הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתקדם לאט מידי במשקלים בSS

אלון זמיר

משתמש מתחיל
47
7
נק' מוניטין:
10
47
7
סקוואט- התחלתי ממוט ריק ועכשיו אחרי חודש וחצי אני בערך 15 כל צד
בנץ' - התחלתי ממוט ריק ועכשיו 6.25 כל צד אחרי חודש וחצי
דדליפט - התחלתי ממוט ריק ועכשיו אחרי בערך חודש וחצי 22.5 כל צד
פרס - 5 כל צד והתחלתי ממוט ריק ועבר חודש וחצי
אוכל טוב(יותר ממה שאני שורף) ומכניס הרבה חלבון ביום(בערך פי2.5 ולפעמים אפילו פי 3 ממשקל הגוף שלי)
יושן ברוב הלילות בערך 7 שעות (יש לילות שבסביבות ה6 אבל לאדם בוגר 6 שעות זה מספיק - אני בן 22)
ומתקדם מאוד לאט (בבנץ' ובפרס מוסיף בערך פלטה של קילו ורבע כל 2 אימונים, ובסקוואט ובדדליפט מוסיף 2 וחצי כל צד גם
כל 2 אימונים)
מה הבעיה ? יש דרך להתקדם מהר יותר ?
אני גם התחלתי לאחרונה לקחת פרה ווארקאוט של חברת אול אין שמוכרים בסופר פארם ועדיין הביצועים לא השתפרו..

אשמח לעזרה.תודה וחג עצמאות שמח.

בערך פי2.5 ולפעמים אפילו פי 3 ממשקל הגוף שלי
אין צורך
אני גם התחלתי לאחרונה לקחת פרה ווארקאוט של חברת אול אין שמוכרים בסופר פארם ועדיין הביצועים לא השתפרו
אל תצפה לשינויים דרסטים עם pre workout ואני משער שאתה יכול למצוא בהרבה יותר זול מאשר בסופר פארם

• פותח/ת השרשור
אין צורך

אל תצפה לשינויים דרסטים עם pre workout ואני משער שאתה יכול למצוא בהרבה יותר זול מאשר בסופר פארם
אבל מה יכול לגרום לזה ? שלא לדבר על זה שהגנטיקה שלי נוראית(מבנה עצמות צר)שיכול להיות שמונעת ממני להתקדם בקצב נורמאלי.
אגב שכחתי לציין שאני נח בין 3-5 דקות בין סט לסט.
אנסה לבדוק את הטכניקה שלי, אולי היא לקויה אבל אשמח לשמוע עוד רעיונות לסיבות שיכולות לגרום להתקדמות
האיטית והדרכים לתקן אותם.

כמה שקלת בתחילת התוכנית וכמה עכשיו?

כמה אתה נח בין סט לסט?

אתה חושב שהטכניקה שלך יעילה?

למה אתה מעלה כל 2 אימונים ולא כל אימון?

סקוואט ודדליפט בהתחלה ניתן לעלות 5 קג מאימון לאימון, בהמשך זה יורד ל2.5.

• פותח/ת השרשור
כמה שקלת בתחילת התוכנית וכמה עכשיו?

כמה אתה נח בין סט לסט?

אתה חושב שהטכניקה שלך יעילה?

למה אתה מעלה כל 2 אימונים ולא כל אימון?

סקוואט ודדליפט בהתחלה ניתן לעלות 5 קג מאימון לאימון, בהמשך זה יורד ל2.5.
שקלתי בתחילת התוכנית בערך 57-58 קילו והיום אחרי בערך חודש וחצי שאני בתוכנית אני שוקל 60.
1. נח בין 3-5 דקות בין סט לסט
2. לא בטוח, אנסה לצפות בסרטונים של הסבר על טכניקה נכונה ליתר ביטחון
3. אני לא מצליח כל אימון, בדרך כלל כשאני מתחיל משקל חדש יותר כבד לתרגיל מסויים אז
בפעם הראשונה שאני מרים את אותו משקל אני מצליח משהו כמו :
סט 1 - 5 חזרות
סט 2- 3 חזרות
סט 3 2 חזרות
ולפי התוכנית המטרה היא 3 סטים של 5 חזרות כל אחד.
4. הלוואי הייתי מצליח 5 כל אימון, אבל תאכלס בסקוואט ודדליפט אני מוסיף 2 וחצי כל צד שסה"כ זה
5 (האם זאת הכוונה שלך?)
לא יודע אחשלי היקרן, נתן למומחים לענות לך

2 ידיים 2 רגליים יש?
יש, לצערי זה לא עוזר לי הרבה..

60 קילו על כמה גובה?

3 דקות מנוחה בין סטים זה מעט מידי, 5 זה כבר סביר ואפשר גם קצת יותר.

אם אתה נכשל בדליפט של 65 ק"ג וסקוואט של 50, אתה עושה משהו לא נכון. לנתח מכאן מה זה זה יהיה קשה מידי. אתה יכול להתחיל בלהעלות סרטונים שלך מבצע סט כבד של כל אחת מההרמות.

• פותח/ת השרשור
60 קילו על כמה גובה?

3 דקות מנוחה בין סטים זה מעט מידי, 5 זה כבר סביר ואפשר גם קצת יותר.

אם אתה נכשל בדליפט של 65 ק"ג וסקוואט של 50, אתה עושה משהו לא נכון. לנתח מכאן מה זה זה יהיה קשה מידי. אתה יכול להתחיל בלהעלות סרטונים שלך מבצע סט כבד של כל אחת מההרמות.
בדד ליפט דווקא אני מתקדם הרבה יותר בקלות,
באחרים קצת פחות בקלות אבל מתקדם פשוט מרגיש לי לאט מידי.
אקח לתשומת ליבי את העצות של יותר זמן מנוחה (5 דקות ומעלה)
ושיפור הטכניקה ונראה אם ההתקדמות תהיה יותר מהירה.

בדד ליפט דווקא אני מתקדם הרבה יותר בקלות,
באחרים קצת פחות בקלות אבל מתקדם פשוט מרגיש לי לאט מידי.
אקח לתשומת ליבי את העצות של יותר זמן מנוחה (5 דקות ומעלה)
ושיפור הטכניקה ונראה אם ההתקדמות תהיה יותר מהירה.

מה הגובה שלך?

עוד שתי דקות מנוחה לא יעשו פלאים לתוכנית אם הבסיס שלך בעייתי.

• פותח/ת השרשור
איך למדת לעשות את התרגילים?

לפי סרטונים ביוטיוב בעיקר, לא קראתי את הספר של הבן אדם שפיתח את התוכנית SS
(ראיתי גם סדרת סרטונים על טכניקה טובה לכל תרגיל של איזה ערוץ לא ישראלי שמסבירים ממש בפירוט
עם 5 חלקים לכל אחד מהתרגילים. השבוע אצפה שוב בשביל רענון קטן.

עם הגישה הזו אתה בטוח לא תתקדם... יש לפן הפסיכולוגי לא מעט תרומה לעניין

בהחלט יש לי בעיות נפשיות ועניינים פסיכולוגיים שאני מטופל בגללם ולא אפרט יותר מזה כאן בפורום אבל
יש מצב שזה קשור.
מה הגובה שלך?

עוד שתי דקות מנוחה לא יעשו פלאים לתוכנית אם הבסיס שלך בעייתי.

הגובה שלי 168 ס"מ
מה זאת אומרת בסיס בעייתי ואין ניתן לתקן אותו ?
סליחה על הבורות פשוט אני לא מהתחום הזה בכלל ולא כל כך מבין בזה
למרות שאני רשום לחד"כ כבר 3 וחצי שנים (שמתוכם בזבזתי שנתיים וחצי על שטויות
שלא תרמו בכלום).

(ראיתי גם סדרת סרטונים על טכניקה טובה לכל תרגיל של איזה ערוץ לא ישראלי שמסבירים ממש בפירוט
עם 5 חלקים לכל אחד מהתרגילים. השבוע אצפה שוב בשביל רענון קטן.

בהחלט יש לי בעיות נפשיות ועניינים פסיכולוגיים שאני מטופל בגללם ולא אפרט יותר מזה כאן בפורום אבל
יש מצב שזה קשור.

הגובה שלי 168 ס"מ
מה זאת אומרת בסיס בעייתי ואין ניתן לתקן אותו ?
סליחה על הבורות פשוט אני לא מהתחום הזה בכלל ולא כל כך מבין בזה
למרות שאני רשום לחד"כ כבר 3 וחצי שנים (שמתוכם בזבזתי שנתיים וחצי על שטויות
שלא תרמו בכלום).

60 ק"ג על 1.68 גם לא יעזור יותר מידי. לא דוחף אותך להשמין אבל עוד כמה (עשר לפחות אם אתה שואל אותי) קילוגרמים של משקל גוף יעזרו לך.

ללמוד טכניקה טובה מכמה סרטונים ביוטיוב זה דורש כישרון. גם אחרי הספר שהוא מקיף מאוד, רוב הסיכויים שהטכניקה שלך עדיין תיהיה לא במקום.

בקיצור, לצערך הבעיה היא לא בתוכנית עצמה.

ממש לא מובן ואני חייב לציין שלא שמעתי על מקרה כזה אף פעם , יש מצב שאתה כל אימון עובד עם מוט אחר ? (יש הבדלים לא קטנים בין המוטות יכול לנוע בין 8 קילו ל20 קילו .)

אתה עושה את התוכנית לפי SS ממש או מוסיף עוד תרגילים ? אתה עושה כמה סטים לחימום לפני ?(יכול להיות יותר מידי שגם לא טוב ויכול להיות שבכלל לא שגם לא הכי מומלץ) מה העבודה שלך ביום יום ? אחרי כמה זמן שאתה קם אתה מתאמן ?
אתה מרגיש שאתה לא יכול לעלות עוד משקל כי קשה לך בסט עצמו ולא מנסה / מנסה ומגיע לכשל ? אולי תתאמן עם עוזר מאחורייך משהו שיתן לך ביטחון ואתה תראה שאתה כן יכול .

ועם כל זה שים לב שהתחלת לפני חודשי וחצי בלי משקל בכלל על המוט לכן כן יש התקדמות אבל בהחלט נעצרת מוקדם מידי מהצפוי .

והנה התשובה לשאלה שלך.

הנה תקציר מה אני חושב על תוכניות מסוימות.

וואסטסייד, זה לא תוכנית, זה לואי סימונס. בלעדיו, והמתאמנים הנאמנים שלו התוכנית מאבדת 40% מהפקטיביות שלה.

בוריס שייקו, זה לא התוכנית, זה הבן אדם. כל עוד הוא לא רשם את התוכנית, תאבד 40% מהאפקטיביות שלה.

SS, זה לא תוכנית, זה ספר. כל עוד לא קראת קראת אותו מהתחלה ועד הסוף, אל תצפה לעוד ק"ג על המוט.

טקסס, זה למי שמכיר את SS והסגנון של מארק.

קורטה, היא תוכנית המיועדת לאנשים עם חליפות לחץ וציוד עזר, וממש לא מתחילים.

סמולוב, הוא גאוני, אבל למי שלא מנתח מה עומד מאחורי התוכנית, עלול להיפצע, או לברוח מהמכון בלי תוכניות לעולם לחזור.

ג'וני קנדיטו, מסביר את התוכניות שלו היטב, אם לא תקרא את ההסברים שלו לפני, אל תעשה את התוכנית.

פיספסתי משהו? איזה תוכנית קסומה שהופכת אותך לחזק בלי לקרוא ולנתח את התוכנית?
הדרך קיצור היחיד עם תוכניות וכוח, זה מאמן כושר טוב. כל השאר הם מעולים, אבל הם הדרך הארוכה והקשה. ודווקא הדרך הארוכה והקשה לפעמים מפתח את האישיות שלך יותר, ולפעמים לא.

והנה התשובה לשאלה שלך.

הנה תקציר מה אני חושב על תוכניות מסוימות.

וואסטסייד, זה לא תוכנית, זה לואי סימונס. בלעדיו, והמתאמנים הנאמנים שלו התוכנית מאבדת 40% מהפקטיביות שלה.

בוריס שייקו, זה לא התוכנית, זה הבן אדם. כל עוד הוא לא רשם את התוכנית, תאבד 40% מהאפקטיביות שלה.

SS, זה לא תוכנית, זה ספר. כל עוד לא קראת קראת אותו מהתחלה ועד הסוף, אל תצפה לעוד ק"ג על המוט.

טקסס, זה למי שמכיר את SS והסגנון של מארק.

קורטה, היא תוכנית המיועדת לאנשים עם חליפות לחץ וציוד עזר, וממש לא מתחילים.

סמולוב, הוא גאוני, אבל למי שלא מנתח מה עומד מאחורי התוכנית, עלול להיפצע, או לברוח מהמכון בלי תוכניות לעולם לחזור.

ג'וני קנדיטו, מסביר את התוכניות שלו היטב, אם לא תקרא את ההסברים שלו לפני, אל תעשה את התוכנית.

פיספסתי משהו? איזה תוכנית קסומה שהופכת אותך לחזק בלי לקרוא ולנתח את התוכנית?
הדרך קיצור היחיד עם תוכניות וכוח, זה מאמן כושר טוב. כל השאר הם מעולים, אבל הם הדרך הארוכה והקשה. ודווקא הדרך הארוכה והקשה לפעמים מפתח את האישיות שלך יותר, ולפעמים לא.
לא מסכים. Ss לדוגמא בקילוגרם כתובה מאוד ברור ומובן. הבעיה היא כנראה טכניקה לא טובה, התאוששות לא טובה או משהו כזה. לא חושב שצריך לקרוא את הספר בשביל לדעת לעשות את זה.
לפותח הפוסט- מה אתה עושה בתרגילי עזר? יש לי הרגשה שאתה עושה יותר או פחות מידי.

לא מסכים. Ss לדוגמא בקילוגרם כתובה מאוד ברור ומובן. הבעיה היא כנראה טכניקה לא טובה, התאוששות לא טובה או משהו כזה. לא חושב שצריך לקרוא את הספר בשביל לדעת לעשות את זה.

הספר לא מדבר על התוכנית כמעט בכלל, הספר מדבר על הטכניקה ומלמד אותך לבצע את התרגילים מ-0. והמאמר שדיברת עליו הוא כקליפת השום ביחס לספר.

תגיד, קראת את הספר כדי שתוכל להגיד כמה המאמר משתווה אליו?

• פותח/ת השרשור

לא עושה בכלל תרגילי עזר.
האימון שלי נראה כך :

A:
בנץ' פרס - 3 סטים 5 חזרות
סקוואט - 3 סטים 5 חזרות
דדליפט - 1 סט 5 חזרות

B:
פרס - 3 סטים 5 חזרות
סקוואט - 3 סטים 5 חזרות
דדליפט - 1 סט 5 חזרות

לפי האתר הזה : Starting Strength Training Programs

אני ב PHASE 1 עדיין
ממש לא מובן ואני חייב לציין שלא שמעתי על מקרה כזה אף פעם , יש מצב שאתה כל אימון עובד עם מוט אחר ? (יש הבדלים לא קטנים בין המוטות יכול לנוע בין 8 קילו ל20 קילו .)

אתה עושה את התוכנית לפי SS ממש או מוסיף עוד תרגילים ? אתה עושה כמה סטים לחימום לפני ?(יכול להיות יותר מידי שגם לא טוב ויכול להיות שבכלל לא שגם לא הכי מומלץ) מה העבודה שלך ביום יום ? אחרי כמה זמן שאתה קם אתה מתאמן ?
אתה מרגיש שאתה לא יכול לעלות עוד משקל כי קשה לך בסט עצמו ולא מנסה / מנסה ומגיע לכשל ? אולי תתאמן עם עוזר מאחורייך משהו שיתן לך ביטחון ואתה תראה שאתה כן יכול .

ועם כל זה שים לב שהתחלת לפני חודשי וחצי בלי משקל בכלל על המוט לכן כן יש התקדמות אבל בהחלט נעצרת מוקדם מידי מהצפוי .

בקשר למוט - אני עובד עם אותו המוט כל אימון - המוט ששוקל 20 קילו שנמצא בכלובי הסקוואט והבנץ' פרס.
אני עושה בדיוק את הSS ללא שום תרגילי עזר , לפי האתר הזה : Starting Strength Training Programs בPHASE 1
וזה נראה כך :
A:
בנץ' פרס - 3 סטים 5 חזרות
סקוואט - 3 סטים 5 חזרות
דדליפט - 1 סט 5 חזרות

B:
פרס - 3 סטים 5 חזרות
סקוואט - 3 סטים 5 חזרות
דדליפט - 1 סט 5 חזרות

לא עושה סטים לחימום
רק בסקוואט עושה סט אחד לחימום בלי שום משקל.
לא עובד כרגע , סיימתי קורס לא מזמן ועוד לא מצאתי עבודה ככה שאני לא עושה מאמץ פיזי
מעבר לחדר כושר
אני קם בערך ב10 בבוקר והולך להתאמן בדרך כלל ב14:00-15:00
כי אני רואה שעם המשקל הנוכחי אני לא מצליח לסיים את כל הסטים והחזרות שצריך לפי התוכנית.

תנסה אולי להתאמן סמוך לאיך שאתה קם , תעשה מנוחה גדולה יותר בין סט לסט , לפני שאתה נכנס לסט תעשה חימום קצר , לדוגמא בנץ אתה עושה 6.25 .

תתחיל רק מוט 5 חזרות , תעשה 3 קילו כל צד 2 חזרות , 6 קילו חזרה אחת , ואז תיכנס לסט של 7 קילו כל צד (אם יש לכם צלחות של קילו) תנסה לעשות 3 סטים של 5 .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית