נק' מוניטין:
87
- 545
- 78
האם ניתן למנוע את בידוד ההמסטרינג דרך הסקוואט?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
הוא כנראה שואל האם סקוואט מכסה עבודה על ההמסטרינג, האם במידה ועושים סקוואט לא צריך לבודד המסטרינג.מצטער אבל לא הבנתי לגמרי את השאלה שלך. אתה שואל אם אפשר למנוע את המעורבות של ההאמס בסקוואט ?
בכל מקרה בכללי ההאמסטרינג עובד בכל סוגי הסקוואט (Low bar, High bar וגם Front squat) אבל הFront וה High bar הקוואדס יותר דומיננטים בתרגיל מאשר ב Low bar שזה יותר מערב את ההאמסטרינגס.
סקוואט בלבד לא אבל עם דדליפט בנוסף לסקוואט שזה נוגע לליפטרים זה מספיק, לא?לרוב המוחלט של האנשים זה לא יהיה מספיק בכלל.
גם לא.סקוואט בלבד לא אבל עם דדליפט בנוסף לסקוואט שזה נוגע לליפטרים זה מספיק, לא?
מי צריך האמסטרינג?
אם בכוח אתה חפץ, תעשה תרגילי כוח בלי קשר לאיזה שריר פועל.
ואם בפיתוח גוף אתה חפץ, מה הקשר האמסטרינג? זה מה שחסר לך?
לחלוטין לא מסכים עם הגישה שלך. גם כשאתה מתאמן על כח - שריר גדול יותר ירים יותר משקל ולחלוטין יש יתרון לעבודת בידוד לשרירים וביצוע תרגילי עזר במטרה להגדיל ו/או לחזק שריר ספציפי.מי צריך האמסטרינג?
אם בכוח אתה חפץ, תעשה תרגילי כוח בלי קשר לאיזה שריר פועל.
ואם בפיתוח גוף אתה חפץ, מה הקשר האמסטרינג? זה מה שחסר לך?
כדי להיות טוב בסקוואט, צריך לעשות סקוואט. אני יודע שאתה ועוד הרבה מתאמנים אוהבים לבודד הרבה, כמו שוואסטסייד בנויים על לחפש נקודות חלשות ולבודד אותם.לחלוטין לא מסכים עם הגישה שלך. גם כשאתה מתאמן על כח - שריר גדול יותר ירים יותר משקל ולחלוטין יש יתרון לעבודת בידוד לשרירים וביצוע תרגילי עזר במטרה להגדיל ו/או לחזק שריר ספציפי.
מנגד, 9 סטים של סקוואט ידרוש הרבה יותר מההתאוששות שלך ויקח הרבה יותר זמן באימון ככה שההשוואה הזאת פשוט לא באמת תואמת את המציאות. מתאמן צריך למצוא את האיזון בין כמה מההתאוששות שלו הוא צריך "להשקיע" בסקוואט לעומת כמה לתת לתרגילי עזר.כדי להיות טוב בסקוואט, צריך לעשות סקוואט. אני יודע שאתה ועוד הרבה מתאמנים אוהבים לבודד הרבה, כמו שוואסטסייד בנויים על לחפש נקודות חלשות ולבודד אותם.
בתוכנית כמו וואסטסייד שכל התוכנית היא תרגילי עזר, אין מנוס מלבודד.
ברמה מתקדמת, תוכנית צריכה לקחת בחשבון חולשות מסוימות ולפעמים לבודד. אבל לרוב מתאמני הכוח, התרגיל הבסיסי יהיה עדיף.
נגיד, חלק יעשו 3 סטים לסקוואט, 3 סטים להאמסטרינגס 3 סטים לקוואדס, בזמן ש9 סטים לסקוואט יתרום לפעמים יותר לסקוואט שלהם.
בקיצור, הייתי מחפש סיבה טובה לבודד שריר לפני שאוותר על חלק מתרגיל ראשי בשבילו.
אבל גם פותח הפוסט הוא לא פווארליפטר ואני בספק אם הוא מסקוויט את משקל גופו. לכן, הוא יכול להתחזק נפלא רק עם סקוואט ודדליפט.
🤣🤣🤣(בהנחה ולא תנסה להגדיל את ההאמסטרינג באמצעות כפיפת מרפקים)
אם הוא לא פווארליפטר והמטרה שלו היא פיתוח הגוף אז חד משמעית יש מקום להוסיף תרגילי עזר להאמסטרינגאבל גם פותח הפוסט הוא לא פווארליפטר ואני בספק אם הוא מסקוויט את משקל גופו. לכן, הוא יכול להתחזק נפלא רק עם סקוואט ודדליפט.
אם הוא לא פווארליפטר והמטרה שלו היא פיתוח הגוף אז חד משמעית יש מקום להוסיף תרגילי עזר להאמסטרינג
ואם הוא לא פווארליפטר והמטרה שלו היא כוח בסיסי, זאת אומרת 1.5-2 משקל גוף סקוואט ודדליפט? בוודאות ניתן להגיע לזה גם ללא תרגילי עזר מבודדים להאמסטרינג.