כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
העניין הוא שיש קבוצה אחת שלא מוכנה לכך ויש קבוצה אחרת שלא

מסכים, אבל הבעיה היא פוליטית ולא דתית. כלומר, הבעיה היא לא אורתודוקסים שקובעים מיהו יהודי בעיני היהדות האורתודוקסית. הבעיה היא אזרחים אורתודוקסים שקובעים עבור שאר האזרחים מיהו יהודי בעיני המדינה ללא בסיס חוקי ברור ועקבי.
וכך אנחנו מוצאים את עצמנו במדינה בה רפורמים נחשבים כיהודים בעיני המדינה והרבנות הראשית לכאורה עוברת על החוק בכך שלא נותנת להם שירותי דת כי זה נוגד את התפיסה האורתודוקסית. זה עוד לא קרה כמובן, אבל אולי עוד נראה את זה בעקבות פסיקת בית המשפט.

מסכים, אבל הבעיה היא פוליטית ולא דתית. כלומר, הבעיה היא לא אורתודוקסים שקובעים מיהו יהודי בעיני היהדות האורתודוקסית. הבעיה היא אזרחים אורתודוקסים שקובעים עבור שאר האזרחים מיהו יהודי בעיני המדינה ללא בסיס חוקי ברור ועקבי.
וכך אנחנו מוצאים את עצמנו במדינה בה רפורמים נחשבים כיהודים בעיני המדינה והרבנות הראשית לכאורה עוברת על החוק בכך שלא נותנת להם שירותי דת כי זה נוגד את התפיסה האורתודוקסית. זה עוד לא קרה כמובן, אבל אולי עוד נראה את זה בעקבות פסיקת בית המשפט.
אבל מי אשם בכול הסיפור הזה?

אז מסתבר שרוצים לעלות את המיסים עקב משבר הקרונה.
מישהו רוצה להתערב שהם עדיין יצמידו את השכר שלהם לשכר הממוצע שנה הבא?
(דרך אגב פרט מגניב על החוק הזה אם השכר הממוצע יורד , הם עדיין נשארים עם השכר ישן כי זובי עליכם)

אבל מי אשם בכול הסיפור הזה?

כמו עם ארגוני העובדים, אין כאן אשם אחד. זה תוצר של שנים של סחטנות פוליטית וקואליציות רעועות עם שילוב של חברה מסורתית יותר מהיום.
לאורתודוקסים מעולם לא היה רוב משמעותי בכנסת שיאפשר להם לקבוע מה שבא להם בלי להיות תלויים באחרים ובחילונים בפרט. הם פשוט פוליטיקאים ממש טובים. או שכל השאר פשוט כל כך גרועים.

כמו עם ארגוני העובדים, אין כאן אשם אחד. זה תוצר של שנים של סחטנות פוליטית וקואליציות רעועות עם שילוב של חברה מסורתית יותר מהיום.
לאורתודוקסים מעולם לא היה רוב משמעותי בכנסת שיאפשר להם לקבוע מה שבא להם בלי להיות תלויים באחרים ובחילונים בפרט. הם פשוט פוליטיקאים ממש טובים. או שכל השאר פשוט כל כך גרועים.
ובדיוק כמו מאפיית הסתדרות, מישהו צריך לטפל בזה,
בהקשר של התגובה הקודמת שלי במקום לעלות מיסים צריך ליעייל את המגזר הציבורי(כלומר תכלס לפטר כבר), ולהתחיל להביט במבט יותר רחב על התקצוב למגזר החרדי.
הקטע זה שכמו שאני רואה את אשמת הממשלה והאורתודוקסים בעניין הזה אני גם רואה אשמת העם פה, רוב ישראל חילונית העם חילוני עד מסורתי
ובעד נישואים אזרחיים והכרה של זרמים אחרים של יהדות (כי כפי שמישהו ממש חכם אמר לי לא הגיוני שיהודי שנרדף על ידי הנאצים לפתע לא יהודי פה) אבל אין בישראל פעילות פוליטית של ממש רק להגיד איזה באסה כול הזמן.

וסתם רגע אני ישאל שאלה חשובה מישהו פה קרא את המצע של המפלגות המתמודדות?
מישהו שם לב שהם לא עומדות ביותר מחצי מימה שהם מבטיחות וזה לרוב העיקר של המצע?
אין פלא שיאיר לפיד מספר מספר אלף אחד סיפורי ליליות הרי מי באמת יכריח אותו לעמוד בהבטחתו?
מבין את הבעיה שלי פה?

) אבל אין בישראל פעילות פוליטית של ממש רק להגיד איזה באסה כול הזמן.
למי יש זמן לפעילות פוליטית? צריך להתפרנס

מישהו פה קרא את המצע של המפלגות המתמודדות?
בגלל שהם מבטיחות דברים שהציבור רוצה לשמוע אבל מבינות טוב מאוד שזה הבטחות לא ראליות.
הציבור רוצה לשמוע - "נגייס את החרדים לצבא, נפסיק לשלם להם, נשפר את הכלכלה היא תיהיה כמו סינגפור, לא יהיו בעיות ביטחוניות, נוריד מיסים"
כל זה יכול לקרות רק בלה-לה לנד.

אני אישית לא קראתי אבל אני חושב שיש לרב זמיר כהן ספרים שלמים עם אריכואלוגיה ותנך והוכחות וכדו'
הקשר בין זמיר כהן ומדע כלשהו זה בערך כמו הקשר בין תינוק למדע טילים - אין קשר. זמיר כהן הוא קשקשן גדול וחרטטן מדופלם בכל מה שקשור למדעים. שיגיד מה שהוא רוצה על הדת, זה התחום שלו, שלו ידבר על מדעים שהוא לא מבין בהם קמצוץ.

אז מסתבר שרוצים לעלות את המיסים עקב משבר הקרונה.
מישהו רוצה להתערב שהם עדיין יצמידו את השכר שלהם לשכר הממוצע שנה הבא?
(דרך אגב פרט מגניב על החוק הזה אם השכר הממוצע יורד , הם עדיין נשארים עם השכר ישן כי זובי עליכם)
עובדה נחמדה, בגלל העליה באבטלה נשארו בעיקר העבודות היציבות יותר עם השכר הגבוה יותר, מה שמעלה את השכר הממוצע במשק.
האם נראה לך שהפוליטיקאים יבלמו את העליה הגדולה יותר בשכר שלהם?

וסתם רגע אני ישאל שאלה חשובה מישהו פה קרא את המצע של המפלגות המתמודדות?
אין פלא שיאיר לפיד מספר מספר אלף אחד סיפורי ליליות הרי מי באמת יכריח אותו לעמוד בהבטחתו?
מבין את הבעיה שלי פה?
ממה שיצא לי לראות ככל שלמפלגה יש יותר כוח ככה היא יכולה לעמוד פחות במצע שלה, כי היא נדרשת לייצג יותר אג'נדות, שלרוב מופלות על ידי מפלגות קטנות יותר, ולפעמים מתנגשות אחת בשניה. אבל לדעתי לפיד יחסית נאמן למצע שלו, כמובן צריך לראות מה יהיה אם הוא בשלטון

עובדה נחמדה, בגלל העליה באבטלה נשארו בעיקר העבודות היציבות יותר עם השכר הגבוה יותר, מה שמעלה את השכר הממוצע במשק.
האם נראה לך שהפוליטיקאים יבלמו את העליה הגדולה יותר בשכר שלהם?
מצד שני הבנתי שהם מנסים להעביר חוק לבלום את השכר הממוצע כדיי למזער נזקים אז נראה מה יקרה.
ממה שיצא לי לראות ככל שלמפלגה יש יותר כוח ככה היא יכולה לעמוד פחות במצע שלה, כי היא נדרשת לייצג יותר אג'נדות, שלרוב מופלות על ידי מפלגות קטנות יותר, ולפעמים מתנגשות אחת בשניה. אבל לדעתי לפיד יחסית נאמן למצע שלו, כמובן צריך לראות מה יהיה אם הוא בשלטון
הבעיה עם לפיד שהוא מאוד ישר בגישה שלו, ברור לכולם שהוא לא סובל את החרדים והוא רוצה פשוט להוציא אותם מהממשלה אבל בלתי אפשרי. אפילו רבין ישב איתם בממשלה ,הם חלק משטח הפוליטי ועד כמה שהם לא באמת מתחשבים בנו אנחנו בסופו של דבר הגענו למצב שתמיד צריך להתחשב בהם(אני מדבר דרך אגב על המפלגות לא על כלל הציבור שמדבר בשם)

הקשר בין זמיר כהן ומדע כלשהו זה בערך כמו הקשר בין תינוק למדע טילים - אין קשר. זמיר כהן בכל מה שקשור למדעים. שיגיד מה שהוא רוצה על הדת, זה התחום שלו,.
אני מוחה על כבוד התורה והצורה שבה מדברים על תלמיד חכם . נשנה נושא עדיף

שיגיד מה שהוא רוצה על הדת, זה התחום שלו, שלו ידבר על מדעים שהוא לא מבין בהם קמצוץ.
הלואי ואנשים שהתחום שלהם לא דת לא ידברו על זה.
אני מוחה על כבוד התורה והצורה שבה מדברים על תלמיד חכם . נשנה נושא עדיף
אני לא מסכים עם אופן הניסוח על תלמיד חכם. ואני גם סבור שהרב זמיר כהן משתף הרבה חומר מדעי עדכני ונכון. אך חלק גדול מהמושגים שהוא כותב עליהם הם פשוט לא נכונים, ולא מוגדרים "מדעיים" למרות שהוא מציג אותם כך.

בתור אחד שמאוד אוהב לקרוא את החומר שלו, אני חושב שהוא אדם מאוד חכם, ובאמת אשיות מיוחדת. אבל הוכחות מדעיות לשדים, נשמות, סיאנסים, זה פשוט לא רציני.

בתור אחד שמאוד אוהב לקרוא את החומר שלו, אני חושב שהוא אדם מאוד חכם, ובאמת אשיות מיוחדת. אבל הוכחות מדעיות לשדים, נשמות, סיאנסים, זה פשוט לא רציני.
איך מצד אחד אתה תופס ממנו אדם חכם
מצד שני מבין שהוא מקשקש לגבי שדים רוחות גלגולים כוכבים ועוד נותן לזה עלאק הסברים מדעיים?

איך מצד אחד אתה תופס ממנו אדם חכם
מצד שני מבין שהוא מקשקש לגבי שדים רוחות גלגולים כוכבים ועוד נותן לזה עלאק הסברים מדעיים?
אני גם חושב שביל סטאר היה אחד המאמנים הגדולים בעולם, וקשקש בכל הנוגע למחזור המנטלי, פיזי ורגשי של המתאמנים שלו (אם קראת אי פעם את הספר שלו).

כמו מארק ריפטו, משוגע עם תעודות שתרם תרומה מכובדת מאוד לאימוני כוח, בחוכמה שאי אפשר להתעלם ממנה.

אני חושב שכאן בפורום יש קשקשנים גדולים בהרבה מאוד תחומים, אבל בתחומים מסוימים, הם ממש אלופים.

הרב זמיר כהן הוא אדם מאוד חכם, העיצות שלו לחיים, לנישואין, לגידול ילדים, מוכיחים חוכמה ועומק וזה עובד בשטח, וגם מאוד הגיוני. החוכמה שלו בתורה לא ניתן לערעור, והוא גם אדם מאוד חכם. אני בכל זאת לא מבין את הקשר שהוא מקשר בין המדע לתורה, זה נראה לי פשוט לא נכון ומבוסס.

איינשטיין, בובי פישר הם דוגמה לאנשים חכמים שלא היו חכמים בתחומים רבים אחרים מחוץ להתמחות שלהם, ואני בטוח שיצא להם גם קשקושים מהפה.

ואחד המשפטים שאני מאוד אוהב: "תסמוך על אדם חכם להסביר משהו דפוק".
זה שאדם חכם עומד מאחורי משהו, לא אומר שזה לא יכול להיות דפוק.

אתה תמצא דוגמאות אין סופיות לטעויות מטומטמות של אנשים חכמים.

דעתי דומה לשלך בנושא הזה אני יכול לקבל אדם שמבין בתחומו (למשל מוזיקאי) אבל מקשקש בלי לדעת על משהו אחר (למשל מוזיקאי מקשקש על פוליטיקה)
לגבי ספציפית הרב זמיר כהן, אני פשוט פוסל את כל הרעיון שבדת תוסיף על זה את ההסברים שלו על כוכבים וכו' ותבין מה אני חושב על האיש, לא שזה משנה..

דעתי דומה לשלך בנושא הזה אני יכול לקבל אדם שמבין בתחומו (למשל מוזיקאי) אבל מקשקש בלי לדעת על משהו אחר (למשל מוזיקאי מקשקש על פוליטיקה)
לגבי ספציפית הרב זמיר כהן, אני פשוט פוסל את כל הרעיון שבדת תוסיף על זה את ההסברים שלו על כוכבים וכו' ותבין מה אני חושב על האיש, לא שזה משנה..
חבל, גם אם דת לא מעניינת אותך, יש לו הרבה לתרום. הארגון שלו עוזרת לאלפי אנשים בכל מיני תחומים.

אני סבור שדברים כמו זוגיות והורות זה לא דבר שפשוט יודעים לחיות בלי שמשקיעים בזה קצת מחשבה ולפעמים גם הכוונה. ואני חושב שהרב זמיר כהן מאוד חכם בנושאים האלו.

ואם אנחנו כבר בנושא הזה, הרב שלום ארוש שליט"א אלוף ביותר גם כן בתחומים האלו. אם תצליח לראות מעבר לקיצוניות שלו לברסלב והתבודדות הלא אנושית שלו, הספרים שלו משהו מדהים. ספציפית "בגן השלום".
הוא עוד דוגמה לאדם שאני לא בקו שלו בכלל, כשאני רואה אותו מדבר, אני פשוט לא מרגיש קשור אליו. אבל הספרים שלו מלאים בתוכן וחכמה.
ודבר מעניין עליו, יש כמה כמרים שקוראים את הספרים שלו, וממש מתחברים. הרעיון של חלק מהספרים הם לא בהכרח דתי, יותר רוחני.
ויש דברים שהוא כותב שאני באמת סבור שזה פשוט שטות גמורה.

להבדיל Wim hof משוגע עם תעודות, אבל תראה אותו ביוטיוב פעם.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית