הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם פעילות אירובית משפיעה באיזשהי מידה על הרכב הגוף ?

m0stMuscular

משתמש קבוע
1,425
188
נק' מוניטין:
231
1,425
188
ראיתי דעות חלוקות , יש לזה תשובה חד משמעית ? הייתי מדלג בחבל שעה 4-3 פעמים בשבוע , נפצעתי בקרסול ושמתי לב שאישית עליתי קצת באחוז שומן ואיבדתי שייפ (יש מצב כי גם התדירות אימוני כוח קצת ירדה) , אם המאזן הקלורי שקול (ניטראלי או חיובי ממש קל לצורך העניין) האם פעילות אירובית תשפיע עדיין לטובה על הרכב הגוף ?
@Mike @kotzer

תשובה חד משמעית אין לזה, זה בעיקר ניחושים מושכלים בשלב הזה.
תיאורטית אין הבדל על הרכב במידה והקלוריות מאוזנות כראוי, אבל אני לא רואה סיבה להאמין שאורח חיים פעיל יותר ע"י שילוב של אירובי, בנוסף לעובדה שאתה יכול להכניס יותר אוכל וזה יותר הזדמנויות לויטמינים ומינרלים, לא יוכלו לשפר, אפילו במקצת את הרכב הגוף

• פותח/ת השרשור
תשובה חד משמעית אין לזה, זה בעיקר ניחושים מושכלים בשלב הזה.
תיאורטית אין הבדל על הרכב במידה והקלוריות מאוזנות כראוי, אבל אני לא רואה סיבה להאמין שאורח חיים פעיל יותר ע"י שילוב של אירובי, בנוסף לעובדה שאתה יכול להכניס יותר אוכל וזה יותר הזדמנויות לויטמינים ומינרלים, לא יוכלו לשפר, אפילו במקצת את הרכב הגוף
ובהנחה ומתספים בהכל והכמות ויטמינים ומינרלים וכו זהה ?

איך לא חוקרים את זה ? ולאן הרוב הולכים , אירובי במסה = עלייה יותר נקייה ( בסופו של דבר) ?

העלייה במשקל תלויה בגודל הפלוס הקלורי שלך
סתם דוגמא, אתה יכול להיות בפלוס קלורי של 500 , לא לעשות אירובי ולעלות 200 גרם בשבוע

אם אתה נשאר באותו מספר קלוריות, מוסיף אירובי , הפלוס של ה500 יכול להצטמצם ולהיות פלוס של 100 או אפילו נייטראלי או גרעון
בכל מקרה זה לא משנה כי אתה לא יודע כמה קלוריות אתה שורף ביום במדויק(יש מיליון משתנים)וגם כמה אתה שורף באירובי
שורה תחתונה- נניח ואתה בפלוס של 1000 קלוריות, אתה עולה כל שבוע 400 גרם
הוספת אירובי- כל שבוע אתה עולה 100 גרם (בגלל שההוצאה הקלוריות שלך עלתה)
באולה מידה אתה יכול פשוט להיות בפלוס קטן יותר שיוביל לעלייה נקייה יותר

שאתה יכול להכניס יותר אוכל וזה יותר הזדמנויות לויטמינים ומינרלים
יש לי שאלה בקשר ללהכניס יותר אוכל
אדם שמסיבות כאלה ואחרות הניטרלי שלו הן מעל ל3000 (ולא כי הוא כבד או גבוה במיוחד), כדי להגיע לכמות הזאת יצטרך לאכול או כמות מעל המומלץ של חלבון (שמעל כמות מסויימת יכול לפגוע), או כמו מעל המומלץ של שומן (שגם מעל כמות מסויימת יכול לפגוע) או כמות גדולה של פחמימה (שעלולה לפגוע??)

מאיפה יהיה הכי נכון בריאותית לצרוך כמויות גדולות של קלוריות

יש לי שאלה בקשר ללהכניס יותר אוכל
אדם שמסיבות כאלה ואחרות הניטרלי שלו הן מעל ל3000 (ולא כי הוא כבד או גבוה במיוחד), כדי להגיע לכמות הזאת יצטרך לאכול או כמות מעל המומלץ של חלבון (שמעל כמות מסויימת יכול לפגוע), או כמו מעל המומלץ של שומן (שגם מעל כמות מסויימת יכול לפגוע) או כמות גדולה של פחמימה (שעלולה לפגוע??)

מאיפה יהיה הכי נכון בריאותית לצרוך כמויות גדולות של קלוריות

אין כל כך הבדל, כל עוד אתה מגיע למינימום חלבון ושומן תבחר מאיפה שהכי נוח לך להוסיף את הקלוריות

שים לב שעדיף להוסיף לחלבון, כדי להגיע לטווח הגבוה- לכיוון פי 2.2 ממשקל הגוף

דרך אגב, לאנשים בריאים לא אמורה להיות בעיה עם כמות חלבון גבוהה, פחמימה או שומן

דרך אגב, לאנשים בריאים לא אמורה להיות בעיה עם כמות חלבון גבוהה, פחמימה או שומן
אנשים בריאים כרגע, השאלה האם עשור ומעלה של כמות גדולה של פחמימה והפרשה מוגברת של אינסולין, או כמות גבוה של שומן, לא תגרום לבעיות בעתיד הרחוק

• פותח/ת השרשור
העלייה במשקל תלויה בגודל הפלוס הקלורי שלך
סתם דוגמא, אתה יכול להיות בפלוס קלורי של 500 , לא לעשות אירובי ולעלות 200 גרם בשבוע

אם אתה נשאר באותו מספר קלוריות, מוסיף אירובי , הפלוס של ה500 יכול להצטמצם ולהיות פלוס של 100 או אפילו נייטראלי או גרעון
בכל מקרה זה לא משנה כי אתה לא יודע כמה קלוריות אתה שורף ביום במדויק(יש מיליון משתנים)וגם כמה אתה שורף באירובי
שורה תחתונה- נניח ואתה בפלוס של 1000 קלוריות, אתה עולה כל שבוע 400 גרם
הוספת אירובי- כל שבוע אתה עולה 100 גרם (בגלל שההוצאה הקלוריות שלך עלתה)
באולה מידה אתה יכול פשוט להיות בפלוס קטן יותר שיוביל לעלייה נקייה יותר
בהנחה והפלוס הקלורי זהה התכוונתי אם עולים פחות שומן עם אירובי... אתה לא מחדש לי , השאלה תאורטית כמובן וכנראה אין לה תשובה עדיין

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית