נק' מוניטין:
0
- 1
- 0
אשמח להסבר על חלבון מלא וכיצד ניתן להגיע לחלבון מלא לצורך בניית תפריט טבעוני.
תודה מראש
תודה מראש
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
למיטב ידיעתי יש 9 חומצות אמינו שכולן הכרחיות ובמאכלים שהם לא חלבון מלא חלק מהחומצות מגיעות בכמות לא רלוונטית כל כך. מה אם תאכל 100 גרם חלבון אבל רק ממקור אחד? קצת חסר פרופורציות.בגדול זה מיתוס
תקפידי לאכול 1.6-2.2 גרם חלבון לכל קילוגרם משקל גוף ואת תהיי בסדר, אין צורך לחלבון ספציפי, גם חלבון מברוקלי ישמש את הגוף שלך לבניית שריר
ואין מחקרים שמראים שלחלבון מלא יש יתרון על חלבון "חסר"
ואל תתחילו אפילו עם הDiaas הזה
חלבון מורכב מחומצות אמינו.אשמח להסבר על חלבון מלא וכיצד ניתן להגיע לחלבון מלא לצורך בניית תפריט טבעוני.
אין עדיין "מדדי זהב" לעניין, אבל ה-DIAAS הוא שיפור.ואל תתחילו אפילו עם הDiaas הזה
תן לי מאכל בטבע שלא קיים בו את כל החומצות אמינו או שלא קיים במינון "מספק" ביחס למקורות מהחי למשל, קדימהלמיטב ידיעתי יש 9 חומצות אמינו שכולן הכרחיות ובמאכלים שהם לא חלבון מלא חלק מהחומצות מגיעות בכמות לא רלוונטית כל כך. מה אם תאכל 100 גרם חלבון אבל רק ממקור אחד? קצת חסר פרופורציות.
אולי כדאי לך לשלב סויה בתזונה(יש אפילו אבקות חלבון שעשויות מסויה), שסויה נחשב לחלבון איכותי,
ושילובים של דגן וקטנייה(צנימים ושעועית באותה ארוחה למשל).
קחי בחשבון שכנראה להגיע לכמות חלבון משילוב של אורז וקטנייה זה פחות ריאלי מפשוט להגיע להרבה חלבון דרך קטנייה שיש בה הרבה חלבון.
באורז אין הרבה. בלחם מלא דווקא יש(הכול יחסי).
אולי לא צריך הכול מחלבון מלא,
אבל אני לא חושב שכדאי להזניח לחלוטין.
מבינים ממני יענו, אני מקווה.
אני פשוט אתן לך את העונג לחזור מעט אחורה בזמן כדי שתוכל לראות מהצד את לירון מול שאר חברי הפורום.תן לי מאכל בטבע שלא קיים בו את כל החומצות אמינו או שלא קיים במינון "מספק" ביחס למקורות מהחי למשל, קדימה
אני יכול לחשוב רק על ג'לטין וגם הוא מהחי, וגם אז זו לא חומצה שרלוונטית ממש לבניית שריר
לשלב דגן וקטניה זה בכלל טיפשי כי אתה מוריד את ריכוז החלבון במנה
סויה זה אחלה, אבל זה לא המקור החל
בון היחיד, יש עוד המון
תשים לב שבן לא ענה לי שם על התגובה האחרונה, זה נשאר עומד באוויר ועד עכשיו אמרתי לו כמה פעמים והוא לא ענהאני פשוט אתן לך את העונג לחזור מעט אחורה בזמן כדי שתוכל לראות מהצד את לירון מול שאר חברי הפורום.
חומצות אמינו וחלבון
אתה צודק לגבי המחקר שפרסמו אבל אל תשכח שרשמו בסוף שאם רוב התזונה והחלבון מתבססת על על סויה למשל, צריך לאכול מעט יותר חלבון.תשים לב שבן לא ענה לי שם על התגובה האחרונה, זה נשאר עומד באוויר ועד עכשיו אמרתי לו כמה פעמים והוא לא ענה
ומאז יצא כבר מחקר שלא מצא שום הבדל בעלייה במסת השריר בין קבוצה שאכלה חלבון "מלא" לקבוצה שאכלה חלבון "חסר"
אם אני לא טועה גם LBS פרסמו אותו, זה בפורום של המחקרים
מאז יצא כבר מחקר שלא מצא שום הבדל בעלייה במסת השריר בין קבוצה שאכלה חלבון "מלא" לקבוצה שאכלה חלבון "חסר"
אם אני לא טועה גם LBS פרסמו אותו, זה בפורום של המחקרים