הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
אני אישית רוצה להצביע לירון זליכה , אבל לא נראה לי שהוא יעבור את אחוז החסימה..
כרגע אין לי מושג למי להצביע.. 😭

• פותח/ת השרשור
אני אישית רוצה להצביע לירון זליכה , אבל לא נראה לי שהוא יעבור את אחוז החסימה..
כרגע אין לי מושג למי להצביע.. 😭

תראה איך שאול מהערוץ ״כאן״ מפריך לחלוטין את האידיאולוגיה הכלכלית שלו, במשחקי הכיס. הוא מדבר שטויות בלי סוף.
תצביע סער/ לפיד

תראה איך שאול מהערוץ ״כאן״ מפריך לחלוטין את האידיאולוגיה הכלכלית שלו, במשחקי הכיס. הוא מדבר שטויות בלי סוף.
תצביע סער/ לפיד

לצערי רוב הסיכוי שאני אצביע ללפיד.. לפחות הוא לא בוגד!🙄

אני לא מצביע משנאת ביבי אלא מאהבת המדינה, אני ממש לא מחסידי ביבי אבל חושב שלמרות המגרעות הענקיות שלו הוא עדיין לא האופציה הכי גרועה על השולחן וזה אומר הכול על "האלטרנטיבות" שלו.
אני באופן אישי מצביע לגדעון סער אחרי שלא הצבעתי באף אחד משלושת הסבבים שבאו אחרי הסבב הראשון, האג'נדה שלו כמעט זהה לשלי, יש לו ניסיון ועשייה ובנוסף אהבתי מאוד את הרשימה שלו שבאופן מפתיע מייצגת את האג'נדה הרוויזיוניסטית בלי איזה מסתנן שמנסה לתפוס טרמפ לכנסת וגם אין בה אנשים מתלהמים ומביכים כמו במפלגת האם.
הדבר היחיד שגרם לי להסס זה המצע שלו בנושאי דת ומדינה והעבר שלו בעניין חקיקה שנוגעת לנושא הזה כמו חוק המרכולים, שמעתי ממנו כמה ראיונות מעודדים בנושא הזה ולא נראה שהוא מתכוון למשוך לכיוון כפייה דתית. מקווה שלא אצטער על הבחירה הזאת, הייתי מצביע לגנץ כאות הערכה על המהלך האמיץ שלו בניסיון לסיים את טירוף הבחירות הזה, הוא הוכיח לי שטובת ישראל באמת עומדת לנגד עיניו אבל אני לעולם לא אתן את הקול שלי ל"שותף טבעי" של מפא"י ומרצ.
לא שאני מצביע לו בגלל זה אבל ראיתי שהוא התחייב בכתב לא לשבת עם ביבי והוא נחשב לנמסיס שלו כבר שנים עוד לפני שעזב את הליכוד, אז אם זה מדאיג אותך הוא אופציה טובה עבורך.
כשאתה מצביע לסער אתה מקבל עוד מאותו הסוג, אבל המצביא שלך אדם כשרוני פחות.
אתמול ראיתי ביוטיוב כתבה שלילית על נתניהו, אבל לבסוף היכולות שלו כאיש חריף וערמומי, הם כלים מכריעים בהרבה חזיתות.
בסוף, נניח שכולם אינטרסנטים, השאלה מי מגיע עם ארגז הכלים הכי טוב.

בגדול אם תשים לב, כל הדיון כאן הוא רגשי,
גם אנשים חכמים נתפסים לכותרות שנגעו בהם כמו,"מנהרות", "מרכולים".
סביר להניח שבפועל הצביון של המדינה לא יזדעדע, סביר להניח שכל רומ היה מטפל במנהרות בשלב שבו הן היו איום מספיק משמעותי, סביר להניח שכיפת ברזל קרתה בגלל מהנדסים ולא בגלל עמיר פרץ.

אתה בוחר מנהיג, אז אתה בעיקר מבקש שפרספקטיבה שלו תשפיע קצת על הטרנד שאליו סוכמים את הכוחות של המומחים תחתיו/ תשחק יותר לטובה עם המשאבים הקיימים
. בישראל של היום, בשנים הקרובות אין לך סוגיות בוערות בטירוף. אתה כנראה מחליף בין כסף לכסף, או בין כסף לקצת פחות כסף פלוס יכולות בינוניות עד מעט טמטום.

• פותח/ת השרשור
אתמול ראיתי ביוטיוב כתבה שלילית על נתניהו, אבל לבסוף היכולות שלו כאיש חריף וערמומי, הם כלים מכריעים בהרבה חזיתות.

סביר להניח שבפועל הצביון של המדינה לא יזדעדע, סביר להניח שכל רומ היה מטפל במנהרות בשלב שבו הן היו איום מספיק משמעותי, סביר להניח שכיפת ברזל קרתה בגלל מהנדסים ולא בגלל עמיר פרץ.

אתה בוחר מנהיג, אז אתה בעיקר מבקש שפרספקטיבה שלו תשפיע קצת על הטרנד שאליו סוכמים את הכוחות של המומחים תחתיו/ תשחק יותר לטובה עם המשאבים הקיימים
. בישראל של היום, בשנים הקרובות אין לך סוגיות בוערות בטירוף. אתה כנראה מחליף בין כסף לכסף, או בין כסף לקצת פחות כסף פלוס יכולות בינוניות עד מעט טמטום.

הכל נכון.אין לי בעיה עם רה״מ מושחט לחלוטין כל עוד הוא פועל לטובת המדינה, ומדי פעם מרוויח פה ושם.
רה״מ כיום פועל אך ורק למען המשך כהונתו כרה״מ. לא אוכף את ההלוויות ההמוניות, לא פותח ערים בצורה מותנית בצבע הרמזור, אשכרה זורק כסף על העם למרות שהמון לא צריכים.. זה לא רק שהפעולות האלו הם רק החלטה שגויה, ניתן לראות מיד שלכל פעולה ופעולה רווח פוליטי אדיר.

חלק מהעבודה התודעתית החזקה שביבי עשה הייתה לגרום לאנשים שהוא מתת האל לאנושות ושאף אחד לא יכול להחליף אותו.
הוא אחד הפוליטיקאים החריפים שידעה מדינת ישראל אבל בו בזמן אדם מניפולטיבי שפועל אך ורק משיקולים אסטרטגיים ואינטרסים אישיים, כל התכונות שלו לא שוות שום דבר אם הוא ייקח החלטה קודם כל לפי האינטרס הפוליטי שלו מאשר האינטרס של מדינת ישראל. אתה לעולם לא תדע אם גדעון סער פחות מוכשר מביבי אם הוא לא יחליף אותו, אני מעדיף לתת את הקול שלי למנהיג "פחות מוכשר" אבל כזה שעושה רושם שלא ינהל את המדינה קודם לפי הצרכים שלו ויחבור למי שייתן לו כלים לשמר את מעמדו ולחמוק ממשפט (לא נכנס לאשם או לא, זה ברור כשמש שהוא מנסה להתחמק ממשפט ומוכן להקריב הכול בשביל זה). זה ראש הממשלה המוכשר שאמר בעצמו שאדם ששקוע עד צוואר בחקירות לא כשיר לנהל את המדינה.
אין בישראל נושאים בוערים? האיום האיראני? הגבול הצפוני שמבעבע? הכלכלה שספגה את המכה הכי קשה שלה מאז קום המדינה בעקבות הקורונה? מערכות הבריאות והרווחה שקורסות? יכול להיות שהייתי בתרדמת והפכנו לשוויץ בזמן הזה? תמיד יהיו כאן נושאים בוערים, ברגע שנפסיק לעמוד על המשמר ונצא לשניה מנקודת הנחה שאין נושאים בוערים במדינה הזאת זה יהיה סופה של המדינה.

חחחחחח מצחיק אותי שרשמו כאן לפיד, ליצן גדול

חחחחחח מצחיק אותי שרשמו כאן לפיד, ליצן גדול
הוא בהחלט לא הפוליטיקאי הכי טוב שיש, אבל יש לך אלטרנטיבות טובות יותר?
בפוליטיקה הישראלית אני לא מכיר הרבה עם רקורד של עקביות במה שהם אומרים ומבצעים, ובאותו זמן יש להם כוח פוליטי גדול יחסית

בפוליטיקה הישראלית אני לא מכיר הרבה עם רקורד של עקביות במה שהם אומרים ומבצעים, ובאותו זמן יש להם כוח פוליטי גדול יחסית

זאת הבעיה שאין לי, כל פעם שבמקרה יוצא לי לשמוע דיון בחדשות (שאני אף פעם לא רואה) תמיד שנגמר בזה שניכנסים אחד לשני בדיבור, מרגיש לי שאנשים בני 40-60 מנהלים את המדינה ומהצד זה נראה כמו קייטנה.
באמת שאין לי מישהו רציני בראש, אבל הזמן יעשה את שלו ונראה אולי יהיה מישהו מספיק טוב.
אבל לא לפיד..

זאת הבעיה שאין לי, כל פעם שבמקרה יוצא לי לשמוע דיון בחדשות (שאני אף פעם לא רואה) תמיד שנגמר בזה שניכנסים אחד לשני בדיבור, מרגיש לי שאנשים בני 40-60 מנהלים את המדינה ומהצד זה נראה כמו קייטנה.
באמת שאין לי מישהו רציני בראש, אבל הזמן יעשה את שלו ונראה אולי יהיה מישהו מספיק טוב.
אבל לא לפיד..
לדעתי הקמפיין של ביבי הצליח כשאנשים אומרים דברים כאלה.
ביבי מוכר את היכולות הפוליטיות שלו כאלוהיות, ובאמת אין שני לו בפוליטיקה, אבל הוא גורם לאנשים לחשוב שעדיף לנו להישאר איתו עד שיבוא מישהו בקליבר שלו. בעשור הקרוב אני לא מאמין שנראה משהו כזה, אז אנחנו צריכים לבחור מישהו אחר שכן כשיר ויהיה יעיל, ולפיד הוא הבנאדם היחיד שיש לו את הכוח ואת הרצון לשפר את חיי האזרחים במדינה ולא משיחי. נכון שהוא לא מתקרב לקריזמה של ביבי, אבל הוא באמת יכול לעזור.
הבנאדם היחיד שדומה ללפיד אבל מהצד הימני של המפה הוא סער, אבל סער משיחי, אם יחסי הדת-מדינה זה משהו שחשוב לך אז הוא לא בשבילך. ביבי החמיר את היחסים מכניעה לחרדים, סער יעשה זאת מרצון כמו שהוא עשה בכל תפקיד שלו עד עכשיו

אבל לא לפיד..

מבחינתי לפיד זה הרע במיעוטו...
ב'תכלס זה טרפה וזה נבלה.
אני נתקל בהרבה אנשים שמרגישים שאין להם למי להצביע.

אני לא חושב שיש מישהו שהצהיר על עצמו כמועמד לגיטימי לראשות הממשלה שהוא יותר גרוע מיאיר לפיד.
עקביות במה שהוא אומר ומבצע? מה הוא ביצע אם אפשר לשאול?
אני זוכר בנאדם שאמר שאין לו מושג בכלכלה ורץ להיות שר האוצר, אני זוכר בנאדם שפרסם טור תמיכה בחוק הצרפתי בעיתון שהוא כותב בו ופתאום הפך לגדול מתנגדיו כשגילה שהנמסיס שלו עומד להרוויח מהחוק הזה (וגם אמר שהחוק הצרפתי במקור לא חל על עבירות שמתבצעות בזמן הכהונה שזה פשוט לא נכון, משמע הוא גם לא קורא את הצעות החוק שהוא תומך בהן), אני זוכר בנאדם שאמר שהוא יתקן את הכלכלה הישראלית (בנאדם שאמר בעצמו שלא מבין כלום בכלכלה וגם היה שר אוצר בעבר, מזכיר למי שלא עוקב) שכמובן "ביבי הרס" אבל מריץ את אבי פאקינג ניסנקורן לתפקיד שר האוצר, אני זוכר בנאדם שטוען שביבי גונב את הדמוקרטיה הישראלית אבל העובדות מראות ראש ממשלה שנבחר בבחירות דמוקרטיות כבר עוד מעט 12 שנים לעומת בנאדם שמעולם לא הסכים לערוך פריימריז במפלגה שלו.
אומר ומבצע, אין ספק.
🤣

כשהוא הצהיר שהוא בעד שיוויון זכויות לקהילה הגאה ובפועל היה מהמקדמים הגדולים ביותר של חקיקה נגד הקהילה.
שהוא קרץ לציבור החילוני אבל בפועל כשר חינוך קידם את ההדתה במערכת החינוך בצורה מטורפת, ועוד משקר שוב ושוב שזה לא הוא.
שהוא יוצא למחות נגד הממשלה שהוא חבר בה כדי לקטוף קולות.
הוא היה אחד השרים הכי פעילים למען הכנסת הדת בחיי האזרחים, והכל תוך כדי טענה שהוא לא עושה זאת ושהוא יפעל למען החילונים
אחד המקדמים הגדולים ביותר של חקיקה נגד הקהילה? אני לא הולך לגונן עליו בכל הקשור לנושא הזה אבל על סמך מה נתת תיאור כלכך מוגזם? כי הוא הצביע בכמה הצעות חוק?
ממתי קידום מקצועות מתמטיקה, מדעים ואנגלית נחשב ל'הדתה'?
מתי הוא יצא למחות נגד ממשלה בזמן שהוא חבר בה?

• פותח/ת השרשור
כשהוא הצהיר שהוא בעד שיוויון זכויות לקהילה הגאה ובפועל היה מהמקדמים הגדולים ביותר של חקיקה נגד הקהילה.
שהוא קרץ לציבור החילוני אבל בפועל כשר חינוך קידם את ההדתה במערכת החינוך בצורה מטורפת, ועוד משקר שוב ושוב שזה לא הוא.
שהוא יוצא למחות נגד הממשלה שהוא חבר בה כדי לקטוף קולות.
הוא היה אחד השרים הכי פעילים למען הכנסת הדת בחיי האזרחים, והכל תוך כדי טענה שהוא לא עושה זאת ושהוא יפעל למען החילונים

איזו הדתה? אם היית בישראל לא היית רוצה שהילדים שלך ילמדו קצת על שבת ועל תנך? לדעת מה זה תפילין? זאת כפייה דתית? בכל זאת זה ההיסטוריה של העם שלנו.

אני שמח אפילו ללמוד את ההיסטוריה של האיסלם וגם של הנצרות. איזו כפייה דתית יש בידיוק במערכת החינוך?

ולגבי הייצוג של החילונים שבו הוא לא סיפק את הסחורה, אחרי הכל הוא היה בראשות המפד״ל, אני לא יודע למה הם ציפו. מזל שהחרדים לא מתאכזבים שליברמן לא מייצג את עמדתם בכנסת.

שנת 2021...
במקום ללמד סיפורי אגדות אולי עדיף להשקיע את השעות האלה בלימוד כלכלה ולימוד תיכנות...

מי שרוצה ללמוד על נחשים מדברים ומפלצות שמטביעות אנשים 'כי אופסי.. זה התיקון שלהם' יכול לשלוח את הילדים שלו לחינוך תורני.

• פותח/ת השרשור
בלימוד כלכלה ולימוד תיכנות...

את זה אפשר להוסיף בשמחה.

במקום ללמד סיפורי אגדות
יש לך את המשפט ביותר יהיר?
שמירת שבת זה מנהג של 5000 שנה של העם הזה, אתה לא חושב שחשוב לדעת מה זה?

תפילין כנ״ל.

אם אתה מדבר על סיפורי אגדות כנראה שהתייחסת ללימוד תנ״ך - זה הספר העתיק בהיסטוריה אולי כדאי להציץ בו. בין אם אתה חושב שהוא נכון היסטורית או לא.

זה שמשהו לא נכון בעיניך לא אומר שללמוד אותו זה שגוי, חוקי המכניקה של ניוטון לא מתקיימים ע״פ ההנחה העכשווית שאין מהירות גדולה יותר ממהירות האור.
אז זהו? נזרוק את הנוסחא לפח?

שנת 2021...
במקום ללמד סיפורי אגדות אולי עדיף להשקיע את השעות האלה בלימוד כלכלה ולימוד תיכנות...

מי שרוצה ללמוד על נחשים מדברים ומפלצות שמטביעות אנשים 'כי אופסי.. זה התיקון שלהם' יכול לשלוח את הילדים שלו לחינוך תורני.

אז למה אתה טורח לגור במדינת היהודים? אני בטוח שלימודי כלכלה ותכנות משולבים בתכנים הלימודיים באירופה בלי סיפורי האגדות, למה שלא תשלח את הילדים לשם?
אלפיים שנות גלות, דם של מיליוני יהודים שנשפך בשם הזהות שלהם, חיילים שמוסרים את נפשם בשביל לשמור על הזכות של העם היהודי לחיות בארצו, את כל זה נזרוק לפח ונשכח מהכול בשביל שהילדים יוכלו ללמוד עוד קצת כלכלה או תכנות?
למה זה צריך לבוא על חשבון השני? אי אפשר ללמד את שניהם? אין בעינייך אפילו קצת ערך להיסטוריה של העם היהודי? האמת, אני פשוט מתבייש שחיים כאן אנשים עם דעות כאלה. אתה לא שונה מחרדים שמוותרים על לימודי ליבה בשם לימוד תורה, אתה רק נמצא מהצד השני של המתרס.
אני לא דתי ואפילו לא מכיר ברעיון האלוהות אבל בנאדם שלא מכיר את עברו ולא יודע מאין הגיע, שאין לו טיפת כבוד למורשת שלו ומבטל אותה בכזאת קלות במחיר של עוד קצת לימודי העשרה זה בנאדם שלא ראוי לחיות כאן.
לא סתם גדל כאן דור חסר אידיאליזם ואינטרסנטי, האידיאל הזה זה מה שמחזיק את המדינה הזאת ואת כל העם היהודי. אם רק דור המקימים היה מבטל את התכנים שעוסקים במורשת היהודית בשביל ללמד עוד קצת כלכלה...פשוט מביך. מחריד לחשוב לאן עתיד המדינה הזאת הולך.

את זה אפשר להוסיף בשמחה.

יש לך את המשפט ביותר יהיר?
שמירת שבת זה מנהג של 5000 שנה של העם הזה, אתה לא חושב שחשוב לדעת מה זה?

תפילין כנ״ל.

אם אתה מדבר על סיפורי אגדות כנראה שהתייחסת ללימוד תנ״ך - זה הספר העתיק בהיסטוריה אולי כדאי להציץ בו. בין אם אתה חושב שהוא נכון היסטורית או לא.

זה שמשהו לא נכון בעיניך לא אומר שללמוד אותו זה שגוי, חוקי המכניקה של ניוטון לא מתקיימים ע״פ ההנחה העכשווית שאין מהירות גדולה יותר ממהירות האור.
אז זהו? נזרוק את הנוסחא לפח?

מכבד את הצורך הפסיכולוגי שלך לקיים טקסים פולחניים.

בנתיים למדע ולפיזיקה יש ביסוס..

• פותח/ת השרשור
מכבד את הצורך הפסיכולוגי שלך לקיים טקסים פולחניים.

בנתיים למדע ולפיזיקה יש ביסוס..

אוקיי? אז תיאוריות וטענות מדעיות שהופרכו לא נלמד?

ברצינות, אתה מצטער שלימדו אותך על מה פסח? מה המשמעות של חנוכה? למה מביאים משלוח מנות בפורים?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית