הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קשה לי לאכול פחמימה מורכבת מסה

• פותח/ת השרשור Dad100
  • פורסם בתאריך

Dad100

משתמש מתחיל
13
1
נק' מוניטין:
1
13
1
אני נגיד אוכל 400-600 גרם פסטה אחרי בישול ועוד חזה עוף 300+ גרם ומתפוצץ כמעט כל היום שזה אומר רק 200 גרם לפני בישול. אם במקום זה אני אוכל אותה כמות 300-500 גרם אבל של פחמימה פשוטה כמו לחם בצקים לחמניות וכאלה כמו בגיינר שזה פחמימה פשוטה. אני אעלה במשקל בסדר??

תרשום את כל התפריט אולי אתה יכול לחלק את זה ויהיה לך יותר נוח , דרך אגב שבגיינר הפחמימה לרוב זה מלטודקסטרין שטוענים שזה פחמימה מורכבת וגם לחם כמדומני זה פחמימה מורכבת .

אתה יכול לאכול בבוקר קורנפלקס ציריוס לדוגמא עם חלב , צהריים לחם כוסמין/רגיל , ערב תפוחי אדמה / פסטה / אורז . ככה שכמו שאתה אומר הפסטה סותם לך את התיאבון אז שזה יהיה בארוחה לקראת הסוף , ולשאלתך אתה תעלה במשקל כל עוד אתה בפלוס קלורי גם אם לא תאכל פחמימה בכלל .

קודם כל אין סיבה לקנות גיינר אם אתה מתכוון כי זה זבל.
בכל מקרה תאכל מה שבא לך, פחמימה מורכבת משביעה אותך לזמן ארוך יותר + יכול לאכול יותר ממנה .
אם אתה רוצה פשוטה אז תאכל, הכל טוב רק אתה צריך להגיע לערכים בסוף יום.

לחם, פסטה, אורז = פחמימה מורכבת (רב סוכר)
גיינר, סוכר לבן, מלטודקסטרין* = פחמימה פשוטה (חד/דו סוכר)

*כימית שרשרת, מעשית מתעכל כמו חד-סוכר

לחם, פסטה, אורז = פחמימה מורכבת (רב סוכר)
גיינר, סוכר לבן, מלטודקסטרין* = פחמימה פשוטה (חד/דו סוכר)

*כימית שרשרת, מעשית מתעכל כמו חד-סוכר
מעניין כל-כך מתפארים במלטודקסטרין כל הגיינרים בדגש על זה שהיא פחמימה מורכבת בסוף היא לא . יש הבדל בין זה לסוכר ? בכלל מה היתרונות של המורכבת על הפשוטה ולהפך ?

מעניין כל-כך מתפארים במלטודקסטרין כל הגיינרים בדגש על זה שהיא פחמימה מורכבת בסוף היא לא . יש הבדל בין זה לסוכר ? בכלל מה היתרונות של המורכבת על הפשוטה ולהפך ?

להגיד שמלטודקסטרין היא פחמימה מורכבת זו דרך למכור שמתבססת על הבורות של הלקוח. פרקטית זה סוכר.

פחמימה פשוטה\מורכבת זו פשוט דרך לסווג את המזון לפי אורך שרשרת הפחמימה.
פחמימות מורכבות הן שרשראות של הרבה מולקולות חד-סוכר, למשל גלוקוז-גלוקוז-גלוקוז-גלוקוז..... (למשל עמילן)
פחמימות פשוטות הן החולייה בשרשרת ומורכבת ממולקולת סוכר אחת או שתיים. למשל גלוקוז-גלוקוז או גלוקוז-גלקטוז (=לקטוז), גלוקוז (בודד), פרוקטוז (בודד), פרוקטוז-גלוקוז (=סוכרוז, סוכר לבן).

איך שאתה מסווג את שרשרת הפחמימה לא אומר משהו לגבי איכות המזון. מוצרי חלב הם אחלה מקור לחלבון וסידן אבל מכילים לקטוז, פירות הם מקור טוב לויטמינים ובעלי דחיסות קלורית נמוכה, אך מכילים פרוקטוז/גלוקוז. כלומר, להגיד פחמימה פשוטה = מזון שלא כדאי לאכול זה די שטותי.

עדיף להתמקד בתכונות נוספות של המזון \ דפוסי תזונה כלליים יותר כדי לקבל מושג יותר טוב על ג'אנק פוד. אתה עדיין תסווג מאכלים כגון ממתקים/חטיפים כג'אנק, אבל לא בגלל אופי הפחמימה בהם אלא בגלל הדחיסות הקלורית הגבוהה, הטעימות שלהם (שגורמת לך לאכול הרבה מהם) עצם זה שהם לא מקור לויטמינים/מינרלים, זמינים, זולים, הסוכר שבהם הוא מוסף....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית