הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שומן בבטן בעקבות לחץ

Government

משתמש פעיל
472
27
נק' מוניטין:
41
472
27
עברתי תקופה שהייתי הרבה בלחץ וסטרס, ולאחרונה שמתי לב שנהיה לי שומן בטני מדלדל. בעיקר בצדדים ובבטן התחתונה.
נשארתי על אותו משקל והמשכתי להתאמן בתקופה הזו (אני על מאזן ניטרלי). יש דרך להוריד את זה חוץ מלהוריד במשקל עכשיו?
?

אם זה הגיע מלחץ, ההגיון אומר להוריד לחץ כדי שזה ילך.
אני פשוט לא בטוח שזו הסיבה האמיתית.

אתה לא רואה את זה כפקטור?
פקטור? כן. הסיבה? לא.

במילים אחרות, השומן מורכב מהאוכל שלך. לסטרס אין חומר או אוכל, לא הוא הסיבה. אולי זה הגביר לך תיאבון, אבל לא נראה לי הגורם.

מחקרים מצביעים שכן
אני אשמח אם תצרף פה כמה.
יכול להיות שתמצא קורלציה בין לחץ נפשי לשומן בטני, אבל היא לא בהכרח סיבתיות ויש כמה דרכים להסביר אותה.

בגדול הפתרון הוא פשוט לאכול פחות ועל הדרך למצוא דרכים להירגע.

• פותח/ת השרשור
אני אשמח אם תצרף פה כמה.
יכול להיות שתמצא קורלציה בין לחץ נפשי לשומן בטני, אבל היא לא בהכרח סיבתיות ויש כמה דרכים להסביר אותה.

בגדול הפתרון הוא פשוט לאכול פחות ועל הדרך למצוא דרכים להירגע.
Study: Stress may cause excess abdominal fat in otherwise slender women

בגדול הלחץ מעלה את רמת הקורטיזול בגוף וזה גורם לשומן להצטבר מסביב לבטן.
כמו ש @Yuval Maimon אמר, לא ידוע על מחקר אמיתי על זה, אבל אשמח לראות אחד כזה.
צירפתי

Study: Stress may cause excess abdominal fat in otherwise slender women

צירפתי
זה לא בדיוק מחקר מפורט, אבל ניחה.
אם אתה מרגיש ומאמין שהשומן שלך מגיע מסטרס, הפיתרון הפשוט הוא להוריד סטרס.

תנסה לישון יותר, מקלחות חמות מרגיעות אותי, מדיטציה, ואולי גם אמונה בכוח עליון שדואג ואוהב.
לכל אחד עובד דברים אחרים, אבל אם זה הסיבה לדעתך, התשובה לשאלה שלך נמצא בתוך השאלה.

אם אתה על ניטרלי, רוב הסיכויים שאתה פשוט תעלה במסת שריר ותרד באחוז שומן קצת בו זמנית, אם אתה מתעקש על גרעון קלורי לתקופה קצרה זה גם אפשרי, אבל לדעתי אין צורך.

אני מכיר את העניין בנוגע לתסמונות שמעלות קורטיזול באופן קיצוני, כמו קושינג סינדרום.
לגבי מצבי סטרס אחרים, העניין קצת פחות ברור ואני לא מוצא ראיות איכותיות שבאמת מבודדות מהסטרס את הגורם הקלורי.
כן, אפשר למצוא קורלציות או מחקרים כמו שאתה הבאת, שבוחרים מראש נשים עם היקף מותן גבוה ורואים את התגובה שלהן לסטרס, אבל אין פה באמת ראייה מספיק טובה שאומרת לי שיש פה סיבה-תוצאה. זו היפותזה מעניינת שאני חושב שצריך לבחון עוד, אבל לא חושב שצריך להניח שהיא נכונה.

לשם הדיון, נניח שהיא נכונה. שים לב שהשומן שמדברים עליו במרבית המחקרים בהקשר לקורטיזול הוא שומן ויצסרלי, כלומר תוך-בטני (לא מסוג השומן שאתה יכול לצבוט). אתה מתאר עלייה בשומן ברקמה התת-עורית ("מדלדל" וכו')...

שלום אני רוצה לשתף - מנסיוני האישי בלבד. מסכים מאוד בקשר ל-חוסר השינה שחלקו נגרם בין היתר מסטרס נפשי ופיזי שלהם יש פקטור משמעותי היה לי עור ממש עבה בבטן העליונה ובצדדים שהשומן היה בם נוקשה כמו שק איגרוף כבד. בזמנו לא הייתי עושה לא כושר ולא פעילות אחרת משמעותית (בשונה מימך) אך מרגע שהתחלתי באימונים שבראשם עבודה על קרדיו השומן העליון התחיל לרדת באחוזים טובים. הגוף לפעמים "שותה אותו" את השומן הביטני "הזמין יותר" בעיקר יום למחרת האימונים אחרי שינה טובה. וכאשר אני עושה פלאקס ומכווץ והוא מתיישר אך לא תמיד זה המצב נגיד יום אחרי אימון ללא אירובי השומן שוב נוכח אך רך יותר ולא באותה הרמה. הבעיה העיקרית שנשארת היא הבטן התחתונה הכרס. העור התחיל להיות מדלדל כזה מתחיל להרגיש כמו שקית של אינפוזיה שמתחילה להתרוקן לצערי ולשמחתי הכנתי את עצמי נפשית למצב שבו בסיום הדיאטה ישאר לי עור עודף ממליץ לכל מה שיש לו כרס ובטן ומותניים שמנות לחשוב על זה ולהתעורר בזמן - בהקשר זה. לישון הרבה ולחשוב יותר חיובי ובעזרת האירובי, אופני כושר ועליית דופק באופן מבוקר ולעבוד על סיבולת לב ריאה לשתות הרבה מים וכמה שיותר להזיע לפחות לגביי זה מה שעובד וכך זה המצב כרגע והתהליך הוא ארוך.

מאחל לך הרבה הצלחה התמדה פחות לחצים ובעיקר דביקות בחיוביות.

• פותח/ת השרשור
שלום אני רוצה לשתף - מנסיוני האישי בלבד. מסכים מאוד בקשר ל-חוסר השינה שחלקו נגרם בין היתר מסטרס נפשי ופיזי שלהם יש פקטור משמעותי היה לי עור ממש עבה בבטן העליונה ובצדדים שהשומן היה בם נוקשה כמו שק איגרוף כבד. בזמנו לא הייתי עושה לא כושר ולא פעילות אחרת משמעותית (בשונה מימך) אך מרגע שהתחלתי באימונים שבראשם עבודה על קרדיו השומן העליון התחיל לרדת באחוזים טובים. הגוף לפעמים "שותה אותו" את השומן הביטני "הזמין יותר" בעיקר יום למחרת האימונים אחרי שינה טובה. וכאשר אני עושה פלאקס ומכווץ והוא מתיישר אך לא תמיד זה המצב נגיד יום אחרי אימון ללא אירובי השומן שוב נוכח אך רך יותר ולא באותה הרמה. הבעיה העיקרית שנשארת היא הבטן התחתונה הכרס. העור התחיל להיות מדלדל כזה מתחיל להרגיש כמו שקית של אינפוזיה שמתחילה להתרוקן לצערי ולשמחתי הכנתי את עצמי נפשית למצב שבו בסיום הדיאטה ישאר לי עור עודף ממליץ לכל מה שיש לו כרס ובטן ומותניים שמנות לחשוב על זה ולהתעורר בזמן - בהקשר זה. לישון הרבה ולחשוב יותר חיובי ובעזרת האירובי, אופני כושר ועליית דופק באופן מבוקר ולעבוד על סיבולת לב ריאה לשתות הרבה מים וכמה שיותר להזיע לפחות לגביי זה מה שעובד וכך זה המצב כרגע והתהליך הוא ארוך.

מאחל לך הרבה הצלחה התמדה פחות לחצים ובעיקר דביקות בחיוביות.
תודה על התגובה

וכמה שיותר להזיע
אין קורלציה בין כמות הזעה לירידה במשקל

לנושא בלי לזלזל במחקרים שישנם בסופו של דבר זה cico. יש המון אנשים במצב מנטלי מחורבן והם על אחוז שומן נמוך ושום דבר ממה שאתה מתאר. בסוף השומן המדלדל לדבריך הופיע כנראה מקלוריות שבעקיפין אולי נבעו מהמצב המנטלי מה שבטוח הוא לא הגיע יש מאין.. זו דעתי

יש המון אנשים במצב מנטלי מחורבן והם על אחוז שומן נמוך ושום דבר ממה שאתה מתאר. בסוף השומן המדלדל לדבריך הופיע כנראה מקלוריות שבעקיפין אולי נבעו מהמצב המנטלי מה שבטוח הוא לא הגיע יש מאין.. זו דעתי

מסכים. ברור שלא כולם אותו הדבר היה חשוב לי לציין מאחר שזה נסיון אישי שלי ושהדבר נכון לגביי בלבד במקרה שפספסת ומה שעבוד עלי לא בהכרח יעבוד על מישהו אחר אולי גם מאחר שאני מתאמן חוזר ועושה עוד דברים בכל אופן, אני מאחל רק הצלחה חיובית כמובן.

הגוף לפעמים "שותה אותו" את השומן הביטני "הזמין יותר" בעיקר יום למחרת האימונים אחרי שינה טובה
הגוף "שותה" אותו כאנרגיה לבצע את התהליכים שהוא צריך. בוא נניח שאתה מרותק לכיסא ולא יכול לעשות קרדיו אבל תיהיה בגרעון קלורי הגוף "ישתה" את השומן שאותו הוא מתעדף קודם (בדרך כלל בטן תחתונה אצל רוב האנשים תבוא אחרונה) פעולות כמו הזזת הכיסא תשרוף קלוריות ו"תעמיק" את הגרעון, במקרה שלך האירובי מעמיק אותו.
זה לא קורה למחרת האימון זה קורה כל עוד אתה בגרעון, שינה טובה חשובה תמיד. במקרים כמו צבירת מסת שריר היא חשובה יותר ותיהיה פקטור הרבה יותר גדול מאשר על ירידה במשקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית