הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך להתחיל לאמן צוואר?

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
מתכנן להתחיל להכניס נק כרל, ובארבל שראגס לאימונים שלי. איך הייתם אומרים שמומלץ להתחיל לאמן מבחינת משקל וחזרות? מספר סטים כמובן שאתחיל נמוך מאוד(החל מ1 ואז כל שבוע אעלה)
אבל כדאי להתחיל ישר ממשקל נק כרל? או לעשות חזרות גוף? אם כן, אז כמה חזרות?, וכשאני עושה עם משקל מה טווח חזרות טוב לצוואר? אני מניח גבוה, אבל כמה גבוה? 10/20/30

בנוסף, הייתם אומרים שזה בסדר לא לעשות נק אקסטנשין אם אני עושה נק כרל? כי אני במילא אעשה שראגס ועושה גם דד ליפט שאלה אמורים לכסות על העבודה של הנק אקסטנשין?

אם אתה סתם מעוניין לאמן צוואר אז אין טעם לדעתי.. אם אתה בבוקינג אז אולי נשמע הגיוני אבל כמו שקוצר שאל, מה המטרה בדיוק?

• פותח/ת השרשור
אם אתה סתם מעוניין לאמן צוואר אז אין טעם לדעתי.. אם אתה בבוקינג אז אולי נשמע הגיוני אבל כמו שקוצר שאל, מה המטרה בדיוק?
השאלה הגדולה היא למה?
מה המטרה של כל אלה?
המטרה היא כמובן לפתח את הצוואר, אני מעוניין להגדיל אותו ואת האיזור הטרפזים, שיהיה יותר אסתטי ו"שרירי"
אם אתה סתם מעוניין לאמן צוואר אז אין טעם לדעתי..
למה אין טעם? אם אני רוצה לפתח את הצוואר מן הראוי שצריך לאמן אותו

משהו שחשבתי בעבר לעשות (ועשיתי, אבל עקב עצלנות וסדר עדיפויות הפסקתי) זה כפיפות צוואר בשביל גם שריר(שראגס ודדליפט עם הציוד שלי זה סיוט)(צוואר קטן ביחס לגוף),
גם כוח(יותר מקשה לי לשמור את הראש באוויר בישיבה ללא משענת, והצוואר רועד לי),
וגם אולי בשביל מנח הצוואר-ראש, שיהיה פחות nerd neck(לא שבדיוק יש, אבל גם לא לחלוטין אין, אם זה הגיוני).

לא יודע כמה זה תורם לכל דבר אם בכלל, אבל סתם מיידע למה בזמנו חשבתי לאמן. לא רק סיבה אחת.

אם זו המטרה שלך התרגילים האלה מיותרים, השרירים האלה יגדלו עם כל עבודה שמערבת את הגב ובמיוחד את הגב העליון
אין חשיבות בכלל לעבודה הנוספת?
למה למשל לבייספס יש חשיבות אם מאמנים גב?

אין חשיבות בכלל לעבודה הנוספת?
למה למשל לבייספס יש חשיבות אם מאמנים גב?
ברוב תרגילי הגב היד הקדמית לא עובדת כמעט, אבל לעומת שרירי הצוואר שעובדים בכל תרגילי הגב העליון.
גם מתחיל אין לו ממש מה לעבוד על יד קדמית כי היא תגדל גם מספיק מתרגילי גב, אבל בהמשך יהיה צורך לעבוד על היד הקדמית

• פותח/ת השרשור
אם זו המטרה שלך התרגילים האלה מיותרים, השרירים האלה יגדלו עם כל עבודה שמערבת את הגב ובמיוחד את הגב העליון
למה מיותרים? מצרף פה למשל מחקר שמראה 2 קבוצות אחת שאימנה צוואר (9סטים שבועיים) ואחת שלא אימנה צוואר אבל אימנה שראגס, דד ליפט וכו' ולמשך 12 שבועות לא השיגה שום נק גיינ. עכשיו אני יודע שזה רק מחקר אחד ובמציאות כנראה כן יהיה קצת היפרטרופיה, אבל אם אני רוצה למשל היפרטרופיה אופטימלית לצוואר, לא עדיף לבודד אותו?
בנוסף במחקר התרגיל צוואר היה נק אקסטנשן, ואני מחפש לעשות נק כרל שזה תרגיל אחר שלדעתי השראגס/דד ליפט בכלל לא מתמקדים באותו שריר
Specificity of resistance training responses in neck muscle size and strength - PubMed

מאז שהתחלתי בBJJ וMMA
קניתי את זה
s-l1600.jpg

אבל אם זה רק בשביל 'לפתח' את השריר,אין צורך

נערך לאחרונה:
מתכנן להתחיל להכניס נק כרל, ובארבל שראגס לאימונים שלי. איך הייתם אומרים שמומלץ להתחיל לאמן מבחינת משקל וחזרות? מספר סטים כמובן שאתחיל נמוך מאוד(החל מ1 ואז כל שבוע אעלה)
אבל כדאי להתחיל ישר ממשקל נק כרל? או לעשות חזרות גוף? אם כן, אז כמה חזרות?, וכשאני עושה עם משקל מה טווח חזרות טוב לצוואר? אני מניח גבוה, אבל כמה גבוה? 10/20/30

בנוסף, הייתם אומרים שזה בסדר לא לעשות נק אקסטנשין אם אני עושה נק כרל? כי אני במילא אעשה שראגס ועושה גם דד ליפט שאלה אמורים לכסות על העבודה של הנק אקסטנשין?

קבצים מצורפים

• חיזוק שרירי הצוואר לספורטאים 2.pdf
    KB 868.5 · צפיות: 185
נראה אותך חונק דבר כזה
חבל על המאמץ
מדגדג אותו בבית שחי ...

אם אני עושה לו גיליוטינה זה בעצם הוא עושה לי בריח על המרפק
וטאפ רציני
מאז שהתחלתי בBJJ וMMA
קניתי את זה
s-l1600.jpg

אבל אם זה רק בשביל 'לפתח' את השריר,אין צורך
@StasZ
תן בראש

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית