הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
אוקיי? אז דברים שהופרכו לא נלמד?

ברצינות, אתה מצטער שלימדו אותך על מה פסח? מה המשמעות של חנוכה? למה מביאים משלוח מנות בפורים?

אני לא מצטער, אני פשוט חושש מהדתה ומכירתה של המדינה לחרדים.
אין לי בעיה עם מסורת וחגים..
החשש הגדול מהכפייה.

תראה איך שאול מהערוץ ״כאן״ מפריך לחלוטין את האידיאולוגיה הכלכלית שלו, במשחקי הכיס. הוא מדבר שטויות בלי סוף.
תצביע סער/ לפיד
הוא לא מפריך שום אידיאולוגיה כלכלית בסרטון מסכן של שתי דקות.
זליכה עשה המון דברים טובים בכלכלה, ויכול לחסוך ולהשיג המון כסף עם המלחמה שלו בטייקונים, שהוא היחיד שיכול להוביל

• פותח/ת השרשור
הוא לא מפריך שום אידיאולוגיה כלכלית בסרטון מסכן של שתי דקות.
זליכה עשה המון דברים טובים בכלכלה, ויכול לחסוך ולהשיג המון כסף עם המלחמה שלו בטייקונים, שהוא היחיד שיכול להוביל

אני יודע על איזה סרטונים אתה מדבר, זה לא אומר שאני מסכים עם מה שהם אומרים.
יש הרבה כסף שנמצא בגניבה היום יומית של הטייקונים, בשחיטות במונופולים ובהיעדר תחרות. אין ספק שאין אדם מתאים ונכון מזליכה כדי לטפל בזה.

אז למה אתה טורח לגור במדינת היהודים?
אווו
אני הכי אוהב את האדונים הנכבדים שמחליטים מי צריך לגור איפה, מי מינה אותך להחליט מי מספיק יהודי בשביל לחיות כאן ומי לא?
דור המקימים
דור המקימים היה ברובו חילוייני השם ישמור

אתה לא שונה מחרדים שמוותרים על לימודי ליבה בשם לימוד תורה
כן, לא שונה, בעצם שוני אחד קטן
הוא עומד בכל החובות שלו כאזרח,לא חיי כמו פרזיט, לא כופה את הדעה "המחרידה" שלו על אף אחד.

תתקדם
אלפיים שנות גלות, דם של מיליוני יהודים שנשפך בשם הזהות שלהם
אמר הבחור שמחובר לאינטרנט בשבת

אני אחרוג ממנהגי להתעלם מאהבל כמוך בגלל שאתה סילפת את דבריי באופן מוגזם אבל אל תתלהב, חד פעמי ואני סוגר שוב את הבאסטה.

אווו
אני הכי אוהב את האדונים הנכבדים שמחליטים מי צריך לגור איפה, מי מינה אותך להחליט מי מספיק יהודי בשביל לחיות כאן ומי לא?

איפה משתמע שהחלטתי מי צריך לגור פה? שאלתי בצורה פשוטה מה הוא מחפש במדינה שנבנתה על מורשת אותם סיפורים שהוא רואה בהם חסרי ערך ושאין צורך ללמד אותם כלשונו, באמת מעניין אותי כי אם הייתי חושב כמוהו סביר להניח שלא הייתי נשאר פה בכלל.
אם לא היה לך פגם בהבנת הנקרא היית קורא כמה משפטים אחרי שכתבתי בפירוש שלדעתי אנשים שחושבים שצריך להעלים את התכנים האלה מהחינוך לא ראויים לחיות כאן כי עליהם מושתתת כל הזכות שלנו על הארץ הזאת. זאת דעתי וכנראה שגם דעת מדינת ישראל אחרת לא היו מחוקקים את חוק השבות ומדינת ישראל הייתה מדינת כל אזרחיה.
אם לא היית אידיוט היית מסוגל לעשות את ההפרדה בין היהדות כדת לבין היהדות כזהות לאומית.

דור המקימים היה ברובו חילוייני השם ישמור

גם אני חילוני, הרי כתבתי במפורש שאני לא דתי ובכלל לא מאמין ברעיון האלוהי אבל למה שתצטט את זה? אלוף העולם בציטוט חצאי משפטים.
גם דויד בן גוריון, סתם איזה מהשמו לא חשוב ולא רלוונטי לדור המקימים היה אתאיסט אבל עדיין היה אחד ממארגני חידון התנ"ך. הוא להבדיל ממך יודע להפריד בין הדת היהודית לבין הזהות שלו כיהודי, ויותר חשוב מזה הוא גם השכיל להבין כציוני את הקשר ההדוק שיש בין המורשת היהודית לבין הזכות החוקית של העם היהודי על ארץ ישראל ולא דרש ללמד במקום דברים אחרים. הרי כל זכות הקיום של המדינה הזאת וכל הרעיון הציוני מושתת על זה.
שוב, צריך להיות דביל מוחלט כדי לא לעשות את ההפרדה בין קיום אורח חיים דתי לבין ההיסטוריה של העם היהודי.

כן, לא שונה, בעצם שוני אחד קטן
הוא עומד בכל החובות שלו כאזרח,לא חיי כמו פרזיט, לא כופה את הדעה "המחרידה" שלו על אף אחד.

תתקדם

שוב, עוד אמירה של דביל.
צריך להיות באמת מטומטם כדי לא להבין שהתכוונתי שהוא לא שונה מהחרדים רק בקטע של לימודי תורה על חשבון לימודי ליבה רק שהוא נמצא מהצד השני של המתרס, יש מקום לשני ענפי הלימוד האלה ואף אחד לא יותר חשוב מהשני מתוקף הסיבות שהסברתי.

אמר הבחור שמחובר לאינטרנט בשבת

למה שאני לא אהיה מחובר לאינטרנט בשבת? שוב, אני חילוני גמור והבהרתי את זה גם בשביל שדבילים כמוך יבינו שאין קשר בין דת לבין זהות. זה לא סותר את העובדה שאני לא מזלזל ככה במורשת של אלפי שנים.
להגיד לך שאני מאמין שים סוף נחצה? שמן ירד מהשמיים לבני ישראל במדבר? שעמוד אש ירד על המזבח שטוף המים של אליהו הנביא? שיש דבר כזה גן עדן? שאני אלך לגיהנום אם אני אוכל חמץ בפסח או לא אצום ביום כיפור? ממש לא.
להגיד לך שחשוב לי שהילדים שלי ילמדו על המורשת שלהם ועל תולדות העם שלהם, מי הם ומאיפה הם באו, איזה זכות היסטורית וחוקית יש להם על הארץ הזאת, מה הם המנהגים והחגים שהם ואבותיהם מקיימים כבר אלפי שנים כדי לשמור על הזהות שלהם? חד משמעית כן, לא פחות משאני רוצה שהילדים שלי יהיו משכילים וילמדו מתמטיקה כלכלה ותכנות.

חוץ מזה, למה אתה כל כך כועס? תתרגל נשימות:)

נערך לאחרונה:
למה שאני לא אהיה מחובר לאינטרנט בשבת?
אתה יודע כמה יהודים נרצחו רק על הזכות לשמור שבת? אתה יודע כמה יהודים שמרו שבת גם ברגעים הכי קשים בשואה\אינקוויזציה?
אתה יושב פה, באינטרנט בפורום כושר, מקשקש על יהדות ויורק על הזהות שלך שלך באותה נשימה

חוץ מזה, למה אתה כל כך כועס? תתרגל נשימות
אתה חושב שאתה מכעיס אותי? הדעה שלך עוד לגיטימית לגמריי לעומת דעות של אנשים בארץ הקודש.
משתדל לעשות וים הוף, אתה עושה גם?

אתה יודע כמה יהודים נרצחו רק על הזכות לשמור שבת? אתה יודע כמה יהודים שמרו שבת גם ברגעים הכי קשים בשואה\אינקוויזציה?
אתה יושב פה, באינטרנט בפורום כושר, מקשקש על יהדות ויורק על הזהות שלך שלך באותה נשימה

אתה שוב לא מצליח לעשות את ההפרדה בין דת לבין זהות. אתה אנאלפבית במקרה? או שסתם לא קורא עד הסוף?
היהודים שחיו בתקופת השואה ובאינקוויזיציה נרדפו מתוקף היותם יהודים, לא בגלל שהם שמרו שבת. גם אם היו אוכלים חזיר ושמים פסל של צלב בבית זה לא היה עוזר להם. הם נרדפו בגלל הזהות שלהם ולא בגלל שהם קיימו או לא קיימו אורח חיים דתי. חלקם אפילו לא היו יהודים בכלל, היו אנוסים או יהודים למחצה.
לירוק על הזהות שלי זה להמיר את הדת שלי או להביא לעולם ילדים שיוולדו כלא יהודים או להתייחס למורשת ולהיסטוריה שלי כחסרת ערך, דבר שלא אעשה בעד שום הון שבעולם ואני אפילו לא מאמין באלוהים. איזה קטע אה? לא חייב להיות דתי כדי להיות יהודי.
אגב, למה שלא נמיר גם את לימודי ההיסטוריה על השואה והאינקויזיציה ללימודי כלכלה ותכנות? חבל על הזמן הזה, איזה כסף יש היום בלימודי היסטוריה? אנחנו רוצים שהילדים שלנו יהיו עשירים, למי אכפת מערכים ומסורת? הולכים איתם למכולת?

אתה חושב שאתה מכעיס אותי? הדעה שלך עוד לגיטימית לגמריי לעומת דעות של אנשים בארץ הקודש.
משתדל לעשות וים הוף, אתה עושה גם?

לא, אני עושה מדיטציה. מרגיש די רגוע סך הכול רק חבל שהיא לא עוזרת לי להיות אדיש לטמטום.

נערך לאחרונה:
תמשיך עם הפנינים, תנסה להעליב אותי עוד יותר
לא עושים מדיטציה כדי להתעלם מאהבלים כמוני שאתה אפילו לא מכיר אישית ויש לי 0 השפעה על חייך. זה אמור לבוא גם בלי זה מדיטציה זה אקסטרה לאירועים חרדתיים בעלי משמעות אמיתית
כל טוב יהודי טוב
וקח משהו למחשבה, אני בכוונה לא מתייחס לדברי ההבל שפיזרת פה: שלחת את @Dark Soul Omega והילדים שלו לחול, כי דעתו מעט שונה משלך (בהתחשב בזה שהתווכחת 3 תגובות עם עצמך כאשר לא הבעתי שום דעה על 95% מהדברים שכתבת זה מסתדר). יקרא אדם אחר את מה שכתבת על השבת ועל אלוהים (תודה על המידע המיותר) ואומר "אדם כזה, שלא שומר שבת, ולא מאמין בקדוש ברוך הוא, מה הוא עושה פה???? מה הקשר שלו ליהדות?? שיחזור לרוסיה/אתיופיה/מרוקו/עיראק!!"
פעם הבאה שאתה עושה מדיטציה תקדיש לזה דקה חשיבה
@Avanti

לא צריך לריב!
אף אחד לא צריך לעבור לגור בחו''ל...

אני פשוט אף פעם לא הבנתי למה רק במדינת ישראל.. הרוב צריך לממן את החרדים בקצבאות ומענקים על רצונם ללמוד תורה?

תמשיך עם הפנינים, תנסה להעליב אותי עוד יותר
לא עושים מדיטציה כדי להתעלם מאהבלים כמוני שאתה אפילו לא מכיר אישית ויש לי 0 השפעה על חייך. זה אמור לבוא גם בלי זה מדיטציה זה אקסטרה לאירועים חרדתיים בעלי משמעות אמיתית
כל טוב יהודי טוב
וקח משהו למחשבה, אני בכוונה לא מתייחס לדברי ההבל שפיזרת פה: שלחת את @Dark Soul Omega והילדים שלו לחול, כי דעתו מעט שונה משלך (בהתחשב בזה שהתווכחת 3 תגובות עם עצמך כאשר לא הבעתי שום דעה על 95% מהדברים שכתבת זה מסתדר). יקרא אדם אחר את מה שכתבת על השבת ועל אלוהים (תודה על המידע המיותר) ואומר "אדם כזה, שלא שומר שבת, ולא מאמין בקדוש ברוך הוא, מה הוא עושה פה???? מה הקשר שלו ליהדות?? שיחזור לרוסיה/אתיופיה/מרוקו/עיראק!!"
פעם הבאה שאתה עושה מדיטציה תקדיש לזה דקה חשיבה
@Avanti

פעם שלישית שאתה לא מצליח לעשות את ההפרדה בין דת לבין זהות. אני ממליץ לעשות CT ראש לבדוק שאין נזק.
מעולם לא שלחתי אף אחד לחו"ל וגם אין לי זכות לעשות את זה, רק שאלתי אותו בכנות מה הטעם בשבילו לחיות כאן ולגדל ילדים במדינת ישראל אם לא חשוב לו לטפח את הזהות היהודית של הילדים שלו (לא דתית, זהות יהודית, תחפש בגוגל את ההבדל אני התייאשתי מלהסביר לך) וכל מה שחשוב זה שהילדים ילמדו כלכלה ותכנות. בכנות, אם זה השיקול היחיד אז יש מקומות יותר טובים לגדל בהם ילדים ממדינת ישראל.
אתה לא מתייחס לדבריי קודם כל כי אתה לא מצליח להבין אותם ולרדת לסוף דעתי, בנוסף לזה שפשוט אין לך שום דבר ענייני להגיד נגדם.
אתה לא שם לב אבל אתה מדבר על X ואני מדבר על Y אבל אני לא מפריע לך כי זה סתם משעשע אותי לראות את חוסר ההבנה שלך והרצון להידחף לדיון שלא שייך אלייך בכלל.
@Dark Soul Omega אף אחד לא מדבר על החרדים ולא על מערכת החינוך החרדית שלה יש את הבעיות שלה, אתה טענת שצריך להחליף את כל לימודי התנ"ך שהם המורשת הכי גדולה שיש לעם היהודי בלימודי תכנות וכלכלה, ולמה בעצם? אין לזה חשיבות גם במערכת החינוך החילונית? לימודי כלכלה ותכנות חייבים לבוא על חשבון לימודים כאלה? כמו שיונתן כתב לך מדברייך השתמע שאתה חושב שכל התוכן הזה חסר ערך וזאת פשוט אמירה הזויה בעיניי. ואני שוב מרגיש צורך לציין את זה שאין לי שום זיקה דתית לסיפורי התנ"ך כדי שתבין שאין שום צורך להיות דתי כדי להכיר בחשיבות של זה, זה פשוט האתוס של העם היהודי אם תרצה לקרוא לזה ככה.
אנחנו מדינה יהודית ואין לנו שום זכות על הארץ הזאת אם נתכחש למעט ההיסטוריה והמורשת היהודית שבאמת מלמדים כאן במערכת החינוך הדתית והחילונית כאחד, ללמד תנ"ך או היסטוריה של העם היהודי זה לא הדתה ולא כפייה דתית, ללמד על חגי ישראל ומשמעות של מנהגים יהודיים זה לא חסר חשיבות כמדינה יהודית שקמה על הדברים האלה.
איך שלא נסתכל על זה הדברים האלו הם מה שמקנים לנו את הזכות לחיות כאן, אחרת אנחנו באמת סתם כובשים חסרי זהות שטבעו בעלות על ארץ שלא שלהם כמו ששונאינו אוהבים להציג אותנו.

נערך לאחרונה:
@Dark Soul Omega אף אחד לא מדבר על החרדים ולא על מערכת החינוך החרדית שלה יש את הבעיות שלה, אתה טענת שצריך להחליף את כל לימודי התנ"ך שהם המורשת הכי גדולה שיש לעם היהודי בלימודי תכנות וכלכלה, ולמה בעצם? אין לזה חשיבות גם במערכת החינוך החילונית? לימודי כלכלה ותכנות חייבים לבוא על חשבון לימודים כאלה? כמו שיונתן כתב לך מדברייך השתמע שאתה חושב שכל התוכן הזה חסר ערך וזאת פשוט אמירה הזויה בעיניי. ואני שוב מרגיש צורך לציין את זה שאין לי שום זיקה דתית לסיפורי התנ"ך כדי שתבין שאין שום צורך להיות דתי כדי להכיר בחשיבות של זה, זה פשוט האתוס של העם היהודי אם תרצה לקרוא לזה ככה.
אנחנו מדינה יהודית ואין לנו שום זכות על הארץ הזאת אם נתכחש למעט ההיסטוריה והמורשת היהודית שבאמת מלמדים כאן במערכת החינוך הדתית והחילונית כאחד, ללמד תנ"ך או היסטוריה של העם היהודי זה לא הדתה ולא כפייה דתית, ללמד על חגי ישראל ומשמעות של מנהגים יהודיים זה לא חסר חשיבות כמדינה יהודית שקמה על הדברים האלה.
איך שלא נסתכל על זה הדברים האלו הם מה שמקנים לנו את הזכות לחיות כאן, אחרת אנחנו באמת סתם כובשים חסרי זהות שטבעו בעלות על ארץ שלא שלהם כמו ששונאינו אוהבים להציג אותנו.

אז בוא נסכם על שיעור תנך אחד בשבוע..
ומורשת העם היהודי בכל מקרה לומדים בשיעורי היסטוריה..

שנת 2021...
במקום ללמד סיפורי אגדות אולי עדיף להשקיע את השעות האלה בלימוד כלכלה ולימוד תיכנות...

מי שרוצה ללמוד על נחשים מדברים ומפלצות שמטביעות אנשים 'כי אופסי.. זה התיקון שלהם' יכול לשלוח את הילדים שלו לחינוך תורני.

אתה יכול שלא לאהוב, אבל אל תזלזל סאחד הספרים הכי חשובים והכי טובים שיצאו במשך היסטוריית בני האדם.
בלי קשר לדת, אפשר ללמוד הכל מהכל מהתנ״ך, להתחיל לקרוא את הפירושים ולהבין שאפשר להיות בנאדם טוב יותר, מצליח יותר.. אבל אתה בוחר להתסכל על זה בתור הרע שבסיפור.

תקרא קצת פירושים, לא מבקש מימך להיות דתי ולהאמין לכל מה שהתנ״ך מספר, שים את זה בצד.
אפשר ללמוד מימנו בהרבה יותר ממה שאתה חושב.

ובנוסף לזה אפשר להכניס ללימודים, איך להתנהל כלכלית, ביטחון עצמי, יזמות וכו׳, יש דעה ויש זלזול בהיסטוריה שלנו.
תחשוב פעמיים לפני שאתה מגיב.

רק שאלתי אותו בכנות מה הטעם בשבילו לחיות כאן ולגדל ילדים במדינת ישראל אם לא חשוב לו לטפח את הזהות היהודית

לא צריך סי טי ראש, אולי אתה צריך להפריד את הזהות היהודית ממך, ולעשות חשבון נפש עם עצמך כדי להצליח להכיל את העובדה כי יש עוד כמה "טעמים" לגור פה ולגדל פה ילדים מעבר לטיפוח של זהות יהודית.
הרבה אנשים, כמוני, אוהבים את המדינה הזו והיא בית להם והסיבה האחרונה לזה היא זהות יהודית.
אין זה חתירה לזה שאני מכחיש את היותי יהודי, או מתבייש בזה או לא גאה בזה או כל דבר. מבחינתי יהדות / כל דת אחרת / כל מורשת אחרת היא לא יותר מצירוף מקרים שסיבותיו נטויות במיקום גאוגרפי או כל דבר היסטורי אחר. אין זה חתירה לכך שאני לא חושב שצריך ללמוד את זה - זה קרה. אמנם איני מאמין שנשים נבראו מצלע, אבל אני יודע שהסדר הכרונולגי והאירועים הלא סיפוריים בתנך שהעדים להם הם אנשים לפני 5000 שנה אכן התרחשו (שרואים ברק לפי 5000 שנה, סביר להניח שכל אחד היה בטוח שזה התגלות אלוהים ולא תופעת טבע.) אני מתייחס ללמידת מקצוע התנ״ך כמו לספרות - מי שמעניין אותו, שילמד. לא צריך להכריח אף אחד ללמוד לא את זה ולא את זה.
הבנתי את הכוונה שלך מההתחלה. לא, לא חשבתי שאתה מציע לעלות אותו למטוס ולעשות לו טרנספר לגרמניה. עצם השאלה והתהייה שלך ושל רבים אחרים, שאין שום מטרה לאדם שזהות יהודית / מורשת יהודית / ווטאבר מהשיט שאתה ממשיך לקשקש עליו. יש פה אזרחים שהם בכלל לא יהודים. 0 גנים יהודים. וזה לא מעניין אותם, והם מסרו את נפשם במלחמות ישראל לא בגלל "זהות יהודית"

שום מטידציה , שום מורשת יהודית ואפילו לא שמירת שבת לא יגמרו לך להבין את הדבר הפשוט הזה ולצאת מהדעה האינפנטילית שלך.
ולא, לא חשוב לי שילמדו מורשת יהודית כמו שחשוב לי שילמדו יצורים כמוך להיות בני אדם, אני רואה כמה טיפוח זהות יהודית עזרו לך בזה בלאט. תיהיה מסוגל לכתוב 3 משפטים בלי קללה או נסיון פגיעה של ילד בן 15.

נו קדימה תמליץ לי בדיקה נוספת
ובשביל הספורט וכי ביקשת אני אתייחס לדבר הכי מפגר שכתבת במשך כל הדברים הלא קשורים שכתבת כשציטטת אותי למעלה

למה שלא נמיר לימודי ההיסטוריה על השואה והאינקויזיציה ללימודי כלכלה ותכנות

השואה והאידוויזציה זה היסטוריה. לא לדעת היסטוריה זוהי בורות.
בריאת העולם / אדם וחווה / כל מה שמלמדים בשיעור תנך במערכת החינוך הם לא יותר מסיפורי.מעשיות, לפחות מבחינתי.

חבל על תגובתך בחזרה כי אני לא אמשיך

אתה יכול שלא לאהוב, אבל אל תזלזל סאחד הספרים הכי חשובים והכי טובים שיצאו במשך היסטוריית בני האדם.
בלי קשר לדת, אפשר ללמוד הכל מהכל מהתנ״ך, להתחיל לקרוא את הפירושים ולהבין שאפשר להיות בנאדם טוב יותר, מצליח יותר.. אבל אתה בוחר להתסכל על זה בתור הרע שבסיפור.

כנראה שאתה לא קראת את אותו ספר כמוני 😳
בוא ותגיד לי עכשיו שהרוב פה זה מטאפורות ופירוש לא נכון של הכתובים.. ☝️

530127_495754257156024_1687288755_n.jpg

מה שאתה אומר בעצם זה שלא אכפת לך מהעתיד שלך בשום צורה אין לך שום דעות בשום נושאים וכל מה שמעניין אותך זה שיהיה יותר סיכוי שמישנו אחר יהיה ראש ממשלה

לא כדאי להצביע למי שמייצג את הדעות שלך הכי טוב?
זה שביבי מושחת מהתחת זה אמת אבל אני אצביע לאיזה מונגול שלא מייצג שום דבר מהדברים שחשובים לי רק כדי שראש הממשלה לא יהיה תחת כתבי אישום
לוותר על כל מה שחשוב לי רק בשביל דבר 1 שחשוב לי וכנראה ימשיך לקרות

הפיראטים לעתיד דמוקרטי יותר

@Dark Soul Omega
@Biggg
אתם מתווכחים עם פנאטים חסרי השכלה,הם לא מסוגלים להבין שדת מחריבה את העולם ופוגעת בחינוך ובכלכלה יותר מכל דבר אחר.
הכיסוי הזה של "דת" רצוף בכלכך הרבה חטאים ופשעים,רצוף בכפייה,שלילת חירות ובחירה מילדים ונשים , גידול ילדים לתרבות חשוכה בלי שום יכולת לראות איך העולם אמיתי נראה והסתמכות חולנית על ייצור דמיוני

אני אישית רוצה להצביע לירון זליכה , אבל לא נראה לי שהוא יעבור את אחוז החסימה..
כרגע אין לי מושג למי להצביע.. 😭
אז אתה תוותר על מה שחשוב לך ותצביע למישהו שלא ייצג שום דבר ממה שחשוב לך רק כי האופציה הראשונה היא "שריפת קול" אתה לא רואה את הפרדוקס שאתה יוצר?

@Dark Soul Omega
@Biggg
אתם מתווכחים עם פנאטים חסרי השכלה,הם לא מסוגלים להבין שדת מחריבה את העולם ופוגעת בחינוך ובכלכלה יותר מכל דבר אחר.
הכיסוי הזה של "דת" רצוף בכלכך הרבה חטאים ופשעים,רצוף בכפייה,שלילת חירות ובחירה מילדים ונשים , גידול ילדים לתרבות חשוכה בלי שום יכולת לראות איך העולם אמיתי נראה והסתמכות חולנית על ייצור דמיוני

זה עזוב, לדברים כאלה אני לא נכנס אפילו שהרצון להתווכח קיים
הקטע שהחמור המצוי פה לא מסוגל להכיל את זה שלמישהו אחר יש סיבה אחרת שבגללה הוא חי ביחד איתו בביצה המסריחה פה שהיא לא "טיפוח זהות יהודית" וזה פשוט חולני כל אחד מחליט לי פה מה המטרה או מה לטפח
בגדול בזבוז זמן זה כן..

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית