תזונה בפסח

daniel11

משתמש פעיל
822
121
נק' מוניטין:
167
822
121
אני יודע שזה מוקדם קצת לשאול כי פסח רק בעוד חודשיים אבל אני מתכנן קדימה,
רוצה להתחיל תחיטוב לפני פסח כי בפסח מסה לא יתאפשר בחיים, אבל איך לעזעזל מכינים תפריט מבלי להכניס לחם 1 אפילו ? אני אוכל אורז רק בארוחת צהריים.
אני צריך להגיע ל2100-2200 קל ואין גיינר או משהו
שונא את החג הזה עם ההגזמה של הכשרות אבל לצערי עדיין חי עם ההורים.

אני לא מבין מה הבעיה.
איזה חמץ אתה רגיל לאכול ביום יום שאין לך תחליף עבורו בפסח?

בוא נתחיל מזה שחמץ זה פחמימה. ברגע שאתה אוכל אורז, פתרת חצי מהבעיה, ואת החצי השני תפתור עם מצות ותפוחי אדמה.

אם נשאר לך אפילו חלק קטן של בעיה אחרי זה, פסח זה הזמן הכי טוב לחיטוב, זה החג שהתזונה עשירה בחלבון.
בין כה וכה אתה רוצה יותר חלבון בתפריט בחיטוב, וקצת שומן.

אצלי לעומת זאת, אני בלי אבקת חלבון בחג, ולא אוכל קטניות. מה אני אגיד לך? בשבילי זה חג של הרבה מאוד חלבון, דגים, ביצים, עוף ובשר.

אני לא מבין מה הבעיה.

בוא נתחיל מזה שחמץ זה פחמימה. ברגע שאתה אוכל אורז, פתרת חצי מהבעיה, ואת החצי השני תפתור עם מצות ותפוחי אדמה.

אם נשאר לך אפילו חלק קטן של בעיה אחרי זה, פסח זה הזמן הכי טוב לחיטוב, זה החג שהתזונה עשירה בחלבון.

אצלי לעומת זאת, אני בלי אבקת חלבון בחג, ולא אוכל קטניות. מה אני אגיד לך? בשבילי זה חג של הרבה מאוד חלבון, דגים, ביצים, עוף ובשר.
האמת שגם אני לא משתמש באבקה בחג
יותר דגש על אוכל

ו..החיסון התחיל לעבוד
רציתי לקרוא קצת, שמתי באוזניות מוזיקה קלאסית בfull volume, ו... פשוט נשאבתי. 10 דקות של בהייה בקיר כשבראש רצות תמונות מחיי, מחשבות מראשי.
ממליץ מאוד.

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין מה הבעיה.

החלבון לא בעיה אף פעם בשבילי להגיע אליו
אין בעיה נגיד ארוחת בוקר מצה עם חביתה עם נכנס בתפריט? םשוט הבנתי שמצות זה חרא אםילו יותר מלחם

אין בעיה נגיד ארוחת בוקר מצה עם חביתה עם נכנס בתפריט? םשוט הבנתי שמצות זה חרא אםילו יותר מלחם
כל עוד נכנס לך בערכים אין בעיה עם שום דבר

גם אני לא מצליח להבין מה רע בלחם או מצות. באופן אישי אני לא אוכל לחם כמעט בכלל במהלך השבוע, רק בגלל שאני מרגיש יותר טוב בלעדיו. אבל חיטוב זה בכלל לא קשור.

מצות זה החולשה שלי, אני ממש אוהב מצות, ואני מרגיש מעולה איתם. אבל בשביל חיטוב הכל תלוי בקלוריות שלך, לא להרגשה.

• פותח/ת השרשור
גם אני לא מצליח להבין מה רע בלחם או מצות. באופן אישי אני לא אוכל לחם כמעט בכלל במהלך השבוע, רק בגלל שאני מרגיש יותר טוב בלעדיו. אבל חיטוב זה בכלל לא קשור.

מצות זה החולשה שלי, אני ממש אוהב מצות, ואני מרגיש מעולה איתם. אבל בשביל חיטוב הכל תלוי בקלוריות שלך, לא להרגשה.
חח טוב לא משנה הצלחתי להרכיב תפריט
הוספתי בקטנה מצות
ניסיתי גם להרכיב תפריט שביחס לקל אני לא יהיה רעב
מה חרא בלחם?
אני אוכל על בסיס על קבוע לחם במסה וגם בחיטוב , סתם מצות גם זה לא משהו וגם לר כזה אוהב

אני יודע שזה מוקדם קצת לשאול כי פסח רק בעוד חודשיים אבל אני מתכנן קדימה,
רוצה להתחיל תחיטוב לפני פסח כי בפסח מסה לא יתאפשר בחיים, אבל איך לעזעזל מכינים תפריט מבלי להכניס לחם 1 אפילו ? אני אוכל אורז רק בארוחת צהריים.
אני צריך להגיע ל2100-2200 קל ואין גיינר או משהו
שונא את החג הזה עם ההגזמה של הכשרות אבל לצערי עדיין חי עם ההורים.

אני לא רואה שום בעיה להיות במסה בפסח, גם אם אתה לא אוכל קטניות, עדיין אתה יכול לאכול מספיק טוב וטעים...
בחלבון ושומן כמובן אין שום בעיה אני מניח...
ולגבי פחמימות, נכון שמצה זה לא להיט, אבל אפשר לעשות מזה דברים נחמדים, יכול להכין מצבריי, או מצהפיצה, ועוד.
חוץ מזה יש לך גם תפוחי אדמה ובטטה, בקיצור לא חסר דברים לאכול בפסח.
אם אתה צריך לעשות חי טוב אז תעשה, אבל לא נראה לי שכדאי רק בגלל שיש "פחות מה לאכול בפסח"

זה זועה שלא ברא השטן
אבל אין שום בעיה עם לחם\מצות. הסברה שלחם זה לא טוב נוצרה על ידי מאמנים\תזונאים חולרעות שלא מבינים כלום מהחיים שלהם
חס וחלילה, מצות זה הדבר הכי טעים בעולם. אני ממש לא מבין כאן אנשים. לא יכול להיות שאני האדם היחידי שפשוט חולה על מצות.
אי אפשר לעצור אותי, אני אוכל אותם בלי הפסקה. אין לי שום פחמימה אחרת בפסח.

חס וחלילה, מצות זה הדבר הכי טעים בעולם. אני ממש לא מבין כאן אנשים. לא יכול להיות שאני האדם היחידי שפשוט חולה על מצות.
אי אפשר לעצור אותי, אני אוכל אותם בלי הפסקה. אין לי שום פחמימה אחרת בפסח.
שמע לא אגיד לך שזה מגעיל
אבל זה חסר טעם לגמרי, מרקם של קרטון. כמו לאכול לחם שהיה בחוץ יום שלם. לא נראלי איי פעם בחיים סיימתי מצה שלמה אולי רק בצבא
אם הייתי שומר הייתי אוכל רק תפוחי אדמה כל היום

שמע לא אגיד לך שזה מגעיל
אבל זה חסר טעם לגמרי, מרקם של קרטון. כמו לאכול לחם שהיה בחוץ יום שלם. לא נראלי איי פעם בחיים סיימתי מצה שלמה אולי רק בצבא
אם הייתי שומר הייתי אוכל רק תפוחי אדמה כל היום
התחלנו עם תאורים?
זה קראנצ'י, זה טעים.
טעם של חיטה אבל בלי כל הלחות, פשוט הטעם הטהור.
אני תמיד צריך להיזהר שאני לא מחסל את המצות של כולם.
אני כל שנה אופה מצות בעצמי עם המשפחה, יש משהו במצות יד שאין המצות מכונה. זה חרוך יותר, טעים יותר.
אומרים שצריך לאכול בליל הסדר כזית, לי אומרים תעצור כשאתה מגיע ל2 ק"ג מצות.

מצות במרק, עם ביצים, עם חמין, פשוט משתלב עם הכול.

אלחנן אתה צריך להוציא ספר בישול אוכל יהודי אותנטי אנאבולי מבטיח לך זה יתפוס
קרעת אותי עם אנאבולי 🤣

אומנות אמיתית לא נכנסת בספר.
אין לי מתכונים, הכל תלוי באותו רגע.

כששאלתי את הצדיק פעם איך הוא מכין תוכניות אימונים. הוא ענה לי שזה 90% אינטואיציה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית