כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
יש שכונות של חרדים בערים שונות בישראל שחוסמים את השכונות שלהם בשבת כדי שלא יעברו בהם רכבים.

אנחנו יהודים וזה, אבל בצורה אובייקטיבית), הגבלות נוספות בשבת וחגים מסויימים (כמו שהיום עם תחבורה ציבורית, סגירת חלק מהרחובות, אז עוד דברים בסגנון). אני מדבר על המצב ההיפותטי שתיארת שסמוטריץ' ראש הממשלה ויש רוב דתי בכנסת, זה דברים שלא קורים בין לילה אלא צעד צעד

סמוטריץ׳ מייצג את המגזר הדתי, למפלגה שלו קוראים ״הציונות הדתית״.
מפלגות כאלו לא מקדמות סגירת רחובות בשבת. מי שסוגר רחובות בשבת ללא הצדקה הלכתית, אלו חרדים. התקוממתי שמייחסים למגזר דתי ובפרט לסומטריץ׳ כאלו פעולות

מפלגות כאלו לא מקדמות סגירת רחובות בשבת. מי שסוגר רחובות בשבת ללא הצדקה הלכתית, אלו חרדים. התקוממתי שמייחסים למגזר דתי ובפרט לסומטריץ׳ כאלו פעולות

גם מה שמסמוטריץ מקדם היה אמור מזמן להעלם מהעולם. בוא לא נכנס לזה

שאלת מי חוסם, עניתי

לא מפריע לך שהומואים בגדול צריכים לא להתקיים על פי ראייתו של סמוטריץ׳?

לטפל בנטייה מינית זה קרינג׳ דמיין בעולם ההפך שבאים אליך ואומרים לך לשכב עם גבר כנגד רצונך לא מפתה במיוחד ואין בזה היגיון כי אני לא פוגע באף אחד

תלוי איך אתה מגדיר מסורתיים, אבל רוב האוכלוסיה היא חילונית, כלומר אוכלוסיה שמעדיפה לא לגדל את הילדים שלה על טקסטים דתיים מעבר לערך ההעשרה
זאת שאלה שבשביל תשובה שלה צריך סקר מקיף יותר, אך אני חושב שתופתע לכמה זה חשוב, מה עוד שתנ"ך ותושב"ע זה לא מקצועות שדורשים הרבה זמן וכוח...
לא מפריע לך שהומואים בגדול צריכים לא להתקיים על פי ראייתו של סמוטריץ׳?
יש הבדל בין לא לממן ולתת במה ללהט"ב לבין לרדוף אותם....

זאת שאלה שבשביל תשובה שלה צריך סקר מקיף יותר, אך אני חושב שתופתע לכמה זה חשוב, מה עוד שתנ"ך ותושב"ע זה לא מקצועות שדורשים הרבה זמן וכוח...

אתה רציני? ראייתו כוללת טיפולי המרה ואי מתן הזכות לנישואים חד מיינים

לא זכור לי שאני מקבל שקל ממישהו...
בנתיים אני עובד ומשלם המון מיסים שמהם מממנים אוכלוסיה מלאת שנאה...
🤦‍♂️

"נלחם" ברווקות המאוחרת...
😆😆😆

155273458_3900753563279187_6150236147855259870_n.jpg

מה ההבדל בין לא לתת זכויות לבני אדם לבין לא לתת זכויות לבני אדם בגלל ספר

לא לתת זכויות לבני אדם בגלל ספר

באותה המידה שבה אתה טוען שלא נתונים זכויות להומוהים בגלל ספר אני יכול לטעון שלא נותנים לי זכויות דתיות.
איפה ספר הזכויות? מי קובע איזה זכויות עדיפות?

באותה המידה שבה אתה טוען שלא נתונים זכויות להומוהים בגלל ספר אני יכול לטעון שלא נותנים לי זכויות דתיות.
איזה זכויות דת אין לך? חופש דת הוא גם חופש מדת, ומותר לך לעשות מה שאתה רוצה לפי הדת שלך כל עוד אתה לא פוגע בחופש של אחרים, וחוקי המדינה שנובעים מאותו חופש של אחרים

הלהטב דאגו שאני אדע על ההפרות זכויות שלהם, שתף אוצי בשלך כי אין לי מודעות אליהן

תגיד אחי שלי רציני אתה חי בישראל?
מה אתה חושב שהיא הסיבה עיקרית לכך שהרבנות לא נותנת לזוגות חד מינים להתחתן ?

@Avanti

אתה שואל לאורך כל הדיון למה אדם שלא מחובר למסורת היהודית ירצה לגור במדינה ישראל. התשובה פשוטה, במאה ה 21 המסורת היהודית (כדת/זהות) כבר אינה מוטיב מרכזי בתרבות הישראלית-חילונית.

להיות ישראלי זה לא ללמוד על דוד המלך, או לשנן בעל פה פסוקים מהתנך.

להיות ישראלי זה ללכת עם גופיה וג'ינס לעבודה בחברת הייטק, לדבר לאדם זר כאילו הוא חבר שלך מהשכונה, לדחוף את האף הארוך שלך לעניינים האישיים של אנשים אחרים ולייעץ להם למרות שהם לא מבקשים ולא רוצים לשמוע את דעתך, להיות מובך כשאבא שלך שלובש בוקסר וחולצה שהייתה קטנה עליו ב 5 מידות עוד בכיתה ד' מתפרץ לחדר שלך בלי לדפוק כשאתה עם החברה ושאול אם בא לכם שניצל תירס, לעשות קומבינות כדי להתקדם בעבודה/באקדמיה/בצבא, להתמודד עם אחריות גדולה מאוד כשאתה רק ילד בן 18 והבעיה הכי גדולה שלך לפני חודש הייתה להוציא עובר בספרות ועכשיו מצפים ממך להחזיק נשק ולבצע החלטות של חיים ומוות, להתמודד עם חיים במדינה רב תרבותית, מגוונת(לטוב ולרע), משוסעת, שמולה ניצבים אתגרים בטחוניים- קיומיים עצומים.

חוסר הרישמיות, הסחבאקיות, החום והקולניות, השפה העברית התוססת- זה מה שהופך אנשים שנולדו כאן לישראלים. לפקפק בזכות הקיום של אדם שנולד כאן כי הוא בעד הפרדה מוחלטת של דת ומדינה, זו יהירות מבחינתי.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית