבר אתם אמורים לראות שמדובר בבצק עוגיות 😃
אני שקלתי את התערובת, היא יצאה סהכ 565 גרם ו2500 קלוריות, זאת אומרת 4.42 קלוריות לגרם אחד, 442 קלוריות למאה גרם.
ריססתי נייר אפיה ב*מעט* ספריי שמן, ובמרווחים יפים (נכנסו לי 3-4 עוגיות בשורה) סידרתי עוגיות, כשכל אחת מהן שוקלת לפני אפייה 17 גרם (75 קלוריות). מעל, שמים קישוט לבחירתכם עד 25 קלוריות (קוביית שוקולד, כמה עדשים, 2 עדשי הרשיז, שקדים וכדומה. מה שמתאים לכם). אני יודעת ש17 גרם לעוגיה נשמע קצת, אבל אחרי שמשטחים אותה על התבנית זה באמת לא. מבטיחה לכם. סהכ עד 100 קלוריות לעוגיה, יוצאות בערך 35 כאלו. אפשר גם לוותר על התוספת מעל העוגיה. לבחירתכם.
בגדול כמו שכתבתי למעלה, 180 מעלות - תנור מחומם מראש על מצב של אפייה מלמעלה ולמטה. הזמן הוא די תלוי בתנור שלכם. אצלי זה 6 דקות, לשכנה שלי לקחו 9. כדי שלא יצא יבש, תבדקו כל 3 דקות ותראו איך הולך. לא להשאיר את זה אפילו דקה יותר ממה שצריך כדי שזה לא יהיה קשה. כן, זה טריקי, אבל ככה זה אפייה.
אחרי שמוכן מעבירים לרשת של תנור. העוגייה תרגיש רכה וחיה אחרי שתוציאו מהתנור עצמו אבל היא מתקשה אחר כך באוויר על הרשת, אז תנו לה לשכב שם איזה 3-4 דקות ואז תעבירו לצלחת ובתיאבון. 2 כאלה כנשנוש עם תה/שוקו זה מטורף 😃😍
(אם אתם אוהבים עוגייה ממש רכה, תכניסו אותה למיקרו ל10 שניות עם כפית חלב מפוזרת מעל כל העוגיה וזהו זה.)

נערך לאחרונה:
יש לי עוד רעיונות, אז קדימה - פינוקים לחיטוב חלק 2:s47:
*אם אמצא עוד מתכונים דלי קלוריות, אכתוב.
1. פיצת ריבועים קפואה של מעדנות. כן, אפשר גם להזמין פיצה, אבל הפיצה הזו אלוהית אלוהית אלוהית ואפשר לדעת בדיוק כמה קלוריות יש בה. אני קניתי את אלו שמגיעים עם הזיתים מלמעלה. (בכל ריבוע יש 66 קל' אם אתם תוהים. אותי 9 ריבועים לארוחת ערב השביעו בהחלט. 10 גר' חלבון ל100 גרם שזה 230 קלוריות, ככה שזה לא וואו אבל אם כבר פינוק אז משהו כזה.)
2. תפוצ'יפס אפוי/דובונים - 200 קלוריות לשקית קטנה. בהחלט יכול לסגור פינה.
3. גלידות! אני הכי אוהבת את ה80 קלוריות ליחידה בטעם שוקו וניל עוגיות ואת הזאת של ה85 שנקראת גודיז שעליה כבר המלצתי, אבל גם ה50 בטעם שוקולד טובה. את הריבת חלב לא טעמתי כי אני לא מעריצה גדולה של ריבת חלב.
4. בפלות אחת אחת, שאלו בפלות חדשות של עלית אם אני לא טועה, מצופות שוקולד חלב. כל אחת היא 9 גרם ו51 קלוריות. כן, הן די קטנות אבל אני מניחה שכשאוכל הוא ארוז למנות אישיות הרבה יותר קל להפסיק באמצע, אז מומלץ.
5. מעדני שוקולד 0% עם 56 קלוריות ליחידה. טעים במיוחד ליד פנקייקים חלבון בשילוב של תותים חתוכים, אולי כפית חמאת בוטנים אם יש קלוריות. אחלה של דבר!
6. רבע לשבע. אם אני לא טועה, אצבע אחת היא 70 קלוריות. נראה לי ש2-3 כאלו יספיקו לביניים עם איזה פרי וכוס משקה חם.
7. יש מארזים של עד חצות של בערך 108-110 קלוריות ליחידה, הם טעימים בטירוף. כנל פסק זמן/כיפכף/מקופלת וכדומה באריזות קטנות. גם זה אמור להיות 100-110 קלוריות ליחידה. (יחידה = 20-22 גרם).

8. מתכון לעוגיות שוקולד טעימות (לא מרגישות חיטוביות בכלל, בעיקר כי הן לא), לקחתי את זה מגוגל פעם ושיניתי קצת כדי שזה יהפוך ליותר חיטובי 😃
*חצי שעה לפני שמתחילים, חשוב לחמם את התנור ל180 מעלות על מצב של אפייה.
מצרכים (יש פה דברים ספציפיים בצורה מגוחכת, אבל תהיו מדוייקים. 6 גרם אבקת אפייה זה 6 גרם אבקת אפייה, לא פחות ולא יותר. כנל למצרכים אחרים):
170 גרם קמח לבן - 590 קלוריות
33 גרם קקאו - 75 קלוריות
חצי כפית מלח - 0 קלוריות
6 גרם אבקת אפייה - מינורי. לא מחשבת
100 גרם חמאה מומסת (בערך דקה במיקרו, אפשר יותר. תלוי במכשיר שלכם) - 720 קלוריות
125 גרם סוכר לבן - 500 קלוריות
125 גרם סוכר חום *כהה*, לא דמררה אלא את הזה שמשמש לאפייה - 500 קלוריות
ביצה אחת - 80 קלוריות
כף תמצית וניל - 30 קלוריות
שוקולד כלשהו (הכמות לא משנה, תלוי יותר בכמה עוגיות תעשו. בכל מקרה, פירוט למה צריך את זה למטה.)
בגדול במתכון עצמו יש גם 200 גרם שוקולד שצריך להוסיף לתוך התערובת. אני ויתרתי, כי ההבדל בטעמים הוא לא כזה שונה.

אופן הכנה:
אנחנו עובדים עם שתי קערות. אחת ליבשים ואחת לנוזליים. סדר המצרכים בקערות לא משנה, אבל בקערה של הנוזליים עדיף להתחיל עם החמאה.
קערת היבשים: קמח, קקאו, מלח, אבקת אפייה.
קערת הנוזליים: חמאה מומסת, סוכר חום, ביצה, סוכר לבן, תמצית וניל.
אחרי שמערבבים את שתי הקערות בצורה אחידה, מאחדים ביניהן ומערבבים שוב עד שזה ממש אחיד. פה כבר אתם אמורים לראות שמדובר בבצק עוגיות 😃
אני שקלתי את התערובת, היא יצאה סהכ 565 גרם ו2500 קלוריות, זאת אומרת 4.42 קלוריות לגרם אחד, 442 קלוריות למאה גרם.
ריססתי נייר אפיה ב*מעט* ספריי שמן, ובמרווחים יפים (נכנסו לי 3-4 עוגיות בשורה) סידרתי עוגיות, כשכל אחת מהן שוקלת לפני אפייה 17 גרם (75 קלוריות). מעל, שמים קישוט לבחירתכם עד 25 קלוריות (קוביית שוקולד, כמה עדשים, 2 עדשי הרשיז, שקדים וכדומה. מה שמתאים לכם). אני יודעת ש17 גרם לעוגיה נשמע קצת, אבל אחרי שמשטחים אותה על התבנית זה באמת לא. מבטיחה לכם. סהכ עד 100 קלוריות לעוגיה, יוצאות בערך 35 כאלו. אפשר גם לוותר על התוספת מעל העוגיה. לבחירתכם.
בגדול כמו שכתבתי למעלה, 180 מעלות - תנור מחומם מראש על מצב של אפייה מלמעלה ולמטה. הזמן הוא די תלוי בתנור שלכם. אצלי זה 6 דקות, לשכנה שלי לקחו 9. כדי שלא יצא יבש, תבדקו כל 3 דקות ותראו איך הולך. לא להשאיר את זה אפילו דקה יותר ממה שצריך כדי שזה לא יהיה קשה. כן, זה טריקי, אבל ככה זה אפייה.
אחרי שמוכן מעבירים לרשת של תנור. העוגייה תרגיש רכה וחיה אחרי שתוציאו מהתנור עצמו אבל היא מתקשה אחר כך באוויר על הרשת, אז תנו לה לשכב שם איזה 3-4 דקות ואז תעבירו לצלחת ובתיאבון. 2 כאלה כנשנוש עם תה/שוקו זה מטורף 😃😍
(אם אתם אוהבים עוגייה ממש רכה, תכניסו אותה למיקרו ל10 שניות עם כפית חלב מפוזרת מעל כל העוגיה וזהו זה.)
וואו איזו השקעה! אנסה חלק מהם.
האמת שכשאני רוצה לעשות ציט אני לוקח פנקייק חלבון ומפזר מעל חתיכות מארס חלבון ובננה וסירופ אפס קלוריות של וולדן פארמס, ואז יוצא 507 קלוריןת על 40 גרפ חלבון אבל זה ממלא אותי עד לצהריים

וואו איזו השקעה! אנסה חלק מהם.
האמת שכשאני רוצה לעשות ציט אני לוקח פנקייק חלבון ומפזר מעל חתיכות מארס חלבון ובננה וסירופ אפס קלוריות של וולדן פארמס, ואז יוצא 507 קלוריןת על 40 גרפ חלבון אבל זה ממלא אותי עד לצהריים

אחלה ערכים יחסית לצ'יט! הצ'יטים שלי בזמן האחרון הם שני קרפים עם נוטלה וכדור גלידה כלשהו (פעם בשבועיים על חשבון ארוחת בוקר) וכמות החלבון שם מאודדדד זניחה חחחחחחחחחח

בכיף!
מקווה שיש לך משקל של אוכל בבית 😃
280 גרם בננות (בערך 2 גדולות) - 245 קלוריות
כף וחצי שמן *קנולה* או כל שמן אחר ללא טעם לוואי - 150 קלוריות
ממתיק נוזלי (כמה טיפות שרוצים) - 0 קלוריות. אם אין אפשר להמיר בחצי כוס חד"פ של סוכר חום/לבן או קצת פחות, מה שתרצה. עדיף ממתיק כדי לחסוך קלוריות. בכל אופן אני מתה על מתוק אז אפשר להגיד שהתפרעתי עם הממתיק, אבל ממש לא חובה (גם לא מזיק, כן? אבל לא חובה) ;)
ביצה - 80 קלוריות
19 גרם שוקולית (כף מאוד גדושה) - 76 קלוריות. אפשר להחליף בקקאו אבל בינינו, עם שוקולית יוצא טעים יותר (מנסיון)
70 גרם קמח לבן/כוסמין לבן, אני משתמשת בלבן רגיל - 240 קלוריות
כפית מכל אחד מהמוצרים הבאים: קינמון, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתיה, תמצית וניל (מרגישה שזה דפוק לחשב כי זה די שולי ומאחר והעוגה מתחלקת לפרוסות מדובר בתוספת של מקסימום 2 קל' לפרוסה.)
1/4 כפית מלח - 0 קלוריות
2 שורות שוקולד לבחירתך (אני השתמשתי בשוקולד קרם חלב של עלית) - 200 קלוריות. זה יוצא בערך 34 גרם, אז לחלופין אפשר 34 גרם שוקולד צ'יפס.

סהכ כל המתכון 991 קלוריות. תחלק לכמה פרוסות שתרצה 😃

די קל. קודם כל מחממים תנור ל180 מעלות על מצב של אפייה. לא טורבו או משהו (פעם שמתי על טורבו בטעות - ואוי לא. לא מומלץ). הכנתי את העוגה איזה 8 פעמים בחודש האחרון אז יש לי נסיון 😃
*לערבב אחרי כל שלב*:
מועכים את הבננות, מוסיפים את הממתיק והשמן.
להוסיף את הביצה (שאגב ניתן להמיר ברסק תפוחים. נכון שבביצה יש 7 גר' חלבון, אבל בגלל שהעוגה מתחלקת ל10 פרוסות זה נורא מינורי). להוסיף את החומרים היבשים (שוקולית, קמח, את המוצרים שפירטתי שצריך כפית מהם, קצת מלח).
לקצוץ את השוקולד אם לא מדובר בשוקולד ציפס, להוסיף לתערובת. לקחת תבנית אינגליש קייק ולרסס עם קצת תרסיס שמן (קנולה/חמאה/חמאה וקנולה, מה שיש. 3 שפריצים יספיקו) ולשפוך את הכל לבפנים.
האפייה היא 30-35 דקות. תפתח את התנור כל 7-10 דקות כדי לראות מה המצב (אפשר לבדוק בעזרת שיפוד).
היא לא יוצאת סופר גבוהה אבל היא רכה, שוקולדית, פאדג'ית וממש ממש לא מרגישה חיטובית (ואני לא משוחדת או משהו! ☝️)טעימה יותר בבוקר שאחרי, כשהיא קרה (מבלי חימום במיקרו). אפשר לאכול גם כשהיא רותחת כי היא טעימה בכל המצבים כמובן.
כשהיא יצאה נתתי לה להתקרר, חילקתי ל10 פרוסות ושמתי מעל כל פרוסה שקד, ככה שבחלוקה ל10 פרוסות:
פרוסה רגילה - 99 קלוריות
פרוסה עם שקד - 107 קלוריות

תהנה! תעדכן אותי פליז פליז פליז, היא יצאה לי מוצלחת בטירוף. מכינה לפחות פעם בשבוע 😃

את אשכרה היורשת שלי.
😳

אחלה ערכים יחסית לצ'יט! הצ'יטים שלי בזמן האחרון הם שני קרפים עם נוטלה וכדור גלידה כלשהו (פעם בשבועיים על חשבון ארוחת בוקר) וכמות החלבון שם מאודדדד זניחה חחחחחחחחחח
אלו הפנקייקים (היה אחד שבלסתי לפני) ארוחת בוקר שאפשר לשים ביום אימון והיא מעולה

קבצים מצורפים

• 5D016628-C81E-436D-9D02-AEA5CD9E99A4.jpg
    5D016628-C81E-436D-9D02-AEA5CD9E99A4.jpg
    KB 130.6 · צפיות: 50
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית