הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מפחד שאני צורך יותר מידי אומגה 3

yoni2000

משתמש מתחיל
292
29
נק' מוניטין:
-46
292
29
יש מוצר שקניתי מmp
omega 3 plus
Omega-3 Plus Softgels

הם ממליצים שם לצרוך 3 קפסולות סיום
והערכים של 3 קפסולות ממש גבוהים יוצא ככה:
omega 3 -3000mg
epa- 1800 mg
dha - 450 mg

ראיתי בכל מקום שכתוב שלא טוב לעבור 1000 epa ביום ומפה אני מפחד
מישהו שמבין יכול לעזור לי אם זה בסדר והאם זה לא גבוה מידי ?

• פותח/ת השרשור
ה-EFSA מתייחסים לאומגה 3 באופן כללי וטוענים שאין מספיק מידע כדי להיכנס לרזולוציות האלה.
לגבי ה-FDA, לא ברור לי מהטקסט הנ"ל, אבל מאתרים אחרים נראה שגם מתייחסים לסך האומגה 3.

הם ממליצים שם לצרוך 3 קפסולות סיום
והערכים של 3 קפסולות ממש גבוהים יוצא ככה:
אז מה אם הם ממליצים? רווחי להם שתתסף יותר. אתה יכול לחתוך את זה בחצי בכיף.
בכלל, לא בטוח בכלל שתיסוף אומגה 3 שאתה מזמין מחו"ל באמת נשמר בתנאים מספיק נאותים כדי שיהיה שווה את הכסף. עדיף לאכול דגים 😃

ולמה מלכתחילה אתה קונה אומגה 3?

לגבי ה-FDA, לא ברור לי מהטקסט הנ"ל

"it can be concluded that doses up to 50 mg/kg body weight/day or 3,000 mg DHA-rich oil / person / day would be safe in adults weighing 60 kg"
כלומר עד 50 מ"ג על כל קילו ממשקל הגוף, או 3,000 מ"ג לאדם במשקל 60 ק"ג, נחשב מינון יומי בטוח לצריכה לשמן עשיר ב-DHA.
הגיעו למסקנה זו לאחר שלקחו בחשבון "מרווח בטחון" לדבריהם (נכתב במקור לפני כן באותו הטקסט)

עוד חלקים מתוך הטקסט שרלוונטיים למינון:
"The FDA has determined in its review of other sources of DHA and/or EPA that these oils may be used at a level providing up to 3.0 g of DHA and/or EPA per day"
ניתן להשתמש עד 3 גרם (3,000 מ"ג) DHA/EPA ביום

"In 2005, the FDA issued a final rule on menhaden oilreallocating the use levels and categories of use within the GRAS affirmation but ensuring daily intakes of EPA and DHA do not exceed 3 g / person/day"
צריכה יומית של EPA ו-DHA לא תעלה על 3 גרם (3,000 מ"ג) ביום.
menhaden = הכוונה לדג מנהדן, סוג של דג.

יש עוד כמה אבל המסר כבר הובן

• פותח/ת השרשור
כלומר עד 50 מ"ג על כל קילו ממשקל הגוף, או 3,000 מ"ג לאדם במשקל 60 ק"ג, נחשב מינון יומי בטוח לצריכה לשמן עשיר ב-DHA.
הגיעו למסקנה זו לאחר שלקחו בחשבון "מרווח בטחון" לדבריהם (נכתב במקור לפני כן באותו הטקסט)

עוד חלקים מתוך הטקסט שרלוונטיים למינון:
ניתן להשתמש עד 3 גרם (3,000 מ"ג) DHA/EPA ביום

צריכה יומית של EPA ו-DHA לא תעלה על 3 גרם (3,000 מ"ג) ביום.
menhaden = הכוונה לדג מנהדן, סוג של דג.

יש עוד כמה אבל המסר כבר הובן
אז אם אני שוקל 80 קילו
3000 מג של אומגה 3 יהיה בטוח טוב עבורי ?
או שעדיין יש לי עדיפות לרדת ל2000 מג?
ה-EFSA מתייחסים לאומגה 3 באופן כללי וטוענים שאין מספיק מידע כדי להיכנס לרזולוציות האלה.
לגבי ה-FDA, לא ברור לי מהטקסט הנ"ל, אבל מאתרים אחרים נראה שגם מתייחסים לסך האומגה 3.

בכלל, לא בטוח בכלל שתיסוף אומגה 3 שאתה מזמין מחו"ל באמת נשמר בתנאים מספיק נאותים כדי שיהיה שווה את הכסף. עדיף לאכול דגים 😃

אז אתב ממליץ לי לרדת מ 3 כדורים ל 2 כדורים ביום ?

מה לגבי זרעי צ'יה? שמעתי שכף זאת כמות אומגה 3 יפה

מה לגבי זרעי צ'יה? שמעתי שכף זאת כמות אומגה 3 יפה

אומגה 3 ממקור צמחי כמעט ולא יעיל. בשונה משמן דגים הוא מגיע בצורה שונה והספיגה שלו נמוכה מאוד.

פירטתי קצת יותר כאן:
אומגה 3

אומגה 3 ממקור צמחי כמעט ולא יעיל. בשונה משמן דגים הוא מגיע בצורה שונה והספיגה שלו נמוכה מאוד.

פירטתי קצת יותר כאן:
אומגה 3
אבל אם הגוף מסוגל להמיר אז לא עדיף פשוט לצרוך בכמות גבוה?
בכל זאת, מדובר בזרעים חסרי טעם, שאפשר להוסיף כמעט לכל מאכל
אם אצרוך בכמות גבוה היעילות תעלה?

מה שבן אמר.
להגיד לך שכמות אומגה 3 צמחית גבוהה באמת תצליח לעלות כמות DHA\EPA בצורה משמשעותית? לא יכול לדעת
מצד שני, זה לא שצריכת צ'יה יכולה להזיק לך באיזשהי דרך ככה שאין לך מה להפסיד מלנסות. פשוט אל תבנה על זה בתור מקור בלעדי.

היעילות מבחינת ההמרה והספיגה היא נמוכה.
בכמויות גבוהות כנראה שתרוויח יותר אומגה 3, כן, אבל האם זה שווה את הקלוריות יום ביומו רק בשביל *ספק* לקבל כמויות נאות של DHA ו-EPA?
נקודה נוספת היא כמות הסיבים, ובזרעי צ'יה יש הרבה סיבים, וכמויות גבוהות של סיבים תזונתיים יכולות לגרום לבעיות בעיכול, כאבי בטן וכדומה.
בקיצור, אם אתה לא אוכל דגים שמנים עדיף כבר לתסף באומגה 3. אם אתה צמחוני יש תוספי DHA גם לצמחוניים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית