הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
@Dark Soul Omega
@Biggg
אתם מתווכחים עם פנאטים חסרי השכלה,הם לא מסוגלים להבין שדת מחריבה את העולם ופוגעת בחינוך ובכלכלה יותר מכל דבר אחר.
הכיסוי הזה של "דת" רצוף בכלכך הרבה חטאים ופשעים,רצוף בכפייה,שלילת חירות ובחירה מילדים ונשים , גידול ילדים לתרבות חשוכה בלי שום יכולת לראות איך העולם אמיתי נראה והסתמכות חולנית על ייצור דמיוני

מסכים איתך במידה רבה , הפשעים הכי גדולים בהיסטוריה נעשו בשם הדתות..
אבל אני מכבד את הזכות והרצון של אנשים להאמין ואני לא חושב שכל מי שמאמין הוא חסר השכלה...

מסכים איתך במידה רבה , הפשעים הכי גדולים בהיסטוריה נעשו בשם הדתות..
אבל אני מכבד את הזכות והרצון של אנשים להאמין ואני לא חושב שכל מי שמאמין הוא חסר השכלה...
קח מוניטין דמיוני
אפשר להמיר בתמונה של נלר ערום עושה דדליפט

ישנה מטרת על ברורה עבורי שביבי לא יהיה ראש הממשלה.

מי המפלגה שהכי כדאי להצביע עבורה?
יש עתיד? החרדים יצטרפו אליו בכלל?
גנץ? כדאי שהקולות שלו לא ילכו לפח? מה דעתכם?

אני גם לא מעריצה גדולה של ביבי אבל מעבר להתנהלות שלו בקורונה, כבר מלפניי לא הבנתי למה עד כדי כך שונאים אותו
בכל אופן אני חושבת שיש עתיד היא אולי המפלגה שיש לה הכי הרבה סיכוי אם לא הליכוד. אולי אני טועה

אני גם לא מעריצה גדולה של ביבי אבל מעבר להתנהלות שלו בקורונה, כבר מלפניי לא הבנתי למה עד כדי כך שונאים אותו
בכל אופן אני חושבת שיש עתיד היא אולי המפלגה שיש לה הכי הרבה סיכוי אם לא הליכוד. אולי אני טועה
התנהלות גרועה בקורונה?
ולא נראה לי שזה סבבה לגנוב לנו את הכסף

זה עוד סיבה למה לא צריך להצביע לביבי.. 🤢
148140858_2300914793386868_7254635521478917261_n.jpg

@Dark Soul Omega
@Biggg
אתם מתווכחים עם פנאטים חסרי השכלה,הם לא מסוגלים להבין שדת מחריבה את העולם ופוגעת בחינוך ובכלכלה יותר מכל דבר אחר.
הכיסוי הזה של "דת" רצוף בכלכך הרבה חטאים ופשעים,רצוף בכפייה,שלילת חירות ובחירה מילדים ונשים , גידול ילדים לתרבות חשוכה בלי שום יכולת לראות איך העולם אמיתי נראה והסתמכות חולנית על ייצור דמיוני

אף דת לא מחריבה את העולם, פנאטים מחריבים את העולם עם הדעות הקיצוניות משני צידי המתרס, אלה שעושים את זה בשם הדת ואלה שחושבים שדת זה מקור כל הרוע בעולם.
הדת לא פוגעת בחינוך אלא מי שמשתמש בתכנים שלה באופן קיצוני, אמות המוסר של כולנו מושתתות באופן מובהק על תכנים שנכתבו בימים האלו וגם בעולם החילוני שאין לו זיקה דתית לכתבים האלה שואבים המון השראה מהם. יש בספרי התנ"ך ובכתבים יהודיים גם המון מהצד השלילי שציינת כיאה לתקופה של נבערות אבל אני לא מתכחש לו בעוד אתה מתכחש לצד הערכי והמוסרי של היהדות.
לא סתם אני חוזר על זה שוב ושוב שזאת ההיסטוריה של העם היהודי, תנ"ך זה לא רק סיפורי אגדות ורובם המוחלט של הדמויות שנכתבו עליהן שם באמת חיו ויש אינספור ממצאים היסטוריים שמוכיחים את זה, אני לא מבין למה צריך בכלל להסביר את החשיבות בשביל מדינה ללמד את אזרחיה על ההיסטוריה של העם שלה. גם בסקנדינביה מלמדים על המורשת של הויקינגים אז זה אומר שהם מאמינים באודין ות'ור? זאת המורשת של העם שלהם ודרך זה יש להם זכות חוקית על הארץ שהם יושבים בה. להתכחש לזה זאת הבורות והנבערות האמיתית.
על איזה פנאטים חסרי השכלה אתה מדבר בדיוק? יש לך מושג מה ההשכלה שלי? אם היית טורח לקרוא במה מדובר היית רואה שאני בכלל לא מדבר על לימודי תנ"ך ומורשת בהיבט הדתי אבל אתה חמור קופץ בראש כמו החבר שלך וישר לוקח את הדיון למקום הזה. חסר השכלה אמיתי זה אדם צר אופקים שלא מוסגל לצאת מהקיבעון שהוא נמצא בו, אני בתור חילוני שתהיה בטוח שהוא משכיל לא פחות ממך כן מכיר בצד החיובי של כתבי התנ"ך ויודע שאפשר לשאוב מהם המון ידע מוסר וערכים שרלוונטיים להיום יותר מתמיד. התנ"ך והכתבים היהודיים לא צריכים להנחות את חיי כדי שאשאב מהם ידע מוסר וערכים, זה שאתה רואה בהם מקור כל הרוע בעולם זאת זכותך אבל זה לא מעיד על שום דבר חוץ מעל דעתך. יש בדת גם צדדים טובים שאפשר להשכיל מהם בעיקר בפן המוסרי
הסתמכות על ייצור דמיוני? איזה עצבים זה לדבר עם בנאדם שאפילו לא טורח לקרוא את מה שאתה כותב, אני בכלל לא מאמין באלוהים. תפרידו כבר בין הזהות היהודית לדת היהודית או שתלמדו לקרוא פור פאק סייק.

לא צריך סי טי ראש, אולי אתה צריך להפריד את הזהות היהודית ממך, ולעשות חשבון נפש עם עצמך כדי להצליח להכיל את העובדה כי יש עוד כמה "טעמים" לגור פה ולגדל פה ילדים מעבר לטיפוח של זהות יהודית.
הרבה אנשים, כמוני, אוהבים את המדינה הזו והיא בית להם והסיבה האחרונה לזה היא זהות יהודית.
אין זה חתירה לזה שאני מכחיש את היותי יהודי, או מתבייש בזה או לא גאה בזה או כל דבר. מבחינתי יהדות / כל דת אחרת / כל מורשת אחרת היא לא יותר מצירוף מקרים שסיבותיו נטויות במיקום גאוגרפי או כל דבר היסטורי אחר. אין זה חתירה לכך שאני לא חושב שצריך ללמוד את זה - זה קרה. אמנם איני מאמין שנשים נבראו מצלע, אבל אני יודע שהסדר הכרונולגי והאירועים הלא סיפוריים בתנך שהעדים להם הם אנשים לפני 5000 שנה אכן התרחשו (שרואים ברק לפי 5000 שנה, סביר להניח שכל אחד היה בטוח שזה התגלות אלוהים ולא תופעת טבע.) אני מתייחס ללמידת מקצוע התנ״ך כמו לספרות - מי שמעניין אותו, שילמד. לא צריך להכריח אף אחד ללמוד לא את זה ולא את זה.
הבנתי את הכוונה שלך מההתחלה. לא, לא חשבתי שאתה מציע לעלות אותו למטוס ולעשות לו טרנספר לגרמניה. עצם השאלה והתהייה שלך ושל רבים אחרים, שאין שום מטרה לאדם שזהות יהודית / מורשת יהודית / ווטאבר מהשיט שאתה ממשיך לקשקש עליו. יש פה אזרחים שהם בכלל לא יהודים. 0 גנים יהודים. וזה לא מעניין אותם, והם מסרו את נפשם במלחמות ישראל לא בגלל "זהות יהודית"

שום מטידציה , שום מורשת יהודית ואפילו לא שמירת שבת לא יגמרו לך להבין את הדבר הפשוט הזה ולצאת מהדעה האינפנטילית שלך.
ולא, לא חשוב לי שילמדו מורשת יהודית כמו שחשוב לי שילמדו יצורים כמוך להיות בני אדם, אני רואה כמה טיפוח זהות יהודית עזרו לך בזה בלאט. תיהיה מסוגל לכתוב 3 משפטים בלי קללה או נסיון פגיעה של ילד בן 15.

נו קדימה תמליץ לי בדיקה נוספת
ובשביל הספורט וכי ביקשת אני אתייחס לדבר הכי מפגר שכתבת במשך כל הדברים הלא קשורים שכתבת כשציטטת אותי למעלה

השואה והאידוויזציה זה היסטוריה. לא לדעת היסטוריה זוהי בורות.
בריאת העולם / אדם וחווה / כל מה שמלמדים בשיעור תנך במערכת החינוך הם לא יותר מסיפורי.מעשיות, לפחות מבחינתי.

חבל על תגובתך בחזרה כי אני לא אמשיך

איזה צירוף מקרים מדהים שחזרנו מכל קצוות העולם לארץ שאבותינו חיו בה לפני אלפיים שנה. אם הייתי מאמין באלוהים הייתי אומר שזה נס משמיים.
למה דווקא פה זה הבית שלנו? הרי הציעו להרצל מדינה באוגנדה, הציעו לו אפילו לקנות חלקת אדמה לעם היהודי בארגנטינה, היטלר הציע לשכן את יהודי העולם באי נידח שהיום קוראים לו מדגסקר, יכולנו ללכת לשם בקלות ולהקים שם בית. למה בסוף בחרנו דווקא לחיות ב"ביצה המסריחה" הזאת כלשונך? איפה שיש מלחמות ופיגועים ולא מלמדים מספיק כלכלה ותכנות?
בגלל שהתנ"ך נותן לנו את הזכות ההיסטורית על הארץ הזאת, התנ"ך מעיד על קיומו של העם היהודי בארץ ישראל כבר אלפי שנים ומי שיראה כלא חשוב את הצורך ללמד את אזרחי המדינה את התכנים האלה אומר בעקיפין שאין לנו שום זיקה היסטורית לארץ הזאת ושהקשר שלנו לארץ הזאת לא חשוב. כמובן שאתה לא תצליח להבדיל בין הקשר ההיסטורי לבין הקשר הדתי שלגבי הנושא הזה אתם פשוט לא מצליחים להבין שאני בדעה שלכם כי גם אני לא מאמין שנשים נבראו מצלע לצורך העניין אבל אתם סתם חבורה של מתלהמים וטיפשים שחושבים שתנ"ך = דת ולא מסוגלים להגיב לגופו של עניין.
חשוב ללמד את הדברים האלה כדי שאנשים יכירו את ההיסטוריה של העם שלהם ושבלי זה אין להם זכות חוקית על הארץ הזאת, לא בשביל שיחשבו שאלוהים שולט בעולם.
לגבי "מי שמעניין אותו שילמד", בשכבות הגיל שבהם מלמדים את הדברים האלה מנסים לעצב את התודעה של התלמידים, אם היו מלמדים אותם לפי מה שמעניין אותם כנראה שהיו מלמדים אותם איך לשחק פורטנייט. אתה אשכרה כל כך מתלהם שאתה לא מבין שכל הדיון הזה נולד מאמירה טיפשית שגורסת שלימודי כלכלה ותכנות צריכים לבוא במקום לימודי תנ"ך ומורשת שניסיתי להסביר שהיא שגויה כי היא לא צריכה לבוא אחד על חשבון השני ולכל אחד ממקצועות הלימוד האלו יש חשיבות.
יש פה אזרחים שהם לא יהודים והם חלילה לא פחות טובים ממישהו כי הם לא יהודים, אבל בפעם האלף, המדינה הזאת קמה על בסיס ההיסטוריה של העם היהודי וכל אחד צריך להכיר את זה לפחות באופן בסיסי. בשום מצב אי אפשר למחוק לחלוטין את התכנים האלה בשביל "כלכלה ותכנות" וזה שאתה לא מבין את הטענה הפשוטה הזאת ותמיד מנסה למשוך את זה למקום של קיום מצוות וכל הבלבולי מוח שאתה לא מפסיק לפמפם פה זה כבר חוסר הבנה שלך.
השואה וה"אידוויזיציה" (סירייסלי? אתה עוד מעיז לעשות לי שיעורי היסטוריה?) הם אכן היסטוריה וחשוב לדעת אותה, אבל אם היית מקשיב קצת יותר בשיעורי תנ"ך אולי היית יודע שגם התנ"ך הוא ספר היסטוריה ברובו ורובן המוחלט של הדמויות שמוזכרות שם חיו ויש אינספור ממצאים היסטוריים שמוכיחים את זה. זה שיש שם כמה מעשיות משעשעות שאין להן קשר למציאות זה גם נכון, אבל זה עדיין לא סותר את קיומן של הדמויות שמוזכורת שם ומהן מתחילות תולדות העם היהודי, ובשורה התחתונה שאתה מפספס זה גם מה שמקנה לנו את הזכות על הארץ הזאת.

זה עזוב, לדברים כאלה אני לא נכנס אפילו שהרצון להתווכח קיים
הקטע שהחמור המצוי פה לא מסוגל להכיל את זה שלמישהו אחר יש סיבה אחרת שבגללה הוא חי ביחד איתו בביצה המסריחה פה שהיא לא "טיפוח זהות יהודית" וזה פשוט חולני כל אחד מחליט לי פה מה המטרה או מה לטפח
בגדול בזבוז זמן זה כן..

כמה חסר מודעות אתה מ-1 ועד להטיף לי שלא לימדו אותי להיות בנאדם ומכנה אותי "יצור" ו"חמור"? על זה אומרים במורשת היהודית הפוסל במומו פוסל.
מחליט? לא החלטתי שום דבר, הסברתי את דעתי בנושא הזלזול של אומגה בתכנים האלה, אתה זה שקפץ משום מקום בלי שמישהו פנה אלייך או ביקש את דעתך בכלל.
כנראה שאתה לא קראת את אותו ספר כמוני 😳
בוא ותגיד לי עכשיו שהרוב פה זה מטאפורות ופירוש לא נכון של הכתובים.. ☝️

530127_495754257156024_1687288755_n.jpg

סלח לי אבל זאת דמגוגיה.
למה אתה לא מראה את הצד השני של המטבע? מי לימד אותך שאסור לגנוב לרצוח ולאנוס? מי לימד אותך לקום מפני שיבה ולהדר פני זקן? מי לימד אותך לכבד את הוריך? באת לעולם כשאתה יודע את הדברים האלה ומבדיל בין טוב לרע?
על סמך מה מגיע לך לחיות כאן? מה תגיד לאדם שיגיד לך שאתה צריך לחזור למדינה שממנה הסבים והסבתות שלך הגיעו לישראל?
אף אחד לא אמר שצריך לתת לתנ"ך להכתיב את אורח החיים שלנו ועובדה שכל מה שכתוב כאן לא באמת קורה בחברה מודרנית, אבל אם ממש תתאמץ לראות את הצד חיובי של התנ"ך כמו שאתה מתאמץ להציג את הצד הרע שלו (שאכן קיים) אתה תגלה שבלי לשים לב אתה חייב המון מאמות המוסר שלך והבינה שלך לכתבי התנ"ך ולתכנים ששאבו ממנו. ותתפלא, אתה לא צריך להיות דתי ואפילו מאמין בשביל זה, אתה יכול להיות אתאיסט גמור כמוני.

מי לימד אותך שאסור לגנוב לרצוח ולאנוס? מי לימד אותך לקום מפני שיבה ולהדר פני זקן? מי לימד אותך לכבד את הוריך?
ההורים שלו,הצבא,בית הספר,אחים גדולים.
החינוך מגיע משם.

הם לימדו אותו להיות בן אדם. לא ספר
אף דת לא מחריבה את העולם, פנאטים מחריבים את העולם עם הדעות הקיצוניות משני צידי המתרס
דאעש?
ברוך גולדשטיין?
המלחמה בסוריה?
כל פיגוע לאומני אי פעם?
כפייה?
חינוך וגידול ילדים למציאות שבה הם כלום ושום דבר,הם רק כלים במשחק,רק נתינים של האל הכל יכול?
שלילת חירות?
פגיעה בחופש הבחירה?
פגיעה בזכויות בסיסיות(מה ללבוש,מה להגיד)?

אני לא מדבר על הדת היהודית. אני מדבר על דת באופן כללי.
דת זה סך הכל אמצעי שנועד בשביל להשיג שליטה על אנשים בתקופות קדומות.
אז סבבה,זה טוב ויפה שיש מסורת וסיפורי עם,אבל חלאס.

ההורים שלו,הצבא,בית הספר,אחים גדולים.
החינוך מגיע משם.

הם לימדו אותו להיות בן אדם. לא ספר

ומי לימד את ההורים שלו? ואת ההורים שלהם? הספר כמובן שלא לימד אבל המקור של כל אמות המוסר הנ"ל מגיעות מהספר הזה.
אל תחמיא לעצמך בנאדם, אתה בסך הכול עוד דג רקק באוקיינוס מלא באנשים, הערכים האלה שהזכרתי לא התחילו מההורים שלנו, מהצבא מבית הספר או מהאחים הגדולים שלנו, זה משהו שלוקח אלפי שנים כדי להשריש באנשים.
דת בסופו של דבר זה אופיום להמונים, כשמשתמשים בזה למטרה טובה יש לזה ערך עצום.
דאעש?
ברוך גולדשטיין?
המלחמה בסוריה?
כל פיגוע לאומני אי פעם?
כפייה?
חינוך וגידול ילדים למציאות שבה הם כלום ושום דבר,הם רק כלים במשחק,רק נתינים של האל הכל יכול?
שלילת חירות?
פגיעה בחופש הבחירה?
פגיעה בזכויות בסיסיות(מה ללבוש,מה להגיד)?

ומה כל אלה אם לא פנאטיים? מתי סינגרתי על אחת מהאידיאולוגיות של האנשים האלה ואיך הן קשורות לנושא שנטחן כאן?
אנחנו לא כלים במשחק, אנחנו לא נתינים של האל הכל יכול, מה זה קשור למה שאני אומר?
הבנתי שאתה שונא את הדת, לגיטימי ובשיא הכנות לא חסרות סיבות לזה, אבל אין לזה שום קשר אפילו הכי קטן למה שאמרתי.

סלח לי אבל זאת דמגוגיה.
למה אתה לא מראה את הצד השני של המטבע? מי לימד אותך שאסור לגנוב לרצוח ולאנוס? מי לימד אותך לקום מפני שיבה ולהדר פני זקן? מי לימד אותך לכבד את הוריך? באת לעולם כשאתה יודע את הדברים האלה ומבדיל בין טוב לרע?
על סמך מה מגיע לך לחיות כאן? מה תגיד לאדם שיגיד לך שאתה צריך לחזור למדינה שממנה הסבים והסבתות שלך הגיעו לישראל?
אף אחד לא אמר שצריך לתת לתנ"ך להכתיב את אורח החיים שלנו ועובדה שכל מה שכתוב כאן לא באמת קורה בחברה מודרנית, אבל אם ממש תתאמץ לראות את הצד חיובי של התנ"ך כמו שאתה מתאמץ להציג את הצד הרע שלו (שאכן קיים) אתה תגלה שבלי לשים לב אתה חייב המון מאמות המוסר שלך והבינה שלך לכתבי התנ"ך ולתכנים ששאבו ממנו. ותתפלא, אתה לא צריך להיות דתי ואפילו מאמין בשביל זה, אתה יכול להיות אתאיסט גמור כמוני.

התנך מלא ברצח ואונס.. אתה מדבר איתי על מוסר?!!
לשמחתי הרבה את המוסר והערכים שלי לא קיבלתי מהתנך..

מאוד מוסרי להתנהג כמו בהמה כל השנה ואז ביום כיפור להיות צדיק.. 😆

התנך מלא ברצח ואונס.. אתה מדבר איתי על מוסר?!!
לשמחתי הרבה את המוסר והערכים שלי לא קיבלתי מהתנך..

מאוד מוסרי להתנהג כמו בהמה כל השנה ואז ביום כיפור להיות צדיק.. 😆

הוא גם מלא בסיפורים שמלמדים על קדושת החיים, על הכרת הטוב שיש בעולם, על מתן בסתר וצדקה, על עזרה לזולת ועוד המון ערכים אחרים. הוא גם מלא באיסורים מוסריים שכל חברה מודרנית מקיימת היום. למה שתטרח להזכיר את זה? גם בישראל 2021 יש מלא רצח ואונס, אז כולם רוצחים ואנסים לפי הלוגיקה שלך.
מאיפה שלא קיבלת את המוסר והערכים שלך לתנ"ך יש חלק גדול מאוד בזה.

ומי לימד את ההורים שלו? ואת ההורים שלהם? הספר כמובן שלא לימד אבל המקור של כל אמות המוסר הנ"ל מגיעות מהספר הזה.

אז שאני אבין...
מבחינתך התנ"ך הוא ספר אגדות של העם היהודי שבא להקנות מוסר וערכים? כמו אגדות האחים גרים ?

אז שאני אבין...
מבחינתך התנ"ך הוא ספר אגדות של העם היהודי שבא להקנות מוסר וערכים? כמו אגדות האחים גרים ?

הוא ספר שמבוסס ברובו על דמויות אמיתיות שהכניסו לו המון מעשיות ואירועים דימיוניים כדי להעצים את אותן דמויות.
זה ספר שמייצג את ההיסטוריה של העם היהודי (כן, היסטוריה, דויד ושלמה המלך לצורך העניין אלה אנשים שבאמת חיו ומלכו בירושלים ואחריהם כל שושלת מלכי יהודה, יש לזה עדויות וממצאים ארכיאולוגיים שהן בגדר עובדה ולא דעה) וגם מקנה המון ערכים ומוסר, לא רק ליהודים אלא לכל הדתות המונותאיסטיות שנגזרו מהיהדות.
יש פנאטים שלוקחים את זה למקום של נבערות ושנאה כלפי השונה מהם, מי שרוצה להסתכל על הטוב שבדבר יכול לגלות כמה חשוב שהדברים האלה יילמדו במדינת ישראל לא פחות מכלכלה ותכנות אם הוא רוצה שיגדל כאן דור כמה שיותר מוסרי שמחובר לאידיאל שעליו קמה מדינת ישראל.
תתפלא אבל הדרך למגר מהחברה אנשים כמו אלה שתיארת, שרוצחים ואונסים וחושבים שאם יגיעו לבית המשפט עם כיפה או יצומו ביום כיפור אז הכול יימחל להם היא ללמד את הדור הצעיר את הצד היפה של היהדות, ואם תרצה או לא תרצה גם אתה וגם פרוזן וגם מי שזה לא יהיה יש צד כזה, ואתה לא צריך להיות דתי או אפילו מאמין כדי לראות אותו.

אני פשוט אף פעם לא הבנתי למה רק במדינת ישראל.. הרוב צריך לממן את החרדים בקצבאות ומענקים על רצונם ללמוד תורה?
כי הנציגים שלהם בכנסת אשכרה פועלים למען ציבור הבוחרים שלהם.

הוא ספר שמבוסס ברובו על דמויות אמיתיות שהכניסו לו המון מעשיות ואירועים דימיוניים כדי להעצים את אותן דמויות.
זה ספר שמייצג את ההיסטוריה של העם היהודי

אתה יודע שלפעמים סיפורים מועתקים..
תקרא את זה... ואז תגיד לי שזה ההיסטוריה של העם היהודי..

לא מקורי ולא במקרה (שחר ע.) (1vsdat.org)

אתה יודע שלפעמים סיפורים מועתקים..
תקרא את זה... ואז תגיד לי שזה ההיסטוריה של העם היהודי..

לא מקורי ולא במקרה (שחר ע.) (1vsdat.org)

אני יודע את כל זה. באמת שידעתי כמעט הכול ממה שכתוב כאן, מכיר את סיפורי אנומה אליש וכל שאר הרפרנסים.
אתה יודע מאיפה? משיעורי תנ"ך. זה רק מחזק את הנקודה שלי, שבמערכת החינוך החילונית לא מלמדים רק את הזווית הדתית אלא מראים המון סתירות פנימיות וקונפליקטים שקיימים בתוך הספר עצמו, זה מדהים ומבורך בעיני כי זה מפתח חשיבה עצמאית וגורם לאנשים להפעיל את השכל הישר שלהם כדי לדעת מה נכון ומה לא בלי למנוע מהם לספוג את הדברים הטובים והמוסריים שלספר הזה כן יש להציע.
כל מה שאתה מנסה לעשות זה רק לפגום במעמד והחשיבות של הספר הזה, אין שום תוכן ענייני בשום הודעה שלך, אתה לא מבין שאתה סתם טוחן מים ואני לא הכתובת לזה כי אני לא מקדש את המעמד של התנ"ך אלא סך הכול מכיר בחשיבות שלו ובידע והמוסר שאפשר לשאוב ממנו ולחנך באמצעותו את החברה.

אני יודע את כל זה. באמת שידעתי כמעט הכול ממה שכתוב כאן, מכיר את סיפורי אנומה אליש וכל שאר הרפרנסים.
אתה יודע מאיפה? משיעורי תנ"ך. זה רק מחזק את הנקודה שלי, שבמערכת החינוך החילונית לא מלמדים רק את הזווית הדתית אלא מראים המון סתירות פנימיות וקונפליקטים שקיימים בתוך הספר עצמו, זה מדהים ומבורך בעיני כי זה מפתח חשיבה עצמאית וגורם לאנשים להפעיל את השכל הישר שלהם כדי לדעת מה נכון ומה לא בלי למנוע מהם לספוג את הדברים הטובים והמוסריים שלספר הזה כן יש להציע.
כל מה שאתה מנסה לעשות זה רק לפגום במעמד והחשיבות של הספר הזה, אין שום תוכן ענייני בשום הודעה שלך, אתה לא מבין שאתה סתם טוחן מים ואני לא הכתובת לזה כי אני לא מקדש את המעמד של התנ"ך אלא סך הכול מכיר בחשיבות שלו ובידע והמוסר שאפשר לשאוב ממנו ולחנך באמצעותו את החברה.

אז אתה צדיק בסדום..
הבעיה ש"שבעים פנים לתורה" וכל אחד מפרש ומחנך כרצונו 🤦‍♂️
כי הנציגים שלהם בכנסת אשכרה פועלים למען ציבור הבוחרים שלהם.

בסחטנות ואיומים.. כמו אירגוני פשע.

למה דווקא פה זה הבית שלנו?

השטח הגאוגרפי שבו נמצאת המדינה שלי מעניין לי את אשך ימין. לא הייתי פוצה פה אם המדינה הייתה קמה באוגנדה הולנד או ארה''ב. הבחירה לשבת דווקא בין כל החברים שלנו במזרח התיכון לא הייתה הכי חכמה בדיעבד, אבל לא נורא

אתה זה שקפץ משום מקום בלי שמישהו פנה אלייך או ביקש את דעתך בכלל.

תשאיר פה טלפון אני אצלצל אליך לקבל אישור להגיב בפעם הבאה
(סירייסלי? אתה עוד מעיז לעשות לי שיעורי היסטוריה?)
סירייסלי אחי סירייסלי

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית