הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Squat technique check

• פותח/ת השרשור Biggg
  • פורסם בתאריך

Biggg

משתמש משקיע
2,320
2,251
נק' מוניטין:
1,715
2,320
2,251
אשמח לקבל ביקורת, נקודות לשיפור או כל דבר אחר מהחברה המנוסים כאן (@elchonon the one and only)
רק אציין שהדבר היחיד שמפריע לי בסקואט זה הרגשה מוזרה בגב התחתון שאני לא יודע אם להגדיר ככאב - לדעתי נובע מהאמסטרינג וגב תחתון תפוסים אחושרמ**ה). אותה הרגשה יש לי בפנדליי
ממה שאני רואה בסרטון אין לי כיווץ בבטן ואני בanterior pelvic tilt של החיים

Streamable Video

*יש לעשות חימום לצואר לפני צפיה בסרטון

אתה בהיי באר, כן?
תזמן את שליחת הברכיים קדימה והמותניים אחורה שיקרו במקביל. כרגע אתה שולח קודם מותניים אחורה ומאחר עם הברכיים, התוצאה היא שהמשקל נמצא על העקבים שלך (שים לב שהאצבעות ברגליים שלך עולות קצת כל פעם).

תחשוב בראש ברכיים מהירות, התנועה מתחילה מהברכיים, קודם כל ברכיים או משהו בסגנון שיעזור לך לשלוח את הברכיים מהר יותר קדימה.

מעבר לזה אתה יורד נמוך מאוד, לפיתוח גוף זה סבבה, לפיתוח כוח פחות.

איזה פרגון, אני עכשיו חייב להגיב.

הסקוואט נראה סבבה, חוץ Overthinking הכל מעולה.
לא הייתי משנה דבר כרגע.
אני יכול להציק למפרק היד שעקומה מעט, להוצאה המהירה של המוט מהראק, אבל זה כל כך שולי, זה באמת לא צריך התיחסות, יש לך טכניקה ל200 ק"ג.

שרירים מסוימים תפוסים, יכול להיות קשור לתוכנית, וכמו שאמרת, לתרגילים אחרים.

• פותח/ת השרשור
אתה בהיי באר, כן?
כן (ממה נובע הספק?)
תזמן את שליחת הברכיים קדימה והמותניים אחורה שיקרו במקביל. כרגע אתה שולח קודם מותניים אחורה ומאחר עם הברכיים, התוצאה היא שהמשקל נמצא על העקבים שלך (שים לב שהאצבעות ברגליים שלך עולות קצת כל פעם).

תחשוב בראש ברכיים מהירות, התנועה מתחילה מהברכיים, קודם כל ברכיים או משהו בסגנון שיעזור לך לשלוח את הברכיים מהר יותר קדימה.
הבנתי ואתחיל לתת דגש על זה
המשקל על העקבים משפיע על פיזור הכוח לשרירים אחרים?
קיבלתי

אתה בהיי באר, כן?

למיטב ידעתי בהיי באר דווקא זה בסדר גמור ועדיף לרדת ATG, להשתמש בבואנס בתחתית להתפרץ מעלה. או שאני טועה?

כן (ממה נובע הספק?)

הבנתי ואתחיל לתת דגש על זה
המשקל על העקבים משפיע על פיזור הכוח לשרירים אחרים?

קיבלתי

העברת הכוח פשוט יעילה יותר כשאתה במרכז. הגוף שלך מחזיר את עצמו כל פעם למרכז, פשוט אם אתה עובר לעקבים או לאצבעות, אתה מבזבז אנרגיה מיותרת בלחזור למרכז כף הרגל. לכן צריך להיות כל הזמן כמה שיותר במרכז כף הרגל.
למיטב ידעתי בהיי באר דווקא זה בסדר גמור ועדיף לרדת ATG, להשתמש בבואנס בתחתית להתפרץ מעלה. או שאני טועה?

כן, בהיי באר אפשר לרדת נמוך ולהשתמש בבאונס, פה זה נראה לי קצת חריג וגורם לתרגיל להיות יותר קשה, שזה לא רע, תלוי לאיזה מטרה.

העברת הכוח פשוט יעילה יותר כשאתה במרכז. הגוף שלך מחזיר את עצמו כל פעם למרכז, פשוט אם אתה עובר לעקבים או לאצבעות, אתה מבזבז אנרגיה מיותרת בלחזור למרכז כף הרגל. לכן צריך להיות כל הזמן כמה שיותר במרכז כף הרגל.

כן, בהיי באר אפשר לרדת נמוך ולהשתמש בבאונס, פה זה נראה לי קצת חריג וגורם לתרגיל להיות יותר קשה, שזה לא רע, תלוי לאיזה מטרה.
הבאונס לא אמור לעזור יותר בהרמה של המשקל?
חוזק אפשר להתחזק כך או כך? או פשוט שבירת מקביל מספיקה? גם ראיתי כמה שעושים ATG עם עמידה צרה וכמה עמידה רחבה שרק שוברים מקביל

חוזק אפשר להתחזק כך או כך? או פשוט שבירת מקביל מספיקה? גם ראיתי כמה שעושים ATG עם עמידה צרה וכמה עמידה רחבה שרק שוברים מקביל

הבאונס אמור לעזור, אבל לדעתי יש טרייד אוף בין ירידה נמוכה ופחות כיווץ אבל עם יותר טווח תנועה, לבין ירידה מעט יותר גבוהה, יותר כיווץ וטיפה פחות טווח.

אני חושב שאם המתאמן שלנו פה ישמור על יותר מתח וישלח את הברכיים עוד קדימה, הוא יגיע טיפה פחות למטה, ישיג טיפה יותר באונס וטיפה פחות טווח תנועה.

מה שכן, אני כמעט ולא משתמש בהיי באר סקוואט, אז זה בעיקר מההיגיון.

בסקוואט הקרב הראשון הוא על יציבות, כלומר המטרה היא להגיע לבור כאשר אתה הכי יציב שאתה יכול כדי שמשם תוכל להתפרץ, לאחר מכן הבאונס שאתה מקבל מהבור.
ריי וילאמס דיבר על זה באיזה סרטון, הוא קודם כל שובר לאחור עם הישבן ואז מצטרפים הברכיים, כך שהעומס הוא על הירך, ואז הוא יורד בשליטה כך שהמשקל לא נזרק כולו על הירך או על הברכיים ואז כשהוא מגיע לנקודה ממנה נשאר רק לרדת למטה הוא "מאיץ" ומשתמש בבאונס של הבור, ואז מתרומם עם 490 כאילו זה מקל מטאטא...

בסקוואט הקרב הראשון הוא על יציבות, כלומר המטרה היא להגיע לבור כאשר אתה הכי יציב שאתה יכול כדי שמשם תוכל להתפרץ, לאחר מכן הבאונס שאתה מקבל מהבור.
ריי וילאמס דיבר על זה באיזה סרטון, הוא קודם כל שובר לאחור עם הישבן ואז מצטרפים הברכיים, כך שהעומס הוא על הירך, ואז הוא יורד בשליטה כך שהמשקל לא נזרק כולו על הירך או על הברכיים ואז כשהוא מגיע לנקודה ממנה נשאר רק לרדת למטה הוא "מאיץ" ומשתמש בבאונס של הבור, ואז מתרומם עם 490 כאילו זה מקל מטאטא...
אני יודע את כל הדברים האלה.
ריי לא עושה היי באר.

• פותח/ת השרשור
ירדתי היום קצת פחות נמוך, נראה לי שאשאר בעומק הזה
זה סט אחרון מתוך 4, בחזרה האחרונה אני דיי נלחם בעליה ואני מרגיש שאני מאבד כיווץ. קורה לי גם בבנץ בחזרות האחרונות. חוץ מלהתרגל למשקל ולעלות לאט לאט יש עוד נקודות לעבוד עליהן?
Streamable Video

@elchonon @kotzer @Shachar S @StrongEnough

לדעתי נראה שאתה נשאר שנייה בבור במקום לרדת מבוקר וברגע שאתה מגיע לבור ישר להתפוצץ למעלה
גם הנעליים מפריעות לי מאוד

ירדתי היום קצת פחות נמוך, נראה לי שאשאר בעומק הזה
זה סט אחרון מתוך 4, בחזרה האחרונה אני דיי נלחם בעליה ואני מרגיש שאני מאבד כיווץ. קורה לי גם בבנץ בחזרות האחרונות. חוץ מלהתרגל למשקל ולעלות לאט לאט יש עוד נקודות לעבוד עליהן?
Streamable Video

@elchonon @kotzer @Shachar S @StrongEnough
בהוצאה הרגליים קדימה מדי למוט ואם תשים לב ברגע שאתה מוציא זה זורק אותך קצת אחורה, שים את הרגליים בדיוק מתחת למוט.
בגדול נראה יותר טוב, תקפיד על שורש כף יד ישר ועל כיווץ גב יותר טוב
בהוצאה תצעד צעדים יותר קטנים ויותר מחושבים

אהלן גבר, הדבר הכי חשוב שניתן לשפר כבר עכשיו הם הנעליים. ברגע שתעבור לנעל שטוחה היציבות שלך תשתפר ישר, הכוח מועבר מהריצפה יהיה יעיל יותר ולא "ילך לאיבוד" דרך הכרית של הנעל ספורט!

דבר שני, המוט תמיד צריך להיות מעל אצמע כף הרגל, ברגע שאתה מתחיל בירידה אני תמיד אוהב לחשוב בראש לשחרר ממש טיפה את הבירכיים ופשוט לרדת ישר למטה תוך דחיפה קלה של האגן קדימה (מה שמונע BUTT WINK) ובעלייה "ללחוץ" כמו LEG PRESS את הרגליים כלפי הריצפה ולא לעלות עם האגן.

בהצלחה

הסקוואט נראה סבבה, תמשיך ככה.
אהלן גבר, הדבר הכי חשוב שניתן לשפר כבר עכשיו הם הנעליים. ברגע שתעבור לנעל שטוחה היציבות שלך תשתפר ישר, הכוח מועבר מהריצפה יהיה יעיל יותר ולא "ילך לאיבוד" דרך הכרית של הנעל ספורט!
גם הנעליים מפריעות לי מאוד
גם לי הנעליים מפריעות, אבל לא יותר מידי, הנה הסקוואט הטבעי הכבד יותר בארץ, שים לב לנעליים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית