הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה בפסח

daniel11

משתמש פעיל
822
121
נק' מוניטין:
167
822
121
אני יודע שזה מוקדם קצת לשאול כי פסח רק בעוד חודשיים אבל אני מתכנן קדימה,
רוצה להתחיל תחיטוב לפני פסח כי בפסח מסה לא יתאפשר בחיים, אבל איך לעזעזל מכינים תפריט מבלי להכניס לחם 1 אפילו ? אני אוכל אורז רק בארוחת צהריים.
אני צריך להגיע ל2100-2200 קל ואין גיינר או משהו
שונא את החג הזה עם ההגזמה של הכשרות אבל לצערי עדיין חי עם ההורים.

אני יודע שזה מוקדם קצת לשאול כי פסח רק בעוד חודשיים אבל אני מתכנן קדימה,
רוצה להתחיל תחיטוב לפני פסח כי בפסח מסה לא יתאפשר בחיים, אבל איך לעזעזל מכינים תפריט מבלי להכניס לחם 1 אפילו ? אני אוכל אורז רק בארוחת צהריים.
אני צריך להגיע ל2100-2200 קל ואין גיינר או משהו
שונא את החג הזה עם ההגזמה של הכשרות אבל לצערי עדיין חי עם ההורים.

היי 😃
קודם כל, אני אישית בפסח לא אוכלת חמץ אבל לא מבחירה - אלא כי אני גרה עם המשפחה שלי ואמא שלי שומרת על הקטע הזה בפסח, ואני ואבא שלי מכבדים (וגם אחים שלי, אבל הם קטנים אז זה לא שיש להם עמדה בעניין גם ככה).
אני מבינה את זה שאתה חושב שיהיה קשה לעשות מסה בפסח, אבל נראה לי שדווקא ההפך. בגלל שכמות הפחמימות (האפשרויות, יותר נכון) בפסח מצטמצמת (ורוב הפחמימות שאפשר לאכול הם יחסית די דלות בקלוריות לעומת הנפח שלהן), יש יותר דגש על בשר וכדומה. אני צמחונית, אבל אני מניחה שאתה לא - אז במקומך הייתי מתמקדת בהרבה הרבה בשר. פסח הופך את זה לקל יותר וזה טוב.
אם בכל אופן אתה רוצה לעשות חיטוב, אני לא חושבת שזו בעיה. אפשר להפוך כל מאכל לדחוס קלורית בקלות. לדוגמה, להוסיף שמנת ומוצרלה לתפוחי אדמה בתנור וכדומה.
חוץ מזה מצות זה באמת אחלה. זה לא וואו ולא טעים כמו לחם אבל זה אכיל.
מבחינת פחמימות, אם תלך לחיטוב או למסה, הייתי הולכת על תפוחי אדמה ובטטות בעיקר, וגם אורז ומצות וכנראה שגם קלחי תירס. דווקא בגלל שרוב המאכלים האלו לא כל כך דחוסים קלורית *בהשוואה לפחמימות אחרות*, אפשר לצרוך יותר מהם. מניחה שהבעיה שלך היא בזה שכמות הקלוריות שאתה צורך גם בחיטוב היא גבוהה מדי, אבל אני חושבת שאם תלמד לחלק את הארוחות בצורה נכונה זאת לא תהיה הבעיה שלך.
(כן, באורז יש 350 קל' ל100 גרם לפני בישול שזה כמו בפסטה ובפתיתים אבל אורז גדל בצורה משמעותית אחרי הבישול, אצלי זה פי 3 או 4 לעומת פתיתים ופסטה שגדלים פי 2 בערך, אז זה אחרת).

חוץ מזה, אם נשארו לך עוד הרבה קלוריות ובהנחה שאכלת מספיק חלבון, תמיד אפשר ללכת על קינוחים ללא גלוטן. פרוסת עוגת מצות, למשל.
אפילו משהו מלוח כמו תפוצ'יפס. שייק חלבון וניל של דנונה (200 קלוריות, 20 גר' חלבון. לא רע בכלל).
לא חסר בקיצור:)

אחרי החיסון השני שתעשה אפשר לדבר על אימון אבל צריך את @nlr666 ביחד למרות שאין לי מקום לכולם בחדר אחד קטן
פחדן, מביא תגבורת. אחרי החיסון השני אני כבר אהיה עמוק בצבא. נו נו, שוין שוין.

אני לא רוצה להפריד ביניכם, אתם deal package.
@nlr666
חחח, אם אתה חושב שאפשר להפריד ביננו אתה באמת מצחיק.
שום אוקיינוס, שום סגר, שום דבר לא יפריד ביננו.
אפילו לא המוות בעצמו ובכבודו.
אנחנו לא באמת חיים, הוא ואני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית