עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ביבי השחית את הדמוקרטיה בישראל ודירדר את הציבור לאלימות, הוא חייב לעוףלמה אתה בטוח שזה יעזור לך במשהו שזה חייב להיות נגד ביבי ? (חוץ מהסיבה של שטיפות מח בתקשורת)
ביבי השחית את הדמוקרטיה בישראל ודירדר את הציבור לאלימות, הוא חייב לעוף
פוליטיקאים שלא מביאים את מה שהם הבטיחו יש מיוון העתיקה, אבל דיקטטורים זה כבר סיפור אחר שאנחנו צריכים להיאבק בכל הכוח כדי להוקיע אותם מאיתנולא שהדמוקרטיה במדינה הזאת שווה יותר מידי גם ככה,
אבל נניח וזה נכון. הוא חייב לעוף ואז יביאו איזה יאיר לפיד שיבטיח הבטחות ולא יעשה כלום.
הדבר היחיד זה שאני מחכה זה שיעיפו את ביבי כדי שיבוא אחד יותר גרוע בניהול המדינה ואז הגל שרק לא ביבי יבין שהוא מטומטם.
איך אפשר להגיד שנתניהו דיקטטור? אתה הרי יודע טוב מאוד מה זה דיקטטורה.אבל דיקטטורים זה כבר סיפור אחר שאנחנו צריכים להיאבק בכל הכוח כדי להוקיע אותם מאיתנו
אני לא מאמין לבנט, כל משרד שהוא היה בו הוא רק התעסק איך הוא יכול לעזור למתנחלים על חשבון שאר אזרחי המדינהזה לא משנה מה תגידו מצביעי הליכוד הם כמו רובוטים-לא אכפת להם גם אם ביבי יחריב את המדינה הם ימשיכו להצביע לו
הם לא חושבים רציונלית זה כמו תוקים-אבא שלי הצביע לליכוד סבא שלי הצביע לליכוד אז אני מצביע ליכוד לא משנה מה יקרה הם לא משנים את הדעה שלהם, לכן ביבי יהיה שוב ראש ממשלה ,בכל מקרה אני מצביע לבנט-יזם הייטקיסט בנאדם חכם אם ראש על הכתפיים שאני מאמין שאם יהיה לו מספיק מנדטים הוא יביא להורדת המיסים והורדת מחירי הדיור (שעלו בעשור של ביבי במלא לא רק שלא ירדו) היחיד שאני סומך עליו בפוליטיקה זה בנט.
אני יודע, ואני גם יודע איך דיקטטורות נולדות, לרוב הן נולדות בתוך חברה דמוקרטית ע"י אדם ובאי כוחו שמרסקים כל מעצור דמוקרטי ומספחים לעצמם עוד ועוד כוחות עד שהדמוקרטיה לא יכולה להגן על עצמה מפניו.איך אפשר להגיד שנתניהו דיקטטור? אתה הרי יודע טוב מאוד מה זה דיקטטורה.
אם מישהו אחר היה עומד ברשות הליכוד, הייתה קמה ממשלה ליברלית של ליכוד-ימינה-יש עתיד-תקווה חדשה-ישראל ביתנו יש כאן מינימום 70 מנדטים. ואפילו לא צריך את החשוכים סמוטריץ' בן גביר כתוספת.איך היום מאיך שאני רואה הם מכרה זהב למנדטים?
לא אמרתי שלא היו מקרים שהם לא היו בממשלה פשוט אמרתי שזה מאוד נדיר
למה מושחתת?
זאת דמוקרטיה
מושחתת, כי זה מן "שוחד חוקי" לתת להם מה שהם רוצים: תקציבים, אישורים וסמכויות וכו', בתמורה להמשך כהונה של ביבי.למה היא ברית מושחתת? רק הברית של ביבי והחרדים מושחתת שאר הבריתות וההסכמים הפוליטיים בין המפלגות טהורות וצחות כשלג?
אוקיי, זה קביעה חד משמעית שנקבעה ע''י המנגדים של נתניהו (וזה בסדר גמור)ה נתניהו עושה? הוא מנסה להחליש את בית המשפט עם פסקת ההתגברות
תן לי דוגמא להחלטות כאלה. כל מה שתוכל לתת לדעתי אלו יהיו דוגמאות כאלה:ההחלטות מתקבלות כמעט אך ורק לפי מה שנתניהו רוצה, גם אם הכנסת והממשלה נגד
טוב זה סלח לי אבל לדעתי שטות גמורה.תראה רק את מי הוא אירח ממש עכשיו, ראש ממשלת הונגריה, שכבר לא נחשבת לדמוקרטיה יותר ונחשבת דיקטטורה בפועל, הכל אחרי מאמצים זהים שביצע ראש הממשלה שלהם
הכל כשר בפוליטיקה.מושחתת, כי זה מן "שוחד חוקי" לתת להם מה שהם רוצים: תקציבים, אישורים וסמכויות וכו', בתמורה להמשך כהונה של ביבי.
נו אז מה?הרי ביבי במקור היה קפיטליסט שכשר אוצר בממשלת שרון כתש להם את הצורה. יש סרטונים מהתקופה ההיא שהחרדים מקללים אותו ויורדים על זה שהוא בגד באישתו ועכשיו בוגד בעם שלו.
אני לא מאמין לבנט, כל משרד שהוא היה בו הוא רק התעסק איך הוא יכול לעזור למתנחלים על חשבון שאר אזרחי המדינה
.
למה לעצור בסינגפור? שיביא כלכלה יותר טובה מסינגפור הרי הכל אפשרייש לו תוכנית סינגפור להורדת המיסים באופן משמעותי.
לדעתי הוא גאון יזם עשה אקזיט בהייטק, בנאדם עם חשיבה מעל הקופסה ונראה מה הוא יביא-יש לו תוכנית סינגפור להורדת המיסים באופן משמעותי..
בכל מקרה אתה לא מצביע בבחירות האלו אתה לא חיי בישראל לא?, אז תאכלס מה כזה קריטי לך מי ייבחר?
ביבי תרם רבות לכלכלה הישראלית, שהיא אחת מהכלכלות החזקות והיציבות בעולם
כמה בידיוק?עוד כמה קואליציות של ביבי וחבריו המסורתיים (שס ואגודה) הכלכלה הישראלית תהיה כמו של ונצואלה
התוכנית שלו חיה בחלום כמוהו.לדעתי הוא גאון יזם עשה אקזיט בהייטק, בנאדם עם חשיבה מעל הקופסה ונראה מה הוא יביא-יש לו תוכנית סינגפור להורדת המיסים באופן משמעותי..
וזה אומר שלא אכפת לי מהמדינה שלי? שאני רוצה לראות אותה יורדת לאבדון?בכל מקרה אתה לא מצביע בבחירות האלו אתה לא חיי בישראל לא?, אז תאכלס מה כזה קריטי לך מי ייבחר?
אם במתנגדי נתניהו אתה מתכוון משפטנים אז כן, זו אמרה של מתנגדי נתניהו. בית המשפט צריך לאזן את הדמוקרטיה, ופסקת ההתגברות מגיעה אחרי התערבות רבה של בית המשפט בחוק בישראל.אוקיי, זה קביעה חד משמעית שנקבעה ע''י המנגדים של נתניהו (וזה בסדר גמור)
אבל, אני יכול להגיד מנגד שפסקת ההתגברות דווקא תאזן את ההשפעה היותר מידי גדולה שיש לבית המשפט העליון. אתה יכול להסכים, אתה יכול לא להסכים, אבל בטוח הטענה שאומרת של פסקת ההתגברות = החלשת בית המשפט לא מחזקת בשום צורה את הטענה שלך שנתניהו סולל את הדרך לדיקטטורה.
ברור, אם תמציא את החוק ותמציא מערכות שאוכפות את החוקים הקיימים אז הכל לפי החוק, אבל מזכיר לך שככה גם עובדות דיקטטורות.הכל עובד לפי החוק, אף אחד לא המציא פה חוקים חדשים או עבר על חוקים קיימים. בטח בטח שאין קשר לדיקטטורה או לא.
אבל זהו, מאינספור עדויות נראה שזה המקרה.תן לי דוגמא להחלטות כאלה. כל מה שתוכל לתת לדעתי אלו יהיו דוגמאות כאלה:
"סגן השב''כ לשעבר טוען: נתניהו מקבל החלטות ביטחוניות לבד".
הנקודה היא, שהטענה הזו היא מגמתית ופוליטית. נתינהו לא יושב במשרד על כיסא עור מלטף חתול שחור ומורה לתקוף את איראן כי בא לו.
יש החלטות שבהם נתניהו מביע את דעתו בצורה יותר בוטה והמשקל של דעתו נוטה לקבוע יותר. למשל עם החיסונים - ברור לשנינו שהוא לא הגיע להחלטה הזו לבד, וזה נעשה בשיתוף עם הפרוייקטור ומשרד הבריאות
אפילו מנכ"ל פייזר אמר שהוא היה עושה את אותו הדבר לא משנה מי היה ראש הממשלה בישראל, ואמר שאפילו ביבי התנהג בצורה פרנואידית ומבישה (מתקשר אליו ב-3 בלילה כדאי לשאול האם החיסונים בטוחים כבר לילדים).אבל נתניהו "ניצל" את כוחו ולחץ על מנכ''ל פייזר באופן "תקיף" יותר כי האמין בחיסונים.
כך אני מאמין גם שמתבצעות שאר ההחלטות - שיתוף פעולה בין כל הגורמים + נתניהו + דעתו של נתניהו במקרים מסויים (בדר''כ עניינים ברמה ה"קיומית") "שווה" יותר ומושמעת ביתר שאת על ידו. ומבחינתי זה בסדר.
יש לנו יחסים טובים עם הרבה מדינות, אבל השאלה למי חולקים יותר כבוד. כשביבי מזמין את ראש ממשלת הונגריה אחרי שרק לאחרונה היא הוגדרה כדיקטטורה מראה שהוא מעריך את פועלו, ומעריך את הקשר עם דיקטטורה, במקום פשוט לא להזמין אותוטוב זה סלח לי אבל לדעתי שטות גמורה.
אנחנו גם מחזיקים ביחסים דיפלומטיים חזקים עם רוסיה. בשלטון של רוסיה עומד דיקטטור רוצח המונים שחיי בארמון בגודל של גוש דן על חשבון האזרחים העניים ללא חשמל ומערכת ביוב. אז מה, בגלל שפוטין רע נגיד לרוסיה "תודה רבה, אנחנו לא עושים עסקים עם דיקטטורים"?
לא, נשים בצד את ענייני הפנים הרוסים, נבלע רוק, ונשחק את המשחק הפוליטי כמו שצריך. יחסים עם רוסיה זה אינטרס שלנו חד משמעית וכל מה שהעומד בראש המדינה הזו יעשה לא אמור לעניין אותנו. רק האינטרסים המשותפים.
אותו דבר עם הונגריה. אתה באמת סבור שנתניהו נפגש עם ראש ממשלת הונגריה כדי לקבל טיפים לדיקטטור המתחיל? לא... הוא יושב איתו כי קיימים אינטרסים משותפים בין המדינות.
זו הגישה המשחיתה שנתניהו הרגיל אותך לחשוב, שמותר לבגוד ולקשור קשרים לרעת המדינה כדי להרוויח פוליטית. פעם הייתה אמינות מסוימת באנשי ציבור והיה סטנדרט מסויים, ביבי זרק הכל מהחלון וגרם לאנשים להאמין שהכל בסדר ומותרהכל כשר בפוליטיקה.
אבל בקצרה - כולם פוסלים את ביבי וביבי פוסל את כולם. מי נשאר? החרדים
החרדים הם השותפיים הקואלציונים האולטימטיבים ויש רק דרישה אחת: תנו לנו תקציבים, ואנחנו נצביע במשמעת קואלציונית בלי כאבי ראש.
יש משפטנים שאומרים אחרת, אתה לא יכול להתייחס רק לאלה שבצד שלך במפה הפוליטית. אני למשל בניגוד אליך, באמת מאמין שבית המשפט העליון בישראל אינו מאוזן.אם במתנגדי נתניהו אתה מתכוון משפטנים אז כן, זו אמרה של מתנגדי נתניהו. בית המשפט צריך לאזן את הדמוקרטיה, ופסקת ההתגברות מגיעה אחרי התערבות רבה של בית המשפט בחוק בישראל.
זה לא נכון.אבל זהו, מאינספור עדויות נראה שזה המקרה.
יושבים בישיבת ממשלה, כל השרים מביעים בעד משהו אחד, ביבי רוצה משהו אחר, אז אותו דבר עובר (למה הוא רוצה את אותו דבר זה לא תמיד ברור). גם יועצים בכירים, ראשי מוסד, קצינים בכירים, וכל מי שאמור לספק מידע לנתניהו אומרים שהם מייעצים לו א' והוא עושה ב'. הכל לפי סקרים ולפי טובתו האישית והפוליטית, וכמעט אף פעם לא לפי רווחת הכלל.
הוא לא אמר שהוא התנהג בצורה מבישה\פרנואידית זה פרשנות שלך. הוא אמר שהוא התקשר אליו הרבה פעמים ואפילו באמצע הלילה. לא רואה דבר פסול בזה. הוא גם לא שאל אותו שום דבר לגבי ילדים אם זכרוני לא מטעה אותי.אפילו מנכ"ל פייזר אמר שהוא היה עושה את אותו הדבר לא משנה מי היה ראש הממשלה בישראל, ואמר שאפילו ביבי התנהג בצורה פרנואידית ומבישה (מתקשר אליו ב-3 בלילה כדאי לשאול האם החיסונים בטוחים כבר לילדים).
הסיבה שקיבלנו כל כך הרבה חיסונים זה בגלל מערכת הרפואה בישראל והקשר של קופות החולים עם פייזר, לא בגלל נתניהו
לפני כמה שנים הזמינו את פוטין לארוחה חגיגית בישראל לחלוק לו כבוד. מזכיר לך רוצח המונים גנב ודיקטטור בפועל. נו ו?יש לנו יחסים טובים עם הרבה מדינות, אבל השאלה למי חולקים יותר כבוד. כשביבי מזמין את ראש ממשלת הונגריה אחרי שרק לאחרונה היא הוגדרה כדיקטטורה מראה שהוא מעריך את פועלו, ומעריך את הקשר עם דיקטטורה, במקום פשוט לא להזמין אותו
לא נתינהו הרגיל אותנו לחשוב ככה, לא הייתה אמינות לאנשי ציבור (לפחות לא לרובם המחולט) ואם כן הייתה אמינות בדרך כלל היא נבעה (כמו היום) משקרים ומניפולציות שעובדים על אנשים תמימים.זו הגישה המשחיתה שנתניהו הרגיל אותך לחשוב, שמותר לבגוד ולקשור קשרים לרעת המדינה כדי להרוויח פוליטית. פעם הייתה אמינות מסוימת באנשי ציבור והיה סטנדרט מסויים, ביבי זרק הכל מהחלון וגרם לאנשים להאמין שהכל בסדר ומותר
תראה לי משפטנים מכובדים שטוענים זאתיש משפטנים שאומרים אחרת, אתה לא יכול להתייחס רק לאלה שבצד שלך במפה הפוליטית. אני למשל בניגוד אליך, באמת מאמין שבית המשפט העליון בישראל אינו מאוזן.
אבל יש לך עשרות עדויות מאנשים בכירים מאוד ומקצועיים מאוד, איך אפשר להתעלם מזה?זה לא נכון.
מפאת זה שלא אני ולא אתה יודעים מה הולך שם, לשכנע אותך אחרת אין לי מה.
אני חושב שהדעה\צורת החשיבה הזו שאתה מציג נכנסה לתודעה שלנו ע''י הרבה פמפומים של התקשורת. אני בצורה כנה לא רואה את זה ככה.
זו באמת פרשנות שלי לפי איך שהוא מדבר. והילדים זה ציטוט שלוהוא לא אמר שהוא התנהג בצורה מבישה\פרנואידית זה פרשנות שלך. הוא אמר שהוא התקשר אליו הרבה פעמים ואפילו באמצע הלילה. לא רואה דבר פסול בזה. הוא גם לא שאל אותו שום דבר לגבי ילדים אם זכרוני לא מטעה אותי.
אני לא חושב שהוא שיחק תפקיד שכל אדם אחר בתפקיד לא היה יכול לעשות. הוא שיכנע אותו רק בגלל שהוא היה האדם שהוא דיבר איתו, אבל כל ראש ממשלה אחר היה יכול לעשות זאתאבל מה שהוא כן אמר זה: "דיברתי עם כמה ראשי מדינות וראש הממשלה שכנע אותי שישראל היא המקום עם התנאים הנכונים"
אמנם את התנאים הנכונים בנו לפני נתניהו, ולקופות חולים אכן יש חלק עצום במהלך. אבל אתה באמת חושב שאין לנתניהו תרומה גדולה להגעת החיסונים?
אמרתי שזה טוב שהוא הזמין את פוטין?לפני כמה שנים הזמינו את פוטין לארוחה חגיגית בישראל לחלוק לו כבוד. מזכיר לך רוצח המונים גנב ודיקטטור בפועל. נו ו?
ביבי מזמין את ראש ממשלת הונגריה = מעריך את הקשר עם דיקטטורה. הסקת המסקנות שלך לא טובה ולא נכונה.
הוא הזמין אותו כמו שהוא מזמין ראשי ממשלה ומדינאים מכל העולם.
לפני נתניהו לא היה סטנדרט כזה של אמינות. מזכיר לך שבתקופת רבין תפסו סכום שטותי של אשתו בבנק בחו"ל, דבר שאסור, והוא התפטר בגלל זה. נתניהו לעומת זאת לא מוותר על הכסא תחת 3 כתבי אישוםלא נתינהו הרגיל אותנו לחשוב ככה, לא הייתה אמינות לאנשי ציבור (לפחות לא לרובם המחולט) ואם כן הייתה אמינות בדרך כלל היא נבעה (כמו היום) משקרים ומניפולציות שעובדים על אנשים תמימים.
הרגילו אותך לחשוב שנתניהו האשם בלעדי בכל הרע.
פסקת התגברותתראה לי משפטנים מכובדים שטוענים זאת
תחליף את המילה להתעלם לברור בקפידה מי אותם העדים מה מניע אותם ומה עמדתםאבל יש לך עשרות עדויות מאנשים בכירים מאוד ומקצועיים מאוד, איך אפשר להתעלם מזה
אז אתה בוחר לפרשן את זה כפרנואידיות אני מפרשן את זה כניצול מעמדו בעולם לצורך מטרה סופר חשובה שהוכיחה את עצמה מעבר בשטח.זו באמת פרשנות שלי לפי איך שהוא מדבר. והילדים זה ציטוט שלו
כל בר דעת שמבין את סדרי העולם בצורה הבסיסית ביותר מבין שזה טוב.אמרתי שזה טוב שהוא הזמין את פוטין?
שבתקופת רבין תפסו סכום שטותי של אשתו בבנק בחו"ל,
או במילים אחרות- דמוקרטיהכי זה מן "שוחד חוקי" לתת להם מה שהם רוצים: תקציבים, אישורים וסמכויות וכו', בתמורה להמשך כהונה של ביבי.
למה הם חשוכים וניצן הורוביץ לא? מרב מכאלי?החשוכים סמוטריץ' בן גביר כתוספת.