הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לאלה שעשו רק חיסון ראשון והלכו למכון

אלון זמיר

משתמש מתחיל
47
7
נק' מוניטין:
10
47
7
נתנו לכם להיכנס עם האישור על החיסון הראשון(המקורי של מכבי)?
או שאכפו את הדרכון הירוק ונתנו רק לאנשים עם תו ירוק להיכנס ?
אף אחד לא ניסה להיכנס עם בדיקה שלילית + אחרי מנת חיסון ראשונה ?
אני לא בא לסכן אף אחד וממילא עוד שבועיים אקבל את התו הירוק

אני קצת מדבר מהפוזיציה כי סייעת בגן של הבן שלי לא התחסנה , הדביקה אותו בקורונה. השביתה את הגן לשבועיים + את כל ילדי משפחות הגן / הלא מחוסנים.

כלומר העובדה שמישהו לא מחוסן פוגש אנשים אחרים מגדילה משמעותית את הסיכוי של האחרים לחלות / להכנס לבידוד ורק זאת סיבה מספיק טובה (לדעתי) להתחסן.

הקורונה היא חרא מחלה. יש טווח עצום של רמת חולי, החל מכלום ועד מוות ואי אפשר להתעלם ממה שמכנים long COVID שפוגעת לטווח ארוך כולל בביצועים ספורטיביים.
אז לגמרי לא הייתי בוחר להדבק כי זה ״כלום״

לפחות מבחינת השפעות טווח קצר, החיסון כבר עבר מספיק מחוסנים בשביל להיות בטוחים שהוא בטוח לשימוש.
לא זו סתם הפחדה, אין לי בעיה עם הסברה אבל אפשר להבין בבירור שאני לא חיי בבועה ויש עוד מלא אנשים כמוני
והם צריכים לאכול את המסע הפחדה המיותר שרץ עכשיו

נב כל המשפחה בערך מחוסנים ככה שההפחדה הנוספת והמביכה יש לומר אמורה להיות לא נכונה

אלא אם אתה לא סומך על החיסון
ילדים מתחת לגיל 16 לא מחוסנים לכן תפקיד הבגירים לשמור עליהם

אני קצת מדבר מהפוזיציה כי סייעת בגן של הבן שלי לא התחסנה , הדביקה אותו בקורונה. השביתה את הגן לשבועיים + את כל ילדי משפחות הגן / הלא מחוסנים.

כלומר העובדה שמישהו לא מחוסן פוגש אנשים אחרים מגדילה משמעותית את הסיכוי של האחרים לחלות / להכנס לבידוד ורק זאת סיבה מספיק טובה (לדעתי) להתחסן.

הקורונה היא חרא מחלה. יש טווח עצום של רמת חולי, החל מכלום ועד מוות ואי אפשר להתעלם ממה שמכנים long COVID שפוגעת לטווח ארוך כולל בביצועים ספורטיביים.
אז לגמרי לא הייתי בוחר להדבק כי זה ״כלום״

לפחות מבחינת השפעות טווח קצר, החיסון כבר עבר מספיק מחוסנים בשביל להיות בטוחים שהוא בטוח לשימוש.

ילדים מתחת לגיל 16 לא מחוסנים לכן תפקיד הבגירים לשמור עליהם
אני בהחלט חושב שגננת לא מתחסנת זה לא פייר כלפי ההורים אבל מה מונע ממך להעביר לגן אחר? ככה עובד העולם אם מה שאתה צורך לא טוב לך אתה יכול לעבור למתחרה

ואם זה גן של העירייה זה דיי חוצפה לדעתי האישית ואת זה אולי כן כדאי לאכוף

אני לא חושב שלחיסון יש השפעות רעות בטווח הארוך כי מה הסיכוי בכלל..
פשוט למה שאחווה תופעות לוואי של חיסון אם אני יכול גם לא להידבק וגם לא להתחסן
אני לא מורה או גנן ולא רופא בבית חולים

לי אין עדיין 16 ואתה לא מבין כמה אני רוצה להתאמן כמו בן אדם בחדר כושר

אז כרגע - הדרך היחידה שלי לקבל תעודה ולהיכנס כמו בן אדם לחדר כושר זה להידבק בקורונה,
ותאמין או לא אני שוקל את זה באופן רציני.
כרגע יש קשקוש כלשהו על שב7.03 כלומר יום ראשון יתנו למתחת ל16 להיכנס עם בדיקת קורונה כל יומיים
זה לא פרקטי בשיט, אבל אם זה באמת יקרה אני אעשה את זה.
אם לא יתנו לי עוד בדיקות מהקופת חולים או שהצעד הזה לא יתממש, אני פשוט אלך להידבק, כזה פשוט.

ממה שאני יודע לא נותנים גם למחלימים מתחת ל16 להכנס

לא זו סתם הפחדה, אין לי בעיה עם הסברה אבל אפשר להבין בבירור שאני לא חיי בבועה ויש עוד מלא אנשים כמוני
והם צריכים לאכול את המסע הפחדה המיותר שרץ עכשיו

נב כל המשפחה בערך מחוסנים ככה שההפחדה הנוספת והמביכה יש לומר אמורה להיות לא נכונה

אלא אם אתה לא סומך על החיסון
מה יוצא לי מלהפחיד אותך? מה אני מרוויח מזה?
זו האמת והמציאות, לא הכרת את סכנות הקורונה מקרוב וזה מעולה, אבל זה לא אומר שהן לא קיימות

זה מה שנקרא לחיות בבועה, זה שאתה לא חי במציאות שבה קרובים שלך חלו קשה או מתו זה לא אומר שהמציאות הזאת לא קיימת, ואתה עלול להיות החוליה המקשרת בין המציאות לבועה שלך, ולהידבק קשה או להדביק בני משפחה בצורה קשה.
בנוסף לזה שכל עוד לא מתחסנים מספיק אנשים אנחנו במצב החירום הנוכחי ואתה פוטניצאל להיות המקור לווריאנט חדש ואלים, ככה שעדיף להתחסן
אני מסכים שהקורונה זה דבר אמיתי עם פוטנציאל רב להזיק, ואני גם מבין את ההגיון בחיסון ושהרפואה רוצה שכולנו נתחסן. אבל מכאן ועד מסע ההפחדות והאיומים המרחק גדול.

כשהקורונה רק התחילה כולנו השתגענו, שטפנו את המוצרים שקנינו בסופר כי עלול להיות עליהם שאריות של נגיף קטלני. שטפנו ידיים בצורה שבעבר היה שולח אותנו לפסיכולוג על הפרעת OCD חמורה. נמנענו מדברים מאוד חשובים כמו חתונות ואירועים חשובים מחשש לנגיף קטלני שנמצא בכל מקום, ואם מגע הקל ביותר איתו, נידבק. היו קונספירציות שהנגיף מחכה לנו על המשטח למשך 3 ימים לפני שהוא כבר לא איום. ויכול להיות שכבר יש לנו אותו בגלל תהליך הדגירה, ושאין חולה קורונה שעבר את זה בקלות, כולם בקושי שרדו, ונשארו עם בעיות הרבה אחרי.

אני חייב לציין שנהגתי בזהירות מטורפת כדי לשמור על חיי אדם, לא ידעתי אם בטעות אקבל את זה, ואמשיך את זה הלאה עד שזה יפגע בקרובים שלי.

יום כיפור בארה"ב התפללתי מחוץ לבית הכנסת בגשם, לא יכולתי לסבול שאנשים מתכנסים בבית כנסת וחלק לא חובשים מסיכה. חשבתי שהם הזויים. אבל לא אני, אני חכם יותר, אנושי יותר, וזהיר יותר.

רק אחרי שגיסי הגיע עם בדיקה חיובית, ואיבד את חוש הריח שלו, התווספו בפני עוד סיפורים של בני משפחה שעברו את הקורונה עם פחות סימפטומים בשפעת או צינון. פתאום קלטתי שהייתי בבית סגור עם חולה מאומת כבר כמה ימים ולא נפלו לי האצבעות, אפילו לא נדבקתי. פתאום התחלתי לפגוש את האנשים שרק שמעתי עליהם, בהמוניהם. התחלתי להבין למה הם מזלזלים בנגיף. אבל אותם מיתות של אנשים מבוגרים שבהחלט אמיתיים, עדיין גורמים לי עד היום לנהוג בזהירות רבה, אני חושב שרצוי גם לנהוג זהירות דומה עם השפעת שגובה לא מעט חיי אדם.

דיברתי עם דודה שלי, שכולם אמרו עליה שהתחילו לה בעיות לב חמורות מאז שחלתה בקורונה. משיחה איתה התברר שמעולם לא נבדקה לקורונה, רק שיערה שזה מה שהיה לה, כי עם נגיף כל כך מדבק שמסתובב, איזה הסבר יש לתופעות הנשימתיות שלה?

בטיסה בחזרה כבר לא הפריע לי מי חובש מסיכה ומי לא, שכל אחד יעשה מה שמתחשק לו, אני אלבש משני סיבות: 1. כדי לא להיות פרובוקטיבי, ולהיות רגיש לאנשים סביבי. 2. וכי מה איכפת לי למנוע התפשטות של מחלה שקטלנית לאנשים מסוימים עם פעולה כל כך פשוטה?

בלי קשר, מסע ההפחדות והאיומים צריך להיכנס לפורפורציה. עכשיו שכולנו כבר יודעים יותר על הנגיף, מסע ההפחדות נחת על המוטציה. יגידו שיש משהו חדש. כמה צפוי. אז עליתם על השקר וההפחדות שלנו? לא נורא, הנה אחד חדש בשבילכם, מוטציה.

הקורונה זה דבר אמיתי, החיסון די בטוח. אבל ההפחדות והאיומים מוגזמים ויצאו מפורפורציה.
זו האמת והמציאות, לא הכרת את סכנות הקורונה מקרוב וזה מעולה, אבל זה לא אומר שהן לא קיימות
לעסקים יש אינטרס שכולם יפחדו, רק ככה יתחסנו, רק ככה ירד התחלואה, ורק ככה תיפתח השוק.
אם עסקים היו חושבים שיש סיכוי למזער את נזקי הקורונה בעיני אנשים, ולשכנע את הממשלה לפתוח את השוק ולתת לאנשים להידבק, הם היו עושים את זה, כמו שאנגליה עשתה בהתחלה וכמו שארה"ב עשתה.

שקר זה לא בהכרח להמציא דבר שהוא לא נכון, זה גם לקחת דבר נכון ולנפח אותו.

הממשלה צריכה שהאזרחים יאמינו בה, שלא יחשבו שהם זרקו מליוני שקלים על חיסון לנגיף לא מפחיד.

הרפואה רוצה להוריד את העומס של בתי החולים ולמנוע נזקים ומוות מאנשים מבוגרים. שזה דבר מדהים וצודק. הם יודעים שהדרך לשכנע צעירים להתחסן ובכך להגן על המבוגרים זה להפחיד אותם, וזה מה שהם עושים, ולכן אפשר במובן מסוים להצדיק את ההפחדות.

אבל בסופו של דבר, יש את האמת, ואני לא בטוח שזה מה שמציירים לנו. אולי אני טועה, כבר קרה לי המון בעבר, אבל תצטרך להוכיח לי, כי מפשוט לצאת ולפגוש חולי קורונה ולפגוש אנשים נואשים להידבק בלי הצלחה, אני קצת סקפטי.

אני יודע שאתה לא מתנגד חיסון, אבל אתה ממחיש את הנקודה שלי, שאבת כל כך הרבה מידע לא נכון, שגם אם היום אתה לא מאמין בו, בראש שלך העכבר הפך להר. אותן ספקולציות שאתה טוען שיש, לא קיימות בעולם הרפואי, ולא כי בוחרים להתעלם, אלא כי פשוט מבינים מה הסיכוי לבעיות. טכנית אתה לא יכול לטעון שעוד עשור למתחסנים לא יצמח זנב, אבל אתה מבין שזה לא ריאלי שזה יקרה, ואותו הדבר לגבי בעיות בריאותיות ארוכות טווח שיופיעו רק שנים אחרי, הסיכוי הוא זהה בין בעיות בריאותיות לזנב

יש לך בחיסון פחות פוספטים ממה שתקבל מירק שטוף, בוא נגיד שזה לא מה שיהרוג אותך

תסתכל מה מצב החולים היום, בעיקר חבר'ה צעירים, כולל איזור ה-20-40, וחלק לא קטן מהם עם ריאות גמורות אחרי הוירוס, חלקם אפילו כנראה לא יתאוששו לעולם (וזה עוד בלי לדבר על המתים). הוירוס הזה לא רק קטלני, הוא מצלק, גם בצעירים, ובמיוחד עם הוואריאנטים החדשים
נדבקתי קל רצח. (בלי חום, בלי שיעול... סתם כאבי ראש - הלכתי להבדק ליתר בטחון).

גם לא ברור איפה - עברתי לגור לבד בכוונה (כדי לא להיות תלוי בשותפים), ובמרחק הליכה מהעבודה (כדי לא להיות תלוי באוטובוסים).

אחרי כמה ימים אבדתי את חוש הריח, והתחילו להתפתח תחושות מוזרות בחזה, בפנים, על הלשון ובגפיים.

עברו 3 חודשים: חוש הריח חזר, אבל ברמת רגישות זעומה, יש לי מיגרנות דרך קבע (ולפני זה לא היו לי אף פעם!), השבוע הייתה הפעם הראשונה שבה הצלחתי לעלות 2 קומות מעאפנות במדרגות בלי להרגיש שבא לי למות, ואני נכנס לבאסה בכל פעם שאני מנסה לנגן (בכלי נשיפה) או לשיר, כי מה שקורה כשאני שואף זה שהחצי הראשון של ה"טנק" מרווה, אבל החצי השני סתם מנפח וחונק, ו"לא נותן כלום". בוא נאמר שאם נשמתי ("חצי טנק"), ואז שרתי או נגנתי כמה שניות בודדות - אני כבר ב"חלק האחרון של המיכל". בטווח הזה, אנחנו נמצאים בעמדה "פשרנית", שבה אנחנו משתמשים בכל מני שרירים פנימיים כדי לווסת את עצמת הנשיפה ו"לסחוט" נשיפה רציפה ויציבה של אוויר. זה גם מרגיש נורא, וגם טון הרבה פחות טוב, אבל הי... זה אחרי שנתת שורה ארוכה ואיכותית, ואתה בסוף, ואתה מתעקש למשוך... אלא אם אתה אני מאז הקורונה, כי עכשיו זו ברירת המחדל שלי, וזה הפך תחביבים שהיו כיפיים ומשחררים בעיניי - למקור של תסכול (וגם אם אני "בולע את הצפרדע", אני עדיין נאלץ להשתמש בטכניקות "רעות")... אבל למי אכפת מאיכות החיים שלי כשהרבה יותר מגניב להיות סקפטים, או להעמיד פנים שאתה גיבור, ונאור, כי אתה לוקח חלק באיזה משהו נון-קונפורמיסטי שהוא הרבה יותר גדול ממך?

נערך לאחרונה:
חלילה לא מכחיש סכנות אפשריות
אבל הסיכוי נמוך, ועד עכשיו אפילו בביד לא הייתי (משפט שטוב להגיד בשביל להיכנס לבידוד)
אני מהאנשים שעושים אפצ׳י על המסיכה (מה שתכלס אמור לקרות) אבל אירוני לראות התנהלות של אנשים עם הזהירות לעומת החרדה

הסיכוי שלי לחלות קשה שואף ל0
לא נדבקתי בשנה שלמה סביר להניח לא אדבק כשהתחלואה נמוכה..

כשהקורונה רק התחילה כולנו השתגענו, שטפנו את המוצרים שקנינו בסופר כי עלול להיות עליהם שאריות של נגיף קטלני. שטפנו ידיים בצורה שבעבר היה שולח אותנו לפסיכולוג על הפרעת OCD חמורה. נמנענו מדברים מאוד חשובים כמו חתונות ואירועים חשובים מחשש לנגיף קטלני שנמצא בכל מקום, ואם מגע הקל ביותר איתו, נידבק. היו קונספירציות שהנגיף מחכה לנו על המשטח למשך 3 ימים לפני שהוא כבר לא איום. ויכול להיות שכבר יש לנו אותו בגלל תהליך הדגירה, ושאין חולה קורונה שעבר את זה בקלות, כולם בקושי שרדו, ונשארו עם בעיות הרבה אחרי.

אתה צריך להבין שגם אם זה לא אקוטי כמו שהיה נראה בהתחלה זה עדיין לא הופך את זה ל"שפעת"

בלי קשר, מסע ההפחדות והאיומים צריך להיכנס לפורפורציה. עכשיו שכולנו כבר יודעים יותר על הנגיף, מסע ההפחדות נחת על המוטציה. יגידו שיש משהו חדש. כמה צפוי. אז עליתם על השקר וההפחדות שלנו? לא נורא, הנה אחד חדש בשבילכם, מוטציה.
זלזול באינטליגנציה

נותנים
@Ilaybenita הוא הוכחה לכך
אצלי במכון נותנים עם תעודת חיסון (למרות שהחוק זה תו ירוק שמקבלים שבוע אחרי)
זה תלוי המכון שלך, אני הייתי בודק במקומך קודם אם המכון שלך יקבל את זה כי מכון שעומד בנהלים כמו שצריך לא יכניס אותך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית