הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
וזה מבלי לדבר על הנזק שיגרם לילדים שהם יגדלו...
אני מנסה להבין על איזה נזק אתה מדבר? כי יש מספיק מחקרים שמראים אתה לא יכול להפוך את הילד הומו אם יש לו אבא ואבא(לא שזה נזק אבל זה לרוב מה שאנשים מתכוונים שהם אומרים את זה)

אני מנסה להבין על איזה נזק אתה מדבר? כי יש מספיק מחקרים שמראים אתה לא יכול להפוך את הילד הומו אם יש לו אבא ואבא(לא שזה נזק אבל זה לרוב מה שאנשים מתכוונים שהם אומרים את זה)

בנתיים זה הסטרייטים "שמייצרים" ילדים הומואים..
99.9% מהלסביות וההומואים שהכרתי בחיי גדלו בבית עם אבא ואמא.. אולי משהו במודל הזה לא מוצלח 🤣

בנתיים זה הסטרייטים "שמייצרים" ילדים הומואים..
99.9% מהלסביות וההומואים שהכרתי בחיי גדלו בבית עם אבא ואמא.. אולי משהו במודל הזה לא מוצלח 🤣
אנחנו ממשיכים להכניס בכונן הלא הנכון

וזה מבלי לדבר על הנזק שיגרם לילדים שהם יגדלו
ומה עם נזק של ילד שגדל לאבא ואמא לפי הספר והם היו חרא של הורים ואנסו/הרביצו? למה אתה לא עושה מבחן הורות להערכת הנזק לכולם?

🤣🤣🤣🤣🤣
9blat275pq251.jpg

שנתינת זכויות לאותו אדם פוגעת בזכויות שלי, אם אין נישואים ברבנות דתיים לא יכולים להתחתן...
אז השאלה הבאה היא מי אמר שזכויות שלי יותר טובות מזכויות של להט"ב?
אני אחזיר תשובה- מי אמר שזכויות של להט"ב יותר טובות מזכויות שלי?
וזה מבלי לדבר על הנזק שיגרם לילדים שהם יגדלו...
אחי הכרת פעם הומו? אנשים רגילים לעיתים קרובות שמחים יותר אז הילדים שלהם יהיו בסדר גמור

לא הבנתי איך זה פוגע בזכויות שלך לא היה איזה הסבר ובטח שלא נימוק

זו רטוריקה חסרת כל משמעות שנשמעת הרבה בדיוני נישואים ולהט"ב, כי מעולם לא היה ניסיון לפגוע בזכויות של אחרים. אף אחד לא מנסה לשנות הרבנות, אלא רק רוצים אלטרנטיבה

לא הבנתי איך זה פוגע בזכויות שלך לא היה איזה הסבר ובטח שלא נימוק
אם אין מי שיפקח על ילודה/נישואים אתה לא יכול לדעת מי ממזר ומי לא...

אם אין מי שיפקח על ילודה/נישואים אתה לא יכול לדעת מי ממזר ומי לא...
למה שזה יהיה למי שזה לא משנה לו?
ולמה רק הרבנות יכולה לעשות את זה? ארגונים אחרים לא יכולים? מה עם ארגונים רפורמיים וקונסרבטיביים? גם הם יהודים.
והמצב שאתה מדבר עליו הוא טוב ויפה ברבנות שעובדת כמו שצריך, אבל רבנות שמשאירה יהודיות עגונות במשך עשרות שנים מחייבת את אותה אישה או לא ללדת יותר או ללדת ממזרים, והכל תחת חסות הרבנות

ולמה רק הרבנות יכולה לעשות את זה? ארגונים אחרים לא יכולים? מה עם ארגונים רפורמיים וקונסרבטיביים? גם הם יהודים.
והמצב שאתה מדבר עליו הוא טוב ויפה ברבנות שעובדת כמו שצריך, אבל רבנות שמשאירה יהודיות עגונות במשך עשרות שנים מחייבת את אותה אישה או לא ללדת יותר או ללדת ממזרים, והכל תחת חסות הרבנות
אני חייב להקדים שאני לא מבין לעומק בכלום מהנושא המדובר.

אבל לנושא של גיור רפורמי, יש השלכות עצומות על שומרי התורה והמצוות. קהילה שאומרת שמה שכתוב בתורה לא רלוונטי היום לא יכולה לקבוע שאדם גוי נעשה יהודי על פי כללי התורה אם היא כבר לא רלוונטית עבורו.

הרי מה זה גיור? בשבילנו זה חלק מהתורה, יש חוק בתורה שאסור למי שיהודי להינשא למי שאינו יהודי. מי שמחפש לקבל אזרחות ישראלית בלבד, מצידי שיקבל עם סף תנאים מדיני, אבל זה לא הגיוני לכפות את שומרי התורה והמצוות לקבל את הסמכות של קהילה שבמפורש לא מחזיקה בדעה שלה. אל תקרא לזה גיור, תקרא לזה קבלת אזרחות או משהו כזה.

אני לא בקיא ברבנות ומה היא עושה. אבל לגבי הטיעון שהיא משאירה עגונות שנים, על זה נאמר Hate the game, don't hate the players.
אם כך התורה קבעה, עם כמה שזה מתסכל, זה ההלכה. אף אחד לא חייב להקשיב להלכה, היא יכולה להתחתן מתי ועם מי שהיא רוצה, אבל שלא תכעס על כללי התורה שקבעו שבנה יהיה ממזר. למה בכלל שיהיה איכפת לה שמישהו חושב שבנה ממזר? זה רק רלוונטי לאדם אחר שומר תורה ומצוות ששוקלת להתחתן איתו.

אבל יש אנשים שלא מאמינים במונח ממזר מה זה רלוונטי אליהם?
אתה חי במדינה שזה רלוונטי לאולי רוב האזרחים שלה, הדתיים והמסורתיים.

תעשה מה שמתחשק לך, אבל את הילד שתביא לעולם מגיע לו לדעת מי היה אמא ואבא שלו, ואם מתחשק לו לאהוב ולהתחתן עם בחורה שהמונח ממזר משנה לה (ויש המון אנשים בארץ שזה מאוד משנה להם) יש לו את הזכות לדעת.

בעיניי, זה כמו אישה שמקיימת יחסים עם כמה גברים בטווח זמן קצר, ולכן הילד לא ידע מי זה האבא שלו. זה פשוט דבר מסריח לעשות לילד שלך. מילא אם אותם גברים היו מוכנים לעשות בדיקה גנטית שנים אחר כך כשיש ילד לבדוק, אבל מי ירצה להיבדק? החוק לא מחייב למיטב ידיעתי. תאר לעצמך את הנזק שהיא עשתה לילד שלה.

יש להורים אחריות לילדים שלהם, אם עשיתם טעויות לפחות תנו לילדים לדעת את האמת, ולא לדפוק אותם בעתיד.

אתה חי במדינה שזה רלוונטי לאולי רוב האזרחים שלה, הדתיים והמסורתיים.

תעשה מה שמתחשק לך, אבל את הילד שתביא לעולם מגיע לו לדעת מי היה אמא ואבא שלו, ואם מתחשק לו לאהוב ולהתחתן עם בחורה שהמונח ממזר משנה לה (ויש המון אנשים בארץ שזה מאוד משנה להם) יש לו את הזכות לדעת.

בעיניי, זה כמו אישה שמקיימת יחסים עם כמה גברים בטווח זמן קצר, ולכן הילד לא ידע מי זה האבא שלו. זה פשוט דבר מסריח לעשות לילד שלך. מילא אם אותם גברים היו מוכנים לעשות בדיקה גנטית שנים אחר כך כשיש ילד לבדוק, אבל מי ירצה להיבדק? החוק לא מחייב למיטב ידיעתי. תאר לעצמך את הנזק שהיא עשתה לילד שלה.

יש להורים אחריות לילדים שלהם, אם עשיתם טעויות לפחות תנו לילדים לדעת את האמת, ולא לדפוק אותם בעתיד.
הרבה מילים מעט מאוד משמעות

הרבה מילים מעט מאוד משמעות
הדיון אינו על המשמעות של ממזר, אולי באמת אין משמעות.
הדיון הוא על כך שהנושא רלוונטי ומשמעותי להרבה אזרחים בארץ.

אני אישית בדעה שכל אחד יעשה מה שמתחשק לו, ומי ששומר תורה ומצוות יקים רבנות פרטית שעוקבת אחרי היחוס של כל שומרי התורה והמצוות. אבל זה יגרום לכך, שיהיה מאוד קשה לכמות גדולה מאוד של אנשים שיוכלו אי פעם להשתלב בציבור מאוד גדול כאן בארץ. זה צריך להיות אינטרס של כולנו הנושא.

הרי נשואין הוא עניין דתי בלבד, מי שרוצה לחיות עם מי שרוצה, למה להתחתן? זה טקס דתי לכל דבר ועניין. מה המשמעות שלה בלי דת? ומי שרוצה לחגוג מסיבה עם חברה שלו, שיחגוג, אף אחד לא מתנגד, שיביאו גם ילדים ביחד.
מי שרוצה את התעודה הדתית שאומרת שהוא נשוי לפי ההגדרה הדתית, צריך לנהוג על פי כלליה.

ברבנות שעובדת כמו שצריך, אבל רבנות שמשאירה יהודיות עגונות במשך עשרות שנים מחייבת את אותה אישה או לא ללדת יותר או ללדת ממזרים, והכל תחת חסות הרבנות
מסכים יש הרבה מחדלים ברבנות שצריכים שיפור ודחוף
אם יש לך דרך לשמור על פיקוח גם בלי הרבנות אז בשמחה, לגבי רפורמים אני לא בטו שאפשר לקרוא להם יהודים מהבחינה של קיום ההלכה...
אבל יש אנשים שלא מאמינים במונח ממזר מה זה רלוונטי אליהם?
אני מאמין שאם תסתכל בהודעות קודמות שלי באשכול הזה תמצא תשובה לשאלתך

ומה אם אנשים מהקהילה הגאה שהם דתיים?
הם לא נדפקים מזה?
למה נדפקים?
אם הוא דתי, הוא בטח יודע שהדת לא מכירה בנישואין בין שני גברים, אין בנישואין כאלו שום תוקף הלכתי.
אם הם בכל זאת רוצים לחיות ביחד, שיהנו, אף אחד לא מונע מהם.
אם הם מזמינים אותי למסיבת החתונה שלהם, בלי תוקף נישואין הלכתי, יש מצב שגם אגיע בהתאם ללו"ז שלי.

מה הבעיה שאנשים יאהבו ויחיו יחד?

אם מישהי ילדה מישהי מחוץ למסגרת הנישואין לי אסור להתחתן איתה, כאשר אתה אומר לתת ללהט"ב אופציה להתחתן ברבנות אתה אומר לסגור את הרבנות...
וכמו שרב לא אמור להביע דעה בנושא שהוא לא מבין כמו קורונה אני מצפה שחילוני שלא ממש מבין מה הדת דורשת לא יביע דעה שקשורה לדת....
מה? איפה כתוב שאם מישהי נולדה מזוג לא נשואי אסור להתחתן איתה ? דבר שני אם אסור להתחתן איתה אז תתחתן עם מישהי אחרת ..
הדבר המצחיק שקורה פה זה שיש אנשים שלא רוצים לחיות על פי התורה , אבל הם רוצים לשנות את התורה כדאי שהם יוכלו להגיד שאיך שהם חיים זה גם בסדר על פי התורה .

זה כמו להבדיל שאני אחליט שאני מנהל של מקום עבודה ואקבע את מי אני מקבל לעבוד שם , שבפועל אני בכלל לא מכיר את מקום העבודה ולא עובד שם ו.

ומה שכבר לא מצחיק והופך לעצוב זה הצביעות של אנשים כי אין לנו זכות קיום פה במדינה אם לא התורה , כל הסיבה שאנחנו נמצאים פה במדינת ישראל זה בגלל שזה כתוב בתורה ובזכות זה קיבלנו את הזכות להקים פה מדינה , מדינת היהודים(עכשיו יבואו אנשים ויחליטו איך הופכים ליהודי ? זה לא כמו להוציא תואר במחשבים) אם אין לנו את התורה אז אנחנו כביכול באמת כובשים והיו פה אנשים קודם לפנינו וזה השטחים שלהם , ובאותה תורה שהרבה אנשים אומרים שבגלל זה הארץ שלנו ויש לנו זכות להיות פה כתוב לשמור שבת ואיך עושים גיור וכדו' .

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית