הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Overdose של קפאין?

Snorlax jr

משתמש משקיע
6,100
4,617
נק' מוניטין:
4,629
6,100
4,617
בבית
היי,
לאחר שהסתכלתי במחקר שפורסם בפורום על קפאין נזכרתי במקרה שהיה לי וניסיתי לחפש בpubmed מחקר שנוגע לנושא אבל עדיין לא מצאתי. המקרה שקניתי כדורי קפאין מויטהקוסט וכל כדור היה 200 mg של קפאין. אחרי כמה שבועות של אימונים משום מה לא הרגשתי כבר את ההשפעה של הכדורים(התחלתי ב1 ואז שכבר הרגשתי שאני צריך עוד, לקחתי עוד כדור, שתיים בכולל ואז שלוש.)היה אימון שלקחתי ארבע כדורים(800 mg) ובגדול הרגשתי שהדופק לב שלי הוגבר יותר מהרגיל והיה בעיה להירדם ואני חושב שגם אחרי זה קפאין(קפה) לא השפיע עליי יותר. השאלות בגדול - האם אני הייתי קרוב לטווח של overdose מכדורי קפאין? מה התופעות לוואי בצריכה כמות גדולה מאוד של קפאין?
אשמח לקישור אם מישהו הצליח למצוא. בינתיים אנסה לחפש עוד.

נערך לאחרונה:
אני חושב שהכמות היומית המומלצת היא 400מג
אז בטוח שעברת!
זה הבעיה עם קפאין שהגוף מתרגל אליו,והסף לרגישות ניהיה גבוה.

תעבור לp.w מנה מוקצבת רק לפני אימון וזהו

• פותח/ת השרשור
צריכת קפאין

בתגובה שלי שם צירפתי מחקר
תודה רבה על התשובה. ניסיתי לחפש מחקר קצת יותר עדכני, אני בטוח שמה שרשום רלוונטי עדיין אבל חשבתי שאולי יהיה מחקר קצת יותר מתקדם ושיהיה בערך את הכמות שכבר מתחיל להיות מסוכן(overdose).
אני חושב שהכמות היומית המומלצת היא 400מג
אז בטוח שעברת!
זה הבעיה עם קפאין שהגוף מתרגל אליו,והסף לרגישות ניהיה גבוה.

תעבור לp.w מנה מוקצבת רק לפני אימון וזהו
כן ללא ספק, ידעתי שגם עברתי את הכמות היומית למבוגר.
אני כבר לא לוקח את הכדורים האלה אבל רציתי קצת ללמוד יותר על צריכת קפאין יותר גבוהה, תופעות לוואי וכמו שרשמתי לבן, מה בערך מתחיל להיות כבר מסוכן ברמה של overdose(מבין שצריך ממש להגזים, סתם זורק מספרים אבל בטח מעל ל1200 mg).

מה שלא בריא בסטרס, לא בריא בקפאין.
אנשים אומרים שהרבה מחלות מתחילות מלחץ. לחץ זה מצב סימפטטי שהגוף נכנס אליו כתוצאה מהאדרנלין שמופרש בעת לחץ.
קפאין גורמת להפרשת אדרנלין כמו בלחץ.

אז אם זה נכון שלחץ גורם למחלות, עודף קפאין זה לא טוב.

• פותח/ת השרשור
מה שלא בריא בסטרס, לא בריא בקפאין.
אנשים אומרים שהרבה מחלות מתחילות מלחץ. לחץ זה מצב סימפטטי שהגוף נכנס אליו כתוצאה מהאדרנלין שמופרש בעת לחץ.
קפאין גורמת להפרשת אדרנלין כמו בלחץ.

אז אם זה נכון שלחץ גורם למחלות, עודף קפאין זה לא טוב.
ברור לי שעודף קפאין לא טוב. שוב, כמו שכבר רשמתי רציתי קצת לדעת יותר אבל אני לא מצליח למצוא מחקר יותר חדש מהשנים האחרונות אז פשוט אפסיק את החיפוש שלי כאן וככה או ככה אני לא הולך לחזור לקחת כדורי קפאין על מנת להגיע לאימון ערני. כמה כאפות לפני הסט ואני בסדר 😆

וזה למה עושים סייקלים של קפאין. תעשה הפסקה של שבועיים ותנסה שוב לקחת 200 מ"ג.
מניסיון, אם בהתחלה זה השפיע ולאט לאט העלת צריכה עד שהגעת ל800 אז עומד להיות לך לא קל, תוריד צריכה בהדרגה אם תראה לנכון וכשתגיע ללא בכלל אז תן הפסקה של שבועיים.

אולי לך זה לא יהיה כמו אצלי, רק אומר לך את הניסיון שלי מהפסקות של שתייה קפה לאורך השנים(איכשהו תמיד זה מתחיל בכוס ביום ונגמר בכמה. בחיים שלי לא הייתי קרוב ל800, אז בהצלחה, חח).

• פותח/ת השרשור
וזה למה עושים סייקלים של קפאין. תעשה הפסקה של שבועיים ותנסה שוב לקחת 200 מ"ג.
מניסיון, אם בהתחלה זה השפיע ולאט לאט העלת צריכה עד שהגעת ל800 אז עומד להיות לך לא קל, תוריד צריכה בהדרגה אם תראה לנכון וכשתגיע ללא בכלל אז תן הפסקה של שבועיים.

אולי לך זה לא יהיה כמו אצלי, רק אומר לך את הניסיון שלי מהפסקות של שתייה קפה לאורך השנים(איכשהו תמיד זה מתחיל בכוס ביום ונגמר בכמה. בחיים שלי לא הייתי קרוב ל800, אז בהצלחה, חח).
כבר רשמתי שאני כבר לא עושה את זה פשוט שוב, רציתי לדעת קצת יותר על הנושא כי לא ידעתי הכי הרבה.. היום אני שותה הפוך של נספרסו בבוקר או לפני משמרת וזה עושה את העבודה 😄

כבר רשמתי שאני כבר לא עושה את זה פשוט שוב, רציתי לדעת קצת יותר על הנושא כי לא ידעתי הכי הרבה.. היום אני שותה הפוך של נספרסו בבוקר או לפני משמרת וזה עושה את העבודה 😄
באמת?
עם 60-80 מג אתה מצליח להתעורר??
אני חייב לדחוף מונסטר,רק כדי להניע

עושה בשכל, האמן לי.

• פותח/ת השרשור
באמת?
עם 60-80 מג אתה מצליח להתעורר??
אני חייב לדחוף מונסטר,רק כדי להניע
עושה בשכל, האמן לי.
אני עייף כל הזמן זה לא משנה לי.. אני עובד כמאבטח אז משמרות בוקר או קם ב2 וחצי בבוקר או ב3 וחצי בבוקר.. מתעורר במשמרת כשאני מדבר עם החברים למשמרת או משהו.. ובאימון קצת נכנס לרייג' אם צריך, קצת כאפות לפנים ואני ערני ✌️

איך אתה שותה את הרעל הזה?
המונסטר הלבן זה משקה האלים!
*ללא סוכר וכו וכו
טעים ברמות וגם נותן קיק קטנטן

**סופיילר,עומד להגיע מונסטר עם תוספת קפאין,צטרוליין ושאר ממתקים
הם נכנסים לשוק הp.w

@Shachar S

המינון המומלץ הוא 3 עד 6 מ"ג פר ק"ג משקל גוף, כלומר אם אתה שוקל 70 המינון הארגוגני המקסימלי יהיה 420 מ"ג. מעבר לכך כנראה לא תתקבל תועלת נוספת אבל הסיכוי לתופעות לוואי (הפרעות שינה, חרדה...) כן יהיה משמעותי יותר. אם לא הרגשת משהו ב-6 מ"ג/ק"ג - כנראה פיתחת סבילות מסוימת ואין טעם לתסף עוד ועוד.

אם אני מבין נכון אתה מחפש מחקר על רעילות רצינית. אני לא חושב שמישהו מספיק מטורף כדי לבחון את זה בבני אדם, אבל אתה יכול להסתכל על תיאור מקרה (קישור למטה) של מישהי שלקחה 5000 מ"ג קפאין (התבלבלה בין הסקופ של החלבון לסקופ של הקפאין). כנראה שהיא הייתה מתפגרת אם לא הייתה מגיעה לבית חולים.

גבול מדויק לרעילות לא ברור אם יש, כנראה שהוא ישתנה בגלל גנטיקה ויכולת לפרק קפאין. נראה שה-LD50 (מינון המנה שתהרוג חצי מהאוכלוסייה הנבדקת) בבני אדם הוא בערך 150 מ"ג/ק"ג למרות שהיה תיעוד של מקרי מוות גם ב-57 מ"ג/ק"ג.

לקריאה על תיאור המקרה: Dangerous mistake: an accidental caffeine overdose
לקריאה על רעילות: Caffeine - StatPearls - NCBI Bookshelf

• פותח/ת השרשור
@Shachar S

המינון המומלץ הוא 3 עד 6 מ"ג פר ק"ג משקל גוף, כלומר אם אתה שוקל 70 המינון הארגוגני המקסימלי יהיה 420 מ"ג. מעבר לכך כנראה לא תתקבל תועלת נוספת אבל הסיכוי לתופעות לוואי (הפרעות שינה, חרדה...) כן יהיה משמעותי יותר. אם לא הרגשת משהו ב-6 מ"ג/ק"ג - כנראה פיתחת סבילות מסוימת ואין טעם לתסף עוד ועוד.

אם אני מבין נכון אתה מחפש מחקר על רעילות רצינית. אני לא חושב שמישהו מספיק מטורף כדי לבחון את זה בבני אדם, אבל אתה יכול להסתכל על תיאור מקרה (קישור למטה) של מישהי שלקחה 5000 מ"ג קפאין (התבלבלה בין הסקופ של החלבון לסקופ של הקפאין). כנראה שהיא הייתה מתפגרת אם לא הייתה מגיעה לבית חולים.

גבול מדויק לרעילות לא ברור אם יש, כנראה שהוא ישתנה בגלל גנטיקה ויכולת לפרק קפאין. נראה שה-LD50 (מינון המנה שתהרוג חצי מהאוכלוסייה הנבדקת) בבני אדם הוא בערך 150 מ"ג/ק"ג למרות שהיה תיעוד של מקרי מוות גם ב-57 מ"ג/ק"ג.

לקריאה על תיאור המקרה: Dangerous mistake: an accidental caffeine overdose
לקריאה על רעילות: Caffeine - StatPearls - NCBI Bookshelf
תודה רבה!!!

עברת את הכמות היומית המומלצית, אי אפשר לדעת בדיוק כמה רחוק היית ממינון קטלני כי לא ידוע לי על מחקר שבדק את סף הרעילות

תיאור מקרה (קישור למטה) של מישהי שלקחה 5000 מ"ג קפאין (התבלבלה בין הסקופ של החלבון לסקופ של הקפאין). כנראה שהיא הייתה מתפגרת אם לא הייתה מגיעה לבית חולים.
אם הייתי צורך 5000 מ"ג קפאין הייתי רץ לבית חולים באוסטרליה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית