הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם ניתן לסמוך על הסקוואט בכל הנוגע להמסטרינג?

מצטער אבל לא הבנתי לגמרי את השאלה שלך. אתה שואל אם אפשר למנוע את המעורבות של ההאמס בסקוואט ?
בכל מקרה בכללי ההאמסטרינג עובד בכל סוגי הסקוואט (Low bar, High bar וגם Front squat) אבל הFront וה High bar הקוואדס יותר דומיננטים בתרגיל מאשר ב Low bar שזה יותר מערב את ההאמסטרינגס.

מצטער אבל לא הבנתי לגמרי את השאלה שלך. אתה שואל אם אפשר למנוע את המעורבות של ההאמס בסקוואט ?
בכל מקרה בכללי ההאמסטרינג עובד בכל סוגי הסקוואט (Low bar, High bar וגם Front squat) אבל הFront וה High bar הקוואדס יותר דומיננטים בתרגיל מאשר ב Low bar שזה יותר מערב את ההאמסטרינגס.
הוא כנראה שואל האם סקוואט מכסה עבודה על ההמסטרינג, האם במידה ועושים סקוואט לא צריך לבודד המסטרינג.

מי צריך האמסטרינג?
אם בכוח אתה חפץ, תעשה תרגילי כוח בלי קשר לאיזה שריר פועל.
ואם בפיתוח גוף אתה חפץ, מה הקשר האמסטרינג? זה מה שחסר לך?

מי צריך האמסטרינג?
אם בכוח אתה חפץ, תעשה תרגילי כוח בלי קשר לאיזה שריר פועל.
ואם בפיתוח גוף אתה חפץ, מה הקשר האמסטרינג? זה מה שחסר לך?
לחלוטין לא מסכים עם הגישה שלך. גם כשאתה מתאמן על כח - שריר גדול יותר ירים יותר משקל ולחלוטין יש יתרון לעבודת בידוד לשרירים וביצוע תרגילי עזר במטרה להגדיל ו/או לחזק שריר ספציפי.

לחלוטין לא מסכים עם הגישה שלך. גם כשאתה מתאמן על כח - שריר גדול יותר ירים יותר משקל ולחלוטין יש יתרון לעבודת בידוד לשרירים וביצוע תרגילי עזר במטרה להגדיל ו/או לחזק שריר ספציפי.
כדי להיות טוב בסקוואט, צריך לעשות סקוואט. אני יודע שאתה ועוד הרבה מתאמנים אוהבים לבודד הרבה, כמו שוואסטסייד בנויים על לחפש נקודות חלשות ולבודד אותם.
בתוכנית כמו וואסטסייד שכל התוכנית היא תרגילי עזר, אין מנוס מלבודד.

ברמה מתקדמת, תוכנית צריכה לקחת בחשבון חולשות מסוימות ולפעמים לבודד. אבל לרוב מתאמני הכוח, התרגיל הבסיסי יהיה עדיף.

נגיד, חלק יעשו 3 סטים לסקוואט, 3 סטים להאמסטרינגס 3 סטים לקוואדס, בזמן ש9 סטים לסקוואט יתרום לפעמים יותר לסקוואט שלהם.

בקיצור, הייתי מחפש סיבה טובה לבודד שריר לפני שאוותר על חלק מתרגיל ראשי בשבילו.

כדי להיות טוב בסקוואט, צריך לעשות סקוואט. אני יודע שאתה ועוד הרבה מתאמנים אוהבים לבודד הרבה, כמו שוואסטסייד בנויים על לחפש נקודות חלשות ולבודד אותם.
בתוכנית כמו וואסטסייד שכל התוכנית היא תרגילי עזר, אין מנוס מלבודד.

ברמה מתקדמת, תוכנית צריכה לקחת בחשבון חולשות מסוימות ולפעמים לבודד. אבל לרוב מתאמני הכוח, התרגיל הבסיסי יהיה עדיף.

נגיד, חלק יעשו 3 סטים לסקוואט, 3 סטים להאמסטרינגס 3 סטים לקוואדס, בזמן ש9 סטים לסקוואט יתרום לפעמים יותר לסקוואט שלהם.

בקיצור, הייתי מחפש סיבה טובה לבודד שריר לפני שאוותר על חלק מתרגיל ראשי בשבילו.
מנגד, 9 סטים של סקוואט ידרוש הרבה יותר מההתאוששות שלך ויקח הרבה יותר זמן באימון ככה שההשוואה הזאת פשוט לא באמת תואמת את המציאות. מתאמן צריך למצוא את האיזון בין כמה מההתאוששות שלו הוא צריך "להשקיע" בסקוואט לעומת כמה לתת לתרגילי עזר.
ואגב, כשיש לך חולשה בהאמסטרינג שמגבילה את הסקוואט שלך, תרגיל שנועד לחזק את ההאמסטרינג יותר כנראה יתרום להתקדמות שלך יותר מאשר עוד כמה סטים של סקוואט.
עכשיו, האם מתאמן מתחיל חייב לשבור את הראש על תרגילי עזר כל אימון? לא. אבל כשעברת את שלב הnoob gains ואתה כבר לא מתקדם ליניארית כדאי להתחיל להתייחס לנקודות החלשות באימונים.
לראיה, אין אף מאמן עם שם גדול בעולם שנותן למתאמנים שלי לעשות רק sbd חוץ מריפטו - שהוא בכלל לא מאמן פווארליפטינג

אבל גם פותח הפוסט הוא לא פווארליפטר ואני בספק אם הוא מסקוויט את משקל גופו. לכן, הוא יכול להתחזק נפלא רק עם סקוואט ודדליפט.

• פותח/ת השרשור
אבל גם פותח הפוסט הוא לא פווארליפטר ואני בספק אם הוא מסקוויט את משקל גופו. לכן, הוא יכול להתחזק נפלא רק עם סקוואט ודדליפט.

האמת שכן לפני הקורונה כן הצלחתי חח אבל זה כבר לא רלוונטי

למטרות גדילה- לא אידיאלי אבל אתה תגדל שם, הייתי מוסיף תרגיל של כפיפה במכונה ביום של הסקוואט בשביל למקסם.

אם הוא לא פווארליפטר והמטרה שלו היא פיתוח הגוף אז חד משמעית יש מקום להוסיף תרגילי עזר להאמסטרינג

אם הוא לא פווארליפטר והמטרה שלו היא פיתוח הגוף אז חד משמעית יש מקום להוסיף תרגילי עזר להאמסטרינג

ואם הוא לא פווארליפטר והמטרה שלו היא כוח בסיסי, זאת אומרת 1.5-2 משקל גוף סקוואט ודדליפט? בוודאות ניתן להגיע לזה גם ללא תרגילי עזר מבודדים להאמסטרינג.

ואם הוא לא פווארליפטר והמטרה שלו היא כוח בסיסי, זאת אומרת 1.5-2 משקל גוף סקוואט ודדליפט? בוודאות ניתן להגיע לזה גם ללא תרגילי עזר מבודדים להאמסטרינג.

מה כל ההשערות הלא רלוונטיות לדיון אני לא מצליח להבין.

חוץ מזה לעניות דעתי,
כדי להגיע לסקוואט פי 2 ממ.ג בהחלט צריך לחזק שרירי עזר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית