הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון: תועלת משימוש באפליקציות תזונה וכושר?

Yuval Maimon

דיאטן קליני ותזונאי ספורט
1,073
1,433
מנהל
נק' מוניטין:
2,005
1,073
1,433
שימוש באפליקציות לשם ניטור התזונה או הפעילות הגופנית הוא די נפוץ. מעבר לאפליקציות הקיימות לרישום תזונה או אימונים, ניתן למצוא אפליקציות מתוחכמות יותר שיכולות גם לתכנן את הנ"ל בהתאם לפידבק, לעבוד עם אפליקציות אחרות, לשלוח תזכורות או להתמחות בתחומים ייחודיים יותר כמו powerlifting או ריצה.

באילו אפליקציות תזונה/כושר ניסיתם להשתמש?
האם שימוש בהן הביא אתכם להתמדה טובה יותר?
האם הרגשתם ששימוש באפליקציות מביא איתו גם חסרונות מסוימים? (למשל אובססיביות בתזונה)

my-meme (8).jpg

מעולם לא השתמשתי באפליקציה או ספרתי קלוריות, אבל דווקא לפני כמה ימים התחלתי להשתמש באפליקציה לאימונים וזה ממש נחמד ונוח.
החסרון היחיד מבחינתי זה להתעסק עם הטלפון בזמן אימון, תמיד שנאתי לראות אנשים שהפרצוף שלהם תקוע מול הטלפון כל היום

הדרך היחידה שאני סופר קלוריות זה עם MyFitnessPal, לא נראה לי שהיה לי כוח לספור קלוריות בלי משהו מסודר כזה.

לא מרגיש חיסרון באפליקציה, מרגיש שספירת קלוריות בכללי יכול להביא לאובססיה. האפליקציות רק עושות את זה יותר קל.

החיסרון היחיד אולי, זה כשאתה מכניס את האימון שלך, אתה לא באמת יודע כמה שרפת, והניחוש של האפליקציה יכולה להיות רחוקה מהאמת בהתאם לזמני המנוחה ועוד. לכן אני פשוט לא מכניס אימונים.

אפליקציות לאימונים יש טובים יותר ופחות. האפליקציה של בוריס שייקו די נחמד, אבל נראה לי קצת מסובך מידי, בדיוק כמו התוכניות שלו.

האפליקציה של ג'וני קנדיטו מיותר, כי התוכנית באתר שלו יותר מסודר.
ורוב האפליקציות לאימונים שראיתי לא יותר טובים מתוכנית רשומה בGoogle docs.

MyFitnessPal לאיתור קלוריות ומשקל גוף.
Strong לאיתור משקלי עבודה ואימונים.

יעיל מאוד.

יש המון אפליקציות די טובות אך כדאי לא לקחת את ההמלצות של האפליקציה כמובן מאליו. בדרך כלל אפליקציות מהסוג הזה ינפנפו בזה שהם נותנים תכניות אימונים מוכנות, תפריטים וכולי, בזמן שאלו לא מתאימות לאינדיבידואל בכלל, אם כי בהחלט אפשר עדיין להשתמש במה שיש לאפליקציה להציע עם ביצוע של התאמות.

זה הדבר הכי נורא והכי מאמלל שבנאדם יכול לעשות לעצמו בעיניי. החזקתי במתכונת ספירת קלוריות בדיוק יום אחד.
אני סופר רק חלבון בסוף יום, כל השאר אני יודע פחות או יותר כמה קלוריות מכיל משיטוט במחשבון קלוריות והולך לפי זה. אם אכלתי קצת פחות או קצת יותר לא קרה שום דבר, אני לא מכונה ולא מתחרה על במה. מקסימום החיטוב יהיה קצת יותר איטי אם אכלתי קצת יותר מדי או להיפך.

• פותח/ת השרשור
אבל דווקא לפני כמה ימים התחלתי להשתמש באפליקציה לאימונים וזה ממש נחמד ונוח
איזו אפליקציה?

זה הדבר הכי נורא והכי מאמלל שבנאדם יכול לעשות לעצמו בעיניי. החזקתי במתכונת ספירת קלוריות בדיוק יום אחד.
אני סופר רק חלבון בסוף יום, כל השאר אני יודע פחות או יותר כמה קלוריות מכיל משיטוט במחשבון קלוריות והולך לפי זה. אם אכלתי קצת פחות או קצת יותר לא קרה שום דבר, אני לא מכונה ולא מתחרה על במה. מקסימום החיטוב יהיה קצת יותר איטי אם אכלתי קצת יותר מדי או להיפך.
אם דברים עובדים לך סבבה בלי זה עדיף באמת לא להתעסק בזה, אבל לפעמים כמה חודשים על אפליקציה יכולים לתת לך אחלה מושג לגבי דחיסות קלורית של מאכלים שונים.

FitNotes למעכב אחרי תוכניות כוח ומשקל גוף. לפני זה הייתי עושה מעכב עם מחברת קטנה. כל העומסים, המשקלים והנפח מתוכננים בבית בלי קשר לאפליקציה. האפליקציה יודעת לנתח את הדברים האלו, אבל אני לא סומך עליה. בסוף כל אימון אני חוזר לקובץ אקסל הישן והמוכר.
MyFitnessPal למעכב אחרי התזונה, בעיקר אחרי הקלוריות וכמות החלבון. האפקליציה מספיק גמישה כדי שאני לא אשאב אליה וזה יהפוך להיות אובססיה.
Nike Run Club למעכב אחרי תוכניות ריצה, בתקופה שעוד הייתי רץ. בעיקר עזרה לנטר את נפח הריצה ואת הקצב.

ספירת קלוריות זה השטן אז לא משתמש בשום אפליקציה
בשביל מעקב אחריי התקדמות Notes באימון ואז ללוג

Myfitnesspal
כשהחלטתי להיכנס לחיטוב (לראשונה בחיי, חיטוב מכוון ומתוכנן) האפליקציה עשתה הבדל גדול ברמת הנוחות שבבקרה ובמעקב הסדיר. (בתחילה במשך כמה ימים רק כתבתי לעצמי + חיפשתי ערכים + חישבתי + שיקללתי בסופו של יום. אחר כך ניסיתי את האפליקציה והיא לקחה מן הסתם).
האפל' מוסיפה ממד של נוחות אבל זה לא מוחלט. יתרון נוסף שריכוז הנתונים הרבה הרבה יותר יעיל, וכן המבט העילי הרבה יותר פשוט ולא דורש כל התעסקות, כלומר גם בשליפת הנתונים ובעיבוד שלהם יש יתרון ענק.
אה, ואפשרות סריקת הברקוד מופלאה בעיניי.

לאדם שמבקש להיות בבקרה קלורית בהחלט הייתי ממליצה עליה.

חסרונות - עדיין דורש התעסקות, לא קוהרנטי בציון הערכים (עדיין בדקתי במחשבון כלשהו שאני סומכת עליו כדי לבחור את המוצר המדויק יותר מאותו סוג), סיזיפי ודורש זמן.
מאמינה שיש דברים שמקלים על השימוש בה, ועם יותר ידע ואיזה סוג של מומחיות אפשר להפוך אותו למהיר וקל בהרבה.
כמו כן תוך כדי שימוש עלו בי פנטזיות כאלו ואחרות לפיצ'רים וגאדג'טים שהיו יכולים לעשות את זה לקל ומשתלב בחיים אפילו יותר, ואיכשהו אני משוכנעת שחלקם אם לא כולם כבר קיימים. למשל - משקל מטבח שמתקשר עם האפליקציה, אפשרות של דיווח קולי, הבחנה בין חלבון מלא לשאינו ועוד.

דברו אליי אם אתם מכירים משהו מאלו שקיים וזמין 😃

באילו אפליקציות תזונה/כושר ניסיתם להשתמש?
האם שימוש בהן הביא אתכם להתמדה טובה יותר?
האם הרגשתם ששימוש באפליקציות מביא איתו גם חסרונות מסוימים? (למשל אובססיביות בתזונה)

כל היתרונות של MyFitnessPal שהוזכרו.

חיסרון משמעותי שאני חוויתי ועדיין חווה זה לא ההתעסקות. ההתעסקות מצטברת לבסה״כ רבע שעה ביום. (שקול לזמן של תרגיל עזר במכון) ככה שזה לא נורא

אלא החיסרון שאני חווה הוא תמיד שמירה של קלוריות לסוף היום. תמיד אני מונע מעצמי לאכול כדי שלא אהיה רעב לפני שאני הולך לישון.
האפליקציה ממש לוקחת את הנושא המופשט של קלוריות ושמה לך כמות של סנדוויצ’ים על השולחן. ואני מניח שהרבה אנשים מתחילים ״לחסוך״ ברגע שמשתמשים באפליקציה

פעם לא השתמשתי בכלום, לא לאימונים ולא לתזונה.
היום המצב שונה ואני שמח שכך. אני משתמש היום ב Myfitneespal ואני מאוד שמח שהתחלתי להשתמש בה. אני סופר קלוריות, יודע על כמה אני עומד כל יום, מה הערכים שלי ואיפה אני צריך להשלים. בנוסף, אני יכול לאכול מה שבא לי כל עוד יכול להוסיף את זה לאפליקציה. אני רואה תוצאות יותר טובות מפעם שבניתי לעצמי תפריט.
*לא כתבתי - אני גם שוקל את רוב הדברים שאני אוכל. אם אני מחליט במסה לאכול פיצה(בחיטוב לא שווה לבזבז את הקלוריות על משולש) אני לא שוקל*

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית