הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון: כיצד משנים הרגלים?

Yuval Maimon

דיאטן קליני ותזונאי ספורט
1,073
1,433
מנהל
נק' מוניטין:
2,005
1,073
1,433
דיון נוסף, כהכנה למאמר שייכתב בנושא עוד שבועיים בערך:

ביצוע סדיר של פעילות גופנית או שינוי תזונתי יכולים להיות לא פשוטים. בין היתר, מכיוון שהרגלים בעייתיים שנרכשו עם השנים עלולים להפריע לתהליך. לדוגמה, אדם שמזמין משלוח של אוכל דחוס קלורית ברגע שמרגיש רעב עלול להתקשות לשנות את ההרגל הזה, מאחר שביצוע ההזמנה הוא כמעט 'אוטומטי' וחסר מאמץ. מנגד, האלטרנטיבה של בישול מציבה אתגר: תכנון מראש, נסיונות חוזרים וכישלונות, שטיפת כלים ובהתחלה גם מוטיבציה.
בקיצור – זה מאמץ שדי קל לוותר עליו ופשוט להזמין אוכל.
אותו עקרון בעייתי עלול להתקיים גם בעת נסיונות לשינוי אורח חיים יושבני, שילוב אימונים סדירים, הרזייה וכדומה...
  • אילו הרגלים שליליים יש\היו לכם בהקשר הזה? האם הצלחתם להיפטר מהם?
  • אם כן – באילו אמצעים השתמשתם כדי לעשות זאת?
  • בכלל, מהי מידת ההתמקדות שלכם בהרגלים/התנהגות לעומת מידת ההתמקדות בתוצאות הסופיות או ביעדים של תהליך מסוים? (לדוגמה – ק"ג שירדו, דקות אירובי, יעד קלורי...)

הרגל שלילי - עישון.
המעטתי לאט לאט את השימוש עד שזה היה פעמיים בשבוע. ומשם הרגשתי שאני כבר לא צריך את זה, והפסקתי.

אני צריך להתמקד בשני המטרות בו זמנית. גם מטרה סופית, וגם הקניית הרגלים חדשים. אחד בלי השני לא עובד לי.

חשוב לי סבלנות, לפני חיטוב פשוט קראתי על הנושא המון, רק התחלתי כשהרגשתי שאני יודע מספיק, לא חייבים להשתנות ברגע, לפעמים לוקח זמן. ולפעמים הזמן עוד לא הגיע שזה יקרה.

ממליץ בחום על הספר atomic habits, אני קורא המון ספרים וזה בפער במקום הראשון אצלי. הוא עזר לי לפתח הרגלי מדיטציה, הרגלי חוט דנטלי, מניעת הרגלים רעים, בקיצור תקראו אותו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית