הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שומן בבטן בעקבות לחץ

Government

משתמש פעיל
472
27
נק' מוניטין:
41
472
27
עברתי תקופה שהייתי הרבה בלחץ וסטרס, ולאחרונה שמתי לב שנהיה לי שומן בטני מדלדל. בעיקר בצדדים ובבטן התחתונה.
נשארתי על אותו משקל והמשכתי להתאמן בתקופה הזו (אני על מאזן ניטרלי). יש דרך להוריד את זה חוץ מלהוריד במשקל עכשיו?
?

בפועל נראה שהוא כן על ניטרלי
שמע חסר לי הרבה ידע וחסר הרבה פרטים לגביו. אולי בגלל הסטרס האימונים שלו היו הרבה פחות אפקטיבים והוא ירד במסת שריר פשוט על אותו אחוז שומן? לא יודע, פשוט ההיגיון והקצת שאני מכיר אומרים לי ששומן לא מופיע בגלל סטרס, אולי סטרס קיצוני, לא יודע. אולי בגלל המצב המנטלי שלו הוא מסתכל על עצמו ורואה מה שהוא רוצה לראות. לדעתי שוב, שומן לא מגיע יש מאין בגלל מצב פסיכולוגי כזה או אחר..
יש הרבה חבר'ה ביוטיוב ואני מכיר גם אישית אנשים שהיו בדיכאון/מצב מנטלי ירוד והיו בshape מצויין

אין שום קשר בין הפרשת יתר של קורטיזול להשמנה בטנית / כללית?
יכול להיות שיש קשר, השאלה מה טיב הקשר. סיבה-תוצאה או סתם קורלציה?
שים לב שמה שהם מציעים ברפרנס העיקרי כאן הוא סקירה נרטיבית שבסופו של דבר מסתכמת במחקרי תצפית ומכניזם אפשרי (בדיוק כמו שאפשר לעשות עם האינסולין). בעיניי, זה לא מספיק לסיבתיות. אני רוצה לראות ראיות איכותיות יותר גם אם מדובר במחקרי תצפית בלבד, יותר קריטריונים של ברדפורד היל, אולי מטא אנליזה, עוד בשר... קצת מוזר שהם קובעים שיש דבר כזה "בטן לחץ" בכותרת כאילו זו תופעה ידועה ומוכרת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית