הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חריגה ביומיים

אלי לוי1

משתמש מתחיל
78
4
נק' מוניטין:
7
78
4
שלום חברים
אתם מכירים את כל התקופות חגים וארוחות כל יום ויציאה מהשיגרה. יצא שאכלתי יומיים שלמים אחד אחרי השני סביבות ה11 אלף קלוריות - יום אחד סביבות ה8 ויום אחד סביבות ה3000 קלוריות
עכשיו אני יודע שיומיים שלמים הם כלום לעומת תהליך ארוך אבל לדעתכם ולפי הידע שלכם אני אעלה מהחריגה הזאת קילו בערך?
כי אני קצת מבואס

8000 קלוריות ביום, אתה בטוח?

אין בעיה לחרוג זה שטויות, חגים אחרי הכל, אבל לכדי רמה כזו, לדעתי חבל, גם לא סביר

• פותח/ת השרשור
8000 קלוריות ביום, אתה בטוח?

אין בעיה לחרוג זה שטויות, חגים אחרי הכל, אבל לכדי רמה כזו, לדעתי חבל, גם לא סביר
בוודאות אחי
אכלתי מאכל דחוס קלורי ועשיתי אחר כך חישוב
ברור שאני מצטער ששיחררתי ככה אבל זה כבר קרה
ועכשיו אני מתבאס

הכל בסדר, נכתב פה על הנושא בעבר, כדאי לקרוא: האם ניתן להשמין באופן משמעותי ב-3 ימים? | קילוגרם כושר ופיתוח גוף

בנוגע למה שיקרה לך - אתה כן תעלה במשקל בגלל נוזלים, יש מצב שיותר מקילו, אבל זה יירד כמו שזה עלה בעוד כמה ימים. אל תתבאס או תחשוב שהרסת לעצמך דיאטה, פשוט תנסה לאתר את הגורם לחריגה ותפעל כדי לפתור אותו כדי שלא יהפוך לכרוני.

הכל בסדר, נכתב פה על הנושא בעבר, כדאי לקרוא: האם ניתן להשמין באופן משמעותי ב-3 ימים? | קילוגרם כושר ופיתוח גוף

בנוגע למה שיקרה לך - אתה כן תעלה במשקל בגלל נוזלים, יש מצב שיותר מקילו, אבל זה יירד כמו שזה עלה בעוד כמה ימים. אל תתבאס או תחשוב שהרסת לעצמך דיאטה, פשוט תנסה לאתר את הגורם לחריגה ותפעל כדי לפתור אותו כדי שלא יהפוך לכרוני.
אם החישוב שלו נכון והוא כנראה לא אז הוא עלה קרוב לקילו שומן שלא ירד.

קילו שומן= 7000-8000 קלוריות

לדעתי מחריגה כזו הוא יעלה סביבות ה400 גרם. לא?
אני תמיד בתאוריה שבכמות גדולה כזו של קלוריות,לא כל הקלוריות ייספגו אז לדעתי קילו בטוח לא.
אם מחשיבים את הניטרלי שלו,אולי קצת יותר פעיל בגלל הקלוריות הגבוהות, צואה וכו

צריך להוריד מזה ניטרלי, ספיגה, DIT ואדפטציות. משם, צריך גם להבין שחלק ממה שנשאר אחרי הקיזוזים הנ"ל יתועל עבור המסה הרזה ולא רק עבור שומן.
לכן, חושב שבטווח הארוך זה יהיה חסר משמעות.
מה שיותר בעל משמעות הוא זה שלא יגיד "יאללה, כבר הרסתי" וישבור את הדיאטה, וגם שהעניין לא יחזור על עצמו כל שני וחמישי, בגלל זה ההמלצה לאתר את הבעיה ולמצוא דרכים לפתור אותה.

אז לדעתי קילו בטוח לא
אני מתכוון לעלייה במשקל שמונעת בעיקר מצבירת נוזלים, לא לקילו של רקמה כלשהי.

נערך לאחרונה:
היי,
קודם כל אני חושב שהערכה שלך שגוייה ולא הגעת ל8000 קלוריות, גם אם אכלת מאכל ממש דחוף קלוריות תזכור שלא שתית שמן זית או קנולה הישר מהבקבוק. וגם אם כן אכלת 8000 וביום אחר 3000, היומיים האלו לא יהרסו את התהליך, כנראה שהמשקל יקפוץ קצת בגלל נוזלים אבל אם תחזור לתזונה הרגילה שלך הוא ירד מהר מאוד עם התרוקנות מאגרי הגליקוגן. הדבר הכי חשוב הוא שתראה את החג ואת היציאה הזאת מהשגרה בצורה חיובית, אתה צריך לנסות להבין מה גרם לאכילה הזאת ולנסות להמנע מלהגיע למצב הקיצוני הזה להבא ולשקול להוסיף צ'יטים קטנים במהלך השבוע במסגרת הקלוריות היומיות שלך. אבל בסוף תזכור שאת מה שאכלת אי אפשר להחזיר ולכן תנסה לזכור את זה באופן חיובי ולהשתמש בזה כדי לקחת הכל למצב חיובי, תראה את זה בתור כיף שהיה לך בחג וחיזוק להמשך הדרך ולא כ"נפילה" או "הריסה".
אני מבטיח לך שאם תחזור לתזונה הרגילה שלך (ובלי להעניש את עצמך השבוע בהערה או משהו כי זו לא הדרך) ואם תרצה תוכל לעשות קצת אירובי (לא בתור פיצוי על האכילה) תוך כמה ימים המשקל יחזור חזרה למה שהוא היה לפני ועוד חודש אתה בכלל לא תזכור את זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית