הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלת מסה מלוכלכת לתזונאים

פינוקיו

משתמש פעיל
659
48
נק' מוניטין:
112
659
48
חבר שלי היה אצל תזונאי ספורט. הוא קיבל תפריט של 7 ארוחות עבור העלייה במסת השריר.
בערך 700-600 קלוריות מעל התחזוקה.

אני יודע שהשאלה הזאת נשאלה אלפי פעמים ובמיליון ויארציות אבל בכל זאת אנסה.

במידה וכולנו מסכימים שמאוד חשוב לאכול חלבונים בעלייה במסת השריר, וכל התזונאי ספורט והמומחים ממליצים על 2-1.5 גרם חלבון על כל קילו משקל גוף בתקופת המסה,
האם מבחינת עלייה נקייה של מסת שריר (לא מבחינה בריאותית) זה ישנה בהכרח אם התזונה תהיה מורכבת מאוכל בריא (קטניות, טחינה,אגוזים, חזה עוף פרכיות אורז וכו')
או שאפשר גם ללכלך ולאכול סטייקים, המבורגרים צ'יפס ספגטי וסוכרים למינהם (שאחרי שמגיעים ל2 גרם חלבון ו500-700 קלוריות מעל התחזוקה)

למה אני שואל את זה?
כי חוץ מהעניין שלאכול 7 ארוחות ביום זה לא הגיוני מבחינת לוחות זמנים לרוב האנשים גם זה לא הגיוני לסבול ולוותר על קצת ג'אנק בחיים.
האם באמת אכילת סוכר ולהתאמן חזק תגרום לכך שבמסה יצטבר יותר שומן מאשר אם אכלתי פרכיות אורז ירקות, וחמאת בוטנים?

לדעתי לא
אין בעיה לאכול מה שבא לך כל עוד זה נכנס לך בערכים.
פשוט אוכל בריא יותר בסופו של יום תוכל לאכול ממנו יותר ולהישבע ממנו יותר(למשל כוסמת או קינואה שאתה יכול להגיע ל500 גרם ולהיות בסביבות ה500-600 קל' שזה כלום). חשוב גם כל הקטע של ערכים תזונתיים וויטמינים וכו'.
אני גם לא דוגל בענייני זמני הארוחות או מלא ארוחות ביום למרות שזה יותר קטע של שובע במהלך כל היום. אני אוכל מתי שבא לי. חוץ ממתי שאני בעבודה כמובן.
*שכחתי להוסיף שאין בעיה לאכול סטייקים זה לא צ'יט, אותו הדבר נוגע גם לספגטי או פסטה.
אין סיבה לעבור את ה2.2 גרם חלבון פר משקל גוף כי מעבר הגוף פשוט יפרק את החלבון לפחמימות וכן הלאה...

תפריט של 7 ארוחות
מה?
כי חוץ מהעניין שלאכול 7 ארוחות ביום זה לא הגיוני מבחינת לוחות זמנים לרוב האנשים גם זה לא הגיוני לסבול ולוותר על קצת ג'אנק בחיים
אף אחד לא צריך לאכול 7 ארוחות ביום ואף אחד לא צריך לוותר על קצת ג'אנק.
בשביל סינתזת חלבון מיטבית 4-5 מנות חלבון ביום ולהגיע ל1.6+ ממשקל הגוף. בשביל לעלות במשקל פלוס קלורי מתזונה מאוזנת שמכילה ויטמינים ומינרלים, אפשר להכניס קצת גאנק

• פותח/ת השרשור
אוקיי, אבל זה לא האישיו, אם אתה טוען שהגוף סופג פחות מזון ממה שנאמר בפועל כך ש500 מעל התחזוקה זה לא באמת 500 קלוריות, ובעצם נימצאים במאזן ניטרלי, מה שצריך לעשות זה לבדוק במשקל את המשקל הגוף ואם לא עולים מוסיפים עוד 500 קלוריות וככה בעצם מתאימים את הפלוס הקלורי גם בהתאם לקצב חילוף חומרים.

העניין הוא שבתקופת המסה אכלתי גיינר והשתדלתי לצרוך רק 500 קלוריות מעל התחזוקה ולעלות במשקל בצורה מבוקרת אבל מה שעליתי זה המון בשומן למרות שבאמת דאגתי לאכול 2 גרם חלבון מהמשקל גוף.
כך שיש מצב שקלוריה היא לא קלוריה כמו שאומרים.
כרגע שאני בחיטוב מאוד קל לי לאכול אוכל בריא, מכיוון שכל דבר טעים לי כי אני אוכל מעט, אבל ברגע שמגיע המסה וצריך להוסיף עוד ארוחה גדולה , אחרי שאוכלים בריא אתה מרגיש כאילו הבטן שלך מפוצצת ואז אתה חייב להוסיף ג'נאק פוד של סוכרים ושומנים בשביל לסיים את אותו יום ב500 מעל התחזוקה.
במידה והמסה מלוכלכת גם ככה תאכל איזו פחמימה שנוח לך.
זה אתה בתמונה? אם כן אשמח לדעת מה הסוד שלך להיות כל כך חטוב!

אוקיי, אבל זה לא האישיו, אם אתה טוען שהגוף סופג פחות מזון ממה שנאמר בפועל כך ש500 מעל התחזוקה זה לא באמת 500 קלוריות, ובעצם נימצאים במאזן ניטרלי, מה שצריך לעשות זה לבדוק במשקל את המשקל הגוף ואם לא עולים מוסיפים עוד 500 קלוריות וככה בעצם מתאימים את הפלוס הקלורי גם בהתאם לקצב חילוף חומרים.

העניין הוא שבתקופת המסה אכלתי גיינר והשתדלתי לצרוך רק 500 קלוריות מעל התחזוקה ולעלות במשקל בצורה מבוקרת אבל מה שעליתי זה המון בשומן למרות שבאמת דאגתי לאכול 2 גרם חלבון מהמשקל גוף.
כך שיש מצב שקלוריה היא לא קלוריה כמו שאומרים.
כרגע שאני בחיטוב מאוד קל לי לאכול אוכל בריא, מכיוון שכל דבר טעים לי כי אני אוכל מעט, אבל ברגע שמגיע המסה וצריך להוסיף עוד ארוחה גדולה , אחרי שאוכלים בריא אתה מרגיש כאילו הבטן שלך מפוצצת ואז אתה חייב להוסיף ג'נאק פוד של סוכרים ושומנים בשביל לסיים את אותו יום ב500 מעל התחזוקה.

זה אתה בתמונה? אם כן אשמח לדעת מה הסוד שלך להיות כל כך חטוב!
נכון, מבחינת משקל גוף, קל מאוד להתאים את הקלוריות בהתאם לעליה או ירידה במשקל.
אבל בשביל הדברים החשובים האחרים שבמזון, חשוב לאכול בריא.

• פותח/ת השרשור
נכון, מבחינת משקל גוף, קל מאוד להתאים את הקלוריות בהתאם לעליה או ירידה במשקל.
לא כל כך התייחסת בהודעה שפירסמת למראה של הגוף ומשקלי העבודה באימונים הרבה דובר על בריאות שם.
מה שאני רוצה לשאול בגדול הוא האם לפי דעתך אדם שהוא בעל תחזוקה 2000 שמוצע לו 2 אלטרנטיבות
בשתי הדרכים יגיע לאותם מספר קלוריות שהן 500 מעל התחזוקה (לפי ההודעה שלך אוכל בריא נספג פחות בגוף לכן צריך להוסיף עוד קלוריות) ו1.5-2 גרם חלבון על כל קילו משקל גוף.
אלטרנטיבה א :
הקלוריות יגיע ממקור מלוכלך ושמן כגון סטייק, המבורגר, נקניקיות עוף,בקר, כבש גבינה צהובה 28%,ג'חנון,מלוואח מיונז חומוס, שתייה מתוקה, סופגניות ,פיצות ועוגות.
אלטרנטיבה ב
הקלוריות יגיעו ממקורות בריאים רזים כגון חזה עוף, ביצים, לחם ממיטה מלאה, סלט, דגנים, חמאת בוטנים, אגוזים וכד'

האם באמת נראה באותו אדם שינוי משמעותי מבחינת משקלי עבודה במכון כושר וגם מבחינת מראה הגוף באלטרנטיבה ב?

* חשוב לצייין שלא מדובר בהגזמה, ברור שגם אם הגעתי לכמות חלבון הדרושה שלי בסוף היום זה לא אומר שאני אמלא את הגוף שלי בעוגות ושוקולדים שהרי אז באמת אני גורם נזק בריאותי לגוף שלי. וגם חשוב לציין שההשוואה מדברת בעיקר על תקופת המסה שהרי בתקופת החיטוב בשביל להיות בגירעון ולהישאר שבע ואנרגטי במהלך היום אני צריך לאכול מקורות דלים בסוכר ושמן כך שבלאו הכי אין לי הרבה משחק עם זה.

לא כל כך התייחסת בהודעה שפירסמת למראה של הגוף ומשקלי העבודה באימונים הרבה דובר על בריאות שם.
מה שאני רוצה לשאול בגדול הוא האם לפי דעתך אדם שהוא בעל תחזוקה 2000 שמוצע לו 2 אלטרנטיבות
בשתי הדרכים יגיע לאותם מספר קלוריות שהן 500 מעל התחזוקה (לפי ההודעה שלך אוכל בריא נספג פחות בגוף לכן צריך להוסיף עוד קלוריות) ו1.5-2 גרם חלבון על כל קילו משקל גוף.
אלטרנטיבה א :
הקלוריות יגיע ממקור מלוכלך ושמן כגון סטייק, המבורגר, נקניקיות עוף,בקר, כבש גבינה צהובה 28%,ג'חנון,מלוואח מיונז חומוס, שתייה מתוקה, סופגניות ,פיצות ועוגות.
אלטרנטיבה ב
הקלוריות יגיעו ממקורות בריאים רזים כגון חזה עוף, ביצים, לחם ממיטה מלאה, סלט, דגנים, חמאת בוטנים, אגוזים וכד'

האם באמת נראה באותו אדם שינוי משמעותי מבחינת משקלי עבודה במכון כושר וגם מבחינת מראה הגוף באלטרנטיבה ב?

* חשוב לצייין שלא מדובר בהגזמה, ברור שגם אם הגעתי לכמות חלבון הדרושה שלי בסוף היום זה לא אומר שאני אמלא את הגוף שלי בעוגות ושוקולדים שהרי אז באמת אני גורם נזק בריאותי לגוף שלי. וגם חשוב לציין שההשוואה מדברת בעיקר על תקופת המסה שהרי בתקופת החיטוב בשביל להיות בגירעון ולהישאר שבע ואנרגטי במהלך היום אני צריך לאכול מקורות דלים בסוכר ושמן כך שבלאו הכי אין לי הרבה משחק עם זה.
אני סבור שעם תזונה עשירה בערך תזונתי מלבד ערך קלורי יהיה גם שיפור עצום בכוח שלו.
ערך תזונתי בעיני זה סיבים תזונתיים, ווטמינים, מינרלים, ופיטו כימיקלים. הדברים האלו אחראים על הרבה תפקידים אחרים בגוף.

אני יודע שהשריר מורכב מחלבון, גם השיער והעצמות, לנסות להגדיל אותם רק בעזרת אכילת המון חלבון, לא תעשה את זה. השרירים צריכים גירוי בשם "אימון", והשיער והעצמות, וגם השרירים, דורשים בנוסף ויטמינים ומינרלים.

זה כמו לבנות שרירים בלי טסטוסטרון בגוף, אפשר אולי, אבל זה יותר איטי בהרבה, מה דואג לטסטוסטרון? שומן. אבל גם חומצות שומניות. וויטמינין D חיוני לעצמות, לא רק חלבון וסידן.

ראיתי שמייק ישראטל כתב בספר של בוריס שייקו על החשיבות של אכילת ירקות למתאמנים החזקים שהוא אימן.

להסתכל על הRDA ולצרוך אך ורק את זה, לדעתי זאת טעות. משני סיבות, האחת, RDA זה המינימום, לא האופטימלי. השניה שספורטאי פעיל צריך הרבה יותר מהממוצע.

לכן אני ממליץ לגוון את המזון, ולנסות להשיג ערך תזונתי בכל דבר שאפשר. להעדיף אורז מלא על פני אורז לבן. לחם מלא, ירקות ופירות, דגים על פני בשר. וכל אחד עם השיקולים והתבונה שלו.

אני לא אמצא את הקלוריות שלי ממזון נמוך בערך תזונתי, וזה מתורגם לכוח.

גם ביל סטאר האריך בזה המון.

מה היה קצב העליה במשקל? אולי היית בפלוס גדול מדי (בפועל, לא לפי מחשבונים)? אולי האימונים שלך לא נתנו מספיק גירוי לבנות מסת שריר ואז הכל הלך לשומן
מסכים, אבל הוא שאל נטו מבחינת מסה לא מבחינה בריאותית
תפריט של 7 ארוחות
למה להתעלל בבנאדם ככה

מסכים, אבל הוא שאל נטו מבחינת מסה לא מבחינה בריאותית
לתועלת עליה בשריר ופחות שומן, זה נראה לי רלוונטי.

כמו ששינה, תזמון ארוחות, קשורים ברמה מסוימת להרכב הגוף (תקרא את הספר של מייק ישראטל), וכמו שרמת ההורמונים בגוף, גירוי שריר קשורים ברמה גדולה להרכב הגוף. גם ויטמינים ומינרלים וערך תזונתי קשורים.
וזה הקשר למסה לדעתי.

למה להתעלל בבנאדם ככה

ועוד לשלם על זה כסף! ביזיון.
לא מבין אנשי מקצוע שנותנים תפריטים שלא מתאימים לקליינטים שלהם. בסוף הבחור מגיע לפורום, אבל הכסף נשאר אצל התזונאי.

צריך לקחת לתזונאי הזה את התעודה.. 700 קלוריות מעל הניטרלי ? מטורף...

ולא אם אנחנו מדברים נטו בהקשר של פיתוח גוף זה ממש לא משנה אם אתה אוכל זבל כל עוד אתה מגיע לחלבון שאתה צריך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית